جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۴۵ - ۲۹ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۸۱۶۸
آموزش و پرورش

پرداخت معوقات فرهنگیان تا اسفندماه / جبران ساعات درسی اجرا نشده در پی تعطیلات اخیر

آموزش و پرورش,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش ضمن تاکید بر جبران ساعات درسی اجرا نشده در پی تعطیلی مدارس در روزهای اخیر از پرداخت معوقات فرهنگیان تا اسفندماه و همچنین انتقال بخشی از این معوقات به سال ۹۷ خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی الهیار ترکمن در نشست خود با اصحاب رسانه، با بیان اینکه این معاونت در چهار حوزه اصلی تامین منابع مالی و بودجه ریزی، امور اداری، تشکیلات و ساختار، رفاه، پشتیبانی، نظارت بر اجرای بودجه و انطباق با مقررات فعالیت می کند اظهار کرد: این بخش معاونت واسط بین بخش های تخصصی با دستگاه‌های مرتبط مالی در بیرون است.

 

 وی افزود: تلاش می کنیم با افزایش تعاملات اثربخش سهم آموزش و پرورش را از منابع افزایش داده و زمینه فعالیت‌های آموزشی و پرورشی را تسهیل کنیم.

 

معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ما امانتدار فرهنگیان هستیم گفت: باید منابع با سیستم برنامه ریزی دقیق در راستای صرفه و صلاح فرهنگیان و نظام تعلیم و تربیت هزینه شود.

 

اللهیار با اشاره به سه برنامه اصلی گفت: آموزش و پرورش دارای مشکلات بسیاری است که سد توسعه شده است.

 

وی افزود: صحیح است که مسایل مالی بزرگترین مشکل است، اما خود کسری های ایجاد شده معلول علت هایی است که تمرکز بیش از حد از جمله‌ آنها. است. به جد معتقدیم برای‌ حل مشکلات آموزش و پرورش باید به یک مثلث سه ضلعی ساختار، نیروی انسانی و منابع مالی توجه کنیم و تا زمانی که همه این سه مولفه  را با هم نبینیم راه به جلو نمی بریم. این سه باید با یکدیگر بررسی شوند و نگاه یک جانبه باعث به هم خوردن توازن می شود.

 

وی ادامه داد: در حالی که تلاش می کنیم منابع ورودی رشد کنند، تلاش می کنیم همین منابع هم بدرستی مصرف شوند.  در این راستا مهمترین کار ما تمرکززدایی، حرکت از ستاد به استان ها و از استان ها به مدرسه است. باید به مدرسه به عنوان اصلی ترین واحد اجرایی آموزش و پرورش اصالت دهیم.

 

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مورد الزامی دوم افزایش و ارتقای بهره وری است اظهار کرد: منظور ما به هیچ وجه صرفه جویی و کاهش نیست، بلکه درست مصرف کردن است. تمام مطالعات و تجارب کسب شده نشان می دهد در مولفه های بهره وری دچار مشکل ایم. ما قصد ورود به بحث قیمت تمام شده آموزش را داریم که از کنار آن به بسیاری فرایندهای اصلاحی دست می یابیم.

 

اللهیار با اشاره به بودجه آموزش و پرورش در سال آینده اظهار کرد: بودجه عمومی و بودجه کل کشور از رشد ۶.۵ درصدی نسبت به سال گذشته برخوردار شده و هزینه ها رشد ۸.۹ درصدی پیدا کرده است.آنچه اعتبارات هزینه‌ای ما را تشکیل داده ۱۳.۳ رشد نسبت به سال گذشته پیدا کرده است.

 

وی ادامه داد: بودجه سال ۹۷ چند ویژگی مهم دارد، سعی کردیم از تمام ظرفیت ها و محورها استفاده و بودجه خود را پیشنهاد کنیم. آموزش و پرورش در لایحه دارای چهار تبصره است. به عنوان مثال در بند "و" تبصره ۵ اجازه برداشت ۳۵۲۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان را دریافت کردیم یا در بند "ب" تبصره ۹ اجازه داده شده تمام منابع آموزش و پرورش اختصاصی قلمداد شود. در مجموع چهار تبصره یاد شده ۵۶۰۰ میلیارد تومان ما به ازای مالی دارد.

 

معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اعتبارات آموزش و پرورش در دو بخش استانی و ملی توزیع شده است اظهار کرد: اعتبارات ملی آموزش و پرورش عمده فعالیت های حمایتی و اصلی ما از این محل صورت می گیرد. در سال جاری ۱۱۹۶ میلیارد اعتبار ملی داشتیم که به ۳۳۱۲ میلیارد تومان افزایش یافته و سه برابر شده است.

 

نگاهی به بودجه و کسری آموزش و پرورش در سال ۹۷

اللهیار ادامه داد: در نتیجه سرانه مدارس از رشد ۲۰ درصدی، تربیت بدنی از رشد ۳۳ درصد، آموزش های پیش دبستانی ۳۴ درصد، بهبود تغذیه و سرویس ایاب و ذهاب برای دانش آموزان روستایی ۱۴۰ درصد، هزینه مدارس خارج از کشور ۵۰ درصد برخوردار شده اند. همچنین ردیف ۳۰۰ میلیاردی برای خرید خدمات آموزشی داشته‌ایم.

 

وی با اشاره به اینکه عمده اعتبارات پرسنلی در  بخش اعتبارات استانی متمرکز شده است اظهار کرد: برخلاف اینکه گفته می‌شود ۹۹ درصد کل اعتبارات ما پرسنلی است، در اعتبارات استانی ۹۸ درصد صرف حقوق پرسنل میشود. بنابراین اعتبارات ملی صرف مدارس و ارتقای کیفیت می شود.

 

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش افزود: کل بودجه آموزش و پرورش برای سال آینده ۳۶ هزار میلیارد تومان است که سه هزار میلیارد آن در حین بودجه تخصیص می یابد.

 

اللهیار  درباره میزان کسری بودجه در آموزش و پرورش در سال آینده عنوان کرد: با ۳۲هزار میلیارد تومان حقوق پرسنل را خواهیم داد و در مجموع اگر ۳۶هزار میلیارد تومان به طور کامل تخصیص یابد با کسری بودجه روبرو نمی شویم.

 

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بهره وری یک نیاز در آموزش و پرورش است و به معنای کاهش و صرفه جویی صرف نیست گفت: بحث تغییر کاربری املاک مازاد در بودجه آمده است که اجازه داده شده برای تبدیل به احسن شدن تغییر کاربری پیدا کند. خدشه دار شدن حریم مدارس دغدغه همه ماست و قصد فروش مدارس را نداریم بلکه هدف بهره وری و استفاده از املاک مازاد است.

 

پرداخت معوقات فرهنگیان تا اسفندماه /انتقال بخشی از معوقات به سال ۹۷

اللهیار درباره معوقات فرهنگیان نیز گفت: معوقات کوتاه مدت در حین اجرای بودجه در سال گذشته شامل سه ماه معوقه حق التدریس از فروردین تا خرداد و دوم حق الزحمه امتحانات سال گذشته بود که هنوز باقی مانده که کمتر از  ۲۰۰ میلیارد تومان است که تا اسفند پرداخت خواهد شد.

 

وی افزود: پیش بینی می کنیم مجموع معوقات پرداخت نشده که از سال ۹۶ به ۹۷ منتقل شود حدود ۳۸۰ میلیارد باشد که قابل تامین است و برنامه ریزی کردیم تا خرداد ۹۷ پرداخت شود.

 

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه معوقات بلند مدت در آموزش و پرورش احصاء نشده است، گفت: یکی از پیشنهادات ما تشکیل کارگروهی است تا یکبار تمام مطالبات سال های گذشته احصاء و برای پرداخت آن برنامه ریزی شود.

 

جبران ساعات درسی اجرا نشده در پی تعطیلی مدارس در روزهای اخیر

اللهیار در پاسخ به ایسنا درباره بار مالی ناشی از تعطیلی مدارس به علت آلودگی هوا عنوان کرد: باید ساعات اجرا نشده به علت تعطیلی جبران شود، بار مالی زمانی ایجاد می شود که بخواهیم زمان طولانی‌تری تعطیل کنیم اما  چون تعطیلی قابل کنترل بوده، با چند دوره جبرانی مشکل برطرف می شود.

 

اعلام زمان برگزاری آزمون استخدامی پس از رایزنی‌های لازم

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره جزئیات برگزاری آزمون استخدامی آتی آموزش و پرورش گفت: این امر بستگی به صدور مجوز از سوی سازمان اداری و استخدامی دارد. سازمان امسال۸۲۰۰ ردیف به ما داد که آزمون مربوط برگزار، یک مقدار جذب و یک مقدار سهمیه خالی مانده از آن داریم. قصد داریم ظرفیت خالی مانده را به مجوز استخدامی آتی اضافه کنیم. پس از رایزنی های لازم  زمان قطعی برگزاری آزمون را اعلام می کنیم.

 

علل کسری بودجه آموزش و پرورش

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه زمانی رشد جمعیت دانش آموزی بالا بود و سالانه ۳.۵ درصد رشد را تجربه می کردیم گفت: این در حالی است که الگوی مناسبی برای توسعه کمی نیروی انسانی ارائه ندادیم و طی سال های ۶۵ تا ۷۳ نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر در آموزش و پرورش استخدام شدند و در یک سال بیش از ۱۰۰هزار نفر به استخدام در آمدند و ساختار نیروی انسانی به این سمت رفت که حتی باعث ایجاد کسری بودجه شود و این یکی از علل کسری بودجه بود.

 

وی افزود: یکی دیگر از اثرات تصمیمات سه دهه گذشته بازنشستگی حدود ۴۰۰هزار نفر است که آن را در سال‌های آینده شاهد خواهیم بود.

 

مشکلی برای پرداخت حقوق نداریم

اللهیار در پاسخ به پرسشی مبنی بر نگرانی هایی از عدم تخصیص و توزیع به موقع بودجه از سوی نهادهای استانی گفت: در پرداخت حقوق مشکلی نداریم ودر تاریخ مقرر انجام می‌شود و دستگاه‌هایی که اعتبار استانی دارند در پرداخت حقوق مشکل ندارند.

 

وی ادامه داد: اما دغدغه هایی در بخش،"سایر" وجود دارد. دغدغه هایی داریم و قرار است کمیته ناظر در سطوح استانی و ملی تشکیل و دستورالعمل مشخصی به استان ها ابلاغ شود. این امر ناقض نقش نظارتی ما نیست و قطعا مرحله به مرحله همه استان ها را رصد می کنیم. تجربه گذشته و ظرفیت های قانونی قطعا به کمک ما خواهد آمد.

 

مشکل تاخیر در پرداخت اقساط فرهنگیان از آموزش و پرورش نیست

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش درباره تاخیر در پرداخت اقساط فرهنگیان نیز اظهار کرد : مشکل آموزش و پرورش نیست و به نحوه عمل اقتصاد و دارایی و خزانه برمی‌گردد. این مشکل مورد اعتراض و پیگیری ماست اما در شکل گیری آن نقش نداریم  و گویا مشکل نقدینگی در خزانه وجود دارد که باعث تاخیر می‌شود.

 

صفر تا ۱۰۰ بیمه تکمیلی به عهده کارمند است / طراحی الگویی بهتر برای ارائه خدمات بهتر بیمه‌ای

اللهیار درباره بیمه تکمیلی فرهنگیان عنوان کرد: طبق قانون دستگاه‌های دولتی حق ندارند از محل اعتبارات دولتی پرداختی داشته باشد و صفر تا صد بیمه تکمیلی به عهده کارمند است. برخی دستگاه‌ها بودجه خدمات رفاهی شان را به این امر اختصاص می‌دهند اما چون ما اعتبار رفاهی نداریم با مضایقی روبرو هستیم و پیگیریم اعتباری برای آن بگیریم.

 

وی از بیمه مرکزی گلایه کرد و گفت: یک میلیون و ششصد هزار نفر مشمول بیمه تکمیلی می‌شوند و نمی‌توان براحتی از آن عبور کرد. در حال طراحی الگوهایی هستیم تا شکل بهتری از بیمه را در چارچوب موجود ایجاد کنیم. امید است بیمه ها همراهی بهتری داشته باشند و اگر روزی بخواهیم از بیمه خارج شویم آنها هم با چالش مواجه می‌شوند.

 

الهیار افزود: سعی کردیم. امسال کمترین فشار در پرداخت سهم حق بیمه به فرهنگیان وارد و حداقل افزایش اتفاق بیافتد. تلاش می کنیم هرجا مورد نیاز هست تعهدات را بالا ببریم. این شکل بیمه مورد رضایت ما هم نیست و قطعا سال آینده شکل جدیدی ارائه خواهیم کرد.

 

تسویه حساب فوق العاده شغل و حق مسکن معلمان خارج از کشور تا پایان هفته آینده

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۷۵ درصد دانش آموزان خارج از کشور ما در ۱۷ کشور خارجی مستقر هستند عنوان کرد: درخصوص عدم پرداخت حقوق معلمان خارج از کشور، تخصیص گرفته ایم و تا آخر هفته آینده در حوزه فوق العاده شغل و حق مسکن این فرهنگیان تسویه حساب خواهیم کرد. مطالبات معلمان خارج از کشور تا پایان پاییز نیز پرداخت خواهد شد.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش