پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۰ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۰۹۲۹
بورس و سهام

صعود ۲۰ هزار واحدی شاخص | عشقی:مذاکرات هسته‌ای و بودجه سال آینده موجب ابهام در بازار سرمایه شده

پیش بینی بازار بورس,مجید عشقی رئیس بورس
شاخص کل بورس با رشد ۲۰ هزار و ۵۰۰ واحدی در سطح یک میلیون و ۲۷۹ هزار واحد قرار گرفت.

به گزارش اقتصادنیوز ، بورس تهران در ادامه روندصعودی روز گذشته امروز نیز سبزپوش آغاز به کار کرد. شاخص کل بورس با رشد ۲۰ هزار و ۵۰۰ واحدی در سطح یک میلیون و ۲۷۹ هزار واحد قرار گرفت. شاخص کل هم وزن نیز سبزپوش شد و با رشد ۲۷۰۰ واحدی ۳۲۷ هزار و ۸۷۰ واحد را ثبت کرد.

شاخص فرابورس هم مثبت شد و  به ۱۷ هزار و ۵۱۶  واحد رسید.

فارس،فولاد و فملی بیش‌ترین تأثیر مثبت و نمادهای غکوروش، غبشهر و سیمرغ بیشترین اثر منفی را بر  شاخص بورس گذاشته‌اند.

صدور مجوز ۶ شرکت کارگزاری

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: برای توسعه نهاد‌های مالی در ۶ ماه گذشته، ۶ مجوز کارگزاری صادر کردیم.

پیش بینی بازار بورس,مجید عشقی رئیس بورس

به گزارش صدا و سیما؛ آقای مجید عشقی در جمع فعالان بازار سرمایه اتاق بازرگانی ایران افزود: پس از ۱۲ سال که هیچ مجوز کارگزاری صادر نشده بود مجوز ۶ کارگزاری را صادر کردیم و بنا داریم تا پایان سال به صف‌های تشکیل شده پایان دهیم و شرکت‌هایی که صلاحیت لازم را داشته باشند مجوز کارگزاری دریافت خواهند کرد.

وی اصافه کرد: به ۷ شرکت سبدگردان هم مجوز دادیم برای شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری و شرکت‌های تأمین سرمایه گذاری هم آمادگی داریم تا مجوز‌های لازم را صادر کنیم.

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه ارزش کنونی بازار بیش از ۶۰۰۰ همت است گفت: با وجود کاهش‌هایی که این بازار داشته همچنان ارزش این بازار عدد بزرگی است که وجود دارد حتی ارزش نظام بانکی به آن نمی‌رسد.

عشقی افزود: نمی‌توان بازار سرمایه را به حاشیه راند و در نظر نگرفت، زیرا تقریبا منافع کل کشور به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم به بازار سرمایه مرتبط است.

وی ادامه داد: یکی از وظایف سازمان بورس، شفافیت شرکت‌هاست که البته این شفافیت هم تابع مولفه‌هایی مانند تصمیمات دولت‌ها و هزینه‌های تحمیل شده به شرکت هاست.

رئیس سازمان بورس همچنین گفت: در سازمان به این جمع‌بندی رسیدیم که احتمالا تا پایان سال بتوانیم دامنه نوسان را به تدریج باز کنیم و با بازخوردی که از اثرات آن در بازار می‌گیریم برای دوره‌های بعد تصمیم خواهیم گرفت. بورس روی دامنه نوسان حساسیت دارد، اما حتماً تا پایان سال این برنامه را اجرایی خواهیم کرد.

وی افزود: دو تا سه ابهام جدی بر بازار سرمایه سایه انداخته که از جمله آن مذاکرات هسته‌ای و بودجه سال آینده است دو تا سه هفته آینده با رفع این ابهامات، راحت می‌توانیم درباره بازار بورس و اقدامات خود تصمیم‌گیری کنیم.

عشقی گفت: نرخ گاز و سوخت، موضوعی بود که صنایع را از مزیت می‌انداخت با گاز ۳۰ سنتی که حتی وزارت نفت هم آن را بالا می‌داند هیچ صنعتی نمی‌تواند رشد کند در این مرحله ما کاری کردیم که روی سقف‌ها تصمیم گیری انجام شود.

وی افزود: فرمول قیمت سوخت که از سال ۹۵ فعال است با توجه به شرایط محیطی باید تغییر کند قیمت گاز مصرف خانگی اروپا از ۲۰ تا ۳۰ سنت به ۲۰۰ سنت افزایش یافت سپس به ۱۰۰ سنت برگشت دلیلی ندارد که در یک جای دنیا برای مصرف خانگی یک اتفاقی افتاد ما همچنان از این فرمول قدیمی برای صنایع استفاده کنیم بنابراین اتاق و فعالان بازار سرمایه برای اصلاح فرمول کمک کنند تا هم برای صنایع و شرکت‌ها نرخ سوخت قابل تحمل باشد و هم سودآوری آن‌ها حفظ شود.

عشقی درباره حمایت از بازار سرمایه اضافه کرد: به اعتقاد من بازار سرمایه به هیچ حمایتی نیاز ندارد، زیرا توان سودآوری شرکت‌ها وجود دارد که می‌تواند به تشکیل سرمایه، دولت و بخش خصوصی کمک کند، اما آنچه که بازار سرمایه را اذیت می‌کند تصمیماتی است که سودآوری شرکت‌ها را تهدید می‌کند.

وی گفت: باید به تصمیم گیرندگان این پیام را بدهیم که تضعیف سودآوری شرکت‌ها نه تنها به نفع دولت نیست بلکه به ضرر دولت است شاید در ابتدا حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان از محل مالیات و افزایش نرخ گاز عاید دولت شود، اما ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی دولت در نتیجه این تصمیم، کوچکتر می‌شود.

رئیس سازمان بورس درباره اعتبارسنجی افزود: مجوز اعتبارسنجی را بانک مرکزی صادر می‌کند ما در سازمان بورس، مجوز رتبه بندی را صادر می‌کنیم و اقدامات‌مان را در این‌باره انجام دادیم.

وی درباره دارندگان اطلاعات نهانی گفت: از همه دستگاه‌های دولتی از جمله شورای رقابت و وزارت صمت که به نحوی با شرکت‌ها در ارتباط هستند و تصمیم می‌گیرند درخواست کردیم که اطلاعات خود را ارسال کنند و این اطلاعات را داریم به سامانه‌های بورس وصل می‌کنیم که تا افراد دخیل در آن تصمیمات را شناسایی کتیم اکنون فهرست خوبی تهیه شده که سازمان در حال بررسی آنهاست.

وی گفت: تاکنون ۲۰۰ شرکت سود سهام را از طریق سامانه سجام پرداخت کردند و ۲۰ شرکت نیز در حال پرداخت سود سهام از طریق سامانه سجام هستند، اما در سال آینده همه شرکت‌ها سود سهام را از طریق سامانه سجام پرداخت خواهند کرد، زیرا دریافت سود برای سهامداران هزینه دار‌تر از میزان سود شده است.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش