جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۴۱ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۲۳۳۳
آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش:

طبیعتاً با حذف آزمون سمپاد منافع عده زیادی به خطر می‌افتد

محمد بطحایی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
وزیر آموزش‌وپرورش با اعلام اینکه مسیر سختی برای تصویب نهایی و اجرای مصوبه حذف آزمون ورودی مدارس سمپاد در دوره اول متوسطه وجود دارد، خبر از موافقت کامل رئیس‌جمهور با این مصوبه می‌دهد.

درست از زمانی که آموزش‌وپرورش اعلام کرد که قرار است با حذف آزمون سمپاد برای ورود به مقطع متوسطه اول، دانش‌آموزان دوران ابتدایی را از استرس آزمون دادن و درگیری با انواع و اقسام کتب کمک درسی و کلاس‌های تست‌زنی رها کند، واکنش‌های مختلفی به وجود آمد.

 

اغلب کارشناسان آموزشی و کسانی که دستی بر موضوع آموزش دارند از این طرح استقبال کردند اما از طرف دیگر صداهایی هم به مخالفت بلند شد. مخالفان می‌گویند استعدادهای برتر باید آموزش متفاوتی ببینند. آموزش‌وپرورش هم اعلام کرده که قرار است با برگزاری طرح‌های مختلف استعدادهای دانش آموزان در زمینه‌های گوناگون را شناسایی کند. آن‌ها تأکید می‌کنند که نه آزمون ورود به مدارس سمپاد معیار خوبی برای تشخیص استعدادهای مختلف بوده و نه چنین آزمونی مناسب دانش آموزان دوره ابتدایی است.

 

با این توضیحات از تعداد مخالفان کم شده اما هنوز هم خبرهایی درباره اعمال نفوذ مخالفانی که از گسترده بودن سفره برگزاری آزمون‌ها منفعت زیادی داشته‌اند، ادامه دارد تا جایی که شنیده می‌شود آنها به دنبال تأثیر گذاشتن بر نظر نهایی رئیس‌جمهور بر این مصوبه هستند. محمد بطحایی، وزیر آموزش‌وپرورش در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین درباره وضعیت این مصوبه می‌گوید: «از آنجایی که مصوبه حذف آزمون ورود به مدارس سمپاد برای دوره اول متوسطه مصوبه شورای عالی آموزش‌وپرورش است و رئیس‌جمهور هم رئیس این شورا هستند، پس طبیعتاً نظر نهایی را در مورد اجرای مصوبه ایشان می‌دهند.»

 

او درباره شائبه‌هایی که در مورد احتمال امضا نشدن این مصوبه از سوی رئیس‌جمهور وجود دارد می‌گوید: «به هر حال این مصوبه بسیار مصوبه حساس و فراگیری است. حذف آزمون ورود به مدارس سمپاد و به تبع تبدیل شدن این مدارس به مدارس عادی چالش‌های زیادی به وجود می‌آورد و مناقشات زیادی به همراه خواهد داشت.»

 

او دلیل اغلب مخالفت‌ها را بی‌اطلاعی مخالفان می‌داند و می‌گوید: «من نمی‌خواهم بدبینانه نگاه کنم و بر روی سودجویی‌ها تأکید کنم به همین دلیل هم فکر می‌کنم بخش زیادی از مخالفت‌ها از این ناشی می‌شود که مخالفان نمی‌دانند دقیقاً قرار است چه اتفاقی بیفتد.»

 

او ادامه می‌دهد: «برخی فکر می‌کنند قرار است ما نسبت به استعدادهای درخشان بی‌تفاوت باشیم در حالی که حرف ما این است که از طرفی آزمون‌هایی که تا کنون برگزار می‌شد روش خوبی برای سنجش تمام استعدادها نیست و با طرح‌هایی که ما مشغول اجرا کردنشان هستیم می‌خواهیم تمام دانش‌آموزانی که در زمینه‌ای خاص استعداد دارند شناسایی شوند و امکانات مناسب با استعدادشان دریافت کنند. از طرف دیگر این دست آزمون‌ها آن هم در مقطع ابتدایی واقعاً دانش‌آموزان  را اذیت می‌کند.»

 

بطحایی می‌گوید: «ما می‌گوییم بچه‌ها در دوران ابتدایی باید با نشاط درس بخوانند. باید از طریق برنامه‌های پرنشاط از تحصیلشان لذت ببرند و از طریق ارتباط با هم، روش‌های ارتباط را بیاموزند. روش زندگی را بیاموزند. ما می‌گوییم بچه‌ای که باید بیشتر وقتش را به بازی در حیاط و یادگیری مهارت‌های زندگی بگذراند، نباید به سمت انواع و اقسام کلاس‌ها و کتاب‌های کمک‌درسی محاصره شود و مجبور باشد برای بهتر تست زدن تلاش کند.»

 

او به بعد دیگری از ماجرا که به خطر افتادن منافع برخی از مخالفان است، اشاره می‌کند و می‌گوید: «خب وقتی آزمونی باشد عده‌ای هم برای فعالیت اقتصادی در این عرصه تلاش می‌کنند. همین حالا ما می‌دانیم که مثلاً برای دانش آموزان مقطع ششم ابتدایی کلاس‌های آمادگی برای آزمون سمپاد برگزار می‌شود و هزینه ده جلسه از این کلاس‌ها بیشتر از یک میلیون تومان است. اگر این رقم را در تعداد دانش آموزان ضرب کنیم رقم بسیار بزرگی به دست می‌آید. همین حالا در فروشگاه‌های کتب کمک‌درسی برای مقطع پیش‌دبستانی هم کتاب کمک‌درسی می‌فروشند. ما می‌خواهیم این دست کارها جمع شود.»

 

بطحایی در مورد میزان نفوذ مخالفان برای نهایی نشدن این مصوبه هم می‌گوید: «به هر حال آنها نفوذ دارند و برای نفوذ بیشتر هم تلاش می‌کنند. بالاخره منافع عده‌ای به خطر افتاده است و آنها برای حفظ منافعشان تلاش می‌کنند.»

 

او بخش سخت کار را تغییرات فرهنگی می‌دانند و می‌گوید: «با وجود اینکه سنگ اندازی های زیادی وجود دارد، من معتقدم که کار اصلی و بخش سخت ماجرا برای ما ایجاد تغییرات فرهنگی است. ما باید تا جایی که می‌توانیم دلیل این تصمیم را توضیح بدهیم و کسانی را که نگران هستند توجیه کنیم و از طرفی این اطمینان خاطر را هم بدهیم که قرار است بچه‌های دارای استعدادهای برتر با روش‌های دیگر شناسایی شوند.»

 

بطحایی در نهایت نظر رئیس‌جمهور را نسبت به این طرح مثبت می‌داند و می‌گوید: «رئیس‌جمهور کاملاً با این مصوبه موافق هستند. طی صحبت‌هایی که با ایشان داشته‌ایم به خوبی ابعاد مختلف کار را تشریح کرده‌ایم و ایشان کاملاً موافقت کرده‌اند.»

 

 

  • 20
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش