سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
۱۰:۱۴ - ۲۶ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۰۸۸
اقتصاد جهانی

با جاسوس افزارها از کاربران ، پول دیجیتال ، باج می گیرند؛

چرا کره شمالی سراغ بیت‌کوین رفت؟

کیم جونگ اون و بیت کویین,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

حتماً شما هم طی چند روز اخیر اخبار فراوانی در مورد افزایش قیمت «بیت‌کوین» شنیده‌اید. بیت‌کوین یک نوآوری اینترنتی با کارکرد مشابه پول‌های رایج جهان است که در دنیای مجازی مورد استفاده قرار می‌گیرد که بدون تأثیرپذیری از تورم اقتصادی هم‌اکنون به ارزشمندترین واحد پولی جهان تبدیل شده است.

 

در حالی که هر بیت‌کوین در نخستین روزهای پذیرش به‌عنوان یک واحد پولی چندصدم دلار بود، هم‌اکنون هر واحد با ارزش بیش از ۱۷ هزار دلار معامله می‌شود. در این میان نه تنها کارشناسان حوزه فناوری و اقتصاد از رشد بی‌سابقه ارزش بیت‌کوین غافلگیر شده‌اند، «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی هم این اتفاق را جشن گرفته است و آن را برای خود خوشایند می‌داند.

 

طی چند ماه اخیر کارشناسان و متخصصان عرصه مالی فناوری اعلام کردند کره شمالی با معدن‌کاوی بیت‌کوین سعی کرده است در مقابل برنامه‌های جاسوس‌افزار خود بیت‌کوین طلب کند و در اصل نوعی سرقت را برای این واحد پولی دیجیتالی انجام دهد.

 

«لی دونگ- گئون» مدیر آژانس امنیت و اینترنت کره جنوبی با انتشار بیانیه‌ای در این خصوص گفت: «این یک حقیقت است که کره شمالی با اقدامات اخیر خود به معاملات مرتبط با واحد پول دیجیتالی ضربه وارد کرده است. ما تا این لحظه بدرستی نمی‌دانیم کره‌شمالی چه‌‌میزان بیت‌کوین سرقت کرده است، ولی این مسأله را بخوبی می‌دانیم که پلیس تأیید کرده است دولت کره‌شمالی در عملیات‌های هکری که در عوض آن مقادیر بالای بیت‌کوین درخواست شده، دست داشته است.»

 

چرا بیت‌کوین؟

این طور که اداره مرکزی پلیس اعلام کرده است، طی ماه‌های ژوئیه و آگوست سال‌جاری میلادی هکرهای وابسته به دولت کره شمالی چهار بازار اصلی معاملات بیت‌کوین و دیگر واحد‌های پولی دیجیتالی در کره جنوبی را مورد هدف قرار دادند و با ارسال پست‌های الکترونیکی آلوده به کارمندان این مراکز سعی کردند به شبکه داخلی آنها نفوذ

 کنند.

 

بیت‌کوین در اصل نوعی واحد مبادله‌ای رمزنگاری شده مبتنی بر فضای دیجیتال است که روی سرورهای رایانه‌ای ارزش پولی دارد و بدون آنکه به دولت یا کشور خاصی وابسته باشد و در قالب اسکناس‌های کاغذی یا سکه‌های فلزی به کار رود، به صورت مجازی در معاملات جهانی از آن استفاده می‌شود. این سکه‌های مجازی بواسطه الگوریتم‌های پیچیده ایجاد شده و در یک منبع دیجیتالی ضبط شده‌اند. با اتفاقاتی که در چند ماه اخیر رخ داده است و پلیس کره جنوبی آن را تأیید می‌کند، کارشناسان هم‌اکنون به طور دقیق نمی‌دانند که کره شمالی درعملیات‌های هکری و جاسوس‌افزاری چه میزان بیت‌کوین را سرقت کرده است.

 

«برایس بولند» مدیر شرکت توسعه امنیت سایبری «فایرآی» درسنگاپور گفت: «منطقی است که کره شمالی مقدار زیادی بیت‌کوین سرقت کند و با فاصله زمانی کوتاه ارزش این واحد پولی مجازی چندین برابر شود. این اتفاق‌ها با یکدیگر در ارتباط هستند و نمی‌توان آنها را جدا از هم تلقی کرد.»

 

حمله به بیت‌کوین

کارشناسان می‌گویند حملات صورت گرفته از جانب کره شمالی در حالی صورت گرفت که ارزش این واحد پولی با سرعت باورنکردنی رو به افزایش بود و البته اقدامات کره شمالی در مقابل بیت‌کوین در فرآیند افزایش قیمت آن بی‌تأثیر نبود. یک سال قبل ارزش هر واحد پولی بیت‌کوین کمتر از ۱۰۰۰ دلار بود و در این دوره زمانی با رشد ۱۵۰۰ درصدی هفته گذشته ارزش هر بیت‌کوین برای نخستین بار به بیش از ۱۷ هزار دلار رسید. البته این همه مسأله نیست که تصور کنیم افزایش قیمت بیت‌کوین باعث شده است کره شمالی آن را هدف قرار دهد یا برعکس به این نتیجه برسیم که بیت‌کوین فقط بواسطه حملات باج‌افزاری کره‌شمالی گران شده است.

 

واحد پولی دیجیتال با این هدف طراحی شد که از کنترل دولت‌ها و بانک‌های بزرگ خارج باشد و تورم در هیچ نقطه از کره خاکی نتواند روی آن اثر بگذارد. هم‌اکنون این احتمال وجود دارد که با توجه به‌پیش‌بینی‌های امریکا برای حذف کره‌شمالی از سیستم مالی بین‌المللی به بهانه گسترش برنامه‌های تسلیحاتی و هسته‌ای، دولت کره شمالی سعی کرده است مقدار زیادی بیت‌کوین در اختیار بگیرد تا تحریم یاد شده نتواند اقتصاد این کشور را فلج کند.

 

پیش‌ از این گفته می‌شد مجرمان سایبری یا جنایتکاران بزرگ در جهان برای باجگیری سراغ بیت‌کوین می‌روند، زیرا این واحد پولی مجازی هیچ گونه اثری از خود برجا نمی‌گذارد و در صورت واگذاری به‌شخص یا گروه امکان ردیابی آنها تقریباً غیرممکن است. باید توجه داشت که بیت‌کوین به هیچ بانکی وابسته نیست و بدون آنکه بانک نقش واسطه داشته باشد، می‌تواند بین افراد رد و بدل شود. شاید با همین تئوری کره شمالی سراغ واحد پول مجازی رفته است تا بدون دردسر بیت‌کوین را در اختیار بگیرد و در صورت بروز تحریم براحتی از آن استفاده کند.

 

بیت‌کوین معمولاً در حساب‌های کاربری ویژه با سیستم‌های تبادل آنلاین در دسترس است. ولی «برایس بولند» بر این باور است که هکرها براحتی می‌توانند با رمزگشایی مبهم و سیستم‌های پیچیده خود به این پول مجازی دسترسی پیدا کنند، ‌آنها را به دیگر مراکز تبادل آنلاین پول انتقال دهند و در نهایت آنها را با واحدهای پولی سنتی از جمله دلار و یورو معاوضه کنند. بولند می‌گوید: «هکرها می‌توانند تمام این نقل و انتقالات را با سرعت بسیار زیاد انجام دهند... و هیچ گونه اثری از خود برجا نگذارند تا بتوان از روی پول نقد آنها را ردیابی کرد.»

 

کره شمالی بارها به صورت رسمی دست داشتن در هر گونه عملیات هکری را تکذیب کرد. با وجود این کارشناسان امنیتی تأکید دارند که این کشور به بیت‌کوین و دیگر واحد‌های پولی مجازی علاقه بسیار زیادی دارد.

 

ماه گذشته «دانشگاه علوم و فناوری پیونگ‌یانگ» یک مقاله ویژه از سوی کارشناس بیت‌کوین منتشر کرد که این کارشناس در کره شمالی به دانشجویان در مورد فناوری‌های وابسته به واحد پول دیجیتالی تدریس می‌کرد. دانشگاه پیونگ‌یانگ از بزرگ‌ترین مؤسسات آموزشی محسوب می‌شود که بخش اعظم نخبگان کره شمالی در آن حضور دارند. این دانشگاه در آخرین بیانیه خود اعلام کرد:‌ «در مورد نحوه کارکرد بیت‌کوین، خطرات مرتبط با آن و اقدامات صورت گرفته در مورد این واحد پولی سؤالات بسیار خوبی مطرح شده است. ما به همه این سؤالات پاسخ داده‌ایم و علم مرتبط با پول مجازی را به دانشجویان می‌دهیم.»

 

بولند توضیح داد شرکت «فایرآی» برمبنای آخرین بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده است که «کره شمالی در حال تربیت تعداد زیادی کارشناس خبره و متبحر است که بخوبی بیت‌کوین را می‌شناسند و می‌توانند عملیات‌ها و فعالیت‌های خود را در این عرصه گسترش دهند.» این مسأله به آن معنی خواهد بود که به اعتقاد مؤسسه «فایرآی» احتمالاً در آینده نزدیک حملات باج‌افزاری گسترده‌ای از سوی کره شمالی انجام می‌شود تا باز هم بتواند بیت‌کوین بیشتری به دست آورد.

 

 

نیم نگاه

طی چند ماه اخیر کارشناسان و متخصصان عرصه مالی فناوری اعلام کردند کره شمالی با معدن‌کاوی بیت‌کوین سعی کرده است در مقابل برنامه‌های جاسوس‌افزار خود بیت‌کوین طلب کند و در اصل نوعی سرقت را برای این واحد پولی دیجیتالی انجام دهد.

 

بیت‌کوین به هیچ بانکی وابسته نیست و بدون آنکه بانک نقش واسطه داشته باشد، می‌تواند بین افراد رد و بدل شود. شاید با همین تئوری کره شمالی سراغ واحد پول مجازی رفته است تا بدون دردسر بیت‌کوین را در اختیار بگیرد و در صورت بروز تحریم به راحتی از آن استفاده کند.

 

بیت‌کوین در اصل نوعی واحد مبادله‌ای رمزنگاری شده مبتنی بر فضای دیجیتال است که روی سرورهای رایانه‌ای ارزش پولی دارد و بدون آنکه به دولت یا کشور خاصی وابسته باشد و در قالب اسکناس‌های کاغذی یا سکه‌های فلزی به کار رود، به صورت مجازی در معاملات جهانی از آن استفاده می‌شود.

میثم لطفی

 

 

iran-newspaper.com
  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش