چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۳:۱۱ - ۱۸ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۴۷۵۷
بورس و سهام

برخی با منطق بازار سکه و دلار به بورس آمده‌اند

بورس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
یک تحلیلگرا بازار سرمایه گفت: برخی افراد تازه وارد به بورس، همان طوری که چند ماه شنیده بودند قیمت سکه یا دلار صعودی است و به سمت بازار سکه و دلار رفته بودند اکنون هم شنیده‌اند که وضع بورس خوب است و با همان منطق سکه و دلار به بورس آمده‌اند. این‌ها درک درستی از بورس ندارند. نمی‌دانند تحلیل بنیادی چیست. حتی تفاوت سهم با سکه یا دلار را نمی‌دانند و می خواهند در بورس هم مانند بازار دلار و سکه رفتار کنند.

به گزارش ایلنا، بورس در هفته‌ها و روزهای اخیر با جهش قابل توجهی همراه بود به نحوی که شاخص کل در عرض چند ماه از مرز ۱۹۰ هزار عبور کرد و در آستانه عبور از مرز ۲۰۰ هزار قرار گرفت. این رشد عجیب و قابل توجه، بسیاری از افرادی را که تاکنون به بورس و بازار سرمایه توجهی نداشتند به بورس علاقه‌مند ساخت به نحوی که کارگزاری‌هایی که برای خرید و فروس سهم در بازار سرمایه کد صادر می‌کنند با هجوم افراد تازه‌ واردی مواجه شد که خواهان دریافت کد از کارگزاری بودند. این تازه وارد‌ها بعضا با سرمایه‌هایی قابل توجه به بورس آمدند. اما در روزهای اخیر شاهد بودیم بازار سرمایه با افت و ریزش شاخص‌ کل مواجه شد.

 

شاخص کل از کانال ۱۹۰ هزار واحد به کانال ۱۷۰ هزار بازگشت و امروز با اندکی اصلاح به مرز ۱۸۰ هزار رسید. اینک بسیاری از تازه واردان که به طمع سود‌های کلان و بعضا چند صد در صدی به بورس آمده بودند، با مقداری کاهش در ارزش سهامی که خریده بودند، مواجه شده‌اند و بعضا نگران وضعیت خود هستند. این مسئله بار دیگر بحث رفتار حرفه‌ای در بورس را به موضوعی شایان توجه تبدیل کرده است.

 

داریوش روزبهانه، تحلیلگر بازار سرمایه، رفتار افراد تازه وارد به بورس را تحلیل کرده است:

 

نقدینگی افراد تازه وارد موجب ریزش مقطعی شد

در هفته‌های اخیر رشد قیمت سهام شرکت‌هایی که صادرات و درآمد دلاری داشتند، مانند پتروشیمی‌ها، فولادی‌ها و معدنی‌ها را شاهد بودیم. اما در دو روز گذشته با کاهش نسبی قیمت دلار شاهد ریزش و افت ارزش سهام این قبیل شرکت‌ها بودیم. تحلیل شما از این تحولات چیست و نقش کاهش قیمت دلار را تا چه مقدار موثر می‌دانید؟

 

به نظر من ورود نقدینگی بالا و قابل توجه در چند هفته اخیر موجب عدم تعادل‌هایی در قیمت سهام شده است. تحلیل مربوط به قیمت دلار و شرکت‌های صادرات‌محور، هنوز به صورت بنیادی تغییر نکرده است. ارزش سهام شرکت‌های صادراتی با توجه به قیمت دلار همچنان جای رشد دارد. به نظر من دستیابی شاخص کل به عدد ۲۷۰ هزار در میان مدت و تا پایان امسال قابل تحقق است. من معتقدم به جز ریسک‌های سیاسی که در مورد آبان ماه مطرح می‌شود و ممکن است به صورت مقعطی بازار را تحت تاثیر قرار دهد، اما شرایط کلی تغییر نمی‌کند و بازار سرمایه در همان بستر کلی رو به رشد به حرکت خود ادامه خواهد داد. اما ریزش‌های مقطعی که در چند روز گذشته شاهد بودیم تحت تاثیر حجم نقدینگی بسیار زیاد بازار و رفتار هیجانی و غیرحرفه‌ای افراد تازه وارد به بورس است.

 

تازه وارد‌ها فرق سهم با دلار و سکه را نمی‌دانند

در هفته‌های اخیر شاهد بودیم بسیاری از افرادی که تا کنون هیچ فعالیتی در بورس نداشتند با شنیدن اخباری مبنی بر رشد ارزش سهام و بازدهی مناسب بورس، به سوی بازار سرمایه هجوم آورده‌اند و  بسیاری از کارگزاری‌ها با صف متقاضیان دریافت کد معامله در بورس مواجه بودند. شما معتقدید رفتار غیرحرفه‌ای این افراد تازه وارد که بعضا با نقدینگی بالا به بورس هجوم آورده‌اند موجب نوسانات روزهای اخیر است؟

 

بله دقیقا. این افراد همان طوری که چند ماه شنیده بودند قیمت سکه یا دلار صعودی است و به سمت بازار سکه و دلار رفته بودند اکنون هم شنیده‌اند که وضع بورس خوب است و با همان منطق سکه و دلار به بورس آمده‌اند. این‌ها درک درستی از بورس ندارند. نمی‌دانند تحلیل بنیادی چیست. حتی تفاوت سهم با سکه یا دلار را نمی‌دانند و می‌خواهند در بورس هم مانند بازار دلار و سکه رفتار کنند. وقتی عده‌ای با انگیزه‌های سفته‌بازانه به بازار دلار و سکه می‌روند و با همان منطق به بورس هم می‌آیند، طبیعی است که منطق رفتار سفته‌بازانه را با خود به بورس هم می‌آورند. اما مسئله این است که سهام، چنین دارایی نیست و با آن نمی‌توان مانند سکه و دلار رفتار کرد.

 

۶ ماه الی یکسال زمان لارم است

شما پیشنهاد می‌کنید افرادی که قصد سرمایه‌گذاری در بورس را دارند با تحلیل‌های بنیادی نسبت به خرید سهم اقدام کنند یا یا تحلیل‌های تکنیکال؟

 

من توجه به تحلیل بنیادی را پیشنهاد می‌کنم. اما نکته مهمی که باید به افراد تازه وارد به بورس باید به صورت موکد گفت این است که داستان ورود پول به بورس، داستان یک روز و دو روز یا چند هفته نیست. به این گروه از افراد باید تفهیم کرد که بورس جای یک شبه پولدار شدن نیست. بازار سرمایه اصلا از این جنس نیست. کارشناسان بازار سرمایه باید این نکته را با صراحت و بی‌رحمی کامل به مردم بگویند. متاسفانه برخی بدشان نمی‌آید که پول مردم به صورت انبوه به بورس بیاید و پشت سهم‌های مد نظرشان بنشیند.

 

اما باید توجه داشت ماهیت بورس چه در ایران و چه در همه جای دنیا این گونه نیست که یک گروه با انگیزه‌های سفته‌بازانه یا انگیزه کسب زود زیاد در یک مدت بسیار کوتاه، به اینجا بیایند و در عرض چند روز سود کلانی به دست بیاورند و سپس بروند. در نتیجه کسانی که به بورس می‌آیند باید زمان مد نظرشان را به دوره طولانی‌تر مثلا ۶ ماه الی یکسال تنظیم کنند. افراد تازه وارد پیشنهاد می‌کنم به خصوصیات بنیادی سهم توجه کنند. این که سهام شرکتی که می‌خرند مربوط به چه صنعتی است؟

 

چه افقی دارد؟ ظرفیت تولیدش چقدر است؟ توجه داشته باشند ریسک‌های سیاسی نسبت به همه سهم‌ها یکسان نیست و ریسک سیاسی شرکتی که صادرات یا واردات دارد یا شرکت‌های که فقط در داخل کشور فعال هستند، متفاوت است. همچنین پتانسیل صنایع گوناگون نسبت به هم متفاوت است. اگر به این موارد توجه نکنند ممکن است همان بلایی که در بازار دلار بر سر عده‌ای آمده در بورس هم برای‌شان ایجاد شود و برای دیگران هم درد سر درست کنند.

 

به تحلیل‌های بنیادی توجه کنید

با مقداری فاصله گرفتن از بحث‌های روز و نوسانات اخیر، آیا شما در شرایط ایران، توجه به تحلیل تکنیکال را بر تحلیل بنیادی ارحج می‌دانید؟

من قطعا توجه به تحلیل‌های بنیادی را ارحج می‌دانم و فکر نمی‌کنم تحلیل تکنیکال فعلا در ایران پاسخگوی تحلیل رفتار قیمت باشد؟ اگر در روزی در ایران، بازارها عمق بیشتری پیدا کرد و محدودیتی در بالا رفتن یا پایین آمدن قیمت سهام در یک روز نبود و موارد دیگری که لازم است، شکل گرفت آن وقت می‌توان گفت تحلیل تکنیکال می‌تواند بهتر جواب بدهد.

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش