سه شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۴۰ - ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۱۹۸۱
بورس و سهام

رییس سازمان بورس:

تقویت سودآوری شرکت‌ها و کاهش هزینه تامین مالی عامل تحقق شعار سال /اصول ۵ گانه تقویت تولید و اشتغال

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام,شاپور محمدی
محمدی با بیان اینکه کاهش هزینه تامین مالی از الزام‌های تحقق شعار امسال است، گفت: تلاش می‌شود امسال ۳۵ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه در بازار سهام بدون احتساب افزایش سرمایه از محل ارزیابی دارایی‌ها انجام شود.

رییس سازمان بورس اوراق بهادار در گفت‌وگو با فارس؛ با اشاره به الزامات تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال در سال ۹۶ گفت: مسئله کاهش نرخ تامین مالی در بازارهای مالی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و این در حالی است که در بازار سرمایه و بازار پول برای تامین مالی چه از طریق نظام بانکی و چه از طریق ابزارهای مالی باید نرخ سود طوری باشد که برای تولید کننده برای تامین مالی به صرفه باشد، تا به تیع آن بتواند محصولات خود را با سود به فروش رساند.

 

شاپور محمدی افزود: کاهش نرخ سود در تامین مالی به تولید کننده در افزایش تولید محصول کمک کرده و به دنبال آن به افزایش سودآوری شرکت‌ها می‌انجامد که به تبع آن آثار مثبتی بر بازار سرمایه خواهد داشت، بنابراین اولویت همه بازارها در تحقق شعار امسال باید کاهش نرخ تامین مالی برای بنگاه های اقتصادی باشد، همچنین باید سهم بخش خصوصی از تامین مالی نسبت به بخش دولتی اولویت داده شود.

 

وی با بیان این که تامین مالی برای بخش خصوصی و دولت باید به گونه‌ای تنظیم شود که بخش خصوصی در اولویت باشد، عنوان کرد: در گام های بعدی باید بخش دولتی بتواند تامین مالی خود را انجام دهد و این اولویت باید رعایت شود.

 

دبیر شورای عالی بورس افزایش سرعت در فرآیند تامین مالی و تسهیل آن را سومین مسئله مهم برای بازارهای مالی کشور در تحقق شعار امسال عنوان کرد و افزود: وقتی که درخواست هایی برای تامین مالی از سوی فعالان بخش خصوصی به سازمان بورس و یا نظام بانکی ارسال می شود، باید ضمن بررسی و تکمیل مستندات و مدارک مورد نیاز در اسرع وقت، شرایط تامین مالی این بنگاهها از سوی نهادهای ناظر از جمله سازمان بورس و ارکان آن فراهم شود.

 

وی ادامه داد: البته نهادهای دیگری که درگیر هستند، از جمله سازمان حسابرسی و یا نظام بانکی و یا کمیته و کارگروه‌هایی که در وزارت خانه ها و سازمان‌های مختلف اقداماتی در زمینه تامین مالی انجام می‌دهند، باید تلاش کنند زمان فرایند این تامین مالی  را کوتاه کنند، تا به این ترتیب تولید کننده در کوتاه ترین زمان ممکن تامین مالی خود را از طریق بازارهای مالی انجام دهد.

 

محمدی افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران و خریداران ابزارهای مالی از تداوم سودآوری ابزارهای تامین مالی را چهارمین رکن کارکرد بازار سرمایه در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال اعلام کرد و افزود: اطمینان نسبی سرمایه گذاران و صاحبان نقدینگی از سودآوری ابزارهای مختلف تامین مالی از طریق تشریح دقیق فعالیت شرکت ها و طرح های توسعه ای توسط صاحبان صنایع در حالی می تواند می تواند کسب شود که سمت عرضه منابع مالی در بازار پول و سا بازار سرمایه همواره از سوی سرمایه گذاران تنظیم می‌شود.

 

رییس سازمان بورس با تاکید بر اهمیت توجه به بهره‌وری و کارایی سرمایه در نظام تولیدی و ضرورت تقویت آن به منظور امکان تداوم و استمرار تامین مالی در کشور گفت: اگر تامین مالی انجام شود، اما بهره وری یا نوآوری، سود آوری شرکت را تامین و تضمین نکند، در واقع تامین مالی بعدی مشکلات زیادی خواهد داشت.

 

به اعتقاد وی، ضروری است کسانی که منابع مالی را تجهیز می کنند، برای بازپرداخت اصل و سود منابع دریافتی برای اتکا به سود آوری خود حتما برنامه‌ریزی کنند تا بتوانند در مراحل بعدی به پشتوانه خوش حسابی در بازگرداندن به موقع منابع دریافتی به تخصیص دهندگان منابع به بهبود فرآیند تامین مالی کمک کنند.

 

محمدی با بیان اینکه هدف‌گذاری مشخصی برای تامین مالی از طریق بازار سرمایه در سال ۱۳۹۶ تبیین شده است، گفت: هم اکنون فعالیت هایی در دستور کار سازمان بورس بوده تا از این طریق سطح بهینه ای برای انواع تامین مالی در نظر بگیریم.

 

به گفته این مقام مسئول برای افزایش سرمایه شرکت ها در حالی هیچ محدودیتی وجود ندارد که هر چه که رقم افزایش سرمایه بخواهد انجام شود، سازمان بورس از آن استقبال می‌کند، به ویژه اگر افزایش سرمایه‌ای وجود داشته باشد که بتواند منابع جدیدی وارد چرخه نقدینگی شرکت ها نماید که حجم آن بستگی به درخواست شرکت ها دارد.

 

به گفته رئیس سازمان بورس در این ارتباط سازمان بورس به وظیفه خود برای تحقق این منظور عمل خواهد کرد که تلاش می شود امسال بدون احتساب افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها در حدود  ۳۵ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه در بازار سهام انجام شود. این موضوع در مقایسه با سال های قبل که افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها نیز افزوده می‌شد، بسیار قابل توجه است.

 

وی افزود: معتقدم تامین مالی بخش دولت باید بین بازار سرمایه و بازار پول تقسیم شود . در قانون بودجه هیچ گاه عنوان نشده که بازار سرمایه باید همه این منابع را برای دولت تامین کند.

 

به باور وی در بخش هایی از قانون که بطور مشخص تامین مالی از طریق بازار سرمایه را تکلیف قانونی این بازار کرده باید فرایند آنرا بر اساس زمان بندی مناسب و توافق نهاد های دولتی تنظیم کرد. هر چند که لزومی برای تامین همه این منابع از طریق بازار سرمایه وجود ندارد و با توجه به عدم رغبت بازار از آن جلوگیری کرد.

 

محمدی با اشاره به تامین مالی با روش های دیگر گفت: برای تامین مالی های کوتاه مدت از طریق پیش فروش محصولات در بورس کالا و بورس انرژی و یا تامین مالی هایی که بر مبنای سهام انجام می شود می‌توان برای سال جاری در دستور کار قرار داد . این در حالی است که برخی طرح‌ها در این زمینه در سال قبل مورد استقبال قرار گرفته است.

 

 

 

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش