سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
۲۲:۳۹ - ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۱۰۱
آموزش و پرورش

اعلام جزییات امتحانات آخر سال دانش‌آموزان در همه پایه‌های تحصیلی

اعلام جزییات امتحانات آخر سال دانش‌آموزان,دانش آموزان امتحان
تکلیف امتحانات پایان سال دانش‌آموزان در تمام پایه‌های تحصیلی مشخص شد.

سال تحصیلی ۱۴۰۰ـ۱۳۹۹ رو به پایان است و حالا این سؤال مطرح است که قرار است امتحانات دانش‌آموزان چگونه برگزار شود. با توجه به اینکه عمده آموزش در سال تحصیلی جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا به شکل مجازی و تلویزیونی برگزار شد، نحوه ارزشیابی به چه شکلی خواهد بود؟

این سؤال در شرایطی مطرح است که مسؤولان وزارت آموزش و پرورش از برگزاری حضوری امتحانات پایه‌های نهم و دوازدهم خبر دادند؛ برخی خانواده‌ها نیز نسبت به برگزاری حضوری امتحانات گلایه کردند.

تعدادی از این خانواده‌ها با ثبت سوژه‌های متعددی در سامانه فارس من مبنی بر «درخواست لغو امتحانات حضوری پایه دوازدهم» و «لغو امتحانات حضوری پایه های نهم و دوازدهم» خواستار پیگیری شدند.

در این زمینه معاونت آموزش ابتدایی با توجه به اینکه شیوه ارزشیابی در این دوره به صورت کیفی ـ توصیفی است، تکلیف را روشن کرده است. رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: «پایان دوره آموزشی در دوره ابتدایی، ۳۱ اردیبهشت است و معلمان با توجه به اینکه ارزشیابی به صورت کیفی ـ توصیفی هست، این فرصت را دارند که حداکثر تا ۱۰ خرداد نتایج نهایی ارزشیابی را بر اساس شواهد و مستنداتی که در طی فرایند یاددهی ـ یادگیری در خصوص دانش‌آموزان جمع‌آوری کردند، ثبت کنند».

*ارزشیابی پایان سال تحصیلی جاری از ۲۷ اردیبهشت‌ آغاز می‌شود

مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش و پرورش هم در این خصوص تعیین تکلیف کرده است. بر همین اساس به استناد مصوبه ۹۷۷ مورخه ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ شورای عالی آموزش و پرورش و آیین‌نامه‌های مربوط، ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تربیتی نوبت دوم سال تحصیلی ۱۴۰۰ـ ۱۳۹۹ در بازه زمانی ۲۷ اردیبهشت لغایت ۲۲ خرداد انجام می‌شود.

به استناد بند ۸ مصوبه ۹۷۷، در شرایطی که امکان حضور فیزیکی دانش‌آموزان برای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی ـ تربیتی فراهم باشد، ارزشیابی مطابق آیین‌نامه‌های مربوط و مجوز از ستاد کرونا و رعایت شیوه نامه های بهداشتی انجام می شود. ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تربیتی نوبت دوم دوره ابتدایی و ثبت نتایج طبق مواد ۱، ۲، ۳، ۴ و ۹ مصوبه جلسه ۷۹۳ تاریخ ۲۰ مرداد ۱۳۸۸ شورای عالی آموزش و پرورش انجام می‌شود.

اعلام جزییات امتحانات آخر سال دانش‌آموزان,دانش آموزان امتحان

*وقتی امکان حضور دانش‌آموزان در مدرسه نیست

بر اساس بند ۹ مصوبه ۹۷۷، در شرایطی که امکان حضور فیزیکی دانش آموزان برای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تربیتی فراهم نباشد، ارزشیابی دانش آموزان مدارس روزانه دوره‌های اول و دوم متوسطه به استناد به استثنای پایه‌های نهم و دوازدهم به صورت غیرحضوری و با مسؤولیت معلم و نظارت مدیر مدرسه انجام می‌شود.

 برای ارزشیابی تراکمی پایان سال با توجه به مرجعیت معلم و تقویت رویکرد مدرسه محوری، به معلم اختیار داده می‌شود با استفاده از آزمون‌های برخط یعنی آنلاین در سامانه‌های بومی مورد تأیید مدیر و شورای مدرسه و سایر شیوه‌های نوین ارزشیابی نظیر کارپوشه، آزمون شفاهی، آزمون عملکردی، آزمون کتاب باز (طراحی سؤال در سطوح بالای یادگیری)، تکالیف کلاسی، پروژه‌ها و پژوهش‌های دانش‌آموزی، خلاصه نویسی، خودسنجی (از طریق ارائه متن، صوت، تصویر و فیلم عملکرد یادگیرنده)، ارزشیابی همتایان، همکاری والدین در نظارت و ارزشیابی به صورت برخط و برون خط، نمره پایانی نوبت دوم را تعیین کند.

* وضعیت امتحانات پایه نهمی‌ها

 اعتراض دانش‌آموزان به نتایج ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تربیتی غیر حضوری، در شورای مدرسه مطابق بند ۱۲ مصوبه ۹۷۷، بررسی و تصمیم‌گیری می‌شود.

 در پایه نهم مدارس روزانه، ستاد امتحانات استان می‌تواند با توجه به مقتضیات آن استان سوالات امتحانات را بر اساس بارم‌بندی وضعیت قرمز به صورت هماهنگ استانی و یا منطقه‌ای طراحی و به شیوه مدرسه برگزار کند.

 ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تربیتی دانش آموزان مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور، ایثارگران و داوطلبان آزاد، متقاضیان تغییر رشته، تعیین رشته، تعیین پایه و جهش تحصیلی در تمام دوره‌های تحصیلی به صورت حضوری انجام می‌شود.

البته طراحی سؤالات پایه نهم این دانش‌آموزان به صورت هماهنگ استانی یا منطقه‌ای و برای داوطلبان آزاد پایه ششم، به صورت هماهنگ منطقه‌ای و درهر دو مورد بر اساس بارم بندی وضعیت قیمت انجام می‌شود.

 دانش‌آموزان پیش‌دانشگاهی که از سال‌های قبل فارغ‌التحصیل نشده‌اند، می‌توانند پس از تطبیق دروس، در امتحانات نهایی حضوری دروس معادل پایه دوازدهم شرکت کنند که در بند دو مصوبه هجدهم جلسه کمیسیون معین شورای عالی به تاریخ ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ آمده است. همچنین دانش‌آموزان پیش دانشگاهی رشته هنر مطابق برنامه تنظیم شده می‌توانند در امتحانات شرکت کنند.

*نحوه آموزش و ارزشیابی دروس کارگاهی فنی

به استناد بند ۱۰ مصوبه ۹۷۷، آموزش و ارزشیابی دروس کارگاهی شایستگی‌های فنی و همچنین دروس عملی هفت رشته هنری خاص شامل نمایش، نقاشی، سینما، موسیقی ساز ایرانی، موسیقی ساز جهانی، نقشه کشی معماری و گرافیک درشاخه فنی و حرفه‌ای، استانداردهای مهارت شاخه کاردانش داخل و خارج از هنرستان‌ها و دروس کارآموزی و کارورزی به صورت تراکمی و حضوری با رعایت شیوه نامه بهداشتی انجام شود.

 با توجه به تغییر شرایط مناطق و بر اساس نظر مراجع ذیصلاح، تکمیل فرایند آموزش و ارزشیابی حضوری متناسب با آن، پس از تصویب در شورای مدرسه و با هماهنگی اداره آموزش و پرورش منطقه تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ بلامانع است. گروه‌های آموزشی و تربیتی با هماهنگی دبیرخانه‌های راهبری و معاونت آموزش متوسطه در هر استان می‌توانند و حسن اجرای این بند نظارت کنند.

 نمرات دروس شایستگی‌های فنی، استانداردهای آموزش مهارت‌ و کارآموزی/ کارورزی به صورت «جاری» در خردادماه لحاظ و پس از اتمام ارزشیابی در کارنامه خردادماه هنرجویان ثبت می‌شود.

در دروس پایه فنی و شایستگی‌های غیرفنی، مسؤولیت حصول اطمینان از آموزش حضوری، غیرحضوری(مجازی) از پودمان‌ها با معلمان و هنرآموزان مربوط خواهد بود.

 درس کارآموزی و کارورزی شاخه فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش متناسب با مصوبات ابلاغی از سوی مراجع ذیصلاح و شرایط فعالیت‌های مشاغل گروه ۱، ۲، ۳ و ۴ در وضعیت‌های سفید، آبی، زرد، نارنجی و قرمز با رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی و نظارت شورای کارآموزی شهرستان، ناحیه و منطقه به شکل زیر انجام می‌شود.

اعلام جزییات امتحانات آخر سال دانش‌آموزان,دانش آموزان امتحان

* تکلیف امتحانات پایه دوازدهم

سؤالات امتحان نهایی پایه دوازدهم بر اساس برنامه درسی و بارم‌بندی وضعیت قرمز در شرایط همه‌گیری بیماری کرونا طراحی می‌شود. البته سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برنامه درسی پایه دوازدهم را متناسب با شرایط کرونا مشخص کرده و بر اساس آن، برنامه درسی شرایط کرونا در وضعیت قرمز، بارم‌بندی دروس و برنامه امتحانات در پایگاه اطلاع رسانی مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی به نشانی www.aee.medu.ir قابل مشاهده است.

آموزش و پرورش اعلام کرده است که امتحانات حضوری در مناطق زرد، نارنجی و قرمز با صدور مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا و با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی که متعاقبا ارسال می‌شود و نظارت مراقبین بهداشت انجام خواهد شد.

 البته باید دید که ستاد کرونا در این خصوص چه واکنشی خواهد داشت و آیا با برگزاری حضوری امتحانات با هر شرایطی موافق خواهد بود؟!

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش