یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۱۷ - ۲۱ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۳۲۹
بورس و سهام

چند درصد از ایرانیان کد سهامداری دارند؟/جزئیات جدید طرح ارائه سهام عدالت به جامانده ها

کد سهامداری,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
درحالی که طبق داده های رسمی شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران (سمات) ، تعداد کدهای سهامداری در آخر سال گذشته به ۱۱ میلیون و ۶۵۵هزار فقره رسیده بود، این رقم تا نیمه تیر ماه جاری به ۱۳میلیون و ۶۵۵ هزار و ۲۷ فقره افزایش یافته است.

درحالی که براساس اطلاعات رسمی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ایران، تعداد کدهای سهامداری در پایان سال گذشته به ۱۱ میلیون و ۶۵۵هزار فقره رسیده بود، این رقم تا نیمه تیرماه جاری به ۱۳میلیون و ۶۵۵ هزار و ۲۷ فقره افزایش یافته است.

در ۱۵ روز اول تیرماه جاری ۳۱۳ هزار و ۴۳۰هزار کد سهامداری جدید صادر شده که در مجموع صدور کد بورسی از ابتدای امسال را به رقم ۲ میلیون و ۲۷هزار کد رسانده است. بدین ترتیب تعداد کل کدهای سهامداری صادره همراه با سهامداران عدالت به رقم ۴۸ میلیون و ۹۸۸ هزار و ۷۲۵ کد رسیده است. هم‌اکنون ۳۵ میلیون و ۳۳۳ هزار و ۶۹۸ سهامدار عدالت کد سهامداری دریافت کرده‌اند.

رشد ۱۲۲۴ درصدی

مقایسه تعداد کدهای سهامداری صادر شده در سال گذشته که تا آن زمان خود رکورد جدیدی محسوب می‌شد با سه ماه و نیم سال‌جاری نشان دهنده افزایش چندبرابری کدهاست.

آمارهای سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار (سمات) نشان می‌دهد؛ سال گذشته، در مجموع ۸۲۲ هزار سهامدار جدید وارد بورس شده‌اند که با اضافه شدن این تعداد سهامدار، جمعیت کل سهامداران بورس به ۱۱ میلیون و ۶۵۵ هزار نفر رسیده بود.

درسال گذشته در هر ماه به طور میانگین ۶۸هزارو ۵۰۰ سهامدار جدید وارد بورس شده‌اند و شیب ورود سهامداران تازه وارد رفته رفته رشد کرده به طوری که در نخستین ماه سال ۵۵ هزار سهامدار جدید وارد بورس شدند در حالی که این رقم در ماه پایانی سال ۹۸ از مرز ۱۷۲ هزار نفر هم عبور کرد.

در نخستین ماه سال گذشته برای ۵۵ هزار سهامدار جدید کد صادر شده است که این رقم در اردیبهشت به ۳۹ هزار و در خرداد به ۲۳ هزار فقره کاهش یافته است. اما از ابتدای تابستان دوباره سیر صعودی کدهای صادر شده آغاز شده است به‌طوری که در تیرماه تعداد کدهای جدید به ۳۴ هزار کد و در مرداد ماه به ۴۸ هزار رسیده است. در شهریور ماه نیز این رقم به ۶۱ هزار کد رسیده که در مهر به ۹۱هزار فقره افزایش یافته است. هر چند در آبان ماه سال گذشته تعداد این کدها به ۲۵ هزار کد کاهش یافته اما در دو ماه پایانی سال رکورد کدهای صادره شکسته شد. براین اساس در آذرماه ۵۲ هزار کد و در دی ماه ۶۸ هزار کد صادر شده است که این رقم در بهمن و اسفند ۹۸ به یکباره تعداد سهامداران تازه وارد ۲.۵ برابر افزایش یافته به ترتیب به ۱۵۴ هزار و ۱۷۲ هزار فقره رسیده است.

اما بررسی آمار تعداد کدهای سهامداری جدید در سه و نیم ماه سال‌جاری نشان می‌دهد که تعداد کدهای سهامداری جدیدی که در ماه‌های فروردین، اردیبهشت، خرداد و ۱۵ روز نخست تیرماه سال‌جاری صادر شده است نسبت به کل کدهای صادره سال گذشته(۸۲۲ هزار فقره) رشد ۱۴۲ درصدی نشان می‌دهد. این درحالی است که اگر تعداد کدهای سهامداری امسال به مدت مشابه سال قبل را مقایسه کنیم شاهد رشد هزار و ۲۲۴ درصدی هستیم. این درحالی است که در چهار ماه نخست سال گذشته درمجموع ۱۵۱ هزار کد صادر شده است که این رقم با ۱۵ روز کمتربه ۲ میلیون و ۲۷ فقره افزایش یافته است.

ورود ۴۰ هزار میلیارد تومان پول جدید به بورس از ابتدای امسال

همزمان با ورود سهامداران و صدور کدهای جدید، ورود پول جدید به بورس نیز رکورد شکسته است. براساس گفته‌های مدیرعامل فرا بورس ایران از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان پول جدید وارد بازار بورس شده است.امیر هامونی در بخش خبری ۲۱ پنجشنبه شب شبکه یک سیما افزود: از ابتدای امسال سه و نیم میلیون نفر کد بورسی جدید در بورس تهران و فرا بورس گرفته‌اند.

وی اضافه کرد: ارزش معاملات در بورس بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان است و هفته پیش رکورد ۳۱ هزار میلیارد تومان نیز شکسته شد.هامونی ادامه داد: بازدهی بیش از ۱۶۰ درصد در بورس را تجربه کرده‌ایم و ارزش بازاری و ثروت عموم مردم در بورس به ۷ هزار و ۷۰۰ تریلیون تومان رسیده است. وی گفت: بجز سهامداران عدالت ۱۵میلیون نفر کد بورسی فعال دارند.

وی افزود: در آینده نزدیک عرضه اولیه نیروگاه آبادان، پتروشیمی بوعلی، پدیده شیمی جم، زغال سنگ طبس و نیروگاه گیلان در بورس انجام می‌شود.

مدیرعامل فرابورس ایران گفت: با مشوق‌های مالیاتی برای شرکت‌هایی که در بازار بورس عرضه می‌شوند که شفافیت‌های مالی را در پی دارد، ورود شرکت‌های بخش خصوصی فعال به بورس، تسهیل تبدیل سهام خاص به عام برای ورود شرکت‌ها به بورس و ایجاد تابلو جدید برای شرکت‌های دانش بنیان در این بازار عرضه در بورس تقویت می‌شود. وی افزود: البته عرضه شرکت‌های دولتی و نیمه دولتی ۵۰درصد به اراده مدیران آنها برای عرضه اولیه در بورس بستگی دارد.

 جزئیات طرح ارائه سهام عدالت به جامانده ها/ تعداد مشمولان سازمانهای حمایتی و دهکهای پایین درآمدی مشخص شد

سخنگوی کمیسیون اقتصادی، با اشاره به جزئیات ارائه سهام، به بیش از ۱۰ میلیون نفر مشمول جدید سهام عدالت اعلام کرد: فقط موالید خانوارهای تحت پوشش سازمانهای حمایتی مشمول این طرح خواهند شد.

کد سهامداری,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

مهدی طغیانی در گفتگو  با تسنیم ، با اشاره به اینکه بر اساس طرح مجلس نزدیک به ۱۰ میلیون نفر دیگر بایستی سهام عدالت دریافت کنند، گفت: مجلس بر اجرایی شدن این طرح تأکید دارد هر چند وزارت اقتصاد اعلام می‌کند که سهامی برای واگذاری به مشمولان جدید وجود ندارد، اما با پیگیریهای مجلس یازدهم مشمولان می‌توانند به دریافت این سهام امیدوار باشند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی، با اشاره به اینکه فقط موالید خانوارهای تحت پوشش سازمانهای حمایتی (کمیته امداد و...)مشمول سهام عدالت جدید خواهند شد، گفت: ارائه سهام عدالت جدید به همه موالید افرادی که از قبل دارای سهام عدالت بوده‌اند نمی‌تواند با عدالت سازگار باشد البته جزئیات این موضوع همچنان در دست بررسی است.

وی گفت: ماجرای توقف عرضه دو صندوق قابل معامله و ابهامات سهام برگشتی در سال ۹۴ همچنان در دست بررسی است، اما در طرح مجلس دولت ملزم به ارائه سهام عدالت به مشمولان جدید و جاماندگان خواهد شد. به هر حال بایستی تکلیف سهام عدالت باز پس گرفته شده از مردم در سال ۹۴ مشخص شود.

به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی، حدود ۹۰۰ هزار نفر از کمیته امداد و ۳۰۰ هزار نفر از بهزیستی مشمول جدید سهام عدالت خواهند بود.

طغیانی با اشاره به اینکه ۱.۸ میلیون نفر نیز جامانده طرح سهام عدالت از دهه هشتاد هستند، ادامه داد: بیش از ۶.۵ میلیون نفر نیز از خانوارهای دهک یک تا شش که از دریافت سهام عدالت جامانده اند، از مشمولان طرح مجلس خواهند بود.

به گزارش تسنیم، این عضو کمیسیون اقتصادی روز گذشته اعلام کرده بود وزیر اقتصاد متعهد شده است به صورت کتبی به مجلس اعلام کند عرضه های جدید دولت ارتباطی به سهام عدالت پس گرفته شده از مردم در سال ۹۴ ندارد.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش