یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۵:۰۰ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۰۸۸
آموزش و پرورش

نماینده مجلس: مسمومیت‌ها برای انتقام گرفتن از نوجوانانی است که در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت کردند

آخرین اخبار مسمومیت دانش آموزان امروز ۱۳اسفند۱۴۰۱/ گسترش مسمومیت به شهرهای کشور

ادامه مسمومیت دانش آموزان,مسمومیت دانش آموزان امروز شنبه ۱۳ اسفند
مسمومیت دانش آموزان امروز شنبه ۱۳ اسفند باز هم در مدارس رخ داد. متاسفانه امروز هم دانش آموزان بسیاری بر اثر مسمومیت راهی بیمارستان شدند.

 جدیدترین اخبار مسمومیت دانش آموزان امروز شنبه ۱۳ اسفند را در ادامه بخوانید.

مسمومیت ۲۹ دانش‌آموز دختر دبیرستان ولیعصر زنجان

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، با تائید خبر مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان دبیرستان حضرت ولیعصر (عج) شهر زنجان، گفت: تعدادی از دانش آموزان دبیرستان ولی عصر (ع) زنجان با ادعای مسمومیت به مرکز درمانی منتقل شدند.

مشهود تقی لو افزود: صبح امروز تعدادی از دانش آموزان دختر دبیرستان ولیعصر زنجان با ادعای مسمومیت توسط ناوگان اورژانس برای درمان به مرکز آموزشی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان منتقل شدند و این تعداد دانش آموزان تحت درمان هستند و وضعیت عمومی آنها رضایتبخش است.

بنا به شنیده ها ۲۹ نفر از دانش آموزان دچار مسمومیت شده‌اند که حال عمومی همه آن‌ها در حال حاضر خوب بوده و روند ترخیص آنها در حال انجام است.

مسمومیت سریالی به آذربایجان غربی رسید

تعدادی از دانش‌آموزان مدرسه شاهد نورالزهرا(س) ارومیه صبح امروز به دلایل نامعلوم دچار مسمومیت شدند.این دانش‌آموزان توسط اتوبوس آمبولانس به مراکز درمانی سطح شهر انتقال داده شدند. تاکنون ۳۰ دانش‌آموز‌ دچار علائم مسمومیت بوده که به بیمارستان منتقل شده‌اند‌./

مسمومیت دانش‌آموزان دو مدرسه دخترانه همدان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان از بروز مسمومیت در دو مدرسه دخترانه در همدان و کبودراهنگ خبر داد.

ادامه مسمومیت دانش‌آموزان در کرج

دانش آموزان مدرسه دخترانه در منطقه یک اسلام آباد کرج نیز مسموم شدند.

مسمومیت دانش‌آموزان به شهرستان کوار رسید

سخنگوی اداره کل آموزش و پرورش استان فارس گفت:صبح امروز ۲۷ نفر از دانش‌آموزان یکی از مدارس در شهرستان کوار با علائم حالت تهوع، ضعف و سرگیجه مواجه شدند که سریعا توسط آمبولانس‌های اورژانس به بیمارستان اعزام شدند.حال عمومی این دانش‌آموزان خوب گزارش شده است.

براساس گزارش تسنیم، وی ادامه داد: در حال حاضر مسئولان در محل حضور دارند و در حال بررسی موضوع به‌صورت دقیق هستند.

عامل مسمومیت دانش‌آموزان، یک یا ترکیبی از چند گاز است

نائب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: طبق بررسی کمیته علمی بررسی کننده موضوع، عامل مسمومیت دانش‌آموزان، یک یا ترکیبی از چند گاز بوده و گاز N2 هم جدا شده است، ولی علائم مسمومیت را توجیه نمی‌کند و دیگر مواد جدا شده، این علائم را توجیه می‌کند.

سیدمرتضی خاتمی که هفته گذشته به نمایندگی از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس جهت بررسی علل مسمومیت دانش‌آموزان به قم سفر کرده بود، در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان در برخی نقاط کشور، اظهار کرد: بررسی‌های انجام شده توسط متخصصان، نمونه‌برداری‌ها و آزمایش‌های انجام شده نشان می‌دهد که عامل مسمومیت، استنشاقی است.

وی با بیان اینکه عامل مسمومیت دانش‌آموزان ممکن است یک یا ترکیبی از چند نوع گاز باشد، افزود: گاز N2 موجود در این گروه، علائم و تظاهرات بالینی را توجیه نمی‌کند ولی گازهای دیگری که در این محیط‌ها جداسازی شده‌اند علائمی منجمله بی‌حسی اندام را توجیه می‌کند.

این مسئول در رابطه با علائم مسمومیت دانش‌آموزان، تصریح کرد: طبق شواهد بالینی افرادی که مسموم شدند، مسمومیت ناپایدار و زودگذر داشته و آزمایشات آنان طبیعی است ولی در عین حال سبب بروز حالت تهوع، استفراغ، سرفه، تنگی نفس، سرفه و … می‌شود.

نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در خصوص مسمومیت دانش‌آموزان، گفت: طبق بررسی‌ها و پیگیری‌ها، تاکید شد عامل یا عاملان احتمالی مسمومیت دانش‌آموزان‌، در کمترین زمان ممکن مشخص و به اطلاع عموم برسد.

خاتمی با اشاره به نگرانی جامعه به خصوص اولیاء دانش‌آموزان، خواستار شناسایی فوری عامل یا عوامل احتمالی حوادث اخیر در مدارس کشور شد و خاطرنشان کرد: سستی و مسامحه در این زمینه به هیچ عنوان قابل قبول نبوده و سلامت و آرامش روحی، روانی جامعه و حریم بانوان و علم‌آموزی باید با قوت و قدرت مورد حمایت جدی قرار گیرد.

مسمومیت دانش‌آموزان به صفادشت در استان تهران رسید

منابع محلی شهرستان ملارد خبر دادند که امروز تعدادی از دانش‌آموزان مدرسه دخترانه عصمت در صفادشت دچار مسمومیت شدند.گفتنی است از تعداد دانش آموزان مسموم شده فعلا اطلاع دقیقی در دسترس نیست و باید منتظر اظهارنظر رسمی مسئولان مربوطه بود.

آنطور که بررسی‌ها از مسئولان و کارکنان اورژانس نشان می‌دهد، مسمومیت‌ها روز چهارشنبه هفته گذشته از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۱ صبح به طور همزمان آغاز و بحرانی‌ترین روز برای مراکز درمانی و اورژانس تهران ثبت شد. نزدیک ۲۰۰ نفر از دانش‌آموزان و معلمان مدارس غرب و شرق تهران به مراکز درمانی منتقل، تعدادی در آی‌سی‌یو بستری و تعدادی هم ۲۰ دقیقه بعد از انتقال مرخص شدند.

ایرنا گزارش داد، سرگیجه، سردرد، زجر تنفسی، گرفتگی و بی‌حسی عضلات و علائم نورولوژی، در میان مسموم‌شدگان گزارش شد و برخی از پزشکان نگران شرایط در هفته پیش‌رو هستند. آن‌ها می‌گویند، عامل مسمومیت احتمالا گازهای ترکیبی بوده است. از آن طرف هم خبر رسیده که از هفته گذشته تیم ویژه‌ای از متخصصان سم‌شناس، پزشکی قانونی، نورولوژیست و شیمیست به دستور وزارت کشور، تشکیل شده، بررسی آغاز و نتیجه به زودی اعلام می‌شود. در کنار همه این‌ها و با احتمال تکرار حوادث هفته گذشته، برخی از مدارس دخترانه تهران، اقدامات حفاظتی و امنیتی را در دستور کارشان قرار داده‌اند.

استفاده از ماسک، بستن پنجره‌ها و جلوگیری از ورود افراد ناشناس به مدرسه ازجمله این اقدامات است. همه این‌ها در شرایطی است که در دو روز گذشته، منبع مسمومیت همچنان مبهم است، با اینکه خبرهایی درباره دستگیری برخی از افراد منتشر شده، اما علت نهایی، نامشخص است. روز گذشته دبیر ستاد حقوق بشر درخواست کرد تا عاملان مسمومیت دانش‌آموزان، به صورت فوری شناسایی شوند: «ستاد حقوق بشر با جدیت پیگیر روشن شدن ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان در برخی مدارس بوده و در تماس مداوم با نهادهای امنیتی و قضائی، خواستار شناسایی فوری عاملان این ماجراست.»

تشکیل تیم ویژه‌ای از متخصصان

در وضعیتی که منشأ این مسمومیت‌ها برای همه مبهم است، یک پزشک که نخواست نامش در گزارش بیاید می‌گوید که بنا به دستور وزارت کشور و وزارت بهداشت تیمی ۶ نفره از متخصصان سم‌شناس، پزشکی قانونی، پزشک عمومی، نورولوژیست و شیمیست، در هفته گذشته تشکیل شده و بررسی‌های‌شان را با نمونه‌گیری از مسموم‌شده‌ها، آغاز کرده‌اند. او می‌گوید که این تیم، نمونه‌گیری‌ها را انجام داده و معاینات بعدی هم ادامه دارد. نتیجه این بررسی‌ها تا هفته آینده مشخص و به وزارت کشور ارائه می‌شود.

او می‌گوید، در حال حاضر نمی‌توان هیچ‌گونه اظهارنظری درباره نوع گازهای منتشرشده کرد چراکه بررسی‌ها کامل نشده است: «این تیم در حال بررسی است که در این اتفاقات تا چه اندازه بحث مسمومیت مطرح است و چقدر مسئله روانی است. البته تیم با ۶ متخصص شروع به کار کرده و ظرفیت اضافه شدن افراد دیگری را هم دارد.» بر اساس اعلام او، در حال حاضر اظهارات زیادی درباره علت حادثه می‌شود، اما تا زمانی‌که بررسی کامل نشود، هر صحبتی اشتباه است: «ما براساس یافته‌های آزمایشگاهی و معایناتی که انجام دادیم، همچنین پرونده بیماران، اظهارنظر نهایی می‌کنیم. نمی‌توان بدون استناد به یافته‌های علمی، درباره این اتفاقات اظهارنظر کرد.»

ممنوعیت اطلاع‌رسانی

پزشکان و پرستاران از ارائه هرگونه اطلاعاتی درباره مصدومان منتقل‌شده به بیمارستان‌شان هراس دارند. اغلب پرستاران تمایلی به صحبت کردن ندارند و پزشکان هم توضیحات کوتاهی درباره آنچه رخ داده، می‌دهند. آن‌ها نگران پیامدهای این اطلاع‌رسانی و برخوردهای احتمالی از سوی مدیران بیمارستان هستند. هرچند بعضی می‌گویند، به آن‌ها اعلام شده هیچ صحبتی نداشته باشند و اطلاعاتی ندهند؛ دستوراتی که گفته می‌شود از مقامات بالادستی و از خود وزارت بهداشت آمده است. هیچ‌یک از مسئولان این وزارتخانه هم حاضر به مصاحبه و ارائه توضیح درباره آنچه اتفاق افتاده، نیستند.

سخنگوی وزارت بهداشت پاسخ تلفن نمی‌دهد و مسئولان دیگر، مجوز مصاحبه درباره این موضوع را ندارد و ماجرا را به صحبت‌های اخیر وزیر بهداشت درباره این موضوع ارجاع می‌دهند. نهم اسفندماه بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت اعلام کرد که مسمومیت دانش‌آموزان ناشی از نوعی سم خفیف بوده است که عارضه‌ای برای کسی نداشته و افراد چند ساعت دچار علائم بی‌حالی و ضعف شده بودند.

خبرهای رسیده از بیمارستان‌ها، اما آنطور که وزیر بهداشت اعلام می‌کند، نیست و گفته می‌شود مسمومیت‌ها چندان هم خفیف نبوده است. به‌طوری‌که تنها در یک مورد، دانش‌آموز از روز چهارشنبه در آی‌سی‌یو مسمومیت بیمارستان فیروزگر بستری است و همچنان روند درمانش ادامه دارد.

مسمومیت به وقت ۱۱ صبح

در روز چهارشنبه هفته گذشته، یعنی دهم اسفندماه که موجی از انتشار گاز در مدارس دخترانه رخ داد، بیش از ۲۰۰ مورد اعزام مصدوم به بیمارستان‌ها از سوی اورژانس تهران، ثبت شد. به گفته منبع آگاهی در اورژانس که نخواست نامش در این گزارش بیاید، روز چهارشنبه، اورژانس شرایط بسیار بحرانی‌ای را پشت سر گذاشت. او تاکید می‌کند که مسمومیت‌ها به صورت هماهنگ بین ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۱ صبح رخ داد. به گفته او، آن روز تعداد تماس‌ها برای هر نفر از ۲۵۰ مورد به بالای ۳۵۰ مورد رسید.

او درباره اتفاقات روز چهارشنبه توضیح بیشتری می‌دهد: «در یکی از حوادث اعلام شد، دانش‌آموزان پس از مسمومیت و بحرانی شدن شرایط مدرسه، شروع به شعار دادن کرده بودند که پلیس به منطقه اعزام می‌شود و در تلاش برای متفرق کردن آنها، خود ماموران هم درگیر مصدومیت شدند. یک مورد اعزام نیروی پلیس به بیمارستان هم گزارش شد.»

بر اساس اعلام این تکنسین اورژانس، اغلب دانش‌آموزان به بیمارستان‌های مفید، فیاض‌بخش، رسول اکرم (ص)، امام خمینی (ره)، فیروزگر، یافت‌آباد، کودکان بهرامی، امام حسین و شهدا تجریش منتقل شدند: «روز چهارشنبه شرق و غرب تهران درگیر حادثه شده بودند. اغلب علائم هم سرگیجه و زجر تنفسی گزارش شد. در برخی موارد التهاب، قرمزی و ورم در ناحیه سر و گردن دیده شد که به دلیل آنافیلاکسی بود. زمانی‌که تنفس درگیر می‌شود چنین عارضه‌ای ایجاد می‌شود.

البته در کنار این‌ها مخاط درون بدن هم تحت‌تاثیر گاز منتشرشده، دچار مشکل می‌شود. نای، ورم می‌کند و این ورم، زجر تنفسی ایجاد می‌کند: «برخی دانش‌آموزان با اورژانس تماس می‌گرفتند و اعلام می‌کردند چیزی به داخل مدرسه‌شان پرتاب شده و پس از آن متوجه یک بویی شده‌اند.

شدت مسمومیت در برخی دانش‌آموزان بالا بود. آن‌هایی که مسمومیت شدید داشتند به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها منتقل شدند. مابقی، اما یا در بخش اورژانس بیمارستان بستری شدند یا به صورت سرپایی در محل درمان شدند. برای بخشی از این مصدومان، درمانگاه سیار اورژانس، کنار بیمارستان مفید در نظر گرفته شده بود. خیلی‌ها به آنجا مراجعه می‌کردند و اگر شرایط‌شان حاد بود، به داخل بیمارستان منتقل می‌شدند.»

اعزام بیش از ۵۰ آمبولانس

بر اساس اعلام او، کسانی که نشانه‌های نورولوژی داشتند مانند سرگیجه، دوبینی، تاری دید و… نیاز به بستری داشتند که در میان مصدومان چنین افرادی هم بودند: «آنقدر تعداد ماموریت‌های اورژانس بالا بود که با بیمارستان‌ها تماس گرفته می‌شد تا هرچه سریع‌تر نیروی اورژانس را آزاد کنند و به ماموریت بعدی برسد. شاید بالای ۵۰ مورد اعزام آمبولانس تنها در روز چهارشنبه ثبت شد.

وضعیت به‌گونه‌ای شده بود که همه نگران یک اتفاق نگران‌کننده‌تر در شهر بودند. چراکه دو طرف شهر درگیر شده بود و احتمال وقوع حادثه‌ای دیگر در جایی که کسی انتظارش را نداشت، وجود داشت.» به گفته او، از سوی اورژانس هم دستور داده شده بود که اگر از مدرسه دخترانه با اورژانس تماس گرفتند به سرعت آمبولانس اعزام شود. به‌طورکلی هم وقتی موردی مانند مسمومیت با تعداد بالا رخ می‌دهد دیگر سوال و جوابی صورت نمی‌گیرد و به سرعت آمبولانس اعزام می‌شود.

او می‌گوید: «روز چهارشنبه به‌طور همزمان و هماهنگ شده اتفاقات بین ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۱ رخ داد، یعنی تا قبل از آن موردی از مسمومیت به اورژانس گزارش نشده بود و در روزهای قبل هم تنها چند مورد اعلام شده بود.»

منبع مسمومیت نامشخص است

مداح‌فیاض، پزشک اورژانس بیمارستان فیاض‌بخش است و روز چهارشنبه تعداد زیادی از دانش‌آموزان مسموم را تحت درمان قرار داده. او به هم‌میهن می‌گوید، اغلب این دانش‌آموزان با استرس و علائم مسمومیت منتقل شده بودند، اما نشانه خاص و ویژه‌ای جز مرتبط با مسمومیت در آن‌ها دیده نشد.

او با اعلام اینکه در هفته گذشته تنها روز چهارشنبه با این میزان مسمومیت مواجه بوده‌اند، تاکید می‌کند که اطلاعاتی از عامل این مسمومیت در دست نیست و آن‌ها هم متوجه چیزی نشده‌اند: «اغلب افرادی که مراجعه کردند پس از ۲۰ دقیقه مرخص شدند. وقتی بعد از ۲۰ دقیقه مرخص می‌شوند، به این معنی است که موضوع خطرناکی نبوده است.» مداح‌فیاض درباره اینکه گفته می‌شود بخشی از این اتفاقات جنبه روانی دارد، می‌گوید که اطلاعی از این موضوع ندارد و نمی‌تواند اظهارنظری کند: «ما نمی‌دانیم منشأ این مسمومیت چه بوده است.»

هادی عبداللهی، دیگر پزشک اورژانس بیمارستان فیاض‌بخش تهران است. او جانباز ۵۰ درصد و شیمیایی است و اتفاقات اخیر رخ‌داده برای مدارس دخترانه، برای او یادآور وضعیتی است که در دوران جنگ برایش رخ داده. او پزشک بیمارستانی است که روز چهارشنبه هفته گذشته با تعداد زیادی از دانش‌آموزان مسموم‌شده مواجه شد؛ دانش‌آموزانی که اغلب از مدرسه دخترانه ۱۳ آبان منتقل شده بودند.

او می‌گوید: «نشانه‌های کلی این مسمومیت، همان علائم با احتمال مسمومیت با ماده نامشخص است؛ علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، سردرد، سرگیجه و گرفتگی عضلات. اما به‌طورکلی مشخص است افرادی که عامل این اتفاقات هستند، در پی این بودند که مصدومیت خفیف با جو روانی گسترده‌ای ایجاد کنند.»

بر اساس اعلام این پزشک و با توجه به تجربه‌ای که از دوران جنگ دارد، همچنین شرح حال بیماران که عنوان کرده بودند پس از استنشاق ماده‌ای که بوی سبزی گندیده یا بویی نامطبوعی داشته، دچار علائم شده‌اند: «هدف این بوده که مسمومیت مشکل عمیقی ایجاد نکند. به‌نظر می‌رسد این اقدامات بیشتر در فضای باز صورت می‌گیرد و احتمالا براساس تجربه زمان جنگ، ماده‌ای به‌صورت نیمه‌جامد یا بخار یا یک ماده اسپری شده که در معرض هوا قرار گیرد، آزاد یا تبخیر و در هوا آزاد می‌شود. آنطور که گزارش‌ها نشان می‌دهد استنشاق گاز در فضای بسته، کمتر شنیده شده است.»

به گفته عبداللهی، مسمومیت ناشی از این ماده، استنشاقی است و از طریق هوا و دستگاه تنفس وارد بدن می‌شود. علائم آن هم که جسمی و تنفسی است، اما مسمومیت آن به‌صورت موقت در سیستم مغز و اعصاب و به‌صورت گوارشی یا بر مراکز سرگیجه و تهوع اثر می‌گذارد و مثل گاز منوکسیدکربن پس از دو، سه ساعت یا بیشتر، علایم‌اش برطرف می‌شود. تاکنون از عوارض سنگین جسمی آن چیزی شنیده یا مشاهده نشده است.

این پزشک اورژانس بیمارستان می‌گوید: «در دوران جنگ و دفاع مقدس که مورد حمله شیمیایی قرار می‌گرفتیم، در ابتدا بوی سیر به مشام‌مان می‌خورد و بعد دچار همین عوارض می‌شدیم، به‌تدریج گاز روی پوست‌مان تاثیر می‌گذاشت و تنگی‌نفس پیدا می‌کردیم، بعد دچار سردرد شدید، سنگینی سر، گرفتگی عضلانی، تهوع و استفراغ می‌شدیم و علائم به اوج خود می‌رسید. گاز شیمیایی به‌صورت مایع و فشرده شده و اسپری در بمب‌های شیمیایی قرار می‌گرفت و وقتی چاشنی آن باز می‌شد، مایع و بخار و اسپری تبدیل به گاز می‌شد و کل منطقه را پر می‌کرد. اما در ارتباط با مسمومیت اخیر، هنوز نمی‌دانیم ماده اصلی چیست و تنها با دانش‌آموزانی مواجه‌ایم که دچار علائم شده‌اند.»

به گفته او، معمولا نیم‌ساعت پس از انتشار گاز یا بوی نامطبوع، نشانه‌هایش مشخص می‌شود و به‌تدریج تعداد زیادی از افراد را درگیر می‌کند. شاید در کمتر از چند دقیقه این اتفاق می‌افتد و در ادامه روی سیستم مغز و اعصاب‌شان تاثیر می‌گذارد: «عارضه پیش‌آمده دو، سه ساعته و سطحی است، البته، چون منشأ آن مشخص نیست، نمی‌توان گفت که در آینده چه عوارضی خواهد داشت. آیا جهش ژنی ایجاد می‌کند یا خیر را نمی‌دانیم. اصلا هم نمی‌توان پیش‌بینی کرد عوارض آن چه خواهد بود.» بر اساس اعلام او، گازهایی که درباره آن صحبت می‌شود قطعا در اختیار همه نیست.

استفاده از گازهای ترکیبی

محمدرضا هاشمیان، فوق‌تخصص بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری، در روزهای گذشته درباره این مسمومیت‌ها در شبکه‌های اجتماعی صحبت‌هایی کرد و حالا هم می‌گوید که خودش به‌طور مستقیم درگیر معالجه این افراد نبوده، اما با استعلامی که از پزشکان دیگر گرفته اطلاعاتی به دست آورده که نشان می‌دهد گاز منتشرشده، ترکیبی بوده است: «با اینکه وزیر بهداشت اعلام کرده این مسمومیت خفیف بوده، اما باید تاکید کرد که این مسئله جدی است. باید هرچه زودتر منبع این مسمومیت مشخص شود تا پزشکان بتوانند آنتی‌دوت (پادزهر) آن را استفاده کنند و بدانند برای درمان افراد مسموم‌شده از چه دارویی استفاده کنند.»

او به اظهاراتی که درباره نوع گاز منتشرشده در روزهای گذشته صورت گرفته، اشاره می‌کند: «گفته شد گاز منتشرشده N۲ است یا همان نیتروژن، یا N۲O که گاز مخصوص بیهوشی است. برخی دانش‌آموزان اعلام کردند موقع انتشار گاز، بوی تخم‌مرغ به مشام‌شان خورده که این بو در گازهای حاوی سولفور به مشام می‌رسد. در روزهای گذشته هم شنیده شد که دانش‌آموزان از بوی نارنگی گندیده یا وایتکس صحبت می‌کنند.

هر کدام از این بوها نشان‌دهنده نوعی گاز است. اما آنچه به نظر می‌رسد این است که در این اتفاقات از گازهای ترکیبی برای مسمومیت استفاده شده و بسیار هوشمندانه در حال به‌کارگیری است.» او تاکید می‌کند که دسترسی به این گازها برای افراد عادی امکان‌پذیر نیست. هرچند برخی گازها برای بیهوشی یا لاپاراسکوپی استفاده می‌شوند، اما اینطور نیست که در دسترس عموم باشند.

به گفته او، در برخی گزارش‌ها افراد دچار بی‌حسی عضلانی یا فلج موقتی شده‌اند. به هر حال ماجرا جدی است و می‌تواند حتی تاثیرات شدیدتری مانند مشکلات کلیوی و ریوی ایجاد کند: «نباید به‌راحتی از این موضوع گذشت. مسئولان وزارت بهداشت باید دراین‌باره گزارش دهند و نباید خیلی راحت از این موضوع گذشت. ما در شروع ماجرا هستیم و باید بدانیم چه اتفاقی افتاده است. وزارت بهداشت باید به ما بگوید که چه خبر است و چه گازی در حال انتشار است.»

بازگشت ماسک به مدارس

در این وضعیت از برخی مدارس دخترانه در تهران خبر می‌رسد که بنا به تصمیمات مدیران و معاونان مدرسه، اقدامات ویژه‌ای برای حفاظت از دانش‌آموزان در حال انجام است. آنطور که شنیده می‌شود، این اقدامات از روز چهارشنبه در دستور کار آن‌ها قرار گرفته است. معلم یکی از این مدارس متوسطه دخترانه به هم‌میهن می‌گوید، از روز چهارشنبه که ماجرای مسمومیت‌ها در تهران تشدید شد، در مرحله اول، ورود والدین را به مدارس ممنوع کردند؛ حتی برای ثبت‌نام دانش‌آموزان. همچنین اعلام کردند، نباید پنجره‌ای که رو به خیابان است، باز شود و پیک‌موتوری هم نمی‌تواند به مدرسه مراجعه کند.

او می‌گوید: «دانش‌آموزان این مدرسه که غیردولتی است، در ساعت‌های زنگ تفریح می‌توانستند از بیرون مدرسه غذا سفارش دهند که از روز چهارشنبه به آن‌ها اعلام شد دیگر نباید کسی وارد مدرسه شود، حتی برای آوردن غذا. از سوی دیگر، دوربین‌های مدرسه هم فعال شده‌اند و یک نفر موظف شده تا به صورت مستمر آن‌ها را بررسی کند. به دستور مدیر مدرسه، با کلانتری منطقه صحبت شده و قرار است یک مامور برای حفظ امنیت فرستاده شود.

سرایدار هم به‌طور دائم بیرون از مدرسه باشد و موقع تعطیلی مدرسه هم تعدادی از کارکنان مدرسه، دانش‌آموزان را برای سوار شدن به سرویس مدرسه، همراهی کنند.» این اقدامات برای یکی دیگر از مدارس غیردولتی تهران در منطقه صادقیه هم در حال انجام است. به گفته معلم این مدرسه، از دانش‌آموزان خواسته شده تا اگر از اسپری تنفسی استفاده می‌کنند، اسپری به‌طور دائمی همراه‌شان باشد و تمام دانش‌آموزان از ماسک استفاده کنند.

او می‌گوید، در روزهای گذشته تاکید وزارت آموزش‌وپرورش بر برقراری کلاس‌ها به‌صورت حضوری است. حتی بازرس به مدارس فرستاده می‌شود تا مطمئن شوند کلاس‌ها غیرحضوری نشده است. این درحالی‌است که خانواده‌ها به‌شدت پیگیر غیرحضوری شدن کلاس‌ها هستند.

ویس‌کرمی، نماینده مجلس: مسمومیت‌ها برای انتقام گرفتن از نوجوانانی است که در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت کردند

رئیس کمیته آموزش و پژوهش پزشکی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه مسلم به نظر می‌رسد این کار شیطنت است و بیشتر آرامش روانی جامعه را هدف گرفته است و قصد دارند با اقداماتی ایذایی، وضعیت روانی خانواده‌ها و جامعه را به هم بریزند و مدارس و دانشگاه‌ها را که نتوانستند در اغتشاشات تعطیل کنند، این بار به نوع دیگری و با دخالت خانواده‌ها به تعطیلی بکشانند. 

ویس کرمی درخصوص آزمایشات انجام شده برای تشخیص عامل مسمومیت‌ها افزود: آزمایشاتی روی ترکیباتی که در محیط پیدا کرده‌اند، انجام شده که هنوز نتایجش نهایی نشده است، اما مسلم است که مسمومیت‌های ایجاد شده خفیف است و خداراشکر به مرگ منجر نشده و بیشتر از نوع استنشاقی است.

نماینده مردم خرم‌آباد اضافه کرد: این مسمومیت‌ها بیشتر در ادامه همان اغتشاشات است و نوعی انتقام گرفتن از جوانان و بخصوص نوجوان است که در راهپیمایی با شکوه ۲۲ بهمن حضور گسترده داشتند. ضمن اینکه تعطیلات عید نوروز در پیش است و عید برای مردم موضوعیت دارد و بیشتر دنبال بهم ریختن اعصاب و روان مردم هستند و انشاءالله مثل همیشه ناکام می‌مانند. 

او درمورد احتمال غیرحضوری شدن مدارس در پی ادامه مسمومیت‌ها بیان کرد: در کل نظرات در جلسه بر تعطیلی نبود. آلودگی این گازها محدود و گذرا است و فرد اگر در فضای آزاد قرار بگیرد و مانند دوران کرونا ماسک داشته باشند، اثر مسمومیت‌ها زیاد نیست. بنابراین صحبت از تعطیلی مدارس نیست و خطر هم جدی نیست؛ مردم نگران نباشند.


مسمومیت چند دانش‌آموز یک مدرسه دخترانه در اسلامشهر

 صبح امروز چند دانش‌آموز مدرسه‌ دخترانه‌ای در شهرک مهدیه جنوبی اسلامشهر (مدرسه دخترانه ام ابیها) دچار مسمومیت شدند.

در این مدرسه هیچ انفجار و یا صدایی در مورد پخش مواد مسموم‌کننده دیده یا شنیده نشده است و فقط به مرور زمان تعدادی از دانش‌آموزان احساس مسمومیت کرده‌اند که به سرعت با ورود عوامل اورژانس دانش آموزان مسموم به دو بیمارستان امام رضا (ع) اسلامشهر و یکی از بیمارستان‌های تهران منتقل شدند.


مسمومیت ۱۲ دانش‌آموز در بهارستان

مدیر آموزش و پرورش بهارستان ضمن تأیید مسمومیت برخی دانش‌آموزان در مدارس دخترانه نسیم‌شهر گفت: ۱۲ دانش‌آموز در پی مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند.

در شیفت صبح و بعدازظهر امروز تعدادی از دانش‌آموزان در مدرسه دخترانه جوادالائمه(ع) و فرزانگان بهارستان دچار مسمومیت شدند.

براساس گزارش‌های اعلام‌شده تاکنون ۱۲ دانش‌آموز توسط اورژانس به بیمارستان امام حسین(ع) منتقل شدند و در زمان حاضر کارشناسان اورژانس در مدرسه حضور دارند و بنا بر اظهارات عوامل اورژانس مسمومیت شدید نیست و حال اکثر دانش‌آموزان خوب است.

کاظم امیدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بهارستان با تأیید مسمومیت دانش‌آموزان دختر در نسیم‌شهر اظهار داشت: ۱۲ دانش‌آموز دختر دچار مسمومیت شدند.

وی افزود: ۳ دانش‌آموز از مدرسه دخترانه جوادالائمه، ۷ دانش‌آموز از مدرسه فرزانگان و ۲ دانش‌آموز از مدرسه هاجر مسموم شده‌اند.

مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ بهارستان تأکید کرد: مسئولین با جدیت پیگیر موضوع هستند و خانواده‌‌ها به حاشیه و شایعات توجه نکنند و موضوع را از طریق رسانه‌های معتبر و رسمی دنبال کنند.

گفتنی است گزارش‌های رسیده به خبرنگار تسنیم از برخی مدارس گلستان، قلعه‌میر و نسیم‌شهر نشان می‌دهد موضوع مسمومیت‌های سریالی در مدارس همچنان ادامه دارد.

 مسمومیت دانش‌آموزان این بار در محلات/ دانش آموزان مشکل خاصی نداشتند 
 ساعت ۱۱:۳۰ صبح امروز شنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ تعدادی از دانش آموزان از یکی از مدارس دخترانه شهرستان محلات با علائم تهوع، سردرد و سرگیجه به بیمارستان مراجعه کردند که بلافاصله اقدامات درمانی لازم توسط تیم تخصصی انجام شد.

وی افزود: خوشبختانه پس از انجام اقدامات درمانی و آزمایشات لازم، ۶ نفر ترخیص و ۲ نفر تحت نظر در اورژانس بستری شدند و در حال حاضر حال عمومی همه دانش آموزان مطلوب است.


مسمومیت دانش آموزان در بجنورد

 امروز تعداد از دانش آموزان مدرسه دخترانه حضرت مریم بجنورد درچار مسمومیت شدند.
براساس منابع محلی حدود ۱۶ نفر به اورژانس مراکز درمانی این شهر منتقل شدند.

مسمومیت ۶۰ دانش‌آموز مدرسه امامت پاکدشت
روابط عمومی دادسرای پاکدشت از مسمومیت ۶۰ دانش‌آموز مدرسه امامت پاکدشت خبر داد و گفت: حال عمومی دانش‌آموزان مساعد است و تحقیقات برای شناسایی عامل این مسمومیت ادامه دارد

 مسمومیت ۲۸ دانش آموز در ارومیه/حال عمومی دانش آموزان خوب است 
 ناصر مسعودی معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار داشت : در یکی از مدارس ارومیه تعداد ۲۸ نفر از دانش آموزان و ۳ نفر از کادر مدرسه با علایم سر درد و سرگیجه به وسیله یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به مراکز درمانی منتقل شدند.

وی با بیان اینکه از این تعداد افراد دچار مسمومیت، ۲۰ نفر در بیمارستان طالقانی، ۹ نفر بیمارستان مطهری و ۲ نفر به بیمارستان امام رضا در ارومیه منتقل شدند، تصریح کرد :در حال حاضر حال عمومی ۳۱ نفر خوب و تحت نظر هستند.

مسعودی در ادامه گفت: در مورد منشأ مسمومیت دانش آموزان اطلاعاتی در دسترس نیست و نیاز به بررسی بیشتر از طریق مراجع ذیصلاح است.

hamshahrionline.ir
tejaratnews.com
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
نتقام گرفتن از جوانان و بخصوص نوجوان است که در راهپیمایی با شکوه ۲۲ بهمن حضور گسترده داشتند} اگر بحث انتقام هست بیشتر این نوجوانها در اعتراضات هم شرکت کرده بودند پس مسئول کیست
آخه بفهم چیکار به ۲۲ بهمن داره این مسمومیت ها که از قبل ۲۲ بهمن شروع شده بود.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش