به گزارش فارس، حداقل در یک سال گذشته حتما درباره سامانه هوشمند کنکور چیزهایی شنیدهاید، حداقل خانوادههایی که عضو کنکوری دارند قطعا در این باره شنیدهاند چرا که رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در بیشتر مصاحبههای خود در یک سال گذشته در این باره صحبت کرده است.
حتما اخباری درباره تقلب در کنکور را هم شنیدهاید، اما ربط سامانه هوشمند با تقلب در آزمونها چیست؟
چندی پیش رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز کار سامانه هوشمند کنکور خبر داد و گفت: با ایجاد این سامانه تقلب در آزمون را شاهد نخواهیم بود.
درباره این سامانه از احسان جمالی معاون فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور سوال کردیم.
* سامانه هوشمند کنکور چیست؟
به گفته جمالی، سازمان سنجش آموزش کشور در نظر دارد آزمونها را به صورت الکترونیکی برگزار کند و دیگر آزمون کاغذی رو به پایان میرود، بر این اساس طراحی سوالات کنکور نیز هوشمند میشود به این صورت که برای طراحی سوال از دانش فنی اساتید دانشگاهها، معلمان، معلمان بازنشسته و دانشجویان و تمامی صاحبنظران در داخل و خارج از کشور استفاده میشود.
اما این کار به چه صورت انجام میشود؟
جمالی میگوید: سامانه طراحان سوال در سایت سازمان سنجش فعال شده و همه این افراد میتوانند در سامانه پروفایل بسازند، پس از احراز هویت پروفایلهای کاربری، تمامی افرادی که تایید شدهاند میتوانند سوالاتی را طراحی و بر اساس دستورالعمل در سامانه بارگذاری کنند و حتی میتوانند درخواست کنند که سوالات دیگر طراحان را داوری کنند.
به گفته وی، سامانه هوشمند کنکور از این آدرس (https://iais.sanjesh.org/Account/Login) قابل دسترسی است و حتی سازمان سنجش راهنمای ثبت نام در این سامانه را هم به صورت اینفوگرافی طراحی کرده و در اختیار افراد قرار داده است.
معاون فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور عنوان میکند: در گام اول برای سه آزمون کشوری امکان طراحی سوال وجود دارد و در آینده نزدیک سیستم طراحی سوال برای آزمون های فنی حرفه ای، کاردانی ها و علمی و کاربردی و همچنین آزمون های اختصاصی استخدامی فعال می شود.
- 19
- 4