مریم شاه حسینی در گفتگو با ایسنا، با بیان این که سهام پالایشی یکم روز چهارشنبه به حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر که کد بورسی فعال داشتند تخصیص داده شده است، اظهارکرد: چنانچه اشخاص می خواهند اطلاعات در پرتفوی آنها قابل مشاهده شود باید گزینه کارگزار ناظر را انتخاب کنند؛ بنابراین افرادی که این صندوق را از طریق کارگزاری خریداری کرده اند ، کارگزاری دارایی آنها را فریز کرده و سهام پالایشی یکم از فردا (شنبه ١٧ آبان) در پرتفوی آنلاین آنان قابل مشاهده خواهد بود.
او افزود: افرادی که کد آنلاین دارند اما کارگزار ناظر را انتخاب نکرده اند، میتوانند روز شنبه درخواست خود را به کارگزار مد نظر بدهند تا کارگزار مد نظر، به صورت گروهی، در درگاه کارا تخصیص ناظر دهد. پس از این فرایند سهام در پرتفوی افراد قابل مشاهده خواهد بود و میتوانند آن را بفروشند.
مدیر امور ناشران شرکت سپرده گذاری مرکزی درباره افرادی که کد سهام داری فعال ندارند نیز توضیح داد: حدود ۲۰۰ هزار نفر کد سهام داری فعال یا کد ندارند که این افراد باید حتماً سجامی شوند تا کد برای آنها فعال صادر شود؛ بعد به مدیریت صندوق پالایشی یکم اعلام کنند تا صندوق نیز مشخصات این افراد را به شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران (سمات) اعلام کند تا دارایی به این افراد تخصیص داده شود.
بر اساس این گزارش، پالایشی یکم دومین ETF (صندوق سرمایه گذاری) دولت است که شامل باقی مانده سهام دولت در پالایشگاه های تهران، بندرعباس، تبریز و اصفهان می شود.
***
معاون بازار بورس اوراق بهادار تهران: صندوق پالایشی یکم فعلا قابل معامله نیست
محمود گودرزی درباره زمان معامله صندوق پالایشی یکم تصریح کرد: در صورتی که اقدامات لازم در شرکت سپرده گذاری مرکزی انجام شود و بعد از تکمیل فرایند قانونی برای قابل معامله شدن، مدیر صندوق پالایشی یکم به شرکت بورس تهران درخواست میدهد.
وی ادامه داد: بعد از ارسال درخواست به شرکت بورس تهران، طی یک الی دو روز کاری، فرایند معامله این صندوق فراهم میشود و شرکت بورس در اطلاعیهای به سهامداران اطلاع میدهد.
معاون بازار بورس اوراق بهادار تهران همچنین گفت: به محض تکمیل اطلاعات، امکان معامله صندوق فراهم میشود، اما روز شنبه امکان معامله واحدهای این صندوق وجود ندارد.
***
همه سفارشهای فروش سهام عدالت تا پایان شهریور ماه تسویه شد
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: سفارشهای فروش سهام عدالت تا پایان شهریور ماه تسویه شده و مشکلی در سفارشات مهرماه بود که با توجه به شرایط بازار قرار است تصمیم گیری شود.
به گزارش تسنیم، محمدرضا معتمد افزود: افرادی که درخواست فروش سهام عدالت را دادند، میتوانند درخواست فروش سهام خود را حذف کنند.
وی در ادامه گفت: سامانههای کارگزاریها آمادگی دارند، بلافاصله بعداز درخواست عدم فروش سهام عدالت، فروش سهام را از سامانه خارج کنند.
معتمد افزود: با توجه به اینکه اکنون درخواست فروش سهام عدالت بین سپرده گذاری مرکزی و کارگزاری برخط شده است، سفارش مشتری در سامانه کارگزاری به شرکت سپرده گذاری مرکزی سریع اعلام میشود.
وی در پاسخ به این سوال که شرکت سپرده گذاری مرکزی و کارگزاریها به درخواست مشتریان پاسخ نمیدهند و سهام داران همچنان برای فروش سهام عدالت مشکل دارند، گفت: مشکلی برای فروش سهام عدالت وجود ندارد، افرادی که سفارش فروش داده بودند تا پایان شهریور ماه تسویه شده است، مشکلی در سفارشات مهرماه بود که با توجه به شرایط بازار قرار است تصمیم گیری شود.
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: برای پاسخگوی بهترکارگزاریها و شرکت سپرده گذاری، صدای مشتریان ضبط میشود. اگر سهامداران با این دو شرکت تماس بگیرند و مشکلات خود را بیان کنند قطعا پاسخ مناسب خواهند داد.
وی درباره صندوقهای بازار گردانی در بازار سرمایه هم گفت: حدود ۵۰ صندوق بازار گردانی در بازار وجود دارد و این صندوقها توانایی بازار گردانی کل شرکتهای بورسی را دارند.
معتمد همچنین گفت: بیش از ۲۰۰ شرکت بورسی به بورس تهران درخواست بازار گردانی دادند.
- 9
- 1