يكي از روشهاي پيشبيني قيمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شدهاند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمتها براساس شواهد موجود پيشبيني شدهاند.
بازار سهام
سیگنال حجم معاملات به بورس تهران
دیروز نماگر بازار سهام رشد ملایم ۶۸ واحدی (معادل ۰۹/ ۰ درصد) را تجربه کرد تا همچنان نوسان آرام شاخص بورس در کانال ۷۸ هزار واحدی را شاهد باشیم. در این میان، ارزش معاملات پس از ۱۷ روز کاری به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان رسید. هرچند برخی تکسهمها در این افزایش ارزش معاملات موثر بودهاند اما بهطور کلی بیشتر شدن میزان دست به دست شدن سهام میان فعالان تا حدودی محسوس بود
. در صورت تکرار این روند در هفته آینده و با توجه به آنکه قیمتها در بسیاری از سهام به کفهای حمایتی نزدیک شدهاند میتوان انتظار تغییر مسیر در این بازار را داشت. برای این منظور، محرکهایی نظیر پایداری قیمتهای جهانی در سطوح فعلی، رشد تدریجی نرخ دلار و اخبار مثبت سیاسی درباره قرارداد با خارجیها نیز قابل رویت است.
بازار ارز
رشد تدریجی تقاضا در بازار ارز
پس از گذر از ماه مبارک رمضان و ورود به تابستان به تدریج شاهد ورود تقاضا، البته نه از جنس سفتهبازی در بازار ارز هستیم. موضوعی که سبب شده به جز یکشنبه، در سایر روزهای معاملاتی این هفته، رشد نرخ دلار رقم بخورد. روز گذشته نیز، هر دلار آمریکا با ۶ تومان افزایش به نرخ ۳۷۸۹ تومان معامله شد.
رشد ارزش دلار در بازار کشورهای همسایه نظیر امارات (رشد نرخ درهم) و ترکیه از جمله عوامل حمایتی از نرخ دلار بود. رشد اخیر شاخص دلار در بازار جهانی یکی از مسائل رشد ارزش دلار در این کشورها است. از سوی دیگر، ارتباط الاکلنگی دلار و سکه به رشد نرخ دلار کمک کرد. بهطوری که فشار کاهش قیمت اونس طلای جهانی بر سکه باعث حرکت معاملهگران سکه به سمت بازار ارز شده است. بنابراین، انتظارات در بازار ارز همچنان احتمال ریزش نرخها را پایین نشان میدهد.
بازار سکه
اهرم پرفشارتر دلار برای سکه
دیروز هر سکه طرح جدید با رشد هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۲۱۲ هزار تومان معامله شد. گرچه اونس طلای جهانی به روند نزولی خود در معاملات دیروز ادامه داد، اما رشد نرخ دلار موجب شد سکه رشد اندک قیمتی را تجربه کند. همانطور که پیشبینی شده بود، گرچه نگرانیهایی نسبت به افت قیمت اونس طلا وجود داشت، اما کاهش نرخها در بازار ارز چندان محتمل نبود.
در این شرایط که رشد نرخ دلار اثر بیشتری نسبت به کاهش قیمت طلای جهانی بر قیمت سکه داشته است، میتوان دو برداشت داشت که هر دو بر عدم تمایل فعالان بازار سکه به افت قیمتها تاکید دارد. نخست آنکه فعالان بازار سکه نسبت به ادامه رشد نرخ دلار امیدوارند یا اینکه انتظار ریزش بیشتر قیمت اونس طلا میان این بازیگران غالب نیست. بنابراین، احتمال مقاومت سکه در برابر سیگنالهای کاهشی بالا است.
بازار طلای جهانی
سه رویداد موثر بر اونس طلا
دیروز ساعت ۱۶، هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۲۲۰ دلار معامله شد. پس از آزمایش موشکی کرهشمالی در روز سهشنبه، رهبر این کشور اعلام کرد که این موشک قارهپیما توانایی حمل کلاهک هستهای با سایز بزرگ را دارد. همچنین این اقدام با برخی تهدیدها نسبت به حمله هستهای به آمریکا همراه شد.
بنابراین، تیم سیاست خارجه آمریکا دیروز نشست اضطراری را برای تصمیمگیری درباره واکنش به کرهشمالی تدارک دید. در سوی دیگر، شب گذشته نتیجه نشست پیشین فدرال رزرو منتشر شد که مشابه نشست اضطراری تیم وزارت خارجه این کشور بر بازار طلا اثرگذار است.
همچنین با اتمام ضربالاجل اعراب برای قطر، این کشورها به رهبری عربستان برای تصمیمگیری درخصوص اقدامات سختگیرانهتر علیه قطر در مصر جلسه گذاشتند. هرچند امکان پوشش نتیجه این سه رویداد در این گزارش نبود، اما بازار طلا تحت تاثیر این ابهامات نوسانات نامطمئنی را تجربه میکرد.
بازار اوراق مسکن
معاملات آرام در بازار اوراق تسهیلات مسکن
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۴ (تسه۹۴۱۲) با افتی اندک به قیمت هر برگه ۷۶ هزار و ۷۱۰ تومان معامله شدند. سایر سررسیدها نیز در همین محدوده ۷۷ هزار تومانی معاملات آرامی را تجربه کردند. گرچه در بازار مسکن بهبود نسبی معاملات مشاهده میشود، اما هنوز این تحرکات به قدری نبوده است که بتواند قیمت «تسه»ها را با موج افزایشی مواجه کند.
در این میان، تقویت عرضه بیش از پیش اوراق تسهیلات مسکن یکی از عواملی است که باعث شده قیمتها در این بازار بهصورت غیرطبیعی افزایش پیدا نکند. از سوی دیگر، فعال بودن سایر منابع عرضه وام، نظیر صندوق سپرده یکم، فرصتهای بیشتری را در اختیار متقاضیان وام قرار داده است. بنابراین و در صورت عدم تغییر سقف وام، احتمالا در ادامه تابستان نیز رشد قیمتها در بازار «تسه»ها با شتاب سالهای اخیر نباشد.
بازار نفت
فشار روسی بر قیمت نفت
دیروز ساعت ۱۶، هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۵/ ۴۶ دلار معامله شد. این در حالی بود که تهدید حمله هستهای از سوی کرهشمالی به آمریکا موجب رشد قیمت نفت برنت تا نزدیک سطح ۵۰ دلاری شده بود. در ادامه اما، نگرانیها از مازاد عرضه موجب کاهش مجدد قیمتها در این بازار شد. پس از افتهای اخیر قیمت نفت، برخی انتظار داشتند بزرگان صادرکننده نفتی، میزان تولیدات خود را بار دیگر کاهش دهند.
دیروز اما، مقامات روس اعلام کردند این کشور که در توافق اخیر اوپک متعهد به محدود کردن تولیدات خود شده بود، حاضر نیست بیش از این تولیدات خود را کاهش دهد. به عقیده مقامات روسیه، بازار نیازی به کاهش بیشتر تولیدات ندارد و این اقدام برخلاف تصور، سیگنال نامناسبی به بازار نفت خواهد داد. بنابراین، احتمال باقی ماندن نفت زیر سطح ۵۰ دلار افزایش یافت.
- 12
- 2