دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۹ - ۲۸ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۲۲۳۳
آموزش و پرورش

شرایط بازگشایی مدارس در آبانماه | کاهش ٢ میلیونی دانش‌آموزان طی ۲۰ سال گذشته

بازگشایی مدارس و تعاد دانش آموزان در ایران,تعداد کل دانش اموزان ایرانی
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس با شاره به اینکه در فاز اول بازگشایی حدود ۳۱ درصد دانش آموزان مناطق روستایی و عشایری و دانش‌آموزان شاخه مهارتی فقط در دروس مهارتی تحت پوشش آموزش حضوری قرار گرفتند، درباره بازگشایی مدارس در فاز دوم که از ابتدای آبان آغاز می شود توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، علیرضا کمرئی درباره تمهیدات وزارت آموزش‌وپرورش برای بازگشایی حضوری مدارس اظهار کرد: ۱۹ ماه وقفه آموزشی در کشور ما و آنچه به عنوان بزرگترین اختلال  آموزشی در دنیا از آن نام برده شد برای سیستم آموزشی بسیار آزاردهنده بود و جریان یادگیری را متوقف کرد و قدری به آن آسیب زد. ناگزیر به سمت آموزش‌های مجازی روی آوردیم که در این مسیر تبعات آموزش مجازی و افت کیفیت یادگیری را هم شاهد بودیم.

وی افزود: در تمام دنیا بازگشایی، رویکرد غالب بود و بسته بودن مدارس را آسیب‌زا می‌دانستند. این عقیده در  مجامع بین‌المللی قوت گرفت که محیط‌های مدرسه باید از طریق بهبود و ارتقای شرایط تهویه کلاس‌ها، کاهش تعداد دانش‌آموزان و حفظ فاصله‌گذاری فیزیکی ایمن شوند و شرایط برای آموزش حضوری مهیا شود.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس با اشاره به همسویی نگاه وزارت بهداشت و  وزارت آموزش و پرورش که دغدغه تعلیم و تربیت داشتند گفت: در نهایت به این نتیجه رسیدیم که به تدریج به سمت بازگشایی حرکت کنیم و به همین دلیل در اولین قدم با همکاری دو وزارتخانه دستورالعمل‌های بهداشتی تدوین و چهاردهم شهریور ماه سال جاری پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی مدارس از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شد و آموزش و پرورش  نیز آن را به مدارس ارسال کرد که به معنای این بود که سیستم درمانی و نظام آموزشی کشور بازگشایی مدارس را در اولویت قرار داده است.

وی افزود: اما لازم بود این بازگشایی از اقتضائاتی تبعیت می‌کرد بر این اساس که باید یک الگوی مناسب برای  فعالیت حضوری و بازگشت به مدرسه طراحی می‌کردیم؛ وزارت آموزش‌وپرورش این الگو را ۲۶ شهریورماه ابلاغ کرد و بر اساس آن راهبرد اصلی‌اش را شروع آرام، منطقی، اقتضایی، منعطف و مبتنی بر مشارکت همه ارکان موثر در تعلیم و تربیت قرار داد؛ در این میان اولین اصل مورد تاکید هم حفظ سلامت و ایمنی دانش آموزان، معلمان و خانواده‌ها بود.

کمرئی با بیان اینکه در این راستا الگویی را طراحی کردیم که قبلا هم اطلاع‌رسانی شده گفت: بازگشایی  را از مناطقی که ایمنی بیشتری داشتند و کمتر در معرض آسیب بودند یعنی مناطق پیرامونی شهرها، روستاها و مدارس عشایری و همچنین مدارس کم جمعیت که به دلایل مختلف اعم از ویژگی خود مناطق که بار بیماری در آنجا کمتر بود، دسترسی کمتر و محرومیت بیشتر آموزشی داشتند یا پراکندگی جمعیت هم امکان فاصله گذاری می‌داد، آغاز کردیم.

وی افزود: طی یک ماه گذشته تقریبا ۵۶ درصد مدارس که در مناطق روستایی واقع‌اند یا مدارس کم جمعیت با ۱۰ تا ۱۵۰ نفر و کلاس‌های زیر ۱۵ نفر و در گام دوم هم زیر کلاس های ۳۰ نفره دارند و می‌شد با گروه بندی فاصله گذاری را بیشتر رعایت کرد، مشمول بازگشایی شدند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس ادامه داد: در فاز اول بازگشایی حدود ۳۱ درصد دانش آموزان مناطق روستایی و عشایری و دانش‌آموزان شاخه مهارتی فقط در دروس مهارتی تحت پوشش آموزش حضوری قرار گرفتند که این گام در حال تکمیل  است. هنوز مدارسی در این گروه داریم که آمادگی لازم برای بازگشایی را نداشتند و مجوز دریافت نکردند؛ البته تعدادشان اندک است و در آبان ماه با توجه به مجوزی که همین روزها دریافت می‌کنند، به خیل مدارسی بازگشایی شده‌، می‌پیوندند.

کمرئی با بیان اینکه اما در فاز دوم، بازگشایی بخش دیگری از مدارس از آبان ماه آغاز می‌شود اظهار کرد: البته این گفته به این معنا نیست که همه مدارس مشمول، در هفته اول آبان فعالیت خودشان را آغاز می کنند، بلکه یک فرایندی را آغاز کردیم؛ طی این فرایند باید مدارس حتما یک ارزیابی اولیه از وضعیت بهداشتی خودشان بر اساس چک لیست هایی که در اختیار دارند انجام دهند. در آنجا هشت شاخص کلیدی برای ورود به مرحله بازگشایی تعیین شده و بعد در طی مسیر هم باید حتما شاخص های کلیدی چک شوند.

وی در پاسخ به اینکه آیا قرار است از اول آبان مدارس زیر ۳۰۰ نفر دانش آموز و از نیمه آبان مدارس بالای ۳۰۰ دانش‌آموز بازگشایی شوند؟ گفت: بله الگو همین است، اما ما پروسه بازگشایی را چهارمرحله ای و در چهار ایستگاه می‌دانیم که ایستگاه اول ارزیابی بهداشتی مدرسه است، ابتدا مدرسه یک خودارزیابی و در گام دوم  منطقه یک ارزیابی بیرونی انجام می‌دهد سپس مجوز صادر می‌کند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس ادامه داد: اگر مدرسه‌ای تا کنون مجوز نگرفته باشد عملا در نیمه اول آبان ماه بازگشایی نخواهد شد و باید مقدمات کار را فراهم کند، مجوزها را بگیرد و آگاهی‌های لازم را به دانش آموزان و خانواده ها بدهد تا در نمیه دوم آبان ماه بازگشایی شود. مدارسی که ارزیابی‌های بهداشتی را کامل انجام داده و مجوز برایشان صادر شده باشد که عمدتا مربوط به مدارس با کمتر از ۳۰۰ دانش آموز است آنها هم باید گروه‌بندی انجام دهند و کلاس‌های درسشان زیر ۱۵ نفر باشد که رعایت فاصله گذاری امکان پذیر باشد. ۱۲ هزار واحد آموزشی کم جمعیت در مناطق شهری در سطح کشور داریم که اینها مجاز خواهند بود با توجه به ارزیابی بهداشتی بازگشایی را انجام دهند که شاید یک پنجم یا یک ششم مدارس شهری هستند و مابقی در نیمه دوم آبان ماه به این برنامه خواهند پیوست.

وی در شبکه خبر و در پاسخ به این پرسش که آیا طبق اظهارات دبیر کمیته علمی کرونا مبنی بر احتمال به تعویق افتادن بازگشایی مدارس، احتمال تغییر تاریخ های یادشده وجود دارد؟ اظهار کرد: ما الگویی که با وزارت بهداشت توافق کرده بودیم را اجرا می کنیم و چارچوب مصوبه ۱۱ مهر ستاد کرونا هم بر این الگو صحه گذاشته و ملاحظاتی دارد اما به هرحال اگر کمیته فنی ستاد کرونا به عنوان کمیته صلاحیت‌دار و وزارت بهداشت به عنوان مرجع تخصصی، تدبیر دیگری  بیندیشد که به مصلحت دانش‌آموزان و خانواده‌ها باشد و از طریق ستادملی به تصویب برساند و ابلاغ کند، حتما آموزش و پرورش مقید خواهد بود و این امکان را هم دارد که شرایط را کنترل کند و میزان بازگشایی و شدت و حدت آن را کم کند. در هرصورت سیاست‌های انقباضی برای بازگشایی را به سادگی از طریق سامانه‌هایی که در اختیار داریم می‌توانیم در هر آن در پیش بگیریم  و شرایط را کنترل کنیم.

کاهش ٢ میلیونی دانش‌آموزان طی ۲۰ سال گذشته/ اعلام آخرین آمار جمعیت دانش‌آموزان

 تعداد دانش آموزان ایرانی در ۲۰ سال گذشته تاکنون بیش از دو میلیون نفر کاهش یافته و به حدود ۱۵.۶ میلیون نفر رسیده است.

بازگشایی مدارس و تعاد دانش آموزان در ایران,تعداد کل دانش اموزان ایرانی

مرکز آمار ایران طی گزارشی تفصیلی جزئیات شاخص های کلان اقتصادی و اجتماعی را گردآوری و منتشر کرده است که در این گزارش در آماری به بررسی وضعیت دانش آموزان به تفکیک جنسیت از سال ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۰ پرداخته است.

براساس این گزارش، در سال تحصیلی ۱۳۸۱ - ۱۳۸۰ مجموع دانش آموزان ۱۷ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۵۱۵ نفر بوده است که از این تعداد ۹ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۹۵۲ پسر و هشت میلیون و ۵۲۲ هزار و ۵۶۳ دختر بودند.

اما در سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ مجموع دانش آموزان به ۱۵ میلیون و ۶۶۶ هزار و ۵۸۷ نفر رسیده است که در مقایسه با ابتدای دوره حدود ۲.۲ میلیون نفر کاهش دارد.

در بین جمعیت دانش آموزی در حال حاضر بیش از هشت میلیون پسر و بالغ بر ۷.۵ میلیون نفر دختر هستند.

در فاصله سال ۱۳۸۰ تاکنون و در این دوره ۲۰ ساله نوسان تعداد دانش آموزان به گونه ای بوده است که در سال ۸۶ - ۱۳۸۵ نسبت به ابتدای دوره، تعداد با کاهش حدود سه میلیونی به ۱۴.۹ میلیون نفر می رسد و پنج سال بعد این آمار به ۱۳.۳ میلیون نفر کاهش می یابد.

از سال تحصیلی ۹۳ - ۱۳۹۲ تعداد دانش آموزان به تدریج رو به افزایش رفته و ۱۳.۴ میلیون نفر اعلام شده است.

در سال ۱۳۹۳ حدود ۱۳.۶، ۱۳۹۴ حدود ۱۳.۸ میلیون دانش آموز در مدارس دولتی و غیردولتی تحصیل کرده اند.

اما در سال تحصیل۹۶ - ۱۳۹۵ تعداد دانش آموزان در روند افزایشی به ۱۴.۲ میلیون۹۷ - ۱۳۹۶ به ۱۴.۷ میلیون، ۹۸ - ۱۳۹۷ به ۱۵.۴ و در سال تحصیلی ۹۹ - ۱۳۹۸ به ۱۵.۷ میلیون نفر رسیده است که این تعداد در سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ اندکی کاهش یافته و به ۱۵.۶ میلیون می رسد.

طبق این گزارش از جمعیت دانش آموزی موجود ۷۷.۱ هزار نفر در دوره آموزش استثنایی و ۶۲۰ هزار نفر پیش دبستانی، ۸.۴ میلیون نفر در دوره ابتدایی تحصیل کرده‌اند.

همچنین ۳.۵ میلیون نفر در دوره اول متوسطه، بالغ بر ۲.۷ میلیون نفر دوره دوم متوسطه، در دوره اول متوسطه بزرگسال ۱۴.۵ هزار نفر و دوره دوم متوسطه بزرگسال بالغ بر ۲۰۵.۳ هزار نفر حضور داشتند.

  • 21
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش