به گزارش ایسنا، در معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل تا ساعت ۱۲:۴۷ با ۶۷ هزار و ۳۵۷ واحد کاهش به رقم یک میلیون و ۷۵۷ هزار واحد رسید. شاخص کل با معیار هم وزن نیز ۹۳۶۷ واحد کاهش یافت و رقم ۴۸۲ هزار و ۸۹ واحد را ثبت کرد.
معاملهگران تاکنون ۶۶۴ هزار معامله به ارزش ۴۴ هزار و ۵۰۹ میلیارد ریال انجام دادند. صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران و مخابرات ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس داشتند.
همچنین فولاد مبارکه اصفهان، ایران خودرو، پالایش نفت اصفهان، ملی صنایع مس ایران، بانک تجارت، سرمایه گذاری شاهد و بانک پارسیان نمادهای پربیننده بورس بودند.
براین اساس معاملات بازار بورس به دلیل جلوگیری از بروز اختلال در هسته معاملاتی تا ساعت ۱۵:۱۵ ادامه دارد.
عقبگرد فرابورس به کانال ۱۸ هزار واحد
در آن سوی بازار سرمایه فرابورس در حالی به کار خود پایان داد که شاخص کل این بازار با ۶۱۴ واحد کاهش در رقم ۱۸ هزار و ۸۱۵ واحد ایستاد. معاملهگران این بازار ۲۰۰ هزار معامله به ارزش ۲۵ هزار و ۴۸۷ میلیارد ریال انجام دادند.
سنگ آهن گوهرزمین، پتروشیمی مارون، پتروشیمی تندگویان، سهامی ذوبآهن اصفهان، سرمایه گذاری صبا تامین، بانک دی و پلیمر آریا ساسول نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند و بانک دی، سهامی ذوب آهن اصفهان، پتروشیمی تندگویان، سرمایه گذاری صبا تامین، س. توسعه و عمران استان کرمان، شرکت آهن و فولاد ارفع و صنایع ماشینهای اداری ایران نمادهای پربیننده این بازار بودند.
عرضه ۵۰ شرکت بخش خصوصی در بورس در نیمه دوم امسال
تهران - ایرنا - وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به برنامه مدون دولت تا پایان امسال برای بازار بورس، گفت: هفت شرکت وابسته به وزارت صنعت تا پایان آذرماه و ۵۰ شرکت بخش خصوصی در نیمه دوم امسال در بورس عرضه خواهد شد.
به گزارش ایرنا، «فرهاد دژپسند» در حاشیه جلسه هیات دولت، افزود: برنامه دولت برای بازار سرمایه در زمینه عرضههای اولیه، عرضههای شناوری، صندوق پروژه و پذیرهنویسی، شامل شرکتهای دولتی و وابسته به نهادهای عمومی و همچنین شرکت هایخصوصی میشود؛ البته در کنار آنها تامین مالی از طریق فروش اوراق بدهی نیز در این برنامه مطرح است.
دژپسند ادامه داد: به عنوان مثال در این برنامه، عرضه دارا دوم در هفته پایانی مردادماه قرار داشت که به دلیل بروز برخی مشکلات، تنها یک هفته به تاخیر افتاده است. همچنین واگذاری هفت شرکت وابسته به وزارت صمت تا پایان آذرماه از دیگر مفاد این برنامه است. در خصوص شرکتهای غیربورسی هم دولت در حال آماده کردن آنها برای ورود به بازار بورس است. در مورد عرضه شناوری هم خوشبختانه دولت مصوبه طلایی صادر کرده است که با در نظر گرفتن تضامین لازم، هر زمان بازار سرمایه، شرایط و زمینه مناسب را داشته باشد، ما آن را اجرا خواهیم کرد.
وی در ادامه به برنامههای دولت در زمینه شرکتهای بخش خصوصی اشاره کرد و توضیح داد: ما با بخش خصوصی ما وارد بحث شده ایم و در جلسه اخیر شورای گفتوگو برنامه ای برای عرضه برخی شرکتهای خصوصی به صورت صندوق پروژه یا مجزا در بازار تا پایان شهریور تدوین شد. پس از آن هم حدود ۵۰ شرکت در نیمه دوم سال توسط بخش خصوصی در بورس عرضه خواهد شد.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: بنابراین ما در دولت به طور منظم و به صورت هفتگی برای بازار بورس در حال اجرای برنامههای پیش بینی شده هستیم و امیدواریم عرصه برای اجرای تمام این برنامهها فراهم باشد چرا که هدف از این تمهیدات قوام و استحکام بیشتر بازار سرمایه است.
دژپسند در بخش دیگری از سخنان خود با مخاطب قرار دادن فعالان بازار سرمایه به ویژه افرادی که به تازگی وارد این بازار شدهاند، گفت: خواهش من این است که این افراد، بازار سرمایه را یک امر کوتاه مدت نبینند. اقتضای این بازار وجود نوسان است و باید در این بازار، اهداف میان مدت را در نظر داشت.
وی افزود: همچنین در این بازار نباید تابع هیجان شد. سرمایهگذاران در این بازار مالک سهام خوشان هستند و حق دارند هرگونه که صلاح دانستند درباره آنها تصمیم بگیرند، اما پیشنهاد میکنم به جای تصمیم گیری با اتکا به حرفهای این شبکه یا آن شبکه، این تصمیمات را بر مبنای تحلیلهای مالی خودشان یا تحلیلهای مشاورانشان اتخاذ کنند.
وزیر اقتصاد در ادامه به موضوع سهام عدالت پرداخت و گفت: شرکتهای موجود در سهام عدالت از ارزندگی بسیار بالایی برخوردار هستند و از دارندگان سهام عدالت، خواهش دارم با دقت درباره سهام خود تصمیمگیری کنند. پیشنهاد میکنم اگر در زندگی دچار اضطرار نشده اند، تنها زمانی به فکر فروش این سهام باشند که جایگزین بهتری برای آن در نظر دارند.
وی هشدار داد: فراموش نکنیم که ممکن است عدهای در کمین این سهام با ارزش باشند و با اعمال فشار در بازار، قیمت سهام را پایین بیاورند تا خودشان آنها را خریداری کنند. بنابراین باید باد دقت زیاد راجع به تبدیل این سهام تصمیمگیری کرد.
دژپسند در پایان تاکید کرد: بازار سرمایه هر چه در تعادل و و استحکام باشد، هم برای دارندگان سهام و هم برای اقتصاد کشور بهتر است، اما نباید فراموش کنیم که این بازار اقتضائات خاص خود را دارد و فعالیت در آن مانند شناگری در دریاست، شناگری در دریا تفاوتهای بسیاری با شنا در استخر دارد.
ابلاغ مصوبه افزایش سقف سرمایه گذاری در صندوق های ETF
- با امضای معاون اول رئیس جمهور، مصوبه مربوط به افزایش سقف سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس (ETF) ابلاغ شد.
- به موجب مصوبه مذکور، سقف سرمایه گذاری در صندوقهای (ETF)، از ۲۰ میلیون ریال به ۵۰ میلیون ریال افزایش یافت
- 14
- 1