به گزارش ایرنا، شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۹۸ به شکل جدی آسیب شناسی مسئله کنکور را در دستور کار قرار داد و این روند به تصویب مصوبه ای در جلسه ۸۴۳ منجر شد. این مصوبه بار دیگر در جلسات شورا مطرح و اصلاح شد و در نهایت در جلسه ۸۶۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی( ۱۷ خرداد ۱۴۰۱) به تصویب رسید و رئیس جمهوری ۲۵ تیر ۱۴۰۱ آنرا به نام ماده واحده" تکمیل و اصلاح موادی از سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی( پس از پایان متوسطه)" ابلاغ کرد و به این شکل برگزاری آن قطعی شد.
بر اساس بند ۳ ماده ۳ این مصوبه،« سهم نمره سابقه تحصیلی برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در رشته های پرمتقاضی در سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ فقط پایه دوازدهم به میزان ۴۰ درصد با تأثير قطعی، برای سال تحصیلی ۱۴۰۴- ۱۴۰۳ فقط پایه دوازدهم به میزان ۵۰ درصد با تأثير قطعی، برای سال تحصیلی ۱۴۰۵- ۱۴۰۴ فقط پایه یازدهم و دوازدهم به میزان ۶۰ درصد با تأثير قطعی و برای سال تحصیلی ۱۴۰۶- ۱۴۰۵ و پس از آن پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم به میزان ۶۰ درصد با تأثير قطعی در نمره کل نهایی خواهد بود».
همچنین بر اساس ماده ۴« وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به ایجاد سوابق تحصیلی دانش آموزان اقدام نماید به گونه ای که برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی از سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ و به بعد همه فارغ التحصیلان دارای سوابق تحصیلی باشند.»
تأثير قطعی معدل و سوابق تحصیلی در آزمون سراسری داوطلبان به ویژه داوطلبانی که پیش از این تحصیلات متوسطه خود را تمام کرده و سابقه تحصیلی ندارند یا در بعضی دروس نمره خوبی کسب نکرده اند، موجب شد تا آموزش و پرورش اعلام کند امکان ترمیم نمره برای این دانش آموزان وجود دارد؛ ولی هنوز معلوم نیست این داوطلبان چطور میتوانند در آزمون ترمیم نمره شرکت کنند.
ترمیم معدل چیست؟
ترمیم معدل در واقع فرصتی مجدد برای آن دسته از فارغ التحصیلان مایل به ثبت نام در کنکور سراسری است تا بتوانند از این طریق، نسبت به بالا بردن معدل خود تلاش کنند و از تأثير مثبت نمره آن در کنکور برخوردار شوند. در رابطه با استفاده از شرایط ترمیم معدل هیچگونه محدودیتی برای دانش آموزان تعیین نشده است و تمام دانش آموزان و فارغ التحصیلانی که مدرک خود را بعد از سال ۸۴ دریافت کرده اند ، میتوانند از فرصت شرکت در آزمون ترمیم معدل بهره مند شوند.
ترمیم نمره پیش دانشگاهی و دیپلمه های قبل از ۸۴، پس از تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش
محسن زارعی در گفت وگو با ایرنا در خصوص روند انجام ترمیم نمره برای دانش آموزان خاطرنشان کرد:دانش آموزان نظام جدید( نظام ۶- ۳- ۳) میتوانند در مدارس بزرگسال منطقه آموزش و پرورش خود ثبت نام کنند و از یک درس تا تمام دروس برای یک بار آزمون ترمیم نمره را بدهند.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش وپرورش در مورد آزمون ترمیم نمره برای دانش آموزان نظام قدیم نیز گفت:این دانش آموزان باید با مراجعه به بخش سنجش در منطقه آموزش و پرورش تحصیلی خود درخواست مجوز برای شرکت در آزمون ترمیم نمره بدهند و بعد از صدور مجوز در سه نوبت خرداد، شهریور و دی امکان شرکت در آزمون را خواهند داشت.
او در خصوص دانش آموزانی که محل سکونت فعلی آنان با منطقه آموزش و پرورش تحصیلی فرق دارد، گفت:این دانش آموزان می توانند ثبت نام را در منطقه آموزش و پرورش خود انجام داده و بعد از درخواست تغییر محل سکونت در منطقه جدید به صورت مهمان در آزمون ها ترمیم نمره شرکت کنند.
زارعی در خصوص افرادی که پیش از سال ۱۳۸۴ دیپلم خود را دریافت کرده و قصد ترمیم نمره دارند و ترمیم نمره دروس پیش دانشگاهی نیز گفت که به علت نیاز به تطبیق دروس با دروس فعلی، آزمون برای این دروس به مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش نیاز دارد.
او در خصوص زمان برگزاری جلسه شورای عالی آموزش و پرورش اظهار داشت :معمولاً مباحث تخصصی در کمیسیون های شورای عالی آموزش و پرورش انجام می شود و جلسات شورا نیز به صورت منظم با حضور وزیر برگزار می شود و انتظار داریم به زودی این مسئله نیز در جلسه مطرح و در خصوص آن تصمیم گیری شود.
زمان برگزاری آزمون ۱۴۰۲ هنوز قطعی نیست
زارعی در خصوص نحوه شرکت دانش آموزان پایه دوازدهم در نوبت اول کنکور ۱۴۰۲ اظهار داشت :نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۲ به پیشنهاد سازمان سنجش دی ماه ۱۴۰۱ برگزار می شود؛ ولی این زمان هنوز قطعی نیست و باید در شورای سنجش و پذیرش دانشجو تصمیم قطعی در خصوص آن گرفته شود.
وی ادامه داد :البته دانش اموزان پایه دوازدهم می توانند در آزمون شرکت کنند، بعد از آزمون فقط نمره آنها اعلام می شود و پس از پایان سال تحصیلی و مشخص شدن سوابق تحصیلی به شکل دقیق، سوابق به نمره آزمون افزوده و رتبه داوطلب مشخص می شود.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش وپرورش تاکید کرد:دی ماه هنگامی است که هنوز سال تحصیلی تمام نشده و از این جهت برای دانش آموزان پایه دوازدهم مناسب نیست.
زارعی پیشتر در خصوص هزینه آزمون ترمیم نمره گفته بود، هزینه آزمون ترمیم نمره بر عهده استان هاست و بر اساس مصوبه شورای آموزش و پرورش استان ها تعیین می شود.
- 19
- 4