چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۴۸ - ۱۲ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۲۹۹۲
اقتصاد جهانی

هند یوان را جایگزین دلار می کند

یوان جایگزین دلار,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان
هند در ادامه تلاش های خود برای حفظ ارزش پول ملی خود در مقابل دلار، در نظر دارد به واردکنندگاه اجازه دهد بهای برخی از کالا های وارداتی از چین را به یوآن پرداخت کنند.

به گزارش روز شنبۀ ایرنا، روزنامۀ 'اکونومیک تایمز' با اعلام این خبر نوشت این برنامه امکان تبدیل مستقیم بین روپیه و یوآن را فراهم می کند و به کاهش هزینه ها و تراکنش ها کمک می کند. این پیشنهاد به هند اجازه می دهد صادرات دارویی، روغن زیتون و شکر به چین را با روپیه حل و فصل کند اما تجارت محصولاتی با حجم بالا مانند اقلام الکترونیک مانند قبل با استفاده از دلار خواهد بود.

 

این گزارش اعلام کرد تجارت هند و چین عمدتا با دلار آمریکا پرداخت می شود زیرا ارزهای بین دو کشور به طور مستقیم قابل تبدیل نیستند. اما اکنون با صدور اجازه به وارد کنندگان هندی برای پرداخت بهای خرید از چین به یوان، کشور آسیای جنوبی قادر به صرفه جویی در دلار برای پرداخت واردات نفت خود میشوند، بویژه آن که در نظر گرفته شد در حال حاضر ارزش روپیه در پایین ترین حد خود قرار دارد.

 

نفت بزرگترین بخش واردات هند است و دولت برآورد کرده که امسال مبلغ آن به ۱۲۵ میلیارد دلار یا ۸.۸ تریلیون روپیه برسد، که این مبلغ از سال ۲۰۰۱ بالاترین مقدار روپیه است که دولت پرداخت خواهد کرد.

 

این روزنامۀ پرفروش هندی اعلام کرد طبق گفته یکی از تجار، قرار است در ابتدا یک سبد از کالاهای کوچک اما قابل قبول برای تجارت روپیه -یوان در نظر گرفته شود. وی گفت دسترسی به مبادله مستقیم می تواند به کاهش خطرات ارز به معامله گران هندی کمک کند. 

 

وی تاکید کرد محدود کردن سبد به چند کالای خاص به دولت کمک خواهد کرد که ۵۶ میلیارد دلار کسری تجاری هند با چین را کنترل کند. کسری حساب جاری در حال حاضر در بالاترین سطح در پنج سال گذشته است، و دولت با افزایش تعرفه در واردات اقلامی از جمله کولر گازی و تجهیزات ارتباطی تلاش کرد تا ثبات را به روپیه برگرداند.

 

در ادامۀ این گزارش آمده است برای چین، این حرکت موجب گسترش نفوذ یوان و بهبود نقدینگی در خارج از کشور خواهد شد. این نوع پرداخت نیمی از تجارت بین کشورهای موسوم به بریکس(برزیل، روسیه، هند، چین، و آفریقای جنوبی) را نیز تشکیل داده است.

 

بانک مرکزی چین یک سرویس پاکسازی و حل و فصل یوان در پاکستان را در ماه مه (اردیبهشت )آغاز کرد، و در روسیه و کانادا، مراکز مشابه پرداخت یوان ایجاد شده اند تا به معامله گران اجازه دهد که بتوانند معاملات خود را حل وفصل کنند. کارشناسان بر این عقیده اند سیستم مشابهی را میتوان برای هند درنظر گرفت.

 

نشست های قبلی بین چین و هند در مورد تجارت با ارزهای محلی، پیشرفت های کمی را داشته و بانک های هندی در مورد مقررات آمریکا ابراز نگرانی کرده اند. مردم معتقدند چین در تلاش است تا تجارت دوجانبه با هند را در مقابل جنگ تعرفه ای با آمریکا قرار دهد. با این حال، سیاستمداران هند نگران هستند که تولیدکنندگان هندی نتوانند در صورت افزایش واردات چینی با این برنامه ارزی هماهنگ شوند.

 

در مواجهه با بحران کاهش ارزش پول ملی، بانک مرکزی هند اخیرا با پیوستن به سایر اقتصاد های در حال ظهور، علاوه بر افزایش نرخ تعرفه واردات محصولات آمریکایی، بیش از ۱۶میلیارد دلار اوراق قرضه دولت آمریکا را به فروش رساند تا دارایی های آمریکایی خود را کاهش دهد.

 

بر اساس جدیدترین گزارش وزارت خزانه داری آمریکا، هند از ماه آوریل (فروردین) تاکنون بیش از ۱۶.۳ میلیارد دلار اوراق قرضه دولتی آمریکا را به فروش رسانده است و ارزش سهام هند در آمریکا از ۱۵۷ میلیارد دلار در پایان ماه مارس(اسفند) به ۱۴۰ میلیارد دلار تا پایان ماه اوت(مرداد) کاهش یافته است.

 

در همین دوره، چین اوراق قرضه دولتی آمریکا به ارزش ۲۲.۶ میلیارد دلار و تایوان نیز ۶.۹ میلیارد دلار از دارایی های خود در آمریکا را به فروش رسانده اند.

 

این اقدامات می توانند محدودیت دسترسی کشورها به بازار به دلیل کاهش ارزش اوراق قرضه و همچنین افزایش تعرفه های گمرکی را جبران کنند.

 

بانک مرکزی هند به دلار بیشتری برای تزریق به بازار های محلی جهت جلوگیری از سقوط بیشتر ارزش روپیه احتیاج دارد و این امر می تواند یکی از عوامل اقدام این بانک در فروش اوراق قرضه دولتی آمریکا باشد.

 

بانک مرکزی هند از ماه آوریل( فروردین) تاکنون ارز های خارجی به ارزش ۱۸.۶ میلیارد را در بازار های ارز این کشور به فروش رسانده تا سقوط روپیه را کنترل کند.

 

همچنین از ماه آوریل(فروردین) تاکنون سرمایه گذاران خارجی بیش از ۱۰ میلیارد دلار سرمایه خود را از بازار بورس هند خارج کرده اند. این امر سبب شده است که روپیه ۱۰ درصد از ارزش خود را در مقابل دلار از دست بدهد.

 

بانک مرکزی هند همچنین قصد دارد بخشی از درآمد حاصل از فروش اوراق قرضه دولتی آمریکا را به خرید طلا اختصاص دهد. پشتوانه ذخایر طلا می تواند از تاثیر پذیری ارز ملی در مقابل نوسانات ارزی جلوگیری کند. از ماه آوریل تاکنون بانک مرکزی این کشور ۶۳۰ هزار تروی اونس طلا خریداری کرده است و ذخایر طلای هند تا پایان ماه مارس ( اسفند) به ۱۸.۶۴ میلیون تروی اونس طلا رسیده است.

 

تروی(troy) واحد اندازه گیری وزن فلزات ارزشمند است. هر تروی برابر با ۳۷۳.۲۵ گرم می باشد.

 

از ۴۰۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی هند تا ماه اوت(مرداد) سال ۲۰۱۸، ۲۳۹ میلیارد دلار در اوراق معتبر خارجی و ۲۰ میلیارد دلار برای خرید طلا سرمایه گذاری شده است. سایر ذخایر ارزی هند به صورت وجه نقد در اختیار بانک های مرکزی خارجی، بانک های تجاری و سازمان های چند جانبه می باشند.

 

هند در میان ۱۵ کشور بزرگ سرمایه گذار در آمریکا می باشد.

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش