به گزارش اصلاحات نیوز، پس از رای اعتماد وزیر آموزش و پرورش در آذرماه ۱۴۰۰، نخستین انتصاب وی در صندوق ذخیره فرهنگیان فردی به نام « حمید باقرنژاد» با سابقه کار در شرکت های دارو سازی بود که به عنوان نماینده تام الاختیار وزیر در این مجموعه معرفی شد.
۱۳ بهمن ماه «جواد نوری» به عنوان مدیرعامل صندوق معرفی و باقرنژاد به عنوان معاون مالی اداری منصوب شد اما باقرنژاد، با حکم نماینده ویژه وزیر (و نه حتی نماینده رئیس هیات امنا) به صندوق آمده بود و از همان ماه نخست چالش بسیار سنگینی با جواد نوری داشت.
روزهای اولیه مسئولیت نوری، باقرنژاد به عنوان فردی دائمی در کنار او بود اما پس از مدتی که تلاش برای نصب خود ( به عنوان رئیس هیات مدیره پتروفرهنگ به عنوان بزرگترین دارای صندوق) و نزدیکانش در مناصب صندوق اجرایی شد، به مرور با جواد نوری دچار چالش شد چراکه نه وی و هیچ کدام از مدیران منصوب شده دارای هیچگونه سوابق اجرایی قابل توجهی نبودند و عملا بحران ناکارآمدی در صندوق در حال ایجاد بود.
باقرنژاد، در مدت حضور در صندوق و پس از آن که به عنوان معاون مالی و اداری موسسه منصوب شد، ضمن تلاش برای چینش نزدیکان خود در مناصب کلیدی، همت خود را بر عزل نوری گذاشت و در برهه ای هم به این هدف نزدیک شد و رفتار بسیار تند و ناشایستی با او کرد. اما چون نوری برآمده از هیات مدیره و هیات امنا بود، نتوانست این هدف را نهایی کند.
او مدیریت عاملی نوری و تصمیم گیری بر این اساس را بر نمی تابید و با اتکا به حکم نماینده ویژه وزیر در صندوق، خود را برابر و حتی بالاتر از مدیر عامل می دانست. موضوعی که با الفبای مدیریتی سازگاری ندارد و بعلاوه با ماهیت غیر دولتی صندوق کاملا متعارض است. قرار نیست این هلدینگ که در حکم دارایی قطعی اعضای آن است و باید تحت نظر هیات امنا و به خصوص فرهنگیان عضو اداره شود، تبدیل به حیاط خلوت مدیران دولت، حتی وزیر آموزش و پرورش شود که این خود آغاز تضییع حقوق فرهنگیان عضو است چون در بهترین حالت، دارایی های آن تبدیل به عابر بانک اختصاصی وزیر برای حل و فصل مشکلات وزارتخانه اش می شود. البته پیامدهای بسیار منفیتر هم محتمل است که به همین حد بسنده می کنیم. این اصل اساسی، ربطی به جناح و خط و ربط دولت و وزیر هم ندارد. این حرف اصولی و بنیادین فرهنگیان از سر دغدغه های صنفی بوده است و باید تا همیشه رعایت شود.
گام بعدی او، قفل کردن همه کارها در صندوق بوده است. از امضا نکردن صورت های مالی و چک های مربوط به کارهای جاری صندوق گرفته تا قرارداد کارکنان، در کنار معرفی روزانه نزدیکان خود برای مناصب کلیدی صندوق و شرکت های تابعه.
نهایتا روز چهارشنبه، جواد نوری پس از چند ماه مدارا برای حل بی سر و صدا و بدون تنش این مشکل، باقرنژاد را از معاونت اداری مالی صندوق عزل کرد.
عزل باقرنژاد در شرایطی رخ داد که مدیران منتصب شده توسط وی کماکان به عنوان حلقه اصلی در صندوق و هلدینگ های زیرمجموعه آن حضور دارند و عملا درب صندوق بر همان پاشنه می چرخد.
- 13
- 6