شاخص کل بورس در آخرین روز معاملاتی هفته جاری با رشد ۱۰۷ واحدی در جایگاه ۸۶ هزار و ۶۳۶ واحدی قرار گرفت.
در معاملات روزگذشته برخی نمادهای فولادی، پالایشی و مخابرات و پتروشیمی، مورد توجه خریداران بودند، اما گروه خودرو از وضعیت مناسبی برخوردار نبود و اغلب نمادهای این گروه با کاهش قیمت مواجه شدند.بر این اساس، نمادهای فولاد (فولاد مبارکه)، همراه (ارتباطات سیار ایران)، شسپا (نفت سپاهان)، فارس (هلدینگ خلیج فارس) و شتران (پالایش نفت تهران) در معاملات دیروز، بیشترین سهم را در بالا رفتن شاخص داشتند، اما نمادهای گروه خودرویی از جمله خساپا (سایپا) و خودرو (ایران خودرو) مانع اصلی رشد نماگر بورس بودند.همانند روزهای اخیر، گروه فلزات اساسی در معاملات امروز بازار بورس مورد توجه اهالی بازار سرمایه قرار گرفت؛
به گونه ای که در صدر معاملات قرار گرفت. در این گروه ۸۹ میلیون سهم به ارزش ۲۰۶ میلیارد ریال داد و ستد شد. گروه خودرو به ارزش ۱۸۷ میلیارد ریال و کانیهای فلزی به ارزش ۹۸ میلیارد ریال جایگاههای بعدی را به خود اختصاص داد.
در رده چهارم، گروه فرآوردههای نفتی با معاملاتی به ارزش ۶۱ میلیارد ریال جای گرفت. گروه شیمیایی با معاملاتی به ارزش ۶۰ میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود کرد.در معاملات دیروز ۶۲۵ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش معاملات بورس به یک هزار و ۵۶۸ میلیارد ریال در ۶۲ هزار و ۸۹۳ نوبت خرید و فروش شد.بررسی شاخصهای اصلی بازار سرمایه نشان میدهد، شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکتهای بزرگ اثر بیشتری بر شاخص میگذارد،
۳۴ واحد افزایش یافت و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکتهای بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته میشود، کمتر از یک واحد افت کرده است.شاخص قیمت (هم وزن) که بیانگر سطح عمومیقیمت سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس است، نیز کمتر از یک واحد کاهش یافت و شاخص آزاد شناور که بیانگر آن بخش از سهام شرکتهاست که قابل معامله در بورس باشد، ۴۵ واحد افزایش یافت. شاخص بازار اول که به شرکتهایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، ۲۸ واحد و شاخص بازار دوم بورس ۴۸۲ واحد رشد کرد.
خرید و فروش ۸۰ هزار تسه
آخرین روز کاری هفته اول آبانماه با افزایش حجم و کاهش ارزش مبادلات فرابورس و همچنین برآیند مثبت آیفکس (شاخص فرابورس) همراه بود.سهامداران فرابورسی با دادوستد بیش از ۱۶۶ میلیون ورقه بهادار به ارزش افزون بر ۹۴۸ میلیارد ریال مبادلات این هفته را پایان داده و به استقبال هفته آتی رفتند. همچنین متقاضیان و فروشندگان اوراق تسهیلات مسکن (تسه)، بیش از ۸۰ هزار ورقه تسه را در تابلو تسهیلات مسکن دست به دست کردند که ارزش حاصل از این خریدوفروشها بر ۶۰ میلیارد ریال بالغ شد.
به دلیل اینکه مدت اعتبار اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن آبانماه ۹۶ در نماد معاملاتی «تسه۹۴۰۸» به منظور نقل و انتقال (خریدوفروش و هبه) در روز ۱۵ آبان ۱۳۹۶ به اتمام میرسد، این نماد در پایان معاملات روز دوشنبه ۱۵ آبانماه متوقف خواهد شد.همچنین مدت استفاده از تسهیلات از محل این اوراق تا ۱۵ آذرماه سال جاری بوده و بعد از این تاریخ منقضی میشود.
طبقه بندی انواع سهام در بازار سرمایه
سهام موجود در بازار به سه دسته، سهام درآمدزا، سهام ارزشی و سهام رو به رشد تقسیم بندی میشوند.به گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار، سهام موجود در بازار به سه دسته، سهام درآمدزا، سهام ارزشی و سهام رو به رشد تقسیم بندی میشوند.سهام درآمدزا،سهام شرکتهایی است که عایدی سهامداران را به صورت سود تقسیم شده به آنها پرداخت میکنند.افراد مسن تر و افرادی که نزدیک به بازنشستگی هستند، طرفدار این نوع سهام اند؛ زیرا این افراد معمولاً از طریق سود سهام کسب درآمد میکنند.
علاوه بر این، سهامیکه سود منظمیرا عاید سهامداران میکند، ثبات قیمت بیشتری دارد. همچنین برخلاف سایر سهامها، انتظار میرود ارزش آنها به سرعت کم یا زیاد نشود و این موضوع برای سرمایهگذاران محافظه کاری که تمایل به خرید سهام درآمدی دارند بسیار مطلوب است.از مزایای دیگر این نوع سهام این است که سود تقسیمی، در صورت کاهش قیمت، از منافع سهامداران حمایت میکند.سهام ارزشی،سهام شرکتهای سودآوری است که سهامشان را به قیمتی معقول و متناسب با ارزش واقعی آنها میفروشند.
در واقع تعیینکننده ارزش واقعی سهام هر شرکت، همان چیزی است که سرمایهگذاران آن را ارزش درونی سهم مینامند.به همین دلیل نیز سهام ارزشی، اغلب سهام شرکتهای پرسابقه از قبیل شرکتهای بیمه و بانکهاست که به نظر میرسد قیمت سهامشان در آینده رشد کند؛ اما ممکن است روند افزایش آن کندتر از سایر شرکتها باشد. آگاهی از اینکه آیا قیمت سهام یک شرکت متناسب با ارزش واقعی آن است یا خیر، به تحقیقات بسیاری نیاز دارد. سهام رو به رشد،سهام شرکتهایی است که سودآوری مداوم دارند، معمولاً سالانه ۱۵ درصد یا بیشتر و انتظار میرود که نسبت به رقبا رشد بیشتری داشته باشند.
این سهام اغلب متعلق به صنایع دارای فناوری پیشرفته است.
قیمت سهام رو به رشد ممکن است با وجود درآمد پایین شرکت، از روند رو به رشدی برخوردار باشد.به همین دلیل، سرمایهگذاران در این سهام از سودآوری این شرکتها در آینده مطمئن هستند و به خریدن این نوع سهام تمایل دارند. اغلب اوقات این سهام، سودی را به صورت تقسیمیعاید سرمایه داران نمیکند؛ چون شرکت تلاش میکند از تمام ظرفیتهای خود به منظور ارتقا و توسعه کسب و کار بهره جوید. با این حال، از آنجا که این نوع سهام بسیار فعال است، احتمال دارد به سرعت دچار نوسان قیمت شود.
- 12
- 6