دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۲۱ - ۱۹ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۰۳۲
اخبار کنکور و آزمون ها

اختلاف در مصوبات کنکوری از کجا شروع شد؟

اختلاف در مصوبات کنکوری,جزئیات برگزاری کنکور
پس از تذکر یک نماینده درباره ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به اختیارات مجلس درباره کنکور، قالیباف از لغونشدن قانون مجلس خبر داد. از عضو کمیسیون آموزش درباره احتمال تغییر در کنکور پرسیدیم.

روزنامه خراسان نوشت: «مصوبات اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور که قبلا هم از سوی نمایندگان مجلس مورد انتقاد قرار گرفته بود، برای چندمین بار محل بحث و اختلاف نظر شد. حدود چهار ماه پیش آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ که به آزمونی پربحث از نظر شیوه برگزاری تبدیل شد، با ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رئیس‌جمهور تعیین تکلیف شد. مصوباتی که بعد از ابلاغ اگر چه خیال دانش آموزان کنکوری را درباره نحوه برگزاری آزمون سراسری راحت کرد اما همچنان محل اختلاف است و برخی اظهارنظرها از مخالفت نمایندگان مجلس با این مصوبات حکایت دارد.

روز گذشته علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات در تذکری با استناد به چند بند قانون اساسی درباره روندی که در برخی از نهادها آغاز شده و خود را جای مجلس می گذارند و تصمیم گیری می کنند، گفت: دستور صریح رهبر انقلاب به شورای انقلاب فرهنگی این بود در مواردی که مجلس ورود کرده است، شورای عالی نباید ورود کند. مجلس درباره کنکور ورود کرده و قانون کنکور در مجلس مصوب شده، پس چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی قانون صریح مجلس را وتو می کند؟

این تذکر با واکنش رئیس مجلس هم روبه رو شد. محمدباقر قالیباف ادامه داد: مرکز قانون گذاری حتما مجلس است و قانونی که مجلس وضع کرده قابل لغو نیست به جز این که تغییر آن قانون در خود مجلس انجام شود و این موضوع مبتنی بر قانون اساسی است که این مسئله پیگیری و به صورت مکتوب هم به شورای عالی انقلاب فرهنگی منعکس شده و ان شاءا... حل خواهد شد.

این موضوع چندروز پیش هم انتقاد دستیار سیاسی - رسانه‌ای رئیس مجلس را به همراه داشت و محمدسعید احدیان در یادداشتی نوشته بود: «مصوبه کنکور قابل اجرا نیست، آن را اصلاح کنید.»

اما ماجرای اختلاف نظر بر سر مصوبات کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی چیست؟ آیا ممکن است شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۲ تغییر کند؟

اختلاف در مصوبات کنکوری از کجا شروع شد؟

کنکور از سال‌ها قبل با اعتراض و انتقاد گروه‌های مختلفی از دانش‌آموزان و اولیا گرفته تا کارشناسان آموزشی و وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همراه بوده است. همین انتقادها باعث شده شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان نهاد متولی «تصویب ضوابط کلی گزینش مدیران، استادان، معلمان و دانشجویان، دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و فرهنگی و مدارس کشور و تعیین مرجع برای‌ گزینش آنان» بر اساس قانون، جایگاه، اهداف و وظایفش، به موضوع کنکور از منظر کارشناسی ورود کند. مجلس هم از اواسط دهه ۸۰ موضوع کنکور و حذف آن را در کمیسیون های تخصصی طرح و در نهایت آبان ۱۳۸۶ قانون پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور را تصویب و تکالیفی برای سه وزارتخانه علوم، بهداشت و آموزش و پرورش تعیین کرد که تا پایان سال اول برنامه پنج ساله توسعه پنجم کشور (حدود سال ۹۱) کنکور را حذف کنند اما قانون مذکور، سال ۹۲ توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی اصلاح و با نام قانون سنجش و پذیرش دانشجو، چند تکلیف بر عهده سازمان سنجش آموزش کشور و آموزش و پرورش گذاشته شد.

با وجود این و به دلیل اجرا نشدن قانون مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۹۸ به شکلی جدی‌تر آسیب‌شناسی موضوع کنکور را در دستور کار قرار داد و این روند به مصوبه‌ این شورا در جلسه ۸۴۳ منجر شد که شاید مهم‌ترین بند آن تاثیر قطعی و ۴۰ درصدی معدل سه پایه متوسطه دوم در آزمون سراسری باشد. این مصوبه بار دیگر در جلسات شورا مطرح و اصلاح شد و در نهایت در جلسه ۸۶۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی (۱۷ خرداد ۱۴۰۱) به تصویب رسید و کمی بعد هم رئیس جمهور آن را ابلاغ کرد.

جزئیات برگزاری کنکور

مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور که حدود چهار ماه پیش هم رئیس جمهور آن را ابلاغ کرد، با هدف افزایش تاثیر امتحانات نهایی و ارائه راهکارهایی برای پیشگیری از تضییع حقوق داوطلبان ورود به دانشگاه، سعی در کاهش نقش کنکور در پذیرش دانشجویان داشت. مصوباتی که بعد از ابلاغ هم مخالفانی داشت. مثلا دیروز بعد از تذکر یک نماینده و واکنش قالیباف، حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسه مجلس گفت: با امضای نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور خواستار اجرا نشدن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تأثیر معدل نمرات دوره متوسطه در کنکور سال ۱۴۰۲ شدند.  در ادامه به مهم ترین نکات و جزئیات مربوط به کنکور ۱۴۰۲ می‌پردازیم:

* سهم نمره سابقه تحصیلی برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در رشته‌های پرمتقاضی در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ فقط پایه دوازدهم به میزان۴۰ درصد با تاثیر قطعی، برای سال تحصیلی  ۱۴۰۳-۱۴۰۴ فقط پایه دوازدهم به میزان۵۰ درصد با تاثیر قطعی، برای سال تحصیلی ۱۴۰۴ - ۱۴۰۵ فقط پایه یازدهم و دوازدهم به میزان۶۰ درصد با تاثیر قطعی و برای سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۶ و بعد از آن  پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم به میزان۶۰ درصد با تاثیر قطعی در نمره کل نهایی خواهد بود.

* در صورت شرکت در هر دو کنکور، داوطلب برای انتخاب رشته باید یک آزمون را انتخاب کند.

* دروس عمومی حذف شده است.

* نتیجه کنکور تا دو سال اعتبار دارد.

* دروس عمومی در امتحان نهایی اهمیت بسیاری دارد.

* تأثیر معدل برای افرادی که کنکور رشته دیگر را می‌دهند ۲۶ درصد و تأثیر کنکور ۷۴ درصد است.

عضو کمیسیون آموزش: کنکور امسال طبق تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می شود اما...

بحث دوباره و اختلاف نظر درباره پیگیری مجلس برای تغییر در کنکور سراسری باعث شده تا دانش آموزان و خانواده هایشان نگران تغییر دقیقه نودی در شیوه برگزاری آزمون باشند اما احتمال تغییر در کنکور سراسری ۱۴۰۲ چقدر جدی است؟ برای پیگیری بیشتر به سراغ عضو کمیسیون آموزش مجلس رفتیم. امان قلیچ شادمهر به خراسان می گوید: «در مدت اخیر، بحث تحقیق و تفحص از آموزش عالی و نحوه برگزاری کنکور را در دستور کار خودمان داریم. هفته ای نیست که با عوامل سازمان سنجش، جلسه ای درباره کنکور در کمیسیون آموزش نداشته باشیم. دولت قبلی طرح کنکور را از مجلس دور زد و با نامه ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی بردند که کار سیاست گذاری را بر عهده دارد و با مصوبات شان دست مجلس را بسته اند، اما همکاران ما در مجلس دوباره به تکاپو افتاده اند و همه اعضای کمیسیون آموزش به شدت پیگیر این ماجرا هستند. چه در موضوع کنکور و چه در رسیدگی به متخلفان کنکور که تا چندی پیش هم خبرساز بود. بر اساس صحبت های رئیس مجلس، لازم است که هر دستگاهی و هرکسی در جایگاه خودش باشد. مجلس شورای اسلامی هم مجرای قانونی است و برای موضوع کنکور هم از آن جایی که ما با عامه مردم سروکار داریم و در این مدت هم نگرانی های خانواده ها را داشتیم لازم است که مسیر کنکور هم از مجلس شورای اسلامی که مجرای قانون گذاری است، رسیدگی شود.»

این عضو کمیسیون آموزش درباره امکان تغییر در شیوه برگزاری کنکور هم اظهار می کند: «هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست اما با توجه به این که ثبت نام مرحله اول کنکور هم انجام شده فعلا برای امسال گفته اند که کنکور به همین شیوه و با تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار و برای سال های بعد حتما تغییرات مجلس در آن اعمال شود. بنابراین برای تغییر در روند کنکور امسال، برنامه ای نداریم.»

امان قلیچ شادمهر درباره مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی هم می گوید: «در دولت جدید، نامه ای به رهبر انقلاب ارسال کردند و شورای عالی انقلاب فرهنگی بدون اینکه بداند مجلس هم در حال بررسی شیوه برگزاری کنکور است، این موضوع را بررسی کرد و با نظرات خودش برای آن مصوباتی داشت و بعد هم رئیس جمهور آنها را ابلاغ کرد.»»

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش