دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۰ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۰۵۷۷
بورس و سهام

شاخص سهام کانال ۸۱هزار واحدی را لمس کرد;

بورس در انتظار سوخت جدید

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام,بورس

بورس تهران در ادامه رشد روزهای اخیر، روز دوشنبه نیز با رشد ۷۱ واحدی شاخص کل به کار خود پایان داد. بررسی روند حرکت شاخص کل در روز گذشته حاکی از لمس کانال ۸۱ هزار واحدی در ساعات میانی بازار است، در نهایت شاخص با فاصله اندکی از کانال ۸۱ هزار واحدی در سطح ۸۰ هزار و ۹۳۴ واحدی قرار گرفت. مطالعه روند روزهای گذشته بورس تهران، حاکی از اقبال خوش سهم‌های بازگشایی شده میان سهامداران است.

 

به‌طوری‌که عمده این نمادها اثرات قابل توجهی بر رشد شاخص داشته‌اند. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» حاکی از آن است که هم‌اکنون ۳۵درصد از ارزش کل بازار به نماد‌های متوقف بورسی اختصاص دارد. با توجه به اینکه بسیاری از این شرکت‌ها در گزارش‌های فصلی و مجامع عملکرد قابل قبولی را به ثبت رسانده‌اند، پیش‌بینی می‌شود بازگشایی هریک از آنها به منزله سوخت جدیدی برای حرکت شاخص درنظر گرفته شود.

 

انتظار بازگشایی‌های مناسب

یکی از نکات قابل توجه در معاملات روزهای اخیر مربوط به افزایش ارزش معاملات نسبت به هفته‌های قبل است. ارزش معاملات خرد سهام طی روزهای یکشنبه و دوشنبه به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان رسید. این امر در حالی صورت گرفت که کماکان شاهد توقف بسیاری از نمادهای بازار سهام به دلیل برگزاری مجامع یا تعدیل در پیش‌بینی سود شرکت‌ها هستیم. بر اساس آخرین آمارها و تا روز دوشنبه مجموعا در بازار بورس و فرابورس ۱۲۵ نماد متوقف است که در میان آنها نمادهای بزرگ با ارزش بازار قابل توجه نیز قرار دارد.

 

براین اساس به نظر می‌رسد که بازار در انتظار بازگشایی این نمادها در روزهای آینده قرار دارد و بازگشایی هر یک از آنها می‌تواند اثر ملموسی در روند معاملات داشته باشد. روز یکشنبه نیز به وضوح دیده شد که بازگشایی نماد «فولاد» اثر قابل توجهی بر رشد شاخص سهام داشت. همان‌طور که در معاملات دو روز ابتدایی هفته دیده شد، بازگشایی نمادهای بزرگ گروه‌هایی که عمدتا تولیدکنندگان سنگ‌آهن و فولاد هستند، پس از تقسیم سود در مجامع و عملکرد مناسب در سه ماهه ابتدایی سال با استقبال معامله‌گران مواجه شد.

 

جوانب مختلف فلزی‌ها برای سهامداران

در معاملات روز گذشته عملکرد نمادهای مربوط به صنعت کانه‌های فلزی نیز حاکی از تداوم خوش‌بینی سهامداران نسبت به این سهم‌ها بود. مهم‌ترین نمادهای زیر مجموعه این گروه یعنی گل‌گهر و چادر‌ملو در گزارش‌های عملکرد سه ماهه خود، با پوشش مناسب در فصل بهار و همچنین تعدیل مثبت سود همراه شدند. پس از بازگشایی این نمادها با توجه به رشدی که پیش‌تر تجربه کرده بودند، عرضه این سهم‌ها با شدت بیشتری انجام گرفت. این موضوع باعث شد برخی از این نمادها نوسان‌های منفی را تجربه کنند. البته این موضوع تداوم چندانی نیافت و روز گذشته بسیاری از این نمادها بار دیگر مورد استقبال سهامداران قرار گرفت.

 

برهمین اساس، شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر روز گذشته بیشترین اثر را بر رشد شاخص کل داشت.این نماد که روز یکشنبه با افت قیمت به کار خود خاتمه داده بود، دیروز با رشد ۲۶/ ۲ درصدی همراه شد و به ۲۳۰تومان رسید. در جریان معاملات روز گذشته این نماد بیش از ۷۲ درصد از خرید متعلق به بازیگران حقوقی بود و ۴۰ درصد از فروش

 

توسط بازیگران خرد بازار صورت گرفت. به‌طور کلی بررسی تغییر مالکیت نمادهای این گروه در چند روز اخیر نیز حاکی از دست به دست شدن سهم‌ها به نفع بازیگران حقوقی است. با وجود اینکه نمادهایی نظیر «کگل» و «کچاد» و دیگر نمادهای این صنعت توانستند در سه ماه ابتدایی سال پوشش سود مناسبی داشته باشند و شواهد حاکی از آن است که از پتانسیل خوبی برای رشد بهره‌مند هستند، اما نباید از این نکته غافل شد که با نزدیکی به ماه‌های پایانی سال ریسک در بازار‌های جهانی به‌خصوص وضعیت چین می‌تواند در روند قیمتی این نمادها اثرگذار باشد. به همین دلیل به‌نظر می‌رسد دقت نظر بیشتر در معاملات از نکات حائز اهمیت در این گروه‌هاست.

 

تحولات اخیر سیمانی ها

اما در صنعت سیمان همچنان موج خوش‌بینی و خوش ‌اقبالی به بسیاری از نمادهای این گروه دیده می‌شود. بسیاری از نمادهای این صنعت در چند روز اخیر بعضا با صف خرید با رشد قیمتی قابل‌توجهی همراه بوده‌اند. این عملکرد در روز گذشته همچنان ادامه داشت. بسیاری از نمادهای این صنعت در مدت ۳ ماهه ابتدایی سال پوشش مناسبی نسبت به اولین پیش‌بینی خود داشتند، با این وجود بررسی صورت‌های مالی این نمادها حاکی از کاهش مقدار فروش آنها است. شرکت‌ها عمدتا با کاهش هزینه‌ها و افزایش قیمت‌ها توانستند عملکرد مناسبی داشته باشند.

 

با توجه به اینکه عمده فروش این شرکت مربوط به ۶ ماهه ابتدایی سال است باید این نکته را در نظر گرفت که شرکت‌ها بتوانند قسمت اعظمی از درآمد پیش‌بینی‌شده خود را طی این مدت پوشش دهند. به‌نظر می‌رسد جرقه رشد در نمادهای صنعت خاکستری با زمزمه‌های آزاد‌سازی موصل و از سرگیری صادرات بسیاری از کارخانه‌ها آغاز شد. با این حال با توجه به ابهاماتی که درخصوص نتایج رایزنی‌های دوکشور وجود دارد و همچنان برنامه مشخصی برای همکاری ایران و عراق در بخش سیمان وجود ندارد، تداوم این موج می‌تواند منجر به هیجانی شدن روند معاملات در روزهای آتی شود. این موضوع می‌تواند در دیگر صنایع مرتبط با بخش ساختمانی مانند کاشی و سرامیک نیز سرایت کند. از این رو افزایش ابهام در این گروه‌ها نیز محتمل است. احتیاط در این معاملات نیز نکته‌ای است که باید به آن توجه شود.

 

تداوم جذابیت «پرداخت» در بورس

در صنعت رایانه نیز همچنان نگاه‌ها معطوف به«به‌پرداخت ملت» است. پس از رشد چشمگیر سهام «آپ» از زمان عرضه اولیه طی سال گذشته، شاهد استقبال گرم سرمایه‌گذاران از «پرداخت» به‌عنوان شرکت فعال در حوزه PSP هستیم. رصد جریان معاملات در این سهم حاکی از تقاضای بالای سهامداران برای خرید از روز بازگشایی است. به‌طوری که روز گذشته نیز افراد زیادی در سمت تقاضای این نماد حضور داشتند و سهم با قیمت پایانی ۲۰۴۷ تومان بسته شد. به این ترتیب از میان ۳۷ صنعت بورسی ۱۵ صنعت با روند مثبت و ۱۲ صنعت با روند منفی به کار خود پایان دادند.

 

بیشترین رشد شاخص را استخراج زغال‌سنگ داشت، این نماد که از ابتدای سال بیش از ۸ درصد رشد داشته است، شامل تک‌نماد «کطبس» است که روز گذشته بعد از برگزاری مجمع کشف قیمت شد. دومین گروه پربازده بازار دیروز سیمان بود. همان‌طور که پیش‌تر توضیح داده شد، عمده نمادهای این گروه با تقاضای مناسب از سوی سهامداران رشد‌های مطلوبی به‌جا گذاشتند. اما در قعر این جدول صنایع ماشین‌آلات، قند و شکر و انبوه‌سازی قرار داشت. صنعت انبوه‌سازی که در روند هفت روزه رشدی بالغ بر ۴ درصد داشته است روز گذشته با افت ۸۳/ ۰ درصدی به‌کار خود پایان داد.

 

روند معاملات روز دوشنبه چگونه بود؟

روز گذشته شاخص کل با رشد ۰۹/ ۰ درصدی و با رفت و برگشت از کانال ۸۱ هزار واحدی به کار خود پایان داد.دیگر شاخص‌های بازار نیز با سبزپوشی به کار خود پایان دادند. روز گذشته بیشترین اثر را بر رشد شاخص کل نماد «شپدیس» به‌جا گذاشت. پتروشیمی پردیس که معاملات روز دوشنبه را با صف فروش حدود ۲ میلیون سهمی به پایان رساند، بیشترین اثر منفی را در محاسبه شاخص کل به‌جا گذاشت.

 

در بحث تغییر مالکیت این گروه و در سمت فروش تحرک معامله‌گران حقیقی بیشتر از حقوقی بود. به‌گونه‌ای که بیش از ۷۰ درصد از فروش سهام این شرکت متعلق به سهامداران خرد بود.دیگر نماد اثرگذار منفی بر روند شاخص «بترانس» بود. ایران ترانسفو که در تمامی روزهای معاملاتی بعد از مجمع روند منفی داشته است، در عملکرد یکساله خود معادل ۶۲۳ ریال را تقسیم کرد. اما در مقابل نمادهای اثرگذار مثبت بر روند شاخص «کگل»، «فولاد»، «وصندوق»، «پرداخت» و «اخابر» بود.

 

روز گذشته همچنین چند نماد دیگر از سوی نهاد ناظر بازگشایی شدند. «زمگسا»، «غسالم»، «کماسه»، «وتوشه»، «وخاور»، «وانصار» و «پدرخش» که به دلیل برگزاری مجمع متوقف شده بودند، با اعلام پیام ناظر بازگشایی شدند. بیشترین رشد قیمتی روزانه را نماد «کطبس» به ثبت رساند. زغال‌سنگ نگین طبس که روز یکشنبه بازگشایی شده بود، دیروز در جریان کشف قیمت با رشد بیش از ۱۸ درصدی همراه شد. همچنین حجم و ارزش معاملات خرد سهام در قیاس با روز یکشنبه با افت همراه بود. به این ترتیب حجم معاملات با ۵/ ۱۴ درصد کاهش به ۵۰۳ میلیون سهم رسید و ارزش معاملات نیز با ۵/ ۱۳ درصد کاهش نسبت به روز یکشنبه به ۱۱۷ میلیارد تومان رسید.

 

دیروز همچنین برای خرید سهام به‌پرداخت ملت، اوراق مشارکت شهرداری سبزوار، واحدهای صندوق امین یکم، سهام مس شهید باهنر، واحدهای صندوق کیان، پارند پایدار سپهر و سهام نیرو محرکه سنگین‌ترین صف‌های خرید تشکیل شد. این در حالی بود که گروهی دیگر از سرمایه‌گذاران برای خروج از واحدهای پارند پایدار سپهر، سهام پتروشیمی پردیس، حق تقدم سایپا شیشه، سهام سیمان اصفهان، سیمان مازندران، اوراق مشارکت رایان سایپا و اوراق مشارکت ملی نفت ایران طولانی‌ترین صف‌های فروش را ثبت کردند.

 

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام,بورس

 

مهرنوش سلوکی

 

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش