سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۵۲ - ۱۰ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۲۷۷۶
آموزش و پرورش

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور:

۳۰ درصد مدارس کشور ناایمن است/ استانداردسازی گرمایشی ۱۷۰ هزار کلاس درس

مهرالله رخشانی‌مهر,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: علی‌رغم همه توجه‌ها به امر مدرسه سازی و مشارکت ستودنی بخش‌هایی مانند بنیاد برکت، بنیاد علوی، بانک ها و موسسات مختلف، امروزه در شرایطی قرار گرفتیم که همچنان ۳۰ درصد مدارس کشورمان ناایمن هستند.

به گزارش فارس، آیین بهره‌برداری همزمان ۱۷۰۰ فضای آموزشی، ورزشی و پرورشی در سراسر کشور در دبستان پسرانه فرزانه ۳ تهران برگزار شد.

 

مهراله رخشانی‌مهر رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در این مراسم اظهار کرد: در سیر تاریخی جامعه موضوع تعلیم و تعلم در فرهنگ دینی و آموزش و پرورش در فرهنگ ملی ما جایگاه ویژه و ممتازی دارد.

 

وی ادامه داد: امروزه تقریباً تمام کسانی که به دنبال توسعه و اصلاحات هستند در همه جای دنیا از آموزش و پرورش شروع می‌کنند و رویکردهای برآمده از عصر جدید ارتباطات و فناوری ها در تعلیم و تربیت، موجب حرکت تدریجی در بازتعریف مفاهیم اساسی تعلیم و تربیت شده‌ است؛ علم، تدریس، معلم، شاگرد، محتوای درسی و مدرسه در حال احراز تعاریف جدید هستند.

 

رخشانی‌مهر با بیان اینکه تحول شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور در حدود یک قرن پیش منجر به تلاش‌هایی برای نیل به رهاوردهای دنیای مدرن و جستجوی هویتی جدید شد، گفت: این تغییر با تحول در شیوه مدرسه سازی و پذیرش الگوی مدارس جدید همراه بوده است که اولین نمونه‌های این الگو در دارالفنون مشاهده می‌شود.

 

وی اضافه کرد: در همین راستا به منظور احداث، توسعه، ترمیم و نوسازی ساختمان‌های مدارس و تهیه وسایل و تجهیزات مورد نیاز آنها و تعیین معیارها و استانداردهای مطلوب برای تجهیزات مدارس، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تأسیس شد.

 

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آموزش و پرورش و تربیت نیروهای متعهد و انقلابی، نقطه کانونی فعالیت‌های فرهنگی به شمار می‌رفت؛ گذر از نظام آموزشی رژیم پهلوی به نظام جمهوری اسلامی فقط در سایه ایجاد تحول در طرز تفکر و نگرش عوامل انسانی و دستگاه‌های اجرایی وزارت آموزش و پرورش ممکن و عملی بود.

 

وی ادامه داد: در فاصله سال‌های ۵۸ تا ۶۰ شهید رجایی با توجه به زمینه‌های ذهنی و تجربه‌های عملی که در طول سالیان دراز در عرصه تعلیم و تربیت داشت، وارد فعالیت‌های مختلف آموزش و پرورش شد و طرح های عمرانی فراوانی در آن دوران ایجاد شد که به طرح شهید رجایی معروف شد.

 

رخشانی مهر با بیان اینکه در سال ۷۷ جهاد مقدس مدرسه‌سازی در قالب حضور پربرکت خیرین مدرسه ساز شتاب و سرعت ستودنی و مثال زدنی گرفت و حتی گوی سبقت را از دولت نهم ربود، اظهار کرد:  سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در راستای منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های کلی برنامه چهارم مبنی بر تحقق عدالت اجتماعی و ایجاد فرصت‌های برابر و همچنین هویت بخشی به معماری و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها، طرح تخریب و بازسازی هزاران مدرسه بدون استحکام و خطرآفرین را آغاز کرد که این اقدام با اثرات و دستاوردهای خوبی همراه شد؛ به گونه‌ای که در بسیاری حوادث طبیعی از جمله زلزله‌های مختلف، مدارس ایمن‌سازی شده و جدیدالاحداث تنها ساختمان‌های سالم و پایدار آن مناطق بودند که زلزله اخیر کرمانشاه گواه این ادعاست.

 

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۰، این سازمان استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مدارس را در صدر برنامه‌ها و توجه خود قرار دارد، افزود: اتفاق تلخ سال ۹۱ شین آباد موجب شد مجلس شورای اسلامی بخشی از اعتبارات عوارض گاز را به توسعه و سرعت بخشی به استانداردسازی گرمایشی و سرمایشی مدارس اختصاص دهد و همین اقدام اثربخش موجب شد در فاصله سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶ حدود ۲۴ هزار مدرسه با ۱۷۰ هزار کلاس درس استانداردسازی گرمایشی شود تا کشورمان کمتر شاهد حوادث شوم و مرگبار برای امانت‌های گران‌بهای مردم باشد.

 

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اضافه کرد: نظام جمهوری اسلامی با مشارکت خیرین و اهتمام ارکان سازمان نوسازی مدارس کشور به توفیقات بزرگی مانند افزایش سرانه ۵.۲ متری در سال‌های اخیر در مقایسه با ۱.۵ متری آن در این ایام قبل از انقلاب و ساخت حدود ۱۰ هزار مدرسه با تعداد ۶۵ هزار کلاس درس، مقاوم‌سازی تعداد ۳۵۰۰ مدرسه و ۳۰ هزار کلاس درس، تربیت نیروی فنی و مهندسی متخصص در امر ایمن سازی و مدرسه‌سازی، کسب دانش ایمن سازی و ساخت مدرسه ایمن دست یافته است.

 

وی افزود: اما با تمام این اتفاقات خوب و علی‌رغم همه توجه‌ها به امر مدرسه سازی با حضور بی‌نظیر نیک اندیشان خیر مدرسه ساز و مشارکت ستودنی بخش‌هایی مانند بنیاد برکت، بنیاد علوی، بانک‌ها و موسسات مختلف، امروزه در شرایطی قرار گرفتیم که همچنان ۳۰ درصد مدارس کشورمان ناایمن هستند.

 

رخشانی مهر گفت: بر این باوریم که امروزه نگاه به مدرسه دیگر صرفاً یک ساختمان ساده نیست بلکه مدرسه آینه‌ای از حیات علمی و فرهنگی جامعه است که بالقوه قادر است به مدد معلم و محتوا بیاید و تغییرهای ذهنی و احساسی و فکری را توسعه دهد و از این طریق در امر آموزش و پرورش مشارکت کند.

 

وی افزود: ما بر این باوریم که آنچه امروز به عنوان مدل کاربردی مدرسه شناخته می‌شود کمتر توانسته است هدف مهم و تازه‌ای نسبت به اولین نمونه‌های مدارس جدید مطرح کند؛ این در حالی است که محتوای آموزشی از آن زمان تاکنون دستخوش تغییر و تحولات سریع شده است و به همین دلیل ما نیز در چهارچوب زیر نظام فضا و تجهیزات سند تحول بنیادین و در راستای مطالبه مردم مبنی بر ایجاد ضرورت نشاط و شادابی در مدارس، توسعه مدارس سبز با رویکرد زیست محیطی و انرژی‌های تجدید پذیر و مدیریت پسماند، ساخت مدارس ویژه مناطق با جغرافیای پراکنده و با تأکید بر حفظ اقلیم و معماری بومی و محلی و امکان‌یابی مدارس را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

 

 

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش