یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۲۲ - ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۶۱۰۳۷
اخبار کنکور و آزمون ها

ورود جدی کمیسیون آموزش به مصوبات جنجالی شورای عالی انقلاب فرهنگی

کنکور,ورود جدی کمیسیون آموزش به مصوبات جنجالی شورای عالی انقلاب فرهنگی
عظیمی راد با بیان اینکه مصوبه جنجالی تاثیر در کنکور سراسری باید لغو شود و یا اصلاحاتی بر آن اعمال گردد، یادآور شد: با توجه به درخواست‌هایی که از کمیسیون شده است این دو مسئله باید مورد توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار بگیرد یا اصلاحات مد نظر کمیسیون آموزش بر این مصوبه جنجالی اعمال شود و یا اینکه به دستور رئیس جمهور کل مصوبه لغو شود.

به گزارش صبح مجلس، احسان عظیمی راد درخصوص اظهارات مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه برای کنکور باید معیارهای جدیدی وضع شود تا رقابت عادلانه‌ و برابر باشد و بازنگری در کنکور ضروری است، گفت: مباحثی در مورد تاثیر قطعی معدل در آزمون سراسری  وجود دارد، نخست گفتمان‌های کارشناسی که نسبت به دیدگاه تصویب مصوبه جنجالی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از نمایندگان و کارشناسان بر تصویب مصوبه جنجالی تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری بحث دارند، افزود: تصویب این مصوبه غیر از اینکه دخالت در قانونگذاری محسوب می‌شود و بر روی آن نیز اقدامات کارشناسی صورت نگرفته است؛ حتی بارها تاکید شده که اجرای این مصوبه عدالت آموزشی را زیر سوال برده است.

وی با اشاره به صحبت‌های خسروپناه رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی که ادعا دارند در گذشته دانش آموزان به بهانه برگزاری کنکور چند ماهی مدارس را رها کرده و به تست زنی مشغول می‌شدند، اظهار داشت: آیا مطرح شدن چنین مباحثی قابل اثبات است؟ با بیان چنین موضوعاتی عملاً ساختار نظام آموزش و پرورش کشور زیر سوال می‌رود و یا اجرای چنین مصوبه‌ای دانش آموزان را از حافظه محوری به عقلانیت محوری سوق داده اند؟ که کاملاً ادعایی غیر منطقی محسوب می‌شود و دانش آموزان به سمت نمره محوری هدایت شده اند.

کسب نمرات بالا در آزمون‌های مختلف منجر به ایجاد رقابت کاذب شده است

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این مصوبه جنجالی دانش آموزان را به سمت کسب نمرات بالا برای حضور در ماراتن کنکور سوق داده، اظهار داشت: کسب نمرات بالا در آزمون‌های مختلف منجر به ایجاد رقابت کاذب در بین دانش آموزان شده است؛ اعضای کمیسیون آموزش بر روی اجرای این مصوبه نه تنها اعتراض دارند بلکه بحث‌هایی را نیز بر آن وارد دانسته اند.

عظیمی‌راد با تاکید بر اینکه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و به ویژه گروهی که بر اثرات مثبت اجرای مصوبه جنجالی تاثیر قطعی معدل در کنکور اصرار دارند با کارشناسان اعضای کمیسیون آموزش جلساتی گذاشته و این ادعا را ثابت کنند، یادآور شد: این مصوبه نه تنها با وجود اقدام کارشناسی به مرحله اجرایی شدن رسیده بلکه کارایی لازم را نداشته است و درخواست داریم که شورای انقلاب فرهنگی برای مناظره در جهت اثبات کارایی مصوبه مذکور به میدان بیاید و اثرات مثبت آن را که در قالب ادعا بیان شده را ثبت نمایند.

دانش آموزان را وارد آزمون و خطای دیگری نکنیم

وی با بیان اینکه وزرای مربوطه تاکید کردند که این مصوبه تاثیری در عدالت آموزشی آزمون سراسری نداشته، گفت: در کنار رییس سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور که ادعا داشتند این مصوبه تاثیری در کنکور سراسری نداشته و دو وزیر مربوطه یعنی وزرای آموزش و پرورش و علوم هم این مسئله را تکرار کرده‌اند چرا باید دانش آموزان را وارد آزمون و خطای دیگری کنیم؟

عظیمی راد با بیان اینکه مصوبه جنجالی تاثیر در کنکور سراسری باید لغو شود و یا اصلاحاتی بر آن اعمال گردد، یادآور شد: با توجه به درخواست‌هایی که از کمیسیون شده است این دو مسئله باید مورد توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار بگیرد یا اصلاحات مد نظر کمیسیون آموزش بر این مصوبه جنجالی اعمال شود و یا اینکه به دستور رئیس جمهور کل مصوبه لغو شود.

 اجرایی شدن این مصوبه تبعات روانی متعددی به دنبال دارد 

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با اشاره به سخنان رئیس جمهور در خصوص مصوبه جنجالی کنکور سراسری، اظهار داشت: در گفتگوی  تلویزیونی رئیس جمهور با مردم تاکید کردند اگر چنین مصوبه‌ای در گذشته اجرایی می‌شد بی‌تردید من نیز نمی‌توانستم در رشته مورد علاقه خود به عنوان پزشک پذیرفته شوم، در این گفتمان رئیس جمهور صراحتاً مخالفت خود را با مصوبه حاشیه‌ساز کنکور عنوان نموده‌اند؛ در حال حاضر اجرایی شدن این مصوبه تبعات روانی متعددی را برای داوطلبان و خانواده‌های آنها به همراه داشته است.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با انتقاد از اظهار نظرهای مختلف توسط مسئولان در مورد اجرایی شدن مصوبه تاثیر قطعی معدل در آزمون سراسری، تصریح کرد: اظهار نظرهای مختلف و گفتمان‌های متفاوت در مورد این مصوبه بار معنایی و اثرات متفاوتی را بدنبال داشته است. انتظار می‌رفت رئیس جمهور در جلسات شورای انقلاب فرهنگی لغو مصوبه را اعلام کند اما با توجه به اینکه تعدادی از افراد طرفدار مصوبه در شورا حضور دارند با این موضوعات مخالفت می‌کنند و دکتر پزشکیان دستور بررسی مجدد آن را صادر نموده است.

وی با بیان اینکه در جلسات بررسی مصوبه تنها نباید موافقان حضور داشته باشند، گفت: در بررسی مجدد مصوبه باید کارشناسان، متخصصانی از وزارتخانه‌های مربوطه همچنین نمایندگانی از کمیسیون آموزش حضور داشته باشند تا همه جانبه به ابعاد مختلف این مصوبه توجه شود و یک بررسی عالمانه و عادلانه‌ای برای تصویب آن صورت پذیرد.

عظیمی راد با تاکید بر اینکه  قطعا اعضای شورای انقلاب فرهنگی را برای بررسی مجدد مصوبه جنجالی کنکور به کمیسیون دعوت خواهد کرد، اظهار داشت: چرا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی حاضر به قرار گرفتن در گفتگوی دو طرف برای حل مشکلات این مصوبه نیستند؟ بررسی یک طرفه اعضای این شورا نه تنها مشکلی از این مصوبه را حل نخواهد کرد بلکه منجر به انتقادهای بسیار داوطلبان کنکور نیز خواهد شد.

وی با  انتقاد از اینکه بسیاری از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تاثیرات مثبتی به همراه نداشته است، ادامه داد: در حال حاضر تصویب سن ورود دانشجویان به دانشگاه فرهنگی به ۲۴ سال کاهش یافته و منجر به مشکلات و انتقادهایی از طرف داوطلبان این دانشگاه شده است و حتی با تجمع تعدادی از دانش آموزان و داوطلبان کنکور سراسری در برابر ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی روبرو شده که نشات گرفته از ناکارآمدی مصوبه جنجالی تاثیر قطعی معدل در آزمون سراسری است؛ با توجه به اتفاقاتی که به واسطه تصویب قوانین این شورا رخ داده باید بگوییم شورای مذکور در سیاست‌های ابتدایی خود بازگردد و از ورود به مباحث کارشناسی امتناع کند.

عظیمی راد با بیان اینکه باید تیمی کارشناس مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری را بررسی کند؛ اظهار داشت: اگر این مهم توسط تیمی با حضور کارشناسان، عادلانه و بدون جانبداری مورد رسیدگی قرار بگیرد دیگر جای انتقاد برای هیچ گروهی باقی نخواهد ماند.

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش