شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۹:۴۰ - ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۲۳۱۸
آموزش و پرورش

سوءاستفاده مدارس لاکچری از کرونا: هم پول تعطیلی امسال را بدهید، هم شهریه سال بعد را

مدارس لاکچری,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش

گزارش‌های دریافتی از مدارس، حاکی است که تعطیلات کرونا، زمینه‌ساز بروز اختلافاتی بین مدارس، معلمان و خانواده‌های دانش‌آموزان شده است؛ نزاعی که به نظر می‌رسد، برنده آن مدارس و بخصوص مدارس غیرانتفاعی و لاکچری هستند.

**مدارس دولتی؛ معلمان رسمی و پاس دادن دانش‌آموز به تلویزیون

در مدارس دولتی که عمده معلمان آن، دارای رابطه استخدامی با آموزش و پرورش هستند، به  نظر می‌رسد خانواده‌ها در تعطیلات دوماهه کرونا، کمتر امکان مطالبه از مدرسه را دارند و گزارش‌ها حکایت از این دارد که مدارس دولتی بسته به میزان تعهد کاری کادر خود، در تعطیلات کرونا برای دانش‌آموزان وقت صرف کرده‌اند.

از این رو، با وجود اینکه برخی مدارس دولتی و معلمان، متعهدانه کلاس‌های آنلاین را برگزار می‌کنند و درس را به خاطر کرونا متوقف نکرده‌اند، اما برخی از آنان، علی‌رغم دریافت حقوق و مزایای خود به صورت کامل، کمترین میزان وقت را برای دانش‌آموزان اختصاص داده و آنان را به آموزش ۲۰ دقیقه‌ای تلویزیونی در شبکه آموزش، ارجاع می‌دهند.

**غیرانتفاعی‌ها؛ از ظلم به معلمان روزمزد تا فشار به خانواده‌ها

اما در مدارس غیرانتفاعی، ماجرا کمی متفاوت است. از آنجا که در این دست از مدارس، خانواده‌ها عمدتا شهریه‌های سنگینی را متحمل شده‌اند، تدریس آنلاین در ایام تعطیلات کرونا به صورت جدی ادامه داشته و در جریان بوده است.

با این حال، نکته‌ای که درباره مدارس غیرانتفاعی مهم به نظر می‌رسد، حقوق و مزایای معلمان حق‌التدریس است. برخی گزارش‌ها حکایت از آن دارد که بعضی از مدارس غیرانتفاعی علی‌رغم دریافت کامل شهریه سال ۹۸ از خانواده‌ها، حقوق معلمین روزمزد را با توجیه تعطیلات دوماهه، به صورت کامل پرداخت نکرده‌اند.

در واقع، برخی مدارس غیرانتفاعی، هم همه شهریه را از خانواده‌ها دریافت کرده‌اند و هم به معلمان حق‌التدریس خود که عمده کادر این مدارس نیز از این دست هستند، در پاسخ به مطالبه حقوق و مزایا، اظهار می‌کنند: دو ماه مدرسه‌ها تعطیل بوده است. این در حالی است که این معلمان، به دلیل تزلزل جایگاه شغلی خود، بیش از معلمان رسمی و استخدامی، برای ادامه کار تدریس در ایام کرونا، وقت می‌گذارند.

از سوی دیگر، گزارش‌هایی از بروز اختلاف بین خانواده‌ها و مدارس غیرانتفاعی در زمینه وجوه دریافت شده برای غذا، بوفه، سرویس مدارس و کلاس‌های فوق برنامه خبر می‌دهند؛ خدماتی که مدارس به دلیل تعطیلات کرونا از ارائه آنها معاف شدند ولی وجه آن را پیشاپیش از خانواده‌ها دریافت کرده‌اند. همه ساله، مدارس غیرانتفاعی وجوهی را تحت عنوان خدمات ویژه از خانواده‌ها دریافت می‌کنند که امسال نیز پیش از ایام تعطیلات، دریافت‌ها در این زمینه صورت گرفته و حالا مدرسه‌ها در مقابل مطالبه خانواده‌ها، از بازگرداندن این وجوه امتناع می‌کنند. 

امسال، فضا و امکانات فیزیکی مدارس تنها برای نصف سال از سوی دانش‌آموزان مورد استفاده قرار گرفت و تدریس آنلاین نیز به نسبت تدریس حضوری، وقت کمتری از معلمین می‌گیرد. در واقع امسال، عمده بار تحصیلی دانش‌آموزان بر دوش خانواده‌ها و خود محصلان است؛ با این حال، مدارس غیرانتفاعی نه تنها نسبت به استرداد وجوه مازاد بر شهریه اقدام نمی‌کنند، بلکه شهریه سال ۹۸ را نیز تمام و کمال دریافت کرده و پیش از عید، با فشار بر مردم، از خانواده‌هایی که احیانا به مدرسه بدهکار بودند، باقی‌مانده شهریه را طلب می‌کردند.

و بدتر از همه، در حالی که خانواده‌ها و دانش‌آموزان هنوز نگران وضعیت تحصیلی سال ۹۸ هستند و اختلافات بر سر مسائل فعلی همچنان در جریان است، برخی مدارس غیرانتفاعی و به ویژه مجتمع‌های اسم و رسم‌دار و لاکچری که عموما تحت عنوان مدارس غیرانتفاعی مذهبی و اسلامی فعالیت می‌کنند، در اقدامی پرشتاب و عجیب، در حال تعیین تکلیف ثبت‌نام‌های سال ۹۹ گاه به صورت تهدیدآمیز هستند و خانواده‌ها را برای شهریه سال آینده، تحت فشار گذاشته‌اند.

پیش و پس از نوروز ۹۹، برخی مدارس غیرانتفاعی، با تماس یا ارسال پیامک‌های اخطارآمیز و تهدیدگونه، به والدین دانش‌آموزانی که در حال گذراندن سال تحصیلی ۹۸ در همان خانه خود هستند، عنوان کرده‌اند که برای مرحله اول ثبت نام فرزندانشان، اقدام به واریز وجه کنند و عدم واریز وجه تا موعد مقرر از سوی مدرسه، به منزله انصراف از تحصیل در آن مدرسه قلمداد می‌شود.

هرچند مدارس غیرانتفاعی عمدتا در همه سال‌ها، در همین ماه‌های اسفند و فروردین و اردیبهشت اقدام به ثبت نام سال تحصیلی آینده می‌کردند و به نظر می‌رسد برای سال ۹۹ نیز حق دارند تکلیف تعداد ثبت‌نامی‌های خود را بدانند؛ اما در شرایط کنونی که خانواده‌ها هم ممکن است درگیر مسائل مالی باشند و هم نگران وضعیت تحصیلی فرزندانشان در سال ۹۸ هستند، شاید لازم باشد مدرسه‌ها اندکی از بار خانواده‌ها کاسته و با راه آمدن با آنان، شرایط روانی والدین و دانش‌آموزان را بیش از پیش پیچیده‌تر نکنند و اندکی از شتاب خود برای تعیین تکلیف سال آینده بکاهند.

سوءاستفاده مدارس لاکچری از کرونا: هم پول تعطیلی امسال را بدهید هم شهریه سال بعد را/ ظلم کرونایی به معلمان حق‌التدریس/ امتناع مدارس از بازگرداندن پول غذا، سرویس و خدمات ویژه/ مدارس دولتی دانش‌آموزان را به تلویزیون پاس می‌دهند

تصویر پیامک یکی از مدارس مشهور و قدیمی مذهبی و غیرانتفاعی که در آن خطاب به خانواده‌ها، قید شده: «عدم واریز مبلغ کامل به منزله انصراف شما محسوب می‌گردد.»

**آموزش و پرورش و سرنوشت تحصیل دانش‌آموزان در دستان باد

نخستین تجربه تدریس و کلاس آنلاین در کشور ما که به واسطه شیوع یک بیماری ویروسی خطرناک آغاز شده، نیازمند نظارت جدی آموزش و پرورش است. در غیر اینصورت، معلمین حق‌التدریس و به طور ویژه دانش‌آموزان و خانواده‌ها متضرر خواهند بود که بالطبع برای آنکه در مسیر شغلی و ادامه تحصیل فرزندانشان خللی ایجاد نشود، صدایشان به جایی هم نخواهد رسید.

به نظر می‌رسد، آموزش  و پرورش که بسترهای لازم را برای برگزاری کلاس‌های آنلاین نیز ندارد، وظیفه خود را در این زمینه به منع مدارس در استفاده از پیام‌رسانه‌های غیروطنی تقلیل داده و سرنوشت یکسال تحصیلی را به بخش های خودمختار مدارس واگذار و خانواده‌ها و دانش‌آموزان را در نگرانی رها کرده است. 

entekhab.ir
  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش