رییس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی از ستاد ملی مبارزه با کرونا تقاضا کرد از بازگشایی حضوری مدارس در کلیه مناطق کشور جلوگیری کنند.
به گزارش تسنیم، رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی از ستاد ملی مبارزه با کرونا تقاضا کرد از بازگشایی حضوری مدارس در کلیه مناطق کشور جلوگیری کنند.
متن نامه سرگشاده دکتر عباس آقازاده به شرح زیر است:
به اسم خدا
ستاد ملی مبارزه با کرونا، ازجان میلیون ها دانش آموز دفاع کند!
وزیر آموزش و پرورش طی بیاناتی در اجلاس با مدیران مربوطه، اظهار داشته اند که مدارس باید از شنبه ۱۵ شهریور، بطور حضوری بازگشایی شوند. این «دستور» جناب وزیر، با شرایط حاکم بر همه گیری ویروس کرونا (corona) و وضعیت «قرمز» بسياري از مناطق کشور، همخوانی ندارد. به خطر انداختن جان میلیون ها دانش آموز و آموزگار و خانواده های ایشان، و دخالت در کارشناسی تخصصی نحوه مقابله و مبارزه با بیماری از سوی مسؤلین غیرمرتبط با امور بهداشتی، میتواند در کم ترین فاصله زمانی به یک فاجعه انسانی تبدیل شود.
لذا از مسؤلین ستاد ملی مبارزه با کرونا، جداً تقاضا می کنیم ضمن اعمال قاطعیت در اجرای فرامین بهداشتی و پروتکل های ملی مبارزه با کرونا، از احتمال بازگشایی حضوری مدارس در تمامی مقاطع تحصیلی و در کلیه استان ها و مناطق کشور، اکیداً جلوگیری بفرمایند.
مدارس تا روز شنبه نحوه حضور دانش آموزان را اطلاع خواهند داد
علی باقرزاده رییس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی آموزش و پرورش در خبر ۲۱ گفت: ۱۵ شهریور ماه سال تحصیلی جدید آغاز می شود، دانش آموزان قبل از حضور در مدرسه از طریق کانال های ارتباطی که مدارس با دانش آموزان و خانواده ها دارند و از طریق تماس تلفنی با مدیر مدرسه و کارکنان از وضعیت حضور در مدرسه مطلع شوند.
او ادامه داد: حدود ۳۵ درصد مدارس کشور جمعیت اندکی دارند و فاصله گذاری در آن ها رعایت می شود، حدود ۴۳ درصد مدارس زیر ۵۰ نفر جمعیت دارند و تعداد مدارس کم جمعیت بسیار زیاد است یعنی حدود ۶۲ درصد مدارس کشور زیر ۱۰۰ نفر دانش آموز دارند و در تمام اینها امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تدریس حضوری وجود دارد.
رییس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی آموزش و پرورش گفت:تقریبا ثبت نام ها انجام شد و دانش آموزان کتاب های درسی را از مدرسه تحویل گرفته اند. تمام مدارس در شبکه های اجتماعی مختلف کانال اطلاع رسانی دارند که تا قبل از روز شنبه از طریق کانالهای اطلاع رسانی خود وضعیت حضور دانش آموزان را مشخص خواهند کرد ولی اگر دانش آموزی تا این روز از وضعیت حضور در مدرسه مطلع نشد روز شنبه قبل از حرکت به سمت مدرسه تماس بگیرد که آیا در آن روز باید به مدرسه برود یا خیر.
باقرزاده در مورد توانایی مدارس برای اجرای پروتکل های بهداشتی گفت: قواعدی تعیین کردیم از جمله ضدعفونی کردن محیط و در تمام مدارس انجام می شود، سال پیش سرانه قابل توجه به مدارس داده شد و در آستانه شروع مدارس مجدد سرانه ابلاغ شده و از این جهت مشکلی وجود ندارد ارزیابی هایی که ما انجام می دهیم و ارتباطات مستمر با شهرستان ها و مناطق داریم که نشان می دهد مدارس آمادگی دارند.
رییس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی آموزش و پرورش افزود: در ایام امتحانات خرداد و تیر ماه ۲۱ روز دانش آموزان پایه نهم و دوازدهم به مدرسه آمدند که حدود ۸۰۰ هزار نفر دانش آموزان پایه دوازدهم و حدود یک میلیون نفر دانش آموزان پایه نهم به مدرسه آمدند و هیچ گزارشی نداشتیم که پروتکل های بهداشتی رعایت نشده است.
او با اشاره به این که مدلهای بازگشایی مدارس متفاوت است و یکی از روش ها تقسیم دانش آموزان و حضور آن ها در روزهای زوج و فرد است، متذکر شد: اختیار تصمیم گیری در مورد موضوعات را به شورای مدرسه داده ایم که به اقتضای مساحت مدرسه، تعداد دانش آموزان، وضعیتی که در تهویه می توانند داشته باشند، بعد مسافت خانواده ها، سطح سواد والدین و در نهایت با کنار هم قرار دادن تمام مولفه ها مدلهای مختلف را برای حضور و آموزش دانش آموزان طراحی می کنند که یکی از آن ها روش زوج و فرد است.
باقرزاده افزود: امکان دارد عده ای از دانش آموزان نیاز آموزشی بیشتری داشته باشند بنابراین باید روزهای بیشتری به مدرسه بیایند در این میان دسترسی دانش آموزان به روش های مختلف آموزشی مهم است مثلاً ممکن است تاریخی دانش آموزان به آموزش مجازی دسترسی نداشته باشند بنابراین زمان بیشتری برای آموزش حضوری نیاز خواهند داشت.
***
جزئیات حضور دانش آموزان، از زبان وزیر آموزش و پرورش: در تمام مناطق از ۱۵ شهریور مدارس دایر هستند
محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، اظهار کرد: ما دو اولویت بسیار مهم داریم که هر تصمیمی تحت این دو اولویت است که اولی، سلامت است و هیچ تصمیمی نخواهیم گرفت که در آن لحاظ نشود و اولویت دوم، تداوم آموزش است.
وی ادامه داد: تجربیات دنیا را هم در این خصوص بررسی میکنیم؛ مدارس برخی کشورها از جمله مدارس کشورهای اروپا و آسیای جنوب شرقی از یک هفته قبل باز شده است و هیچ آموزشی هم جایگزین آموزش حضوری نخواهد بود بنابراین اولویت آموزش حضوری، اصل است.
* تفاوت معناداری بین مناطق سفید، زرد و قرمز نیست/ همه مناطق پرخطر هستند
حاجی میرزایی اضافه کرد: عنوان شده است تفاوت معناداری بین وضعیتهای مختلف سفید، زرد و قرمز نیست و میگویند حتی از وضعیت سفید بیشتر نگران هستیم چون عدم رعایت پروتکلها موجب میشود این مناطق به سرعت تبدیل به منطقه زرد و قرمز شوند و بر همین اساس باید همه مناطق را مناطق پرخطر دانست و رعایت پروتکلها را در نظر گرفت پس در تمام مناطق کشور، یک پروتکل رعایت شود.
وی به رعایت پروتکل سلامت در آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: از جمله این موارد میتوان به رعایت فاصله یک متر بین دانشآموزان در کلاس درس، عدم افزایش زمان کلاس درس بیشتر از ۳۵ دقیقه، توقف فعالیتهای ورزشی و برنامه صبحگاهی مدارس، تفاوت در زمان تردد دانشآموزان به مدرسه، ضدعفونی مدارس و استفاده از ماسک توسط معلمان و دانشآموزان اشاره کرد؛ هر جا که بتوانیم این پروتکل ها را رعایت کنیم، کلاسها را دایر خواهیم کرد.
* ۳۸ درصد مدارس بیش از ۱۰۰ دانشآموز دارند
وزیر آموزش و پرورش به وضعیت تراکم مدارس و تعداد دانشآموزان اشاره کرد و ادامه داد: ۶۲ درصد مدارس دارای جمعیت کمتر از ۱۰۰ نفر و ۴۰ درصد مدارس دارای جمعیت کمتر از ۵۰ دانشآموز هستند یعنی مانند شرایط عادی و روزهای طبیعی مدارس است و میتوانند کلاسهای درس را با رعایت پروتکلها برگزار کنند.
وی اضافه کرد: ۳۸ درصد مدارس بالای ۱۰۰ دانشآموز دارند که متناسب با متراژ مدرسه و کلاس به شورای مدرسه اختیار دادیم که دانشآموزان را گروهبندی کنند و بر اساس آن به مدرسه بیایند.
* پیشبینی پروتکلهای سختگیرانه سلامت در آموزش و پرورش
حاجیمیرزایی با بیان اینکه بر این اساس همه مدارس را در ۱۵ شهریور باز میکنیم، گفت: مدارسی که امکان رعایت پروتکل هست، به شکل طبیعی هر روز دایر هستند و اگر کلاس پرجمعیت باشد، دو گروه میشوند که ۷، ۸ درصد کلاسها خیلی پرجمعیت هستند و ممکن است سه گروه شوند.
وی در پاسخ به این پرسش که «قبلا اعلام کردید که مدارس بر اساس سه سناریو است و چرا تغییر کرد»، گفت: نمیشود که هر خانوادهای هر روز بپرسد در چه شرایطی هستیم و آیا امروز فرزندمان را به مدرسه بفرستیم یا نفرستیم. البته ما هر هفته اوضاع را رصد میکنیم و پروتکلهای سختگیرانه را در آموزش و پرورش ایجاد کردیم و همه کادر ستادی قرار شد تک تک به مدارس سر بزنند.
* فعالیت سرویس مدارس بر اساس پروتکل است/ «ضدعفونی» قبل و بعد از حضور دانشآموزان
وزیر آموزش و پرورش درباره فعالیت سرویس مدارس، اظهار کرد: خانوادهها از سرویس مدارس میتوانند استفاده کنند که فعالیت سرویس مدارس بر اساس پروتکل است؛ به عنوان مثال قبل و بعد از حضور دانشآموزان باید ضدعفونی شود.
وی در خصوص قوانین درباره رانندگان سرویس مدارس نیز افزود: مجموعهای در وزارت کشور مسؤولیت سرویس مدارس را دارد و در این خصوص پروتکل وجود دارد و انجمن اولیا و مربیان هم به خانوادهها آموزش میدهد.
- 13
- 3