پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۸ - ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۹۸۸
اقتصاد جهانی

آیا روبات‌ها شغل شما را در معرض خطر قرار می‌دهند؟

ربات ها و انسان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان
تقریبا ۱۰۰ سال پیش، جمعیت اسب ها در ایالات متحده ۲۶ میلیون راس بود. اما حالا به لطف رشد ماشین آلات و از همه مهمتر خودرو، جمعیت اسب ها کاهش پیدا کرده است.

به گزارش اتاق تهران، امروز بحث درباره کارگران و منسوخ شدن آنها و خودکار شدن جامعه وجود دارد. ترس از اینکه ربات ها جایگزین شغل ها شوند، واقعی است، همین الان هم کیوسک های خود پرداز و کامیون های خودران این کار را کرده اند.

 

خبرخوب اینکه خطوط خاصی از کار به همان اندازه که اسب ها رنج می برند، رنج نخواهند برد. کدام یک؟ در ادامه مطلب مشاغلی عنوان شده است که بیشترین و کمترین خطر را با جایگزینی اتوماسیون دارند.

 

شغل های با ریسک بالا

مشاغلی که تنها به مدرک دبیرستان نیاز دارند در معرض بیشترین خطر قرار دارند. به عنوان مثال، صندوق داران و اپراتورهای تلفن همراه. این شغل ها نیازی به تجزیه و تحلیل انسانی ندارند، بنابراین ماشین ها کار آن ها را راحت تر و ساده تر انجام می دهند. برخی از اپراتورها قبلا جایگزین شده اند، مثل سیستم های خودکار E-ZPass که همین الان هم در ۱۶ ایالات استفاده می شود.

 

در همین حال، طبق مطالعه شرکت خدمات مالی Cornerstone Capital Group، 7.5 میلیون شغل خرده فروشی در دهه آینده در معرض خطر اتوماسیون قرار دارند.

 

تغییر در جریان است. مک دونالد و وندی، در حال حاضر کیوسک هایی در بعضی رستوران هایش اضافه کرده که به مشتریان اجازه می دهند سفارشاتشان را روی صفحه نمایش لمسی قرار دهند. در ماه دسامبر، آمازون ویدئویی منتشر کرد که در آن نشان می داد هیچ خط پرداخت و ثبت پول نقد ندارد. پردازش پرداخت از طریق تلقن هوشمند مشتری انجام می شود و مشتری می تواند همرمان هم راه برود و هم خرید کند.

 

رابرت هتو، تحلیلگر خرده فروشی Gartnerبه سی ان ان گفته است: خرده فروشی به سمت بحران می رود. به حذف بسیاری از فرایندهای دستی نیاز است و خرده فروشان تنها برای چند دهه زنده خواهند ماند.

 

خرده فروشان هدف اتوماسیون هستند، در حالی که این ماجرا برای فروشگاه های لوکس و بوتیک برای تطبیق با فناوری، آهسته تر انجام می شود. چرا که آنها بیشتر به کارکنان انسانی متکی هستند تا خدمات تخصصی به مشتریان ارائه دهند.

 

*راننده ها

برخی از بزرگترین شرکت های جهان میلیاردها دلار روی ساخت ربات هایی که قصد دارند جایگزین کارگران انسانی شوند، سرمایه گذاری می کنند. مثال واضح آن خودروهای بدون راننده است. حالا هم شرکت هایی خودرویی و فناوری در رقابت شدید برای به دست آوردن سهم خود هستند. هنگامی که اتومبیل ها و کامیون ها خودشان رانده شوند، دیگری نیاز کمتری به انسان هایی وجود دارد که پشت کابین اتوبوس یا تریلر و تراکتور بنشیند.

 

ویوا وادوا، نویسنده کتاب «The Driver in the Driverless Car» براورد می کند که نزدیک به ۵ میلیون راننده در اوایل سال ۲۰۲۰ شغل خود را از دست خواهند داد. زمانی که خودروها به طور کامل خودکار شوند.

 

مورد خوشبینانه برای رانندگان شامل آن مشاغلی می شود که وظایف دیگر از جمله تخلیه بار هم دارند. ربات ها در حال حاضر، بسته یا سفارش غذا را تا در ورودی حمل نمی کنند. با این حال با توجه به اینکه هواپیماهای بدون سرنشینی وجود دارد که به صورت اتوماتیک بسته ها را در حیات خلوت مشتری رها می کند، برخی از این شغل ها هم جایگزین خواهند شد.

 

البته صنعت خودروی خودران احتمالا مشاغل جدیدی ایجاد خواهد کرد، مانند مدیرانی که باید به این ناوگان وسایل نقلیه نظارت داشته باشد.

 

*مشاغل فست فودی

اداره کار و آمار برآورد کرده است که ۸۰۰ هزار شغل فست فودی تا سال ۲۰۲۴ ناپدید خواهند شد. افزایش حداقل دستمزد هم باعث شده تا شرکت ها رغبت بیشتری برای جایگزین کارگران با اتوماسیون داشته باشند.

 

در ماه ژوئیه، کارگران در شهرهایی مانند شیکاگو، مریلند، اورگان، سان فرانسیسکو و واشنگتن دی سی، حداقل دستمزد را دریافت کردند. (حداقل دستمزد فدرال ۷.۲۵ دلار است که در ده سال گذشته افزایش نیافته است.)

 

موقعیت فست فود ها در لیست فناوری قرار دارد و به احتمال زیاد دیگر به صورت خودکار صورت می گیرد.

 

ادوارد رنسی، مدیراجرایی سابق مک دونالد، ماه می ۲۰۱۶ در شبکه فاکس گفته بود: خرید یک بازوی رباتی ۳۵ هزار دلاری بهتر از استخدام یک کارمند ناکارآمد است که ساعتی ۱۵ دلار دستمزد می گیرد و سیب زمینی سرخ می کند. او همین طور توضیح داده بود که چطور کارمندان مک دونالد از زمانی که او کارش را در مک دونالد آغاز کرده بود-دهه ۱۹۶۰- به دلیل اتوماسیون به نصف رسیده بوده اند.

 

شغل های با ریسک کمتر

*پرستاران و پزشکان

لمس انسان در مراقبت های پزشکی ضروری است، به این ترتیب نقش هایی مانند پزشکان و پرستاران در میان کمترین احتمال جایگزینی با اتوماسیون قرار دارند. بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری که بیش از ۸۰۰ هزار شغل را در زمینه اتوماسیون رتبه بندی کرده است، این مشاغل را بی خطر عنوان کرده است.

 

کامپیوتر ها به طور فزاینده ای در تشخیص های پزشکی خوب عمل کرده اند، اما بیماران نمی خواهند توسط کامپیوتر های غیرشخصی معاینه شوند.

 

اما با این حال، اتوماسیون در برخی بخش های پزشکی وارد شده است. اولین بار، اتوماسیون پزشکی روی رادیولوژیست ها تاثیر گذاشت، کسانی که بیش از حد روی داده ها و تجزیه و تحلیل تصاویر پزشکی کار می کنند.

 

*مربیان ورزشی جوانان

طبق گزارش  McAfee and Brynjolfsson، مشاغلی که هدایت گر و الهام بخش دیگران هستند به وسیله ربات ها جایگزین نخواهند شد.

 

در مورد مربی جوانان، پیروزی مهمترین بخش کار نیست. در واقع توانایی دختران برای همکاری با یکدیگر برای دستیابی به یک هدف، آموزش درست و پشتیبانی از یکدیگر و توسعه کاراکتر های جوانان مساله مهم است.

 

علاوه بر این، بعید است که ربات ها بتوانند رهبران را شناسایی و مدیریت افرادی با شخصیت های دشوار را انجام دهند.

 

*آرایشگر و متخصص زیبایی

طبق رتبه بندی بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری، آرایشگران و متخصصان زیبایی کمترین احتمال جایگزین شدن با اتوماسیون را دارند.

 

راب اتکینسون، رییس بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری به سی ان ان گفت: ربات ها خوب هستند اما برتر از انسان ها نیستند. به طور متوسط ۱۵۰ هزار مو در سر انسان وجود دارد که هر کدام باید دقیق کوتاه شود.

 

*آهنگسازان

برخی از نوازندگان برای کمک به فراینده خلاقانه خود به هوش مصنوعی تبدیل شده اند. Taryn Southern که سال ۲۰۰۴ که در برنامه American Idol ظاهر شده بود، برای ساخت آهنگ های جدید به هوش مصنوعی متکی است. اما شعرها همه برای خودش بود.

 

McAfee and Brynjolfsson معتقدند که شعر از اتوماسیون ایمن است. خلاقیت به وضوح به درک شرایط انسان نیاز دارد. حالا هم چیزی دیده نمی شود که نزدیک به دیجیتالی شدن این درک باشد.

 

*مددکار اجتماعی

دفتر کار و آمار تخمین زده است که مشاغلی که به سلامت روان جامعه مربوط می شود تا سال ۲۰۲۴، ۱۹ درصد رشد خواهد کرد.

 

جف کلوین، نویسنده کتاب «انسان ها تحت تاثیر قرار می گیرند» در کتابش نوشته است: سیم کشی مغزی ما، همانی است که ۱۰۰ هزار سال پیش هم بود، به طوری که بعضی موارد مثل همدلی، همراهی، شنیده شدن، بازی کردن در اعماق طبیعت ما قرار دارد.

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش