امیر هامونی در گفت و گو با فارس با بیان اینکه تکنولوژیهای مالی مبحث جدیدی برای توسعه بازار سرمایه است، اظهارداشت: این فرآیند همچنین برای توسعه بازارهای بیمه و بانک نیز می توانند اثر گذار باشند.
وی با بیان اینکه فرابورس با اعتقاد به اینکه توسعه بازار سرمایه و بازار مالی از مجرای فناوری اطلاعات عبور می کند، افزود: هر آنچه که این بخش توسعه یابد میتوان به شفافیت و نقدشوندگی بیشتر و منصفانه بودن قیمتها و نیز کارا بودن بازار جامه عمل پوشاند.
مدیرعامل فرابورس تصریح کرد: ابزارها و تکنولوژیهایی که میتوانند بازار مالی کشور را به این اهداف برسانند باید دائم رصد و پایش شوند و همواره ایدههای جدیدی مطرح شود.
این مقام مسئول افزود: سال قبل در حالی اولین فین استارز به همت سازمان بورس برگزار شد که فرابورس ایران به دلیل پیگیری راه اندازی بازار شرکتهای دانش بنیان و پذیرش صندوقهای جسورانه و یا بازار داراییهای فکری در سالهای قبل از سوی سازمان بورس در راستای کاهش تصدی گری این نهاد ناظر، برگزاری فین استارزها به فرابورس واگذار شده است.
هامونی گفت: هماکنون با حضور بانکها و حوزههای تکنولوژی پایه آنها، بیمه مرکزی و فین تکهای آنها و مجموعهای از تامین سرمایهها و شرکتهایی که در حوزه فین تکها هستند، شورای راهبردی فینتکها در فرابورس ایران تشکیل شده که در کنار آنها به عنوان حامی مادی و معنوی این فستیوال، رویداد فین استارز ۲۰۱۷ در فاینکس ۲۰۱۷ برگزار خواهیم کرد تا ایده های جدید در حوزه مالی معرفی شوند.
مدیرعامل فرابورس با بیان اینکه در کنار آنها صندوقهای جسورانه (VC) نیز حضور دارند که یا قبل از این در فرابورس پذیرش شده اند و یا در شورای راهبردی فین تک ها قرار دارند، افزود: این شرکتها در اساسنامه خود اعلام کردهاند که در حوزه تکنولوژی مالی قصد سرمایهگذاری دارند.
به گفته وی صندوقهای جسورانه شهر آرمانی، صندوق رویش، صندوق مشاور سرمایه گذاری آرمان آتی و غیره در حالی به فرابورس درخواست دادهاند که دانشگاه تهران نیز درخواست راهاندازی صندوق VCداده است.
هامونی با بیان اینکه این اکوسیستم و یا زیست بوم از قبل در فرابورس به آن فکر شده تا چرخه تجاری سازی ایده انجام شود، گفت: در گذشته ایدهسازیها در زمینه تجهیزات پزشکی از جمله لوازم خانگی و یا مواد غذایی، بهداشت و یا خودرو بود در حالی که تاکنون به ارزش ۴ میلیارد تومان سرمایهگذاری فقط در زمینه ایده انجام شده است.
مدیر عامل فرابورس گفت: این فستیوال رویدادی برای صنعت مالی کشور است که در قبل از این تجربه نشده و فقط برای بازار پول یا بیمه و غیره برگزار می شد اما اکنون فین استارهایی که بتوانند بطور یکپارچه و موثر مشکلات بازار مالی ایران را پوشش بدهد به رخ کشیده شده اند. در فین استارز امسال چالش محوری در دستور کار قرار گرفته است. بطوریکه بر اساس هدف و برنامه ایده ها مطرح خواهند شد تا بتوان خروجی مناسبی را دریافت کرد.
هامونی با بیان اینکه چالش های تکنولوژی از ارکان مختلف سازمان بورس و یا بانک ها و بیمه ها گرفته شده؛ گفت: اگر چالشی در زمینه این بخش ها وجود دارد از آنها می توان به عنوان سرمایه گذار بالقوه یاد کرد. مثلا فرابورس ۹ چالش دارد و گفته ایم اگر کسی در حد حتی یک اپلیکیشن برای فرابورس ایده ای برای این چالش ها بیاورد حاضر به سرمایه گذاری هستیم.
وی ادامه داد: سامانه آنلاین پذیرش که فاز اول آن به تازگی از سوی معاونت علم و فناوری رئیس جمهور رونمایی شد بخشی از اقدام هایی بود که انجام گرفت و فرابورس حاضر است برای ۹ فاز توسعه ای آن هر شخصی که بتواند ابزار تحویل دهد تا مشکل سامانه آنلاین فرابورس را مرتفع کند حاضر به سرمایه گذاری با مجموعههای دانش بنیان است.
مدیرعامل فرابورس گفت: نگاه فرابورس به این رویداد چالش محور و در راستای هدف گذاری اصولی است بطوریکه در نهایت یک محصول مشترک برای حل مشکلات بازار مالی ایران منتهی شود. هر فردی که ایده و دانشی در این زمینه دارد میتواند آنرا به شورای راهبردی فین استارز فرابورس ارایه دهد.
به گفته این مقام مسئول شرکت هایی که نتوانند به خوبی خود را معرفی کنند قبل از داوری از طریق مربیانی به این ایدهپردازها برای معرفی خود کمک می کنند.
وی افزود: تا الان ۷۲ تیم برای شرکت در این رویداد از جمله اشخاص حقیقی و حقوقی مراجعه کردهاند و در حال حاضر بررسیها آغاز شده و کمیته داوری نیز بزودی مشخص میشوند و در افتتاح نمایشگاه فاینکس ۲۰۱۷ معرفی شوند. برخی سرمایهگذاران بالقوه نیز ثبتنام کردهاند که به دنبال طرحها هستند.
هامونی با بیان اینکه فین استارز را نه به عنوان رویداد بلکه فرآیند باید دید، افزود: در کنار آن باید انتظار دبیر خانه دائمی برای ایدهها داشت چرا که ایدهها سالی یکبار متولد نخواهند شد و فین استارز ها منتظر نخواهند ماند. نباید ایدهای را در نظر گرفت که ۱۱ ماه بعد به فستیوال برسد و باید هر زمان آماده رصد لحظهای آنها بر اساس سامانهای باشد که یکی از کارهای آن برگزاری فستیوال سالانه فین استارز است.
وی افزود: مشاور سرمایهگذاری، تامین سرمایهها و اساتید دانشگاهها در حاشیه این رخداد به سرمایهگذارها کمک می کنند تا ایدهها کارایی خود را دریابند. مثلا ایدهای بر اساس هوش مصنوعی ممکن است در زمینه نظارت بر بازار و یا دستکاری قیمت بتواند کمک کند ولی ایده پرداز متوجه آن نباشد. سریهای زمانی و مدل های هوش مصنوعی می توانند مدل های کشف تقلب را کشف کنند و یا فرآیند معاملات را برای ناظر بازار به شیوه سادهای رصد کنند.
هامونی با بیان اینکه نمایشگاه فین استار سال بعد متفاوتتر از امسال خواهد بود، گفت: برای پختگی بیشتر نیاز است مربیان چندین ماه مربیگری کنند و بین دو تا ۸ ماه وقت بگذارند ولی در حال حاضر با توجه به فرصت باقی مانده، بطور آنلاین مربیان در دسترس استارتآپها هستند.
به گفته وی پارسال حدود ۳۵ شرکت در این رویداد شرکت کردند و دو ایده توسط شرکت رایان بورس که امور کدال را انجام می دهد سرمایه گذاری و دنبال شد.
- 16
- 3