سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۰۸:۴۳ - ۰۵ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۰۴۱۱
اخبار کنکور و آزمون ها

رتبه‌های کنکور؛ از کاف تا گاف!

کنکور,رتبه های کنکور
عده‌ای در حالی مدعی «گاف دادن وزارت آموزش و پرورش در تحلیل رتبه‌های کنکور» هستند که خودشان بعد از دو هفته سکوت در برابر توضیحات منطقی مقامات این وزارتخانه، این روزها تغییر آرایش تیمی داده‌اند و از لاک دفاعی به خط حمله آمده‌اند!

به گزارش پانا، اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری موجب شد که یک نتیجه و روال ثابتِ هرساله، تبدیل به سوژه جنجالی علیه دولت مردمی و وزارت آموزش و پرورش شود. چراکه عده‌ای مدعی شدند «امسال اتفاق بسیار عجیب و غریبی در آمار برگزیدگان کنکور سراسری رخ داده است و فقط ۲ و نیم درصد از رتبه‌های برتر کنکور، در مدارس دولتی درس می‌خوانده‌اند!»

بلافاصله بعد از این ادعای پرماجرا و هدف‌دار، خبرگزاری پانا مروری بر روال و آمار کنکور در سال‌های گذشته داشت و این واقعیت را بازگو کرد که اتفاق عجیبی در کنکور امسال رخ نداده است و درصد قبولی‌های مدارس دولتی (اعم از سمپاد و غیرسمپاد) و مدارس غیردولتی تقریبا مشابه میانگین سال‌های گذشته است.

علاوه بر این، مشخص شد که تحلیل‌کنندگان آمار رتبه‌های امسال، دست به یک ترفند خاص زده‌اند و استثنائا امسال(!) مدارس سمپاد را به وضوح از زیرمجموعه مدارس دولتی خارج کرده‌اند!

امروز اما نمی‌خواهیم درباره این موضوع بحث کنیم که آیا مدارس سمپاد جزو مدارس دولتی محسوب می‌شوند یا خیر؟ و آیا این سمپاد فقط مختص افراد برخوردار است یا اینکه بسیاری از دانش‌آموزان خانواده‌های کم‌برخوردار نیز در این مدارس تحصیل می‌کنند؟

البته با پاسخ‌های شفاف مقامات وزارت آموزش و پرورش و پرده‌برداری از سناریوی ناامیدسازی فرزندان این مرز و بوم، این حقیقت آشکار شد که عده‌ای به دنبال بازارسازی برای آموزشگاه‌ها و موسسات کنکور هستند تا با ادبیات فریبنده و به‌ظاهر حمایتگر، بخش قابل توجهی از نوجوانان و خانواده‌های آنها را به استفاده از خدمات این مراکز وادار کنند و از منفعت‌های اقتصادی‌اش بهره‌مند باشند.

اما بعد از توضیحات مقامات وزارت آموزش و پرورش و افشای برخی نقشه‌ها و اهداف پشت پرده، طراحان و هدایتگران این جریان بیش از دو هفته در سکوت به سر بردند و فقط شنونده بودند؛ تا اینکه در روزهای گذشته تغییر آرایش تیمی دادند و با خروج از لاک دفاع و سکوت، به خط حمله آمدند و «گاف وزارت» را فریاد زدند تا سوژه جدیدی را در فضای رسانه‌ای دنبال کنند.

بنابراین روزهای گذشته مطالبی درباره «گاف دادن وزارت آموزش و پرورش در تحلیل رتبه‌های کنکور امسال» در یک رسانه منتشر و در تعداد دیگری از رسانه‌ها بازنشر شد. این افراد و رسانه‌ها مدعی شدند که فعالیت قرارگاه عدالت تربیتی و نصیب برابر آموزشی در وزارت آموزش و پرورش، نشان‌دهنده این است که این وزارتخانه از اساس قبول دارد که رتبه‌های برتر کنکور سراسری امسال، مربوط به مدارسی است که دولتی نیستند.

اما این سناریوی جدید و نوع دامن زدن به آن، دارای خطاهای فاحش است:

اول: قرارگاه عدالت تربیتی و نصیب برابر آموزشی، چندین ماه قبل از اعلام نتایج اولیه کنکور و حتی قبل از برگزاری کنکور، تشکیل شده است.

دوم: این قرارگاه به هیچ وجه قرار نبوده است که در روند کنکور امسال دخیل باشد و حتی بنا نیست در سال‌های آتی، تاثیر ناگهانی در روندی داشته باشد که حاصل عملکرد بیش از یک دهه اخیر بوده است.

سوم: تحلیل آمار رتبه‌های اعلام شده در نتایج اولیه کنکور و مقایسه آن با سال‌های گذشته، نشان می‌دهد که اتفاق عجیب و غریبی در کنکور امسال رخ نداده است. بنابراین اگر اشکالی از نظر این مدعیان وجود دارد، متوجه متولیان امر در سال‌ها و دوره‌های گذشته است؛ نه دولت و وزارتخانه‌ای که عمرش به یکسال می‌رسد.

چهارم: مروری بر تاثیرات منفی جریان‌سازی‌های یک ماه اخیر توسط افراد خاص با اهداف خاص، نشان می‌هد که متاسفانه برخی دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها از قبولی در کنکور سال آینده مایوس شده‌اند و البته تعداد قابل توجهی از آنها در اندیشه ثبت‌نام در مراکز، موسسات و آموزشگاه‌های کنکور هستند! همین یک مورد، نشان می‌دهد که چه اهداف مالی و اقتصادی در ورای این جریان‌سازی به‌ظاهر دلسوزانه وجود داشته است.

پنجم: امروز در شرایطی شاهد جوسازی علیه مجموعه آموزش و پرورش با توسل به آمار مشابه هرساله هستیم که وزیر آموزش و پرورش، سخنگوی این ورازتخانه و دیگر مقامات مرتبط، درصدد ایجاد شرایط مناسب برای تحصیل رایگان یا همراه با تخفیف ویژه برای دانش‌آموزان کم‌برخوردار در مدارس سمپاد هستند و بارها تاکید کرده‌اند که دانش‌آموزان مستعد نباید به دلایل مالی امکان تحصیل در این مدارس را نداشته باشند. آیا افراد خاصی از این رویکرد انسان‌دوستانه متضرر خواهند شد؟!

ششم: سوال مهم این است که چرا این جریان دلسوز و نوظهور مدعی عدالت، سال‌های گذشته در مواجهه با همین آمار و ارقام در کنکورهای سراسری، سکوت کرده بودند و اعتراضی به وضعیت موجود و مشابه نداشتند؟!

هفتم: ای کاش این جریان نوظهور، حداقل به این موضوع واقف باشد که وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم، در حال آبروداری برای این افراد و مدیران‌شان در گذشته است و بنا ندارد بی‌عدالتی‌های احتمالی در گذشته را فریاد بزند! بنابراین باید سربسته بگوییم که به قول معروف «کش دادن این ماجرا» و «هم زدن این آش» به نفع آنها نخواهد بود.

هشتم: این یک حقیقتِ تلخ است که «کاسبان کنکور» یا همان «کاف-کاف»ها و حامیان آنها برای رسیدن به منافع اقتصادی، فرافکنی و فرار از اتهامات خود، اکنون به دنبال «گاف» می‌گردند!

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش