مهمترین عناوین خبری
یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۲:۳۶ - ۰۳ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۶۰۱
بورس و سهام

شاپورمحمدی:

ایجاد بازار ثانویه اوراق/ بازگشایی نمادهای بسته حداکثر در ۹۰دقیقه

شاپور محمدی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از راه‌اندازی بازار ثانویه معاملات اوراق دولتی خبر داد و گفت:از دو ماه دیگر، هر نمادی که در بورس بسته می‌شود، ظرف ۶۰ تا ۹۰ دقیقه بازگشایی خواهد شد.

شاپور محمدی در پاسخ به مهر مبنی بر مصوبه بانک مرکزی برای ساماندهی بازار بدهی، از تمهیدات سازمان بورس برای اجرای این بخشنامه خبر داد و گفت: در این رابطه بحثی با بانک مرکزی صورت گرفته تا اوراقی که اکنون بانکها در اختیار دارند، را ساماندهی کنیم، چراکه این اوراق، در حال حاضر بازار ثانویه ندارند و نرخ‌هایی که بیرون از بازار سرمایه شکل گرفته، به قدری بالا است که هم رقیب بازار سهام شده و هم به نوعی روی سپرده‌های بانکی، تاثیر منفی گذاشته است.

 

بازار ثانویه اوراق دولتی ایجاد می‌شود

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: همین امر باعث می‌شود اوراقی که در بازار به صورت رسمی در حال معامله است، به خاطر این امر تحت تاثیر قرار گیرد؛ بنابراین، در عین حال سازمان بورس معقد است که حجم کلی اوراق باید کنترل شود و حجم اوراقی که دولت منتشر می کند نیز، حتما مورد کنترل و نظارت قرار گیرد، در این میان هم سازمان بورس، بر روی این موضع خود اصرار دارد؛ ولی با توجه به اینکه اوراقی که غیررسمی معامله می شوند منجر به برخی ارتباطات غیررسمی شده و نرخ مهار خود را رها کرده و افسارگسیخته در حال افزایش است، این نرخ‌ها باید کنترل شود.

 

وی تصریح کرد: از این جهت با برنامه ریزی صورت گرفته قصد داریم به نحوی که بر روی بازار سهام، آسیبی وارد نشده و روی اوراقی که در حال معامله است، اثرگذار نباشد، طی یک برنامه زمان بندی شده، به مرور بازار ثانویه این اوراق را ایجاد نماییم. در این رابطه هم با وزیر اقتصاد مذاکراتی صورت گرفته تا هماهنگی بین تمام بازاها ایجاد شود.

 

محمدی ادامه داد: البته کاهش نرخ سود بانکی نیز به بازار سهام کمک می کند و ما نیز سعی داریم صندوق‌ها، نرخ های سود جدید را رعایت کرده و در بازار سرمایه، بیشتر فعالیت کنند؛ البته با کاهش نرخ سود نیز، بازار سهام جذابیت بیشتری برای صندوق‌ها خواهد داشت و از این حیث، با یک ساز و کار هماهنگ بین وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان بورس، تلاش داریم تا نرخ‌ها را در کشور کاهش داده و بازار سهام را به عنوان یک جایگزین خوب سرمایه گذاری به جای سپرده‌گذاری مطرح کنیم.

 

تهیه فرمت واحد صورتهای مالی میان بانک مرکزی، بورس و سازمان حسابرسی

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به پرسشی مبنی بر مشکلات صورتهای مالی بانکها نیز گفت: اینکه برخی اعلام می‌کنند سازمان بورس با ابلاغ بخشنامه‌ای مبنی بر اینکه بانکهای بورسی طبق دستورالعمل گذشته، صورتهای مالی خود را اعلام کنند، به دنبال این است که خروجی ها را مثبت کند، حرفهای غیرعلمی و غیرکارشناسی است و سازمان بورس از هر نوع اطلاعاتی که به تصمیم گیری سرمایه گذاران کمک کند، استقبال خواهد کرد؛ چه این اطلاعات در فرمت بانک مرکزی باشد و چه در فرمت سازمان حسابرسی تعبیه شده باشد.

 

وی افزود: بحثی که اکنون مطرح شده، آن است که استانداردهای ملی در قوانین مورد تاکید است و تلاش داریم که فرمت واحدی به وسیله بانک مرکزی، سازمان حسابرسی و بورس تنظیم کرده تا بانکها بر اساس آن، یک صورت مالی ارایه کنند؛ ولی اگر بیش از یک صورت مالی هم وجود داشته باشد، ما چون تلاش داریم سرمایه گذاران از همه اطلاعاتی که وجود دارد، استفاده کنند، همه آنها را افشا کرده و معتقدیم که هر چه اطلاعات بیشتر باشد، برای سهامداران بهتر است؛ ولی اینکه این تفاهم بین بانک مرکزی و سازمان حسابرسی  صورت گرفته تا فرمت واحدی استخراج شود، مورد استقبال سازمان بورس است.

 

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: سود و زیان این دو روش از سوی سازمان بورس تدوین شده است.

 

بساط معامله غیررسمی اوراق را جمع می‌کنیم

محمدی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر معامله اوراق منتشر شده در دولتهای قبلی در بازارهای  غیررسمی نیز گفت: اوراق قبلی که سالهای قبل در بازار غیررسمی،منتشر شده‌اند، همگی را در بازارهای منظم معامله خواهیم کرد، این در شرایطی است که برخی از این اوراق سررسید شده و طبیعتا فشاری به بازار وارد نخواهند آورد؛ ما نیز حتما حجم کلی اوراق را تنظیم خواهیم نمود.

 

وی افزود: تنظیم حجم کلی اوراق، از طریق زمان بندی که در پذیرش اعمال خواهیم کرد، صورت می گیرد و به تناسب اوراقی که سررسید می شود، اوراق غیرسمی را در بازار رسمی جایگزین می کنیم؛ به نحوی که حجم کلی اوراق تقریبا با رشد معقولی که در بودجه پیش بینی شده، حرکت کند و بیش از آن سرعت نداشته باشد.

 

رئیس سازمان بورس به سهامداران اطمینان داد تا بر اساس برنامه، حجم اوراق را به نحوی تنظیم کند که بازار سهام، شادابی لازم را داشته باشد؛ ضمن اینکه نرخ اوراق بدهی و بازار پول را با تصمیم خوبی که بانک مرکزی گرفته، تنظیم کرده تا بتوانیم جذابیت بیشتری برای بازار سهام ایجاد کنیم.

 

در جلسه یکساعته محمدی با کرباسیان چه گذشت؟

وی در خصوص جزئیات مذاکره با وزیر جدید امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: با وزیر راجع به بحث های بازار سهام و کلیات عملکردی صحبت‌ کردم  و وی نیز، بر نقش بازار سرمایه در تامین مالی کل اقتصاد تاکید داشت؛ به نحوی که بازار سرمایه به عنوان بازوی سیاستهای دولت عمل کند و تاثیرگذاری در بازار را داشته باشد؛ ضمن اینکه سازمان بورس بیشترین هماهنگی را با وزارت اقتصاد خواهد داشت.

 

محمدی، سرمایه گذاری خارجی و نقش در سرمایه گذاری به صورت پرتفولیو را در کنار شفافیت و صورتهای مالی بانکها، از جمله محورهای جلسه یکساعته با وزیر اقتصاد عنوان و خاطرنشان کرد: برنامه های آتی سازمان بورس به وزیر جدید اقتصاد اعلام شده و در عین حال، تاکید شد که سازمان بورس برای تامین مالی بخش خصوصی و رونق تولید و اشتغال آمادگی لازم را دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: سازمان بورس برای تامین مالی بخش خصوصی و تولید و اشتغال، به میزان ده هزار میلیارد تومان اوراق منتشر خواهد کرد و وزیر اقتصاد نیز از این پیشنهاد سازمان بورس استقبال نمود، بنابراین امیدواریم به سرعت به بخش تولید کشور کمک کنیم. در عین حال برای سودآوری شرکتهای بورسی نیز صحبت‌هایی صورت گرفت؛ چراکه بازار سرمایه ایران، یک بازار بزرگ است و حدود ۷۰۰ شرکت مستقیم و غیرمستقیم در آن فعالیت دارند که سودآوری آنها باید در سیاستهای دولت و مجلس مورد توجه قرار گیرد.

 

محمدی گفت: البته تاکید شد که برخی شرکتها نظم بیشتری در بورس داشته باشند و در شفاف سازی به بازار سرمایه، تمکین بیشتری صورت دهند.

 

اوراق جدید را با نرخ پایین تر منتشر می‌کنیم

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر راهبردهای وزیر جدید اقتصاد برای بازار سرمایه نیز گفت: از جمله تاکیداتی که از سوی وزیر اقتصاد مطرح شد، این بود که بخش بین المللی بازار سرمایه فعال تر شود و در واقع ما سهم بازار سرمایه را در تامین مالی بخش خصوصی بیشتر کنیم.

 

وی افزود: وزیر اقتصاد در خصوص کاهش نرخ اوراق دغدغه جدی دارد که امیدوارم با سیاست جدید بانک مرکزی، اوراق جدید را با نرخ پایین تری منتشر کنیم تا هم فشار کمتری به دولت وارد شود و هم رقابت پذیری بازار سهام در مقابل اوراق به سطح بهینه خود برسد؛ در عین حال سازمان بورس همچنان قانون مداری خود را مورد تاکید دارد و اینکه مقررات محور کار سازمان خواهد بود؛ به همین دلیل نظارت جدی اعمال شده و حتما این موارد که مورد تاکید وزیر هم هست، رعایت خواهد شد.

 

بازگشایی نماد شرکتها ۶۰ تا ۹۰ دقیقه بعد از بسته شدن

محمدی در خصوص برگزاری مجمع بانکها نیز گفت: ما هیچ مشکلی در برگزاری مجامع بانکها نداریم و از برگزاری هر چه زودتر آن، استقبال خواهیم کرد، ضمن اینکه در بحث صورتهای مالی، تفاهم هایی که باید با بانک مرکزی صورت گیرد نیز انجام خواهد شد.

 

وی افزود: بانک مرکزی خود قطعا راجع به اینکه چه سیاستی در قبال بانکها دارد، اعلام نظر خواهد کرد؛ اما سازمان نیز استقبال می کند تا به بانکها کمک شود، زودتر تعیین تکلیف شوند.

 

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: از دو ماه دیگر، هر نمادی که بسته می‌شود، ظرف ۶۰ تا ۹۰ دقیقه بازگشایی خواهد شد و به زودی سازمان بورس و اوراق بهادار، برنامه زمان بندی آن را اعلام خواهد کرد. به هرحال این تحول بزرگی در کشور است؛ ضمن اینکه اختیار تصمیم گیری را برای سهامداران باید محترم بدانیم و اجازه دهیم آنها با شفافیت، تصمیم گیری کنند؛ به هرحال وظیفه ما شفافیت است؛ ولی سرمایه گذاران تصمیم گیری می کنند.

 

وی افزود: بر این اساس، اسامی شرکت‌هایی که اطلاعات لازم را به سازمان بورس ارایه نمی‌دهند را به مردم اعلام خواهیم کرد و دفعاتی که با آنها مکاتباتی کردیم و جواب نداده اند نیز حتما اعلان عمومی می شود.

 

فقط نمادهایی بسته می‌مانند که مشکل قضایی دارند

معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به مهر گفت: دو هفته دیگر، زمان بندی توقف نمادها را  روی سایت سازمان بورس اعلام کرده و مفصل در مورد آن اطلاع رسانی می کنیم؛ اما به هرحال روال ما این است که نمادها دیگر بسته نمانند؛ مگر اینکه مشکل قضایی و خارج از بازار سرمایه داشته باشند.

 

 

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش