به گزارش سازمان سنجش آموزش کشور، رئیس این سازمان در نشست با عوامل اجرایی آزمون سراسری (کنکور) سال ۱۴۰۱ گفت: در میان استانها، در میزان قبولی کنکور استان یزد با ۱۸.۹ درصد قبولی اول و لرستان هم با ۸.۳۹ درصد قبولی استان آخر است، ضمن اینکه در گروه علوم ریاضی و فنی آزمون سراسری تعداد صندلیها از داوطلبان بیشتر است یعنی برای ۲۵۰ هزار صندلی ۱۵۰ هزار داوطلب داریم و ۱۰۰ هزار صندلی خالی مانده است.
وی با بیان اینکه استان قزوین جزو استانهای رده دوم در میزان پذیرش کنکور است، افزود: قزوین در کنار استانهایی مثل خراسان جنوبی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، مازندران و آذربایجان شرقی در ردیف استانهای ردیف دوم قرار دارد و از نظر میزان قبولیها از میانگین کشور بالاتر است.
دکتر پورعباس با یادآوری اینکه ۲ نوع پذیرش با آزمون و پذیرش به صرف سوابق تحصیلی داریم، گفت: در حوزه پذیرش از طریق آزمون استان قزوین با ۱۳.۲۶ درصد در رده ۱۱ کشوری قرار دارد و با توجه به اینکه میانگین کشور ۱۲.۲۹ درصد است، از این میانگین یکدرصد بیشتر پذیرش دانشجو دارد.
وی ادامه داد: در حوزه پذیرش با سوابق تحصیلی قزوین با میزان پذیرش ۳۱.۶۷ درصد استان چهاردهم کشور است. در این حوزه استان یزد همچنان اول است. در مجموع پذیرش با آزمون و بدون آزمون نیز قزوین در کشور در رتبه چهاردهم قرار دارد.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه وضعیت استان قزوین در پذیرش رشتههای گروه علوم ریاضی و زبانهای خارجی اصلاً خوب نیست، گفت: در گروه علوم ریاضی و فنی قزوین با ۲۷ درصد قبولی استان بیستوپنجم کشور است و این نشان میدهد که آموزش و پرورش استان سرمایهگذاری خوبی در این رشته انجام نداده است.
وی ادامه داد: همچنین در گروه آزمایشی زبانهای خارجی وضعیت استان قزوین نامطلوب است و با ۱.۵ تا ۲ درصد قبولی رتبه ۳۰ میزان قبولیها را در اختیار دارد که در این بخش قم و سمنان استانهای اول و دوم هستند. این نشان میدهد که در قزوین روی رشته زبانهای خارجی اصلاً کار نمیشود.
دکتر پورعباس ادامه داد: استان قزوین در میزان پذیرش و قبولی رشتههای گروه علوم تجربی با ۱۰.۴۶ درصد رتبه ۱۴ کشور را دارد و بالاتر از میانگین کشوری قبولی دارد. اما در گروه علوم انسانی وضعیت استان از بقیه رشتهها بهتر است و رده نهم میزان قبولیهای کشوری را در اختیار دارد.
- 18
- 2
کاربر مهمان
۱۴۰۱/۲/۶ - ۱۹:۲۵
Permalink