به گزارش ایسنا، مقرر شده بود دریافت هر گونه هزینهی اضافی در مدارس دولتی بهعنوان تخلف تلقی شده و با آنان برخورد شود، اما با مراجعه حضوری به چند مدرسه به این پی بردیم که هستند مدارسی که در صورت پرداخت نکردن کمک هزینه، ثبتنام نمیکنند.
خانم «شریفی» از اولیای یکی از دانشآموزان دبستانی که فرزند خود را برای ثبتنام به یکی از مدارس دولتی برده بود، گفت: حرف خندهداری است که بگوئیم مدرسهای بدون هیچ پولی ثبتنام میکند. اکثر مدارس بدون هزینهی نقدی حتی به مبلغ بسیار کم، اقدام به ثبت نام نمیکنند.
وی ادامه داد: در این مدرسه از ثبتنامکنندههای کلاس اول تا ششم مبلغ ۱۵۰ هزار تومان گرفته میشود و در صورت نپرداختن این مبلغ، ثبتنام به هیچ عنوان انجام نمیشود.
این ثبتنامکننده اظهار کرد: این پول به بهانهی کمک به مدرسه، تعمیرات، به روزرسانی وسایل کهنهی مدرسه و... گرفته میشود و خوشبختانه در طول سال بهانهای برای گرفتن پول ندارند و فقط این مبلغ را در هنگام آغاز سال تحصیلی پرداخت میکنیم.
وی افزود: بدون فیش پرداخت شده به هیچ وجه به حرف ما اعتنایی نمیکنند و تعدادی از افراد را دیدهام که سعی بر این داشتند که این مبلغ را اقساطی پرداخت کنند ولی مسئولین مدرسه به هیچ عنوان قبول نکردند.
وی افزود: سال گذشته مبلغ ۸۰ هزار تومان بابت کمک هزینه پرداخت کردیم اما امسال این مبلغ بیشتر شده و مطمئنم که سالانه این هزینه بیشتر و بیشتر میشود و امید بر این است که این مسئله پیگیری و رسیدگی شود، چرا که برخی از خانواده ها توان پرداخت این را ندارند در تنگنا قرار نگیرند.
وی ادامه داد: چند روز اخیر در اخبار اعلام شده که هیچ مدرسه دولتی نباید هزینهای از دانش آموزان بگیرد اما متاسفانه این حرف تنها یک ادعا است.
وی گفت: از آنجایی عضو انجمن مدرسه هستم به راحتی گفته میشود اگر والدین دانشآموزان، این پول را به مدرسه تقبل نکنند، مدرسه هیچ امکاناتی نخواهد داشت و ما بخاطر اینکه فرزندان خودمان در امکانات باشند مجبور به پرداخت این هزینه هستیم.
خانم «قنبری» از اولیای یکی از دانش آموزان دبیرستانی نیز اظهار کرد: از من مبلغ ۲۰۰ هزار تومن برای ثبت نام خواستند و علاوه بر این هزینه قریب به۱۰۰ هزار تومان هزینهی جداگانه بابت پول کتاب و لباس فرم مدرسه درخواست کردند.
وی ادامه داد: خواستار این شدم که این هزینه را پرداخت نکنم اما گفتند که در این صورت ثبتنام نخواهند کرد.
وی افزود: وضعیت مالی ما در این برهه به طوری نبود که بتوانم این هزینه را پرداخت کنم، اما بهالاجبار پرداخت کردم، چون اگر جهت شکایت به آموزش و پرورش مراجعه میکردم مسئولین جوابی برای مسئله نداشتند و فقط فرزندم از مدرسه عقب میافتاد.
آقای «صابری» یکی دیگر از اولیای دانشآموز ثبتنامکننده در دبیرستان، در مورد هزینههای در خواستشده از ثبتنامکنندگان، بیان کرد: از هر اولیا مبلغ ۳۰۰ هزار تومان درخواست شده که بهعلت نداشتن وضعیت مالی مناسب به طور فعلی ۱۰۰ هزار را پرداخت کردهایم و بقیه مبلغ تا آخر شهریور واریز خواهد شد.
وی ادامه داد: کمک کردن بهالاجبار بیمعنی است،به این امر، کمک گفته نمیشود بلکه زورگویی تلقی می شود، مدرسه دولتی که رایگان گفته میشود به خودی خود هزینه های بالایی دارد که شامل پول سرویس مدارس، پول لباس فرم و پول کتابها میشود.
«پاشایی»، مدیر کل آموزش و پرورش استان آذربایجانشرقی در این خصوص در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: هفتهی گذشته هشت مدیر مدرسه در نواحی پنجگانه شهر تبریز به علت سرپیچی از دستورات ادارهی آموزش و پرورش مبنی بر دریافت اجباری پول مورد بازرسی قرار گرفت و به طور کامل با آنها برخورد شد.
وی ادامه داد: ما افرادی را به طور نامحسوس به عنوان ثبتنامکننده به مدارس فرستاده و وضعیت را تحت کنترل داریم، اما اولیایی که از این مسائل شکایت دارند این را بدانند که مسئولین و بازرسان ما به آن مدرسه سرکشی نکردهاند.
وی گفت: کمک مالی اولیا به مدارس منع قانونی ندارد اما دریافت اجباری پول برای ثبت نام و یا صدور کارنامه دانش آموزان ممنوع میباشد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: دانش آموزان یک سال تحصیلی باید به طور کاملا رایگان در مدرسه تحصیل کنند اما والدین دانش آموزان به اندازهی توان خود به طور اختیاری میتوانند برای بالا بردن کیفیت امکانات خود در مدارس کمک کنند اما مدارس نمیتواند این کمک را بهالاجبار به اولیا تحمیل کنند.
پاشایی در مورد سه مدرسهی اشاره شده در متن بیان کرد: این مدارس چشم بازرسان ما را از خود دور دیده، ما با کسی تعارف نداریم، به مدارس ذکر شده بازرس فرستاده و موضوع را رسیدگی میکنیم.
مدیر کل آموزش و پرورش استان آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: ما غیر از بازرسان آموزش و پرورش به طور نامحسوس افرادی را به عنوان ثبت نام کننده به مدارس می فرستیم تا وضعیت به طور کامل تحت کنترل باشد.
بر اساس این گزارش، موضوع دریافت اجباری کمک هزینه هنگام ثبت نام در مدارس امری تکراری بوده و همه ساله شاهد اعتراض والدین به این امر و توجیه های مسئولان هستیم، امیدواریم با نظارت بیشتر وزارت آموزش و پروش شاهد تکرار این قضایا در سالهای آتی نباشیم.
- 15
- 6