دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۰:۰۱ - ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۲۲۵
آموزش و پرورش

بازگشایی عجولانه مدارس می‌تواند فاجعه ایجاد کند

عضو ستاد ملی کرونا: ۳ شرط بازگشایی مدارس در دوران کرونا که در ایران رعایت نشد

بازگشایی مدراس در شرایط کرونا,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
دکتر مردانی می گوید که چند شرط مهم در بازگشایی مدارس در ایران رعایت نشده است.

دکتر مسعود مردانی در مورد بازگشایی مدارس در ایران اظهار‌کرد: سازمان جهانی بهداشت می گوید برای بازگشایی مدرسه باید ۳ شرط وجود داشته باشد، آن هم نه در یک مدرسه بلکه در یک شهر.

باوجود همه اطلاع رسانی ها بحث داغ این روزها بازگشایی مدارس است و خانواده ها به شدت نگران فرزندانشان هستند، حتی حالا که وزیر و سخنگو و مدیر و همه گفته اند الزامی به حضور در مدرسه نیست. ولی وقتی گفته می شود کودکان ناقل خاموشند و حتی تا ۳ هفته می توانند هیچ علامتی از خود بروز ندهند، بعضی والدین پیشنهاد تعطیلی یک ساله مدارس را برای سلامت نگه داشتن خود و فرزندانشان مطرح می کنند.

دکتر مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا دراین باره به همشهری آنلاین گفت: هر دو بعد قضیه نرفتن یا رفتن بچه ها را به مدرسه باید ببینیم و بعد فکر کنیم که باید چکار کنیم و البته این کارِ بسیار سختی است. پیش بینی خوشبینانه سازمان جهانی بهداشت این است که کرونا تا تابستان سال دیگر هست. حالا بیاییم بگوییم تا آن موقع هیچ بچه ای مدرسه نرود. می دانید در همین ۶، ۷ ماهی که بچه ها در خانه بودند، چقدر خشونت خانگی افزایش پیدا کرده است؟ یا چقدر بچه هایی که از خانه بیرون نیامده بودند، دچار افسردگی شدند؟ یا میزان استرس در بچه ها و خانواده ها چقدر بیشتر شده است؟ بعضی بچه ها حتی از خانه درمی روند و گرفتار اعتیاد و کارهای خلاف می شوند.

متخصص بیماری های عفونی افزود: پس این که تمامی مدارس تا پایان پاندمی کرونا (corona) بسته شوند، زیاد دلپسند نیست، حتی شاید برای کسانی که الان مدافع این کار هستند. از آن طرف هم منِ پدر یا مادر نمی خواهم بچه ام را به مدرسه بفرستم و او با کرونا برگردد و بیمار یا ناقل آن شود و باعث مرگ مثلا پدربزرگ و مادربزرگش بشود.

۳ شرط مهم

او اظهار‌کرد: بازگشایی مدارس در زمان پاندمی کووید آن قدر حائز اهمیت است که سازمان جهانی بهداشت از حدود ۴ هفته قبل یک دستورالعمل چندین صفحه ای برای آن صادر کرده است. در چنین شرایط دوگانه ای، سازمان جهانی بهداشت آمده و گفته است که باید شرایط خاص برای بازگشایی مدارس وجود داشته باشد؛ شرایطی غیر از آمادگی آموزش و پرورش و سیستم بهداشت و درمان در شرایط پاندمی کرونا. غیر از این آمادگی ها، یک سری فاکتورهای اپیدمیولوژیک وجود دارد که باید باشند تا مدارس بازگشایی شوند.

مردانی توضیح داد: سازمان جهانی بهداشت می گوید برای بازگشایی مدرسه باید ۳ شرط وجود داشته باشد، آن هم نه در یک مدرسه بلکه در یک شهر. نخست این که موارد جدید ابتلا در آن شهر به کم تر از ۱۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر طی یک هفته برسد. دوم این که کمتر از ۵ درصد تست های پی سی آر در هفته مثبت باشد و سوم اینکه تعداد مراجعه کنندگان به مراکزی مثل مطب ها و درمانگاه ها با علایم کرونا در هفته باید کمتر از ۵ درصد تعداد کل بیماران باشد. اگر این موارد بیشتر از حد تعیین شده باشد، معنی اش این است که اوضاع خوب نیست و نباید مدارس باز شوند.

عضو ستاد ملی کرونا اظهار‌کرد: در این میان باید توجه کرد که ما در ایران به اندازه کشورهای اروپای غربی و آمریکا تست پی سی آر انجام نمی دهیم چون همه کیت های آن وارداتی و درنتیجه هزینه بر است، حالا تفسیر اینها چیست؟ ما اینها را در قالب رنگ های هشدار دهنده بیان می کنیم. مثلا در منطقه ای که قرمز است، احتمالا تعداد ابتلای جدید هفتگی بیش از ۱۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است. به دنبال آن، احتمالا تست های پی سی آر بیشتری مثبت می شود و تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی با علائم کرونا هم بیشتر می شود. اینجاست که مدرسه باید تعطیل و آموزش مجازی شود. اگر در شهری این شرایط وجود داشته است و ما مدارس را باز کرده ایم، این کار عجولانه بوده و حتما باید تجدیدنظر شود.

او افزود: ولی اگر در شهری مثلا کم تر از ۱۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر ابتلای جدید در هفته داشتیم، وضعیت آن شهر سفید است و مدارس میتوانند با رعایت فاصله فیزیکی و پروتکل های بهداشتی باز شوند. اگر شرایط بین این دو بود، یعنی مثلا ۱۰ تا ۱۰۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر ابتلای جدید هفتگی داشتیم، وضعیت زرد است و حداکثر ۲ بار در هفته بچه ها میتوانند به مدرسه بروند و حضوری آموزش ببینند و بقیه هفته را در خانه از طریق تلویزیون یا فضای مجازی آموزش ببینند.

بازگشایی مدراس در شرایط کرونا,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش

مردانی در مورد سابقه بازگشایی مدارس در شرایط پاندمی کرونا در کشورهای دیگر به ۳ کشور آلمان ، فرانسه و سنگاپور اشاره نمود و اظهار‌کرد: این کشورها پس از این که توانستند در کنترل بیماری موفق شوند، مدارس را بدون کوچک ترین محدودیتی باز کردند ولی بلافاصله افزایش موارد ابتلا را شاهد بودند و دوباره مدارس را بستند.

بازگشایی مدارس کار درستی بوده؟

مردانی به جلسه دیروز کمیته علمی ستاد ملی کرونا اشاره می کند و می گوید: دیروز سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۹ در کمیته علمی ستاد کرونا در این زمینه توضیحاتمان را بیان کردیم و قرار شد نوشته ای به وزیر محترم آموزش و پرورش و وزیر بهداشت داده شود و به تفصیل از آن صحبت شود، اینها تمام حساب و کتاب دارد و یادمان باشد بازگشایی عجولانه مدارس، ریختن بچه ها به آن شکل در مدارس که دیدیم، نداشتن سیستم نظارتی و عدم آموزش صحیح مربیان مشکل را ده چندان می کند.

او افزود: بدبختی این است که ما در مهرماه امکان دارد علاوه بر کرونا با اپیدمي آنفلوآنزا به علاوه سرما خوردگی روبرو شویم. این شرایط را اضافه کنید به مدارسی که شرایط خاص و لازم پاندمی در آن ها حاکم نیست. ممکن است فاجعه رخ دهد و ما دوباره با طغیان بیماری روبه رو شویم. یعنی از این پیک خفیف به پیک شدید برسیم.

عضو ستاد ملی کرونا معتقد است در هفته اول بازگشایی مدارس مطمئنا سرکشی های مسوولان وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت به مدارس زیاد است: ولی آیا این کار تا پایان سال تحصیلی تداوم خواهد داشت؟! آیا بعد نظارتی در مدارس آنقدر قوی است که اگر مدرسه ای پروتکل ها را رعایت نکرد، بتوان درِ آن مدرسه را بست؟! من فکر می کنم خیلی باید با تأنی با مساله بازگشایی مدارس برخورد کرد.

او تأکید کرد: اگر روند کاهش بیماری به همین صورت ادامه پیدا کند، شاید ما در ماه های آینده بتوانیم به مردم بگوییم بدون دغدغه بچه هایشان را به مدرسه بفرستند ولی بنظر میرسد که الان در چنین موقعیتی نیستیم.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش