سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با توضیح بعضی جزئیات طرح ارائه سهام عدالت به سه گروه بزرگ جامانده از دریافت این سهام، اظهارکرد: دولت نباید منابع باقی مانده سهام عدالت را به عناوین دیگر در بازار سرمایه عرضه کند.
مهدی طغیانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با تسنیم در مورد وضعیت فعلی طرح ارائه سهام به جاماندگان سهام عدالت اظهارکرد: این طرح اعلام وصول شده و هم اینک در کمیسیون است. جزئیات طرح همچنان در حال بحث و بررسی میباشد و تا دو الی سه هفته ی دیگر از کمیسیون عبور خواهد کرد و قرار نیست مدت زيادي در کمیسیون باقی بماند.
او در پاسخ به این سؤال که این طرح شامل چه افرادی خواهد شد، اظهارکرد: این طرح شامل چند دسته است. دسته اول، اشخاصی هستند که در سال ۸۴- ۸۵ که ثبت نام انجام می شد، به دلایل مختلف من جمله به علت وجود برخی مشکلات در سامانه ها با وجود داشتن دعوت نامه، سهامی به نامشان منتقل نشده است، ما باید برای این دسته فکری می کردیم.
نماینده مردم اصفهان افزود: دسته ی دیگر شامل کسانی است که یا تحت پوشش سازمان های حمایتی یعنی کمیته ی امداد و بهزیستی بودند یا بعدا تحت پوشش این سازمان ها قرار گرفتند یا متولدین این خانواده ها هستند ولی سهامی در خصوص آن ها تعریف نشده است. بخش دیگر نیز شامل افرادی است که جزء دهک های اول تا ششم بودند یعنی دهک ها یی که مدنظر قانون بود ولی به هر علتی در آن زمان شناسایی نشدند و سهامی برای این گروه تعلق نگرفته است.
او ادامه داد: هم اینک کلیات طرحی که هدف آن سهامدار کردن این اشخاص است، مصوب شده ولی درباره ی جزئیات دقیق آن، یعنی این که چه مقدار سهام به این اشخاص داده شود یا براساس چه ترتیبی اتفاق بیافتد، بصورت دقیق مشخص نشده است.
طغیانی در مورد منابع پیش بینی شده برای این طرح اظهارکرد: از بین تمام اشخاصی که تحت پوشش سهام عدالت قرار گرفتند، شش میلیون از این اشخاص تحت پوشش سازما ن های حمایتی بودند که قانون برای این اشخاص ۵۰ درصد تخفیف در نظر گرفته بود و ۵۰ درصد دیگر از سود سهام مستهلک می شد، یعنی این افراد عملا مبلغی را نباید می پرداختند.
این نماینده مجلس افزود: مابقی مشمولین سهام عدالت، یعنی حدود ۴۴ میلیون نفر دیگر، باید نصف مبلغ را پرداخت می کردند تا ۵۰ درصد هم با سود سهام در طول این ۱۰ سال مستهلک شود و کل آن سهام یک میلیونی به آن ها منتقل شود ولی تعداد خيلي کمی از این اشخاص این مبلغ را پرداخت کردند، بنابراین دولت فقط نصف این سهام، به ارزش ۵۰۰ هزار تومان را به آن ها منتقل کرد و مابقی به دولت بازگشت.
او در ادامه گفت: در نتیجه از منابعی که برای سهام عدالت پیش بینی شد بخشی از این مالکیت بخود دولت بازگشت. منبع اصلی پیش بینی شده برای جاماندگان همین منابعی است که به دولت بازگشته است و ما می خواهیم از همین منابع برای جاماندگان تخصیص دهیم.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد احتمال فروش برخی از منابع بازگشتی سهام عدالت، توسط دولت اظهارکرد: دولت نباید این منابع را بفروشد. این منابع مربوط به سهام عدالت است و طرح مجلس این است که منابع به جاماندگان واگذار شود و نباید تحت عنوان صندوق یکم که واگذار شد یا صندوقهای دوم و سوم فروخته شوند.
طغیانی گفت: در واقع طرح مجلس نیز باید پیش از اقدام دولت برای فروش این منابع به تصویب برسد تا جلوی این موضوع گرفته شود، اتفاقا این بحث در کمیسیون نیز مطرح شد که ما تلاش کنیم تا موضوع فروش این منابع تا اندازه ای متوقف شود و در این مورد در حال رفت و آمد با دولت هستیم تا به نتیجه برسیم.
***
رییس سازمان خصوصیسازی: امکان توقف عرضه صندوقهای ETF وجود ندارد
با توجه به نزدیک شدن زمان عرضه مرحله دوم صندوقهای ETF، از صبح امروز خبری با عنوان احتمال توقف در عرضه این صندوقها منتشر شد که حاشیههای زیادی را در فضای مجازی و بین متقاضیانی که بیصبرانه در انتظار عرضه هر چه زودتر این صندوقها هستند، ایجاد کرد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس صبح امروز ضمن اعلام احتمال توقف عرضه باقیمانده سهام دولتی در قالب صندوقهای ETF گفت: دولت نباید منابع باقیمانده سهام عدالت را به عناوین دیگر در بازار سرمایه عرضه کند، این منابع مربوط به سهام عدالت است و طرح مجلس این است که منابع به جاماندگان واگذار شود و نباید تحت عنوان صندوق یکم که واگذار شد یا صندوقهای دوم و سوم فروخته شوند.
عرضه صندوقهای دولتی تا پایان سال
به دنبال صحبت مطرح شده از سوی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، علیرضا صالح، رییس سازمان خصوصیسازی در واکنش به حاشیههای ایحاد شده در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: قانونی در کشور به عنوان قانون بودجه وجود دارد که طبق آن قانون در حال اقدام برای عرضه صندوقهای دولتی هستیم و نمیتوان اقدامی جز آن را در دستور کار قرار داد.
وی ادامه داد: طبق قانون بودجه به طور حتم باقی صندوقهای ETF نهایتا تا پایان سال و به مرور در بازار عرضه خواهند شد.
صالح خاطرنشان کرد: صحبتهای مطرح شده از سوی برخی از افراد را نمیتوان ملاک فعالیت قرار داد بلکه ما طبق قانون، اقدامات لازم در این زمینه را پیش خواهیم برد و به هیچ عنوان احتمال توقف برای عرضه این صندوقها در بازار وجود ندارد.
رییس سازمان خصوصیسازی درباره زمان عرضه این صندوقها اظهار داشت: در این زمینه نامهای به وزیر کشور ابلاغ شده تا هر چه زودتر تصمیمات لازم برای عرضه این صندوقها را اتخاذ کنند.
وی با بیان اینکه دومین مرحله عرضه این صندوقها در تابستان و سومین مرحله در پاییز انجام خواهد شد، افزود: اکنون در حال اتخاذ تصمیمات لازم برای عرضه باقی سهام بانکیها و رایزنی با وزارت نفت برای عرضه سهام پالایشیها در قالب صندوقهای ETF به بازار هستیم.
رییس سازمان خصوصیسازی با اشاره به اینکه باید متناسب با کشش بازار اقدامات مربوط به عرضه صندوقهای ETF در بازار صورت گیرد، گفت: سهام گروه خودرو و صنایع فلزی در قالب این صندوقها در تابستان عرضه میشود و بعد از آن نوبت به عرضه صندوق پالایشیها خواهد رسید.
توقف عرضه صندوقهای ETF نیاز به قانون دارد
معاون سازمان خصوصیسازی هم در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: طبق "تبصره دو" "بند ب" قانون بودجه قرار بر عرضه سهام دولتی در قالب صندوق های ETF است و اگر قرار بر توقف آن باشد فقط با حکم قانون صورت خواهد گرفت.
حسین علایی تصریح کرد: برای توقف عرضه این صندوقها، مجلس باید آن را مصوب و شورای نگهبان تایید کند.
عرضه صندوقهای دولتی طبق برنامه پیش میرود
همچنین در این زمینه یاسر فلاح، مدیر روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار طی یادداشتی اعلام کرد که طبق قانون مصوب بودجه سال ۹۹ دولت موظف است باقیمانده سهام خود را در شرکتها و بنگاههای دولتی در قالب ETF عرضه کند و این روال طبق یک برنامه زمانبندی شده انجام خواهد شد.
به گفته وی، عرضه ETF های دولتی بدون وقفه طبق برنامه پیش میرود.
- 20
- 2