چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۱:۵۹ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۱۲۷
آموزش و پرورش

رییس سازمان نوسازی مدارس اعلام کرد

تجمیع ساختمان‌های اداری آموزش و پرورش پایتخت/ سن ۲۰ تا ۴۰ ساله نیمی از مدارس

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,نظرپور
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه فضای فیزیکی، معلم و فضای بیرونی و محیطی در مجموع هرسه روی روند آموزش اثرگذارند عنوان کرد: اگر به این موارد توجه کنیم مدارس ما با نشاط خواهند بود و دانش آموز از حضور در مدرسه استقبال می کند. وقتی مدارس جدید می سازیم باید با این نگاه بسازیم که البته هزینه آن با مدارس سنتی تفاوت چندانی ندارد.

به گزارش ایسنا، نظرپور در نشست خبری که به مناسبت برگزاری همایش ملی مدرسه ایرانی، معماری ایرانی ترتیب داده شده بود تاکید کرد: باید دقت کنیم کمبودهایی که در سطح مدارس داریم را تا حدممکن جبران کنیم، انتظار نمی‌رود در جمهوری اسلامی دانش آموزانی باشند که نتوانند در فضایی مناسب تحصیل کنند و این امر بر عهده ماست.

 

وی افزود : مدارس ناایمن باید ایمن شوند و مدارسی که نیازمند تخریب و بازسازی اند باید تخریب و نوسازی شوند. در این میان باید به سبک معماری ایرانی اسلامی و ایجاد مدارس مقاوم و مطابق با شرایط محیطی را هم باید در نظر گرفت.

 

رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه تعداد مدارس اینگونه هنوز به تعداد کافی وجود ندارد گفت: مدرسه باید فضای بانشاطی باشد. آیا این نشاط و شادابی به راحتی بدست می آید؟ چه عواملی در آن دخیل است؟ معماری مدارس باید چگونه باشد و ویژگی های مدارس بانشاط چیست؟

 

نظرپور با اشاره به اینکه فضای معماری مدارس می تواند تاثیر خوبی در نشاط افزایی داشته باشد گفت : باید فضاهای آموزشی متناسب با روانشناختی محیط و سن دانش آموزان طراحی شود. در معماری داخلی فضای آموزشی باید به ابعاد، صدا، بافت، مصالح و حضور طبیعت در یادگیری را نیز مورد توجه قرار دهیم.

 

وی افزود: مدرسه فقط کلاس درس و معلم نیست بلکه درودیوار مدرسه می توانند در تعلیم دانش آموز نقش آفرینی کنند و حتی حیاط مدرسه هم می تواند تاثیر خود را بگذارد.

 

رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه فضای فیزیکی، معلم و فضای بیرونی و محیطی در مجموع هرسه روی روند آموزش اثرگذارند عنوان کرد: اگر به این موارد توجه کنیم مدارس ما با نشاط خواهند بود و دانش آموز از حضور در مدرسه استقبال می کند. وقتی مدارس جدید می سازیم باید با این نگاه بسازیم که البته هزینه آن با مدارس سنتی تفاوت چندانی ندارد.

 

نظرپور افزود: کمتر از ۱۰۰ مدرسه ماندگار در سطح کشور داریم. آیا نمی توانیم اغلب مدارسی که می سازیم ماندگار باشند؟، اگر نمی توانیم همه مدارس را با ویژگی مدارس ماندگار بسازیم حداقل باید طوری عمل کنیم تا در هر منطقه و استان مدارس ماندگاری داشته باشیم. وقتی از مصالح با کیفیت استفاده و از آنها به صورت احسن نگه داری کنیم، مدارس ماندگار رقم می خورند. حتی با خیرین مذاکره کردیم تا برای نگه داری ابنیه و تعمیرات آن مشارکت کنند.

 

وی با اشاره به برگزاری همایش مدرسه ایرانی، معماری ایرانی گفت: شش دوره از این همایش قبلا برگزار شده بود و اکنون بعد از وقفه ای مجدد در دانشگاه تهران شنبه هفته آینده برگزار می شود. ۹۰ مقاله به این همایش رسیده و ۹۳ چکیده مقاله نیز پذیرفته شده است. ۸۶ طرح از ادارات کل نوسازی استانها به دست ما رسیده و ۵۹ طرح دانشجویی داشتیم.

 

رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اینکه در سال ۹۵، خیرین حدود ۹۰۰ میلیارد تومان تعهد کردند گفت: این در حالی است که در بودجه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برای ساخت مشارکتی تخصیص داده بودند که پیشنهاد کردیم این رقم به هزار میلیارد تومان برسد و اگر هزار میلیارد تومان نیز خیرین مشارکت کنند می توانیم سال آینده بخش عمده فضاهای نیمه تکمیل را به سرانجام برسایم.

 

وی افزود: ۱۵۷۲ میلیارد تومان بودجه مصوب ما در سال ۹۵ بوده است که تا امروز ۳۰ درصد تخصیص بودجه داشتیم و امیدواریم افزایش یابد تا بخشی از تعهدات  استانها را عملیاتی کنیم.

 

نظرپور درباره اصلاح شرایط فیزیکی مدارس عنوان کرد: در فضاهایی که مقاوم سازی انجام می‌دهیم اصلاح شرایط را هم انجام می دهیم اما در مجموع مقاوم سازی با کندی پیش می رود علت آن است که مدرسه باید خالی باشد تا بتوانیم مقاوم سازی کنیم و فضا در اختیار ما باشد اما این امر مشکل است.

 

رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درباره کلاس های درس کپری نیز اظهار کرد: فی نفسه کلاس های کپری را از منظر معماری کلاس های بدی نمی بینم و اعتقادی به حذف آنها نمی بینم زیرا فضای بومی مناسب شرایط زندگی آن منطقه است.

 

وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره لزوم ایمن‌سازی مدارس در تهران و برنامه جدی آموزش و پرورش برای مقابله با حوادثی چون آتش سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو گفت: باید درس های بزرگی از پلاسکو بگیریم. در ارتباط با مدارس به دلیل اینکه ساختمان ها بلند نیستند و یا کم هستند نگرانی جدی در تخلیه دانش آموزان در زمان آتش سوزی نداریم اما باید در اعلام و اطفای حریق سریع عمل کنیم. اطفای حریق صحیح کمک می کند اگر آتش سوزی در غیر زمان حضور دانش آموزان رخ دهد سریعا آتش خاموش شود و از سرایت آن به نقاط دیگر جلوگیری کند.

 

وی افزود: اما ساختمان های اداری بلند داریم که به لحاظ اطفاء، شرایط مناسبی ندارند و در شورای مدیران بحث شد تا سازمان نوسازی مکانی را درنظر بگیرد و ادارات آموزش و پرورش تجمیع شوند و مجموعه ساختمان های اداری را در آنجا تجمیع کنیم که گزارش مکان یابی را باید تا پایان سال ارائه کنیم.

 

رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: میانگین سرانه فضای آموزشی ۵.۱۵ مترمربع به ازای هر دانش آموز است. بر اساس آمارها، پایین ترین سرانه فضای آموزشی مربوط به سیستان و بلوچستان با ۳.۲۳ مترمربع است. ۱۲ استان شرایطشان از متوسط کل کشور پایین‌تر است و مابقی در شرایط قابل قبولی قرار دارند. در تهران سرانه فضای آموزشی ۴.۳۷ درصد است. نرخ میانگین تراکم دانش آموزی در هرکلاس در کشور نیز ۲۷ نفر است در حالی که این نرخ در تهران ۳۲ نفر در هر کلاس است.

 

نظرپور با بیان اینکه با نمایندگان مجلس برای اختصاص ردیف اختصاصی در بودجه برای نگه داری و تعمیرات مدارس مذاکراتی انجام شده است، درباره لزوم ورود روش‌های نوین تدریس در مدارس گفت: تجهیزات جدید و ورود روش‌های نوین تدریس، نیاز به فضای آموزشی مناسب دارند اگر فضاها مناسب باشند و امکان استفاده از تجهیزات را بتوان در آن لحاظ کرد مطمعنا می توان روش های نوین تدریس را مورد استفاده قرار داد.

 

به گفته وی، اگر سالانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان برای امر نگه داری مدارس اختصاص یابد می توانیم در برنامه ششم توسعه به بخشی از اهداف خود برسیم.

 

رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه البته باید بحث نگه داری مدارس را با تعمیرات آن تفکیک کرد گفت: پاکسازی و نظافت مدرسه ها به عهده سازمان نوسازی نیست اما تعمیر اساسی مدارس بر عهده ماست به عنوان مثال ایزوگام ساختمان یا تعویض سیستم های لوله کشی از این جمله هستند.

 

وی افزود: در این میان ایرادی به ما وارد است، هر وسیله ای که می‌خریم حاوی اطلاعات راهنماست در حالی که وقتی مدارس را تحویل می دهیم هیچ اطلاعات و نقشه‌ای از مدرسه و طرز استفاده و نگه داری فنی آن را در اختیار مدیر نمی گذاریم؛ اگر دفترچه راهنمایی پس از ساخت تهیه و تحویل مدیران شود بسیار خوب خواهد بود.

 

نظرپور درباره ممانعت از حضور خیران در مدارس خیرساز گفت: نباید این اتفاق رخ دهد و اگر اینگونه است حتما باید فرهنگسازی شود.

 

معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه عمر مدارس ما بالا نیست و مدارس خوب، کم داریم اظهار کرد: ۳۶ درصد مدارس ما طول عمر ۲۰ ساله، ۴۷ درصد عمر ۲۰ تا ۴۰ ساله و تنها ۱۶ درصد عمر بالای ۴۰ سال دارند. . برای ساخت مدارس تجمیعی باید فرهنگسازی کنیم.

 

وی درباره روند استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی مدارس نیز اظهار کرد: ۳۱۶ هزار و ۷۲۲ کلاس درس داریم. تا امروز ۱۵۸ هزار و ۳۶۱ کلاس درس به سیستم گرمایشی مجهز شده است. عملکرد ما در سال ۹۵ تا دهه فجر تجهیز ۲۲ هزار و ۶۷۷ کلاس است و استانداردسازی ۱۳۵ هزار کلاس درس باقی مانده است. در مجموع می توان گفت ۵۷ درصد کلاس های درس استانداردسازی شده‌اند و ۴۳ درصد هنوز باقی مانده است.

 

 

 

 

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش