چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۴۲ - ۱۵ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۱۳۷۲
آموزش و پرورش

اومیکرون مدرسه‌ها را تعطیل می‌کند؟ | افت تحصیلی پایه‌های اول و دوم ابتدایی در دوران کرونا

تعطیلی مدارس و افت تحصیلی,بسته شدن مدارس به خاطر اومیکرون
با وجود همه تمهیدات آموزش و پرورش، خانواده‌های دانش‌‌آموزان ایرانی همچنان آموزش حضوری را در تعارض با سلامت فرزندان خود می‌دانند

تقابل آموزش حضوری و سلامت همچنان ادامه دارد. از یک‌سو پدران و مادران نگران سلامت فرزندان دانش‌آموز خود هستند که باید در شرایط کرونایی به مدرسه بروند و در کلاس‌های شلوغ و پرتعداد درس بخوانند و از سوی دیگر مدیران وزارت آموزش و پرورش تأکید دارند که شرایط عادی است و تحصیل حضوری باید ادامه پیدا کند و دانش‌آموزان به مدرسه بروند. والدین می‌گویند این روزها که بچه‌ها به مدرسه می‌روند بیشتر مریض می‌شوند که مشخص نیست سرماخوردگی است، آنفلوآنزاست یا کرونا؟ تب می‌کنند، گلودرد دارند، سرفه‌هایشان قطع نمی‌شود، بی‌حالند و.... اخباری که مبنی بر سرعت بالای انتقال اومیکرون منتشر شده نیز آنها را بیشتر مضطرب کرده و ناراحتند که چرا با وجود مجازی‌بودن کلاس درس دانشجویان و امتحانات‌شان، دانش‌آموزان همچنان باید به مدرسه بروند و سر کلاس درس حاضر شوند؟

 تقابل دیدگاه بین مدیران ارشد آموزش و پرورش و والدین دانش‌آموزان از اواسط شیوع کرونا شروع شد. مدیران وزارتخانه از ابتدای سال تحصیلی گذشته تلاش کردند که مدارس را باز کنند و دانش‌‌آموزان را به کلاس درس برگردانند و از طرف دیگر اغلب والدین مقاومت شدیدی نسبت به بازگشایی مدارس نشان می‌دادند و می‌گفتند که با چه اطمینانی فرزندان‌شان را به کلاس‌های درس پرجمعیت بدون سیستم تهویه بفرستند؟ این تقابل دیدگاه و مقاومت والدین در سال تحصیلی جدید با کاهش شیوع کرونا در کشور کمتر شد و بالاخره مدارس فعالیت‌شان را به‌صورت حضوری شروع کردند اما باز هم بخشی از خانواده‌ها نسبت به توانایی آموزش و پرورش در تامین امنیت سلامت فرزندان‌شان اطمینان نکردند و تأکید بر آموزش مجازی داشتند.

حالا که خبر شیوع گسترده ویروس امیکرون در جهان پیچیده و هر روز رسانه‌‌های رسمی و اجتماعی نسبت به آن هشدار می‌دهند و از طرفی میزان بیماری در برخی مدارس بالا رفته، خانواده‌های بیشتری خواهان بازگشت فرزندانشان به آموزش مجازی هستند اما وزارت آموزش و پرورش تأکید دارد که مشکلی نیست و مدارس باید به فعالیت خود ادامه دهند. به‌طور نمونه یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش دیروز در بازدید از یک مدرسه پسرانه در کرمان گفته است: «۹۰درصد فرهنگیان کشور دو نوبت واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و از طرفی تربیت اجتماعی دانش‌‌آموزان اولویت اصلی آموزش و پرورش است، بنابراین در نظام تعلیم و تربیت، تعطیلی مدارس معنایی ندارد و همه باید تلاش کنیم که آموزش به شکل حضوری در مدارس پیگیری شود.»

از طرفی سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش تلاش کرده تا با ارائه برنامه‌‌های جدید، خیال والدین و دانش‌آموزان را تا حدودی درباره ایمنی کلاس‌های درس حضوری آسوده کند. اعظم گودرزی درباره آمارهایی که از ابتلای دانش‌آموزان به کرونا در شهرهای مختلف منتشر می‌شود، گفت: «معمولا در فضای مجازی اخبار متعددی اعلام می‌‌شود. ما در اینجا یک سامانه ثبت داریم که برمبنای آن، مشخصات دانش‌‌آموزانی‌ که

کووید-۱۹ دارند یا مشکوک هستند، ثبت خواهد شد. همچنین در سامانه رصد بیماری کووید-۱۹ که آمار واکسن در آن درج شده، غیبت دانش‌آموزان هم در آن سامانه به‌دلیل مشکوک‌بودن یا ابتلا درج می‌شود.»

او با بیان اینکه ما نمی‌توانیم همه آمارهایی را که در فضای مجازی اعلام می‌شود، تأیید کنیم، گفت: «سعی می‌کنیم در مدرسه پروتکل‌‌ها را رعایت کنیم تا دانش‌‌آموزان حتی‌الامکان مبتلا نشوند و اگر شخصی هم مبتلا شود، قطعا مدیر مدرسه برای حفظ جان سایر دانش‌آموزان از ورود آن شخص به مدرسه جلوگیری می‌کند. ضمن اینکه سامانه رصد نظام مراقبت کووید-۱۹ در حال فعال‌شدن است و اگر فعال شود، با همکاری ستاد مقابله با کرونا و وزارت بهداشت به کل آزمایشگاه‌های وزارت بهداشت (خصوصی و دولتی) متصل می‌شود.»

گودرزی درباره اینکه این سامانه چطور می‌تواند از شیوع کرونا در مدارس جلوگیری کند، توضیح داد: «اگر دانش‌آموز و اعضای خانواده‌اش پی‌سی‌آر مثبت شوند، از طریق آن لینک مشخص می‌شود که چه کسانی مبتلا هستند؛ یعنی وقتی که مدیر مدرسه صبح اول وقت سامانه سیدا را باز کند، متوجه می‌شود که کدام دانش‌آموز و خانواده‌اش مبتلا یا مشکوک به کرونا هستند. بر مبنای این سامانه اگر اعضای خانواده دانش‌آموز نیز کرونا داشته باشند، دانش‌آموز نیز محتمل و مشکوک است و نباید وارد مدرسه شود. اگر خودش هم تستش مثبت شود، قطعا نباید وارد مدرسه شود.»

سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش اینکه چطور افراد مشکوک توسط مدیر و مسئولان مدرسه شناسایی می‌شوند، نیز گفت: «یک سامانه دیگر هم وجود دارد؛ به این صورت که افراد مشکوک توسط مدیر و مراقب سلامت شناسایی خواهند شد، به این شکل که افراد مشکوک و دارای علائم سرماخوردگی معمولی، آبریزش بینی، کسلی و خستگی را شناسایی می‌کنند، زیرا اینها مشکوک هستند و باید از ورود آنها به مدرسه جلوگیری شود.»

او افزود:‌ «وزارت بهداشت اعلام کرده ‌که اگر در کلاس یک نفر دارای پی‌سی‌آر مثبت و مشکوک بود قطعا آن کلاس به شکل مجازی برگزار می‌شود. برای مدارس قرار شد که با دفاتر مختلف معاونت بهداشتی آنها جلسه‌ای ترتیب داده شود و بر مبنای آن تعیین کنند که در هر مدرسه اگر چند کلاس با حضور دانش‌آموز مبتلا داشتند، می‌‌توانند کل مدرسه را مجازی کنند. قرار شده این موضوع به ما اعلام شود، اما فعلا به ادارات آموزش و پرورش مناطق کشور گفته شده که طبق نامه سال گذشته عمل کنند تا نامه جدید برایشان ارسال شود.»

اما مربیان بهداشت و سلامت مدارس می‌گویند که اجرای این طرح بسیار سخت است و در شرایط فعلی ناممکن به‌نظر می‌رسد. عالیه فرح‌بخش، مربی و کارشناس بهداشت در این‌باره به همشهری می‌گوید: «ایده مدیرکل سلامت و تندرستی آموزش و پرورش خوب است اما نشدنی است. همین الان کنترل کارکنان دولت یا مسافران خارجی به این شکل دشوار است، بعد چطور ۱۴میلیون دانش‌آموز در مدارس را به این شیوه می‌‌توان کنترل کرد؟»

فرح‌بخش معتقد است این طرح ایده‌آل‌گرایی شدیدی دارد و از این جهت با شکست مواجه می‌شود. «همین الان سامانه شاد با ده‌ها مشکل روبه‌روست و بعد از ۲سال آموزش و پرورش نتوانسته آن را برای یک آموزش کامل روزانه آماده کند و معلمان فقط برای حضور و غیاب از آن استفاده می‌کنند، بعد چگونه قرار است به سرعت سامانه‌ای ایجاد شود که روزانه و با دقت دانش‌آموز و خانواده مبتلا در آن رصد شود. ضمن اینکه الان بیشتر مبتلایان برای تست پی‌سی‌آر اقدام نمی‌کنند و جایی اطلاعات آنها ثبت نمی‌شود.»

سلامت کودکان و نوجوانان و تحصیل آنها در این ۲سال رو در روی هم قرار گرفته‌اند و از یک طرف کارشناسان بهداشت و سلامت می‌گویند آموزش حضوری خطرناک است و از سوی دیگر مسئولان آموزش و پرورش می‌گویند آمار افت و ترک‌تحصیلی افزایش یافته و خطر بی‌سوادی جامعه را تهدید می‌کند. رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی چند روز پیش اعلام کرد: «مقایسه نتایج ارزشیابی سال گذشته دانش‌آموزان دوره ابتدایی با ۲سال قبل از آن، وضعیت نگران‌کننده‌ای در برداشت. به‌عنوان مثال در درس فارسی پایه‌های اول و دوم درصد دانش‌آموزانی که نتیجه «خیلی خوب» گرفته‌اند ۱۰درصد کاهش داشته و درصد دانش‌آموزانی که «نیازمند به تلاش» در کارنامه‌‌شان ثبت شده، افزایش یافته است.»  کرونا که قصد رفتن ندارد و در جامعه انسانی ماندگار شده و هر روز با شکل و شمایل جدیدی به صحنه می‌آید و جولان می‌دهد اما باید دید که بالاخره نظام آموزشی و سلامت ایران چه زمانی به یک نقطه اشتراک می‌رسند و بحران تحصیل دانش‌آموزان را به پایان می‌رسانند؟

افت تحصیلی پایه‌های اول و دوم ابتدایی در دوران کرونا

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش:مقایسه ارزشیابی دروس فارسی و ریاضی پایه‌های اول و دوم در ۲ سال کرونایی با ۲ سال قبل از آن، نشان داد که یادگیری افت داشته است.

پس از بازگشایی حضوری مدارس نیز گزارش های متعددی داشتیم که دانش آموزانی که پایه های اول و دوم را بصورت مجازی گذرانده‌اند، در دروس اصلی ضعف داشته‌اند.

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش