جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۱۱ - ۰۴ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۰۳۳۲
آموزش و پرورش

دانشجومعلمان در ۱۴ استان به کلاس‌های درس بدون معلم وارد شدند

دانشجومعلمان,تدریس دانشجومعلمان در مدارس
سرپرست معاونت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه حدود ۱۴ استان اعلام نیاز به دانشجومعلمان کرده‌اند، گفت: قطعاً دانشجومعلمان ورودی ۹۸ و ۹۹ به بلوغ حرفه‌ای رسیده‌اند و جای نگرانی وجود ندارد.

به گزارش تسنیم، آموزش و پرورش مهر امسال را با کمبود معلم آغاز کرد و به‌گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش، با افزایش جمعیت دانش‌‌آموزان و رشد میزان بازنشستگی معلمان، کمبود معلم حادتر از سال‌های گذشته شده است.

مسئولان وزارت آموزش و پرورش در ابتدا تعداد کلاس‌های درس بدون معلم را اعلام نکردند اما پس از آنکه محمد وحیدی؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، تعداد کلاس‌های درس بدون معلم را ۲۳ هزار کلاس اعلام کرد و پس از آن با پیگیری محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، وزیر آموزش و پرورش تعداد کلاس‌های درس بدون معلم را ۳ هزار کلاس اعلام کرد!

با این حال مسئولان وزارت آموزش و پرورش این را اعلام کردند که مهر امسال با کمبود ۲۰۰ هزار معلم آغاز شد البته برای خالی نماندن کلاس‌های درس از حضور معلمان، روش‌های مختلفی به‌کار گرفته شد از جمله افزایش جمعیت دانش‌آموزان حاضر در کلاس‌های درس، دعوت به کار مجدد معلمان بازنشسته، اضافه‌کار معلمان شاغل و استفاده از دانشجومعلمان.

وزارت آموزش و پرورش امسال برای نخستین بار، برای جبران کلاس‌های درس بدون معلم از دانشجومعلمان ورودی سال‌های ۹۸ و ۹۹ در کلاس‌های درس استفاده کرد.

ورود دانشجومعلمان برای کمک به آموزش و پرورش

در همین ارتباط ایوب ابراهیمی؛ سرپرست معاونت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان درباره حضور دانشجومعلمان به‌منظور همراهی با وزارت آموزش و پرورش برای تأمین معلم موردنیاز گفت: طبق اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، دانشجومعلمانی که از طریق کنکور سراسری جذب می‌شوند و مشمول قانون متعهدین خدمت هستند، از ابتدای ورود به دانشگاه فرهنگیان استخدام می‌شوند و ضمن دانشجوبودن، با آموزش و پرورش نیز همکاری می‌کنند.

وی افزود: طبق تبصره ۳ ماده ۲۳ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، دانشجومعلمان دوره کارشناسی مطابق با برنامه درسی مصوب خود موظفند حداقل ۸  واحد درسی خود را به‌عنوان کارآموز در مدارس مشغول به تدریس شوند و آموزش و پرورش نیز موظف است زمینه‌‌های لازم را برای تحقق آن فراهم کند.

سرپرست معاونت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان با اشاره به این‌که، کارورزی یکی از واحدهای درسی دانشجومعلمان ورودی ۹۸ و ۹۹ دانشگاه است که هر ترم تکرار می‌شود، گفت: دانشجومعلمان مکلف به اجرای آموخته‌های خود در موقعیت واقعی کلاس درسهستند و هم‌اکنون به‌دلیل نیاز آموزش و پرورش به معلم  که ناشی از تأخیر در ورود معلمان جدید الاستخدام است، کنار واحدهای درسی کارورزی، آموزش و پرورش را یاری می‌رسانند.

ورود دانشجومعلمان دارای وجاهت است

ابراهیمی متذکر شد: دانشجویان ورودی ۹۸ و ۹۹ رشد لازم و توسعه حرفه‌ای خود را کسب کرده‌اند و برخی از آنها سال آینده به‌طور رسمی به‌عنوان معلم وارد مدارس کشور می‌شوند به همین دلیل ایفای نقش معلمی در این بازه زمانی که وزارت آموزش و پرورش به حضور آن‌ها نیاز دارد، دارای وجاهت است.

وی در پاسخ به این پرسش که "آیا دانشجومعلمان تا پایان سال تحصیلی اداره کلاس درس را عهده‌دار هستند و به‌عنوان معلم فعالیت می‌کنند؟" گفت: حضور این افراد به‌دلیل تأخیر در اعلام نتایج آزمون استخدامی است و احتمالاً تا هفته‌های ابتدایی آبان معلمان جدید وارد مدارس شوند بنابراین اداره کلاس‌های درس که خارج از وظیفه کارورزی دانشجومعلمان است به معلمان جدید واگذار می‌شود.

چه‌تعداد دانشجومعلم وارد کلاس‌های درس شدند؟

ابراهیمی در پاسخ به این پرسش که چه‌تعداد از دانشجومعلمان هم‌اکنون وارد مدارس شده‌اند، عنوان کرد: به‌تناسب تقاضای هر استان که توسط مدیرکل آموزش پرورش و تأیید معاونت برنامه‌ریزی وزارتخانه انجام می‌شود، دانشجومعلمان وارد مدارس می‌شوند، در اینزمینه حدود ۱۴ استان اعلام نیاز کرده‌اند که با تمایل دانشجومعلمان ساماندهی آن‌ها صورت می‌گیرد و از ردیف حق‌التدریس هزینه جبران خدمات آن‌ها پرداخت خواهد شد.

ادامه تدریس دانشجومعلمان در صورت خالی‌بودن کلاس‌های درس

عضو هیئت رئیسه دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به این پرسش که "با ورود معلمان جدید دانشجومعلمان به دانشگاه بازمی‌گردند؟" تصریح کرد: دو حالت وجود دارد؛ اگر کلاس‌های درس توسط معلمان جدید الاستخدام تکمیل شود، دانشجومعلمان مکلف به اجرای کارورزی خود هستند که تا پایان سال ادامه دارد اما اگر کلا‌س‌های درس خالی بماند، دانشجومعلمان کنار گذراندن واحدهای درسی به‌عنوان معلم به آموزش و پرورش کمک و حق‌التدریس آن را دریافت می‌کنند.

ادامه تحصیل مجازی

وی ادامه داد: اگر حضور در مدرسه با واحدهای درسی دانشجومعلمان همخوانی نداشته باشد، برای واحدهای درسی که با ساعت حضور در مدرسه تداخل دارد، کلاس فوق‌برنامه توسط اساتید برگزار می‌شود، اگر این اتفاق نیفتاد ممکن است کلاس‌هایی را به‌صورت آن‌لاین برای آنها برگزار کنیم.

ابراهیمی درباره اینکه آیا این دانشجومعلمان زیرنظر استاد راهنما کلاس‌های درس را اداره می‌کنند، گفت: خیر، هر فردی زیر نظر مدیر مدرسه و گروه‌های آموزشی هر پایه تحصیلی فعالیت می‌کند و قطعاً دانشجومعلمان ورودی ۹۸ و ۹۹ به بلوغ حرفه‌ای رسیده‌اند و جای نگرانی وجود ندارد.

وی با تأکید بر اینکه ورود دانشجومعلمان ۱۴۰۰ به مدارس مجاز نیست، مطرح کرد: گروه‌های آموزشی هر منطقه به دانشجومعلمان ورودی به مدارس برای رفع ابهامات احتمالی کمک می‌کنند.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش