جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۱۳ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۱۷۱
آموزش و پرورش

وزیر آموزش‌وپرورش:

تخلفات بانک را به پای صندوق فرهنگیان گذاشتند

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,صندوق ذخیره فرهنگیان

عده‌ای اتفاقات بانک سرمایه را به صندوق ذخیره فرهنگیان نسبت می‌دهند. لازم است میان صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه تفکیک قائل شویم. آنچه اتفاق افتاده، به دریافت وام بدون تضمین کافی در بانک سرمایه مربوط است؛ ولی متأسفانه انعکاس خبری آن در قالب، «اختلاس» در صندوق ذخیره فرهنگیان عنوان شده که ناصحیح بوده و موضوع این تخلف به بانک سرمایه برمی‌گردد».

 

این اظهارنظر صریح واکنش فخرالدین احمدی‌دانش‌آشتیانی، وزیر آموزش‌وپرورش، به حاشیه‌های به‌وجود‌آمده درباره صندوق ذخیره فرهنگیان است. به گزارش «شرق» او با اعلام این مطلب در ادامه افزود: «این وام‌ها به شرکت‌های صوری که از حمایت افراد صاحب‌نفوذ برخوردار بوده‌اند، از طریق بانک سرمایه 

پرداخت شده است؛  اما متأسفانه در رسانه‌ها عنوان شده که این شرکت‌های صوری زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان بوده‌اند که چنین موضوعی صحت ندارد و در صندوق ذخیره فرهنگیان، شرکت‌های صوری وجود خارجی ندارند».

 

دانش‌آشتیانی با اشاره به اینکه وجوه فرهنگیان در صندوق ذخیره فرهنگیان است و در بانک سرمایه نیست، اظهار کرد: «صندوق ذخیره فرهنگیان در بانک سرمایه پس‌انداز نداشته و اگر مشکلاتی در این بانک رخ داده و وام‌هایی بدون پشتوانه داده شده، سپرده‌های مردم نزد بانک بوده است که البته این سپرده‌ها نیز از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تضمین شده است؛ بنابراین جای نگرانی نیست.

 

البته در صندوق ذخیره فرهنگیان هم تخلفاتی صورت گرفته که قطعا بررسی و برخورد قانونی خواهد شد، در همین مدت کوتاه مسئولیتم در وزارت آموزش‌وپرورش هم برخوردهای لازم اعم از عزل، برکناری و حتی شکایت به مراجع قانونی و نظارتی نیز صورت گرفته است». وزیر آموزش‌وپرورش با تأکید بر اینکه منتقدان صندوق ذخیره، از اعتبارات بانک سرمایه برای تبلیغات خودشان استفاده می‌کردند، خاطرنشان کرد: «آنها اخبار منفی علیه صندوق منتشر کردند؛ یعنی ما با یک حالت مغشوشی مواجهیم».

 

وی همچنین با اشاره به برگزاری جلسه‌ای با حضور اعضای کمیته تحقیق‌وتفحص مجلس در روزهای اول کاری خود در وزارت آموزش‌وپرورش، اظهار کرد: «به اعضای کمیته گفتم من همه مدارک و اسناد صندوق را در اختیارتان قرار می‌دهم و در عوض از شما خواهش می‌کنم تا بررسی کامل موضوعات و حصول نتیجه قطعی، مطابق قانون با رسانه‌ها مصاحبه نکنید و آنها نیز با این استدلال که این موضوع خلاف قانون است، پذیرفتند؛ ولی متأسفانه از فردای آن روز با رسانه‌ها مصاحبه کرده و در سخنانی غیرواقع گفتند که «اموال فرهنگیان در صندوق به مصادره رفته است».

 

حاکمیت مدیریت سرمایه بر صندوق 

وزیر آموزش‌وپرورش همچنین با بیان اینکه اکنون مدیریت اقتصاد بر صندوق حاکم شده است، افزود: «در این مدت کوتاه دو‌ماهه، برنامه استراتژیک برای صندوق در نظر گرفته شده که به جای «فعالیت اقتصادی» به «مدیریت سرمایه» بپردازند که سود و حاشیه امن بیشتری را برای صندوق فراهم می‌کند و در این راستا مدیران زیرمجموعه صندوق که تخصصی نیستند، تغییر کرده‌اند و شرکت‌های بدون سوددهی، کنار گذاشته می‌شوند.

 

از دیگر برنامه‌ها این است که در پایان هر سال سودی را که به معلمان تعلق می‌گیرد، به صورت فیش حقوقی برای معلمان صادر شود تا آنها از وضعیت موجودی، میزان سود و ارزش افزوده خود در سال به صورت شفاف مطلع شوند». دانش‌آشتیانی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در صندوق، خاطرنشان کرد: «من بسیار امیدوارم که در آینده نتایج ارزش افزوده صندوق به معلمان برگردد، مدیران کل استانی نیز باید اقدامات صندوق را برای معلمان خود به همین شکل تشریح کنند تا جلوی تبلیغات منفی که در نهایت به ضرر فرهنگیان است؛ گرفته شود».

 

معلمان نگرانی نداشته باشند

وزیر آموزش‌وپرورش همچنین با بیان اینکه ما مدافع حقوق فرهنگیان هستیم، خاطرنشان کرد: در جلسه اخیر با اعضای هیئت‌مدیره صندوق اعلام کردم که هر معلمی بخواهد از عضویت در صندوق انصراف دهد، پس از یک هفته باید بتواند پولش را از صندوق بگیرد؛ اما همین‌جا می‌گویم که این به ضرر آنان است و معلمان نباید نگران سرمایه خود در صندوق باشند.

 

عضو کابینه تدبیر و امید به انتصاب «مهدی نیکدل» به‌عنوان مدیرعامل جدید صندوق اشاره کرد و گفت: برخی‌ها انتقاد می‌کنند که این انتصاب سیاسی است. اگر سیاسی‌بودن به معنای مبارزه با رژیم منحوس پهلوی و اسارت در زندان قبل از انقلاب باشد، باید بگویم «بله» ایشان سیاسی هستند...

 

 ولی پس از پیروزی انقلاب هیچ مسئله سیاسی‌ای نداشته و تمام عمرش در اقتصاد و صنعت سپری شده و چنانچه از کارکنان صندوق بپرسید، می‌گویند که اکنون آرامش خوبی در صندوق حاکم است. 

 

دخالت‌نداشتن تفکرات سیاسی

دانش‌آشتیانی که در اختتامیه گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش‌وپرورش در اردوگاه شهید باهنر سخن می‌گفت، در ادامه با اشاره به برنامه‌های کوتاه‌مدت آموزش‌وپرورش درباره تصویب بودجه و احکام برنامه ششم توسعه، بر تعامل مثبت میان مدیران استانی و نمایندگان مجلس تأکید کرد و افزود: همه نمایندگان با هر تفکر و از هر جناح، باید به جلسات استانی و منطقه‌ای مدیران آموزش‌وپرورش دعوت شوند؛ زیرا این افراد، نمایندگان مردم هستند.

 

عضو کابینه تدبیر و امید با بیان اینکه نمایندگان مجلس نباید در امور اجرائی مدیران آموزش‌وپرورش دخالت کنند، عنوان کرد: این خوب نیست که نتیجه مباحثات مدیران آموزش‌وپرورش با نمایندگان مردم در مجلس بر سر منافع محلی و قومی به تنش ختم شود و اعتقاد بنده این است که مدیر آموزش‌وپرورش باید چتری بگستراند تا همه طیف‌های فکری موافق و مخالف در آن قرار گيرند. 

 

دعوت به وحدت 

وی تصریح کرد: ما در ستاد با همه تشکل‌ها و گرایش‌ها جلسات مختلفی برگزار می‌کنیم و هدف مشترکمان حل مشکلات نظام تعلیم و تربیت است و با این هدف، همه گروه‌ها را به وحدت دعوت می‌کنیم. وزیرآموزش‌وپرورش با بیان اینکه مدیران ما علاوه بر داشتن تفکر خاص خود، باید دارای یک شخصیت مستقل باشند، ادامه داد: مهم‌ترین مسئله ما، پرداختن به آموزش‌وپرورش است و مدیران باید شرایط را به‌گونه‌ای مدیریت کنند كه بتوانند از ظرفیت همه تشکل‌ها، نمایندگان و توانمندهای آنها بهره ببرند.

 

عضو کابینه تدبیر و امید گفت: نباید فراموش کنیم که همه ما در دولت فعالیت می‌کنیم و باید حامی دولت باشیم؛ به‌همین‌دلیل نباید اجازه بدهیم مسئولی در یک جایگاه خاص، علیه دولت فعالیت تخریبی کند. وی دولت را برآمده از رأی ملت خواند و خاطرنشان کرد: مردم با آرای خود تفکر دولت را انتخاب کرده‌اند؛ بنابراين مسئولان هم باید مدافع این تفکر یعنی رأی مردم باشند؛ اما داشتن این تفکر به این معنا نیست که به مخالف توهین کرده یا بخواهیم او را از صحنه فعالیت بیرون کنیم. 

 

استفاده از نیروهای زبده در مدارس ابتدایی

وزیر آموزش‌وپرورش روزهای آموزش در مدارس را در کشورهای توسعه‌یافته ٢٠٠ روز عنوان کرد و گفت: در کشور ما این آمار ١٤٠ روز است که بحث آلودگی هوا، برف و یخ‌بندان تعداد این روزها را کاهش داده و لازم است مدیران استانی با مدیریت مطلوب براي رفع این مشکل همت کنند. دانش‌آشتیانی در بخش دیگری از سخنان خود بار دیگر بر اهمیت دوره ابتدایی تأکید کرد و افزود: مدیران استانی باید شرایط را به‌گونه‌ای مدیریت کنند تا زبده‌ترین نیروها در دوره ابتدایی ساماندهی شوند. وی بر آموزش مدیران و آشنایی آنان با قوانین مدیریتی تأکید کرد و گفت: ما در انتخاب مدیران مدارس بر اساس ضوابط قانونی و ازسوي معلمان منعی نداریم و لازم است مدیران اقداماتشان را در قالب برنامه محوری مدیریت کنند.

 

 

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش