به گزارش ایسنا، علیرضا کمرئی سخنگوی آموزش و پرورش درباره اینکه در حال حاضر چه تعداد دانش آموز از آموزش حضوری برخوردارند، گفت: با احتساب جمعیت ۱۵ میلیونی دانش آموزان در حال حاضر ۴.۵ میلیون نفر از آنها یعنی نزدیک به یکسوم دانش آموزان کشور از آموزش حضوری بهرهمند هستند.
وی افزود: در زمینه بازگشایی مدارس در دسته اول که در آغاز مهر باید بازگشایی میشدند، تعداد ۱۹ هزار مدرسه روستایی مجوز دریافت کردند. در دسته دوم اولویت مهارتی ۳ هزار و ۴۶۰ نفر مجوز اخذ کردهاند و در اولویت ابتدایی ۳ هزار و ۷۲۰ نفر اعلام کرده بودند که در اول ابتدایی مدارس را دایر خواهند کرد. همچنین دسته دوم از گروه مدارس روستایی، ۵ هزار و ۴۴۵ نفر هستند که شروع به کار کردند.
وی ادامه داد: بازگشایی همه مدارس روستایی و عشایری و مدارس کمجمعیت در الگوی بازگشایی قرار دارد. کلاسهای نوآموزان پایه اول ابتدایی هفتهای یکبار برای آشنایی با فضای مدرسه و دانش آموزان هنرستانی حضوری است. به این دلیل که دروس مهارتی و کارگاهی دارند و تعداد آنها نیز در کلاسها کم است و از سویی کارگاههای آنها عموما در فضاهای وسیع و باز قرار دارد.
کمرئی با اشاره به اینکه برای بازگشایی مدارس جمعیت مدرسه نیز ملاک است، گفت: الگوی بازگشایی ارتباط زیادی با جمعیت مدرسه نیز دارد. از این رو در آبانماه ابتدا مدارس زیر ۳۰۰ نفر بازگشایی خواهد شد و سپس سایر مدارس کشور نیز با اولویت جمعیت در دستور کار قرار خواهند گرفت.
وی گفت: با توجه به اینکه تعداد مدارس کمتر از ۳۰۰ نفر زیاد است. از این رو بخش گستردهای از مدارس شروع به فعالیت میکنند.
کمرئی گفت: با توجه به وسعت و سرعت واکسیناسیون در کشور و بهبود وضعیت جامعه فرآیند بازگشایی مدارس را بر اساس روندهای بهداشتی در کشور اعلام میکنیم. از این رو اگر شرایط تغییر کند و برای مثال متوجه شویم که به علت اجتماع دانشآموزان میزان شیوع بیماری افزایش پیدا کرده است، بر اساس اعلام ستاد کرونا و مصوبات جدید آن تصمیات دیگری اخذ خواهد شد.
شروط بازگشایی حضوری دانشگاهها از زبان معاون وزیر علوم
معاون آموزشی وزیر علوم با تاکید بر این که تمامی دانشگاهها به دلیل مسائلی از جمله خوابگاه و ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی، امکان بازگشایی حضوری و آغاز آموزش حضوری دانشجویان از ۱۵ آبان ماه را ندارند، گفت: اعلام تاریخ آموزش حضوری دانشجویان از ۱۵مهرماه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ۱۵ آبان ماه برای دانشجویان کارشناسی به منزله الزام آموزش حضوری نیست بلکه دانشگاهها ازاین تاریخ میتوانند در جهت بازگشایی برنامهریزی کنند.
دکتر علی خاکی صدیق در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب در خصوص تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا به منظور آغاز آموزش حضوری دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی از ۱۵ مهرماه و دانشجویان کارشناسی از ۱۵ آبان ماه اظهار کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا مصوبهای ابلاغ کرد که در آن تاکید شده است دانشگاهها میتوانند آموزش حضوری خود را آغاز کنند و به دلیل این که مصوبات این ستاد قانونی است بنابراین ملزم به عملی کردن آن هستیم.
معاون آموزشی وزیر علوم خاطر نشان کرد: وزارت علوم باید پس از ابلاغ این مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا سازوکارهای اجرای این مصوبه که لازم الاجرا و قانونی است را ابلاغ نماید.
دکتر خاکی صدیق اعلام کرد: به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی تاکید کردیم باید از ۱۵ آبان ماه برنامه های خود را برای شروع حضوری کلاسها انجام بدهند،اما اینگونه نیست که تمام دانشگاهها ملزم به آموزش حضوری از ۱۵ آبان ماه باشند؛ صرفا دانشگاههایی که میتوانند پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند باید سازوکارهای آموزش حضوری خود را اعلام کنند.
وی اظهار کرد: آموزش حضوری دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی براساس مصوبه ستاد مقابله با کرونا باید از ۱۵ مهرماه آغاز میشد و دانشجویان کارشناسی نیز از ۱۵ آبان ماه براساس تصمیم دانشگاهها میتوانند آموزش حضوری خود را آغاز کنند، البته این تاریخها به معنی آغاز حضوری آموزش نیست بلکه دانشگاهها میتوانند از این تاریخ برنامه ریزیهای خود را در راستای مصوبه ستاد اجرایی کنند.
معاون آموزشی وزیر علوم خاطر نشان کرد: بازگشایی حضوری آموزش در دانشگاهها به صورت مشروط است و دانشگاههایی که بتوانند سازوکارهای این شیوه آموزش و پروتکلهای بهداشتی را اجرایی کنند باید این مصوبه را اجرایی نمایند و تمامی دانشگاهها نمیتوانند به دلیل مسائل لازم جهت هماهنگی خوابگاهها و غیره آموزش حضوری خود را آغاز کنند.
وی تاکید کرد: تا موقعی که دانشجویان دو دوز از واکسن کرونا را نزده باشند، حضورشان در دانشگاهها مشروط است و تزریق دو دوز واکسن برای حضور در دانشگاهها اجباری است و دانشجویانی که واکسن نزنند نمیتوانند به صورت حضوری در محیط دانشگاه حاضر شوند.
معاون آموزشی وزیر علوم در پایان خاطرنشان کرد: به منظور واکسیناسیون دانشجویان برای از سرگیری آموزش حضوری نامهای از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا داده شده است که براساس آن دانشجویان و اساتید برای حضور در کلاسهای آموزشی باید حتما کارت تزریق دو دوز واکسن را داشته باشند.
- 20
- 4