جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۱۱ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۷۲۱۳
آموزش و پرورش

بطحایی: مقابل فشارها علیه حذف آزمون ابتدایی می‌ایستم

محمد بطحایی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش

 واکنش‌ها نسبت به حذف آزمون پایه هفتم مدارس سمپاد همچنان ادامه دارد. ۱۶۰ نماینده با امضای نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهوری نسبت به لغو آزمون مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی اعتراض کردند. آزمونی که حالا موافقان و مخالفان خود را دارد. مخالفان می‌گویند با حذف آزمون مدارس سمپاد در پایه هفتم موجب فربه‌تر شدن مدارس غیر دولتی می‌شویم. آنها می‌گویند که این تصمیم نه‌تنها کمکی به ایجاد نشاط و شادابی در مدارس نمی‌کند بلکه فضا را برای مدارس غیردولتی خاص و مطرح فراهم می‌کند و باعث می‌شود آنها برای سال تحصیلی جدید بسیاری از دانش‌آموزان نخبه و ممتاز را که وضعیت مالی مناسبی دارند، جذب کنند و بدین‌ترتیب دانش‌آموزان نخبه‌ای که توانایی مالی ندارند، استعدادشان در مدارس دولتی عادی هدر رود. موافقان اما می‌خواهند استرس‌های این آزمون را از سر دانش‌آموز بر دارند، عدالت آموزشی را گسترش دهند و مدارس ابتدایی را شاداب‌تر کنند. موضوعی که حالا موجب واکنش وزیر آموزش و پرورش شد.

 

 محمد بطحایی با تأکید بر این‌که در مقابل فشارها علیه حذف آزمون ابتدایی می‌ایستم می‌گوید: وقتی صحبت از تحول در یک جامعه می‌شود منظور فقط معنای آکادمیک و مدیریتی آن نیست؛ بلکه منظور تطابق فعالیت‌های جامعه با نیازهای روز جامعه است و اگر جامعه‌ای این انطباق را انجام ندهد با نیازهایش فاصله می‌گیرد واین دردی است که آموزش وپرورش ما به آن دچار است و شدیداً نیازمند تحول است.

 

وی ادامه می‌دهد: متأسفانه یکی از سازمان‌هایی که افراد در مقابل تحولاتش مقاومت می‌کنند آموزش وپرورش است. اخیراً با هدف ایجاد نشاط در دانش‌آموزان ابتدایی قدم بسیار کوچکی در زمینه حذف آزمون برداشتیم؛ اما متأسفانه با هجمه‌ای عظیم در این زمینه مواجه شدیم. هرچند اینجانب باتمام وجود جلوی فشارها ایستادگی خواهم کرد.

 

بطحایی می‌افزاید: در جامعه امروزی مشاهده می‌کنیم برخی جوانان با کوچکترین مشکل اقدام به خودزنی می‌کنند و یا در زندگی مشترک سریعاً سراغ طلاق می‌روند این ناشی از آن است که افراد در مدرسه مهارت صبر و تحمل و حل مسائل زندگی را فرا نگرفته‌اند. امروز ما با تحول و تغییر دنبال آموزش مهارت‌های زندگی به دانش‌آموزان هستیم. ما امروز مخالف جداسازی بچه‌ها با معیارهایی همچون پولدار و بی‌پول و فرزندان مقامات و افراد عادی هستیم و خواهان سبک شدن کیف بچه‌ها از کتاب‌های کمک درسی هستیم. بنابراین آزمون را از دوره ابتدایی حذف کردیم تا نشاط و سرزندگی را به مدارس هدیه دهیم.

 

 اقدامی در جهت کاهش فشار های روحی بر دانش آموزان

علاوه بر این برخی از معلمان هم این اقدام وزارت آموزش و پرورش را به نفع دانش‌آموزان دانستند. محمدرضا نیک‌نژاد فعال صنفی معلمان با تأکید بر این‌که خیلی از دانش‌آموزان سمپاد تیزهوش نیستند، اظهار داشت: برخی از خانواده‌ها به علت این‌که وضع مالی بهتری دارند دانش‌آموزان را از همان دوران ابتدایی به کلاس‌های تقویتی و آمادگی برای مدارس تیزهوشان می‌فرستند.دانش‌آموزان متوسطه اول هم به این دلیل که سنشان پائین‌تر است از ششم به هفتم می‌آیند، به یک باره با انواع و اقسام کتابهای مکمل و کمک آموزشی و تستهای آنچنانی، امتحانات پیشرفته و پیمایشهای متفاوت روبه‌رو می‌شوند که استرس و فشار روحی را برای خود و خانواده هایشان ایجاد می‌کند. وی معتقد است: در دوره ابتدایی دانش‌آموزان باید همدلی،همکاری،شجاعت،راستگویی و احترام به یکدیگر را یاد بگیرند نه اینکه مدام در کلاس‌ها و آزمون‌ها باشند.

 

همچنین سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره احتمال سوق پیدا کردن به مدارس غیردولتی با مصوبه حذف آزمون تیزهوشان و وقوع برخی سوءاستفاده‌ها اظهار کرد: قطعاً مجلس و دولت اجازه نمی‌دهند منافع سوء افرادی در این مسیر تأمین شود، مدارس غیردولتی به صورت جدی تری کنترل می‌شوند.

 

وی در پاسخ به پرسشی درباره مخالفت برخی نمایندگان با این مصوبه و پیگیری برای ملغی کردن آن گفت: نمایندگان آزاد هستند درباره مسائل کشور اظهار نظر کنند، اما ضرورتی برای ورود مجلس به این موضوع احساس نمی‌شود زیرا شورای عالی آموزش و پرورش از جایگاه تقنینی برخوردار است. اتفاقاً این تصمیم در راستای اجرای سند تحول بنیادین و دغدغه‌های رهبری برای اجرای سند اتخاذ شده است.

 

مخالفان چه می‌گویند؟

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان با بیان این‌که تعطیلی دوره اول سمپاد برای بنده خوشایند نبود و تلاش‌هایی کردم اما شورای عالی آموزش و پرورش به این مصوبه رأی داد، گفت: یقیناً باید به دنبال راه‌های جایگزین برای شناسایی و هدایت استعدادها باشیم و طرح شهاب را با جدیت بیشتری دنبال کنیم. فاطمه مهاجرانی گفت: سمپاد به هیچ عنوان تعطیلی پذیر نیست و طبق تأکید وزیرآموزش و پرورش سمپاد در دوره دوم متوسطه با کیفیت بیشتری پیش می‌رود و قرار نیست افراد دارای استعداد ویژه را دست کم بگیریم.

 

استعداد، استحقاق می‌آورد و نمی‌توان حق عده‌ای را نادیده گرفت. اکنون از ۱۵نفر یک نفر وارد مدارس سمپاد می‌شود در حالی که اگر نرم ورود به این مدارس را رعایت کرده بودیم و از هر ۱۰۰ نفر، دو نفر وارد سمپاد می‌شدند شاید اکنون مدارس دوره اول متوسطه هم سر جایش بود. ما با نگاه پیشگیرانه در سمپاد حرکت نکردیم. وی با بیان این‌که برخی اظهارات مبنی بر تربیت تک بعدی دانش‌آموزان سمپادی جفا در حقشان است، اظهار کرد: ما در رشته علوم انسانی هم پذیرش داریم و حتی در مناطق عشایری سمپاد پذیرش دارد.

 

هدی هاشمی

 

iran-newspaper.com
  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
A H, [04.‎03.‎18 14:21]‎ معاونت محترم آموزش ابتدایی وزارت آموزش وپرورش وقتی می بینند نظریه استرس زا بودن مدارس تیز هوشان ونمونه دولتی دچار شکست شده نظریه تربیتی را این معاونت محترم مطرح می کنند که حذف آزمون هدف تربیتی دارد ؟!آیا هزینه های سر سام آور مدارس غیر انتفاعی استرس زا نیست ؟!آیا جدا کردن دانش آموزان از طبقه ضعیف جامعه از طبقه مرفه جامعه جزء اهداف تربیتی است ؟!که از توسعه مدارس غیر انتفاعی حمایت تمام قد می کنید وهر روز بر تعداد مدارس غیر انتفاعی اضافه وتنها مدارس رقیب آنها یعنی تیز هوشان ونمونه دولتی را حذف می کنید آیا این با اصل سی ام قانون اساسی مغایرت ندارد؟ ناراضی کردن مردم بدون اقدام به نظر سنجی جز ءاهداف تربیتی است ؟!چرا به توسعه مدارس غیر دولتی حذف نمی کنید تا مردم چه مرفه چه متوسط وفقیر در یک نیمکت در س بخوانند چرا وچرا...اعتراف به اشتباه در این تصمیم بهتر از ناراضی کردن مردم است ومایه گذاشتن از دین که این خود گناه بزرگی است
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش