سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۷ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۴۷۹
آموزش و پرورش

 اوقات فراغت دانش آموزان را جدی بگیریم

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,اوقات فراغت دانش آموزان

روزنامه عصر آزادی در شماره ۴۳۱۹ روز دوشنبه خود در یادداشتی با عنوان ' تابستان امسال هم از راه رسید؛ اوقات فراغت دانش آموزان را جدی بگیریم' منتشر کرده است که به زوایای مختلف تعطیلات تابستانی و لزوم برنامه ریزی نسبت به اوقات فراغت نوجوانان پرداخته است.

 

در این روزها که مدارس کشورمان تعطیل می شوند، تازه دغدغه خانواده ها برای پرکردن اوقات فراغت فرزندان شان آغاز می شود، البته آنها مقصر نیستند، هر سال پس از تعطیلی مدارس، موضوع پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان در دستور کار دستگاه های متولی قرار می گیرد و آنها نیز فقط برای رفع تکلیف برنامه ریزی می کنند تا به هر نحو ممکن، تابستانی خالی از عریضه نداشته باشند.

 

نکته جالب اینکه در طول سال، مسوولان مربوطه آن قدر مشغله فکری و کاری دارند که برای برنامه ریزی اوقات فراغت آینده سازان کشور هیچ جنب و جوشی در آنها دیده نمی شود اما همین که خرداد ماه فرا می رسد و امتحانات نهایی به پایان می رسد، عزیزان مسوول یادشان می افتد که تابستانی در راه است و باید برای مشغول کردن دانش آموزان چاره اندیشی کنند که آن هم به چند کلاس و برنامه کلیشه ای معمول خلاصه می شود.

 

این در حالی است که شاید بتوان گفت اوقات فراغت و برنامه‌ریزی برای آن، فرصت مناسبی برای شکوفاکردن استعدادهای نهفته نوجوان باشد که حتی در سایه شناسایی این استعداد، فرد موردنظر حرفه و شغلی مناسب را انتخاب کرده و از آن کسب درآمد نیز نماید تا به هر طریق ممکن یاری گر خانواده خود ولو در مدت زمان محدود باشد.

 

از سوی دیگر برنامه‌ریزی نادرست و غفلت از نحوه گذران اوقات فراغت می تواند زمینه‌ساز بسیاری از بزهکاری‌ها و پیامدهای ناگوار اجتماعی برای دانش آموز ما باشد و در خوشبینانه ترین شرایط ممکن، شاید ارزان‌ترین و در دسترس‌ترین نحوه گذران ایام فراغت فرزند ما تماشای تلویزیون باشد که آن هم مشکلات خود را دارد که حداقل ترین آن، عارضه های ناشی از بی تحرکی است.

 

در حقیقت، آنچه که در سال های گذشته در کارنامه طرح اوقات فراغت به جا مانده است خروجی برگزاری کلاس های مختلف هنری و ورزشی و صرف هزینه ها و وقت بسیار، آن چیزی نبود که همگان انتظار داشتند زیرا کسی هم به دنبال اعلام نتایج و بازخورد آن در جامعه نیست، به عبارت دیگر متاسفانه در کشور ما برنامه های دستگاه های مختلف در زمینه اوقات فراغت جذاب نبوده و همیشه موازی کاری در دستگاه ها برای اجرای طرح اوقات فراغت دانش آموزان، از جمله مسایلی بوده که پس از گذشت سالیان متمادی برطرف نشده و این شیوه فعالیت، مانع بزرگی در رسیدن به اهداف اصلی اجرای این گونه طرح ها بوده است به طوری که دستگاه های فرهنگی به تناسب توان خود در این زمینه برنامه هایی را تدارک می بینند اما در اجرا با مشکل روبرو می شوند.

 

در هر صورت طرح اوقات فراغت، از جمله طرح هایی است که نمی توان با وجود چند میلیون دانش آموز، آن را نادیده گرفت و به سادگی از کنار آن گذشت، بنابراین دولت نیز باید شرایطی را به وجود آورد تا جوانان و نوجوانان بتوانند اوقات فراغت تابستانی خود را به درستی و با استفاده بهینه به پایان برسانند لذا باید برای پرکردن اوقات فراغت آینده سازان بیش از گذشته هزینه کرد و با یک برنامه ریزی منطقی، امیدوار بود که نسل فردا، با بهره گیری از این طرح ها و تلاش و کوشش مسوولان، آینده درخشانی را برای کشور رقم بزند به نحوی که در کشورهای پیشرفته اقداماتی از قبیل اشتغال موقت دانش آموزان در مراکز مختلف زیرنظر دستگاه های متولی انجام می گیرد.

 

ما نیز قبول داریم که الگوهای گذران اوقات فراغت جوانان تغییر کرده است اما ذائقه جوانان کشورمان یک ذائقه خاص است، به همین دلیل نمی توان اوقات فراغت آنها را با امکاناتی مانند ماهواره، اینترنت و گیم های خارجی و فضای مجازی پر کرد اما از سوی دیگر نیز باید گفت شاید یکی از دلایلی که جوانان در اوقات فراغت خود دچار کج روی و انحرافات اجتماعی می‌شوند.

 

شناخت نادرست آنها از مقوله فراغت و نبود مکان‌های کافی برای گذران این فرصت‌ها باشد که در این میان برنامه ریزی صحیح مسوولان می تواند نقش موثری در بهبود این وضعیت داشته باشد زیرا بسیاری از موارد شدید انحرافات در میان جوانان نتیجه بی برنامگی برای گذران اوقات فراغت آنهاست بنابراین هیچ انحرافی فارغ از نحوه گذران اوقات فراغت جوانان نبوده و هنگامی که زمان فراغت با خلاء روبه رو می شود، یعنی جوان ما سردرگم باقی می ماند و راهی برای گذران زمان آزادش نمی یابد و طبیعی است که راه ها و شیوه های غیرمتعارف بسیاری در برابرش باز می شوند بنابراین هیچ جامعه سالمی نمی تواند نسبت به زمان آزاد اعضایش بی‌تفاوت باقی بماند که متاسفانه این بی توجهی گاه در جامعه ما وجود دارد.

 

و در نهایت می توان گفت بدون وجود برنامه ریزی مدون و طولانی مدت و کار کارشناسی علمی نه تنها نمی توان نقشی در پر کردن اوغات فراغت جوانان کشور داشت بلکه امکانات و بودجه اندک موجود نیز به سادگی از دست خواهد رفت و فقط افسوس به جا می ماند.

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش