دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۲۷ - ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۳۱۱۳
اخبار کنکور و آزمون ها

فوری؛طرح دو فوریتی مجلس برای اصلاح مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور /مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی خلاف قانون اساسی است

مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی,اخبار کنکور 1402
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از برنامه نمایندگان مجلس برای ارائه یک طرح دو فوریتی به منظور اصلاح مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور خبر داد.

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس گفت: مجلس به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور ورود می‌کند.

وی افزود: جمعی از نمایندگان مجلس بنا دارند تا با طرح دو فوریتی اصلاح مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور را کلید بزنند.

مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون کنکور خلاف قانون اساسی است

عضو کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون کنکور که در ۱۵ تیرماه امسال توسط رییس جمهور ابلاغ شده است خلاف اصول ۷۱ و ۷۳ قانون اساسی است، خواستار ورود مجلس به این موضوع شد.

مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی,اخبار کنکور 1402

به گزارش خانه ملت، سیدالبرز حسینی در نشست علنی امروز(چهارشنبه ۳۰ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تبریک به مناسبت هفته دفاع مقدس، گفت: از تمام عوامل درون کشور و کشور عراق که در برگزاری مراسم پرشکوه راهپیمایی معنوی اربعین، مقدمات را برای زوار فراهم کردند، صمیمانه قدردانم و تشکر می‌کنم.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی، خطاب به نمایندگان مجلس، ادامه داد: موضوعی را مطرح می‌کنم که نیاز است در این خصوص یک مداقه‌ای شود که مجلس وظیفه اصلی خود را انجام داده باشد، در هیاهوی کلیه اتفاقاتی که این روزها در کشور و بیرون مرزها اتفاق می‌افتد موضوعی در کشور مصوب شد و در حال اجرا و ابلاغ شد که بخشی از سرنوشت دانش‌آموزان و نیروی کار متخصص آتی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد بدون توجه به اینکه مراجع ذیصلاحی در این خصوص اظهارنظری کرده باشند.      

وی تصریح کرد: الان یکی از مشکلات کشور این است که مراجع متعددی در امر قانونگذاری مشارکت دارند لذا اخیرا شاهد هستیم که اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۱۵ تیر ۱۴۰۰ موضوعی را تحت عنوان سیاست‌ها و ضوابط متقضایان ورود به آموزش عالی یعنی کنکور را مطرح کردند که ۶ مورد از ۹ مورد این بحث را مصوب کردند و با یک شتاب توجیه ناپذیری در ۱۵ تیرماه امسال توسط رییس جمهور محترم ابلاغ شد.

حسینی خاطرنشان کرد: در بحث کنکور این مصوبه به زعم اینکه باید در این مکان مورد بحث قرار گیرد از دو منظر که بارها در خصوص حوزه قانونگذاری تاکید شده مورد مداقه و تاکید است و ۲ اشکال دارد اول از حیث خلاف قانون بودن آن است، اگر قرار باشد این قضیه ادامه پیدا کند اصول ۷۱ و ۷۳ قانون اساسی زیر پا می‌ماند و وظیفه مجلس در این حوزه چه خواهد بود؟

وی افزود: مطب بعدی اینکه این موضوع خلاف عدالت است و از حیث خلاف عدالت بودن آن موارد متعددی وجود دارد، من وارد جزییات مضامین نمی‌شوم و همکاران حتما در جریان هستند ولی چه اتفاقی خواهد افتاد، اولا از ۹ مورد ۲ مورد اساسی این موضوع مورد بحث قرار نگرفته است یکی ساماندهی سهمیه‌های رنگارنگ و دوم مبارزه با مفسده‌های موجود در فضای آموزشی به ویژه در صدا و سیما کاملا روشن است لذا در این خصوص نیاز است مواردی که مغمول مانده است مورد بحث قرار گیرد.

حسینی عنوان کرد: من سوالم از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی این است کدام کار کارشناسی صورت گرفته با وجود اینکه آموزش و پرورش و نهاد آموزش عالی مخالف این موضوع هستند و مردم نگران هستند، آورده علمی این طرح چیست؟ مکانیزم اجرای آن چگونه است؟ آیا پیامدهای منفی آن و پیامدهای منافع احتمالی پنهان در این حوزه مورد بررسی قرار گرفته است؟ چه اتفاقی برای رشته‌های پُرمتقاضی خواهد افتاد؟

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: ببنید آمارها چه نتیجه‌ای را نشان می‌دهند، سوابق تحصیلی که در این حوزه تاثیر مستقیم در نظر گرفته‌اند تقریبا ایرادات آماری و ریاضی دارد و این مصوبه مردم را در عسر و حرج قرار می‌دهد و فشار مالی بر خانواده‌ها تحمیل می‌کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: مهم‌ترین بخش این مصوبه واپس گرایانه است و باعث بی‌توجهی دانش‌آموزان به حوزه دروس فرهنگ محور می‌شود و واقعا نیاز است این حوزه در داخل مجلس مورد مداقه قرار گیرد. من خواهشم این است مجلس بابت این موضوع عکس‌العمل نشان دهد.

 بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی سهم نمره سابقه تحصیلی برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در رشته‌های پرمتقاضی در سال تحصیلی ۱۴۰۲ -۱۴۰۳ فقط پایه دوازدهم به میزان ۴۰ درصد با تأثیر قطعی، برای سال‌های تحصیلی ۱۴۰۳ -۱۴۰۴، فقط پایه دوازدهم به میزان ۵۰ درصد تاثیر قطعی، برای سال تحصیلی ۱۴۰۴ - ۱۴۰۵ فقط پایه یازدهم و دوازدهم به میزان ۶۰ درصد با تأثیر قطعی و برای سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۶ و بعد از آن پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم به میزان ۶۰ درصد تاثیر قطعی در نمره کل نهایی خواهد شد.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش