جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۱۵ - ۲۱ مهر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۷۱۲۷۱
اخبار کنکور و آزمون ها

قبولی‌های کنکور امسال حق شرکت در کنکور ۱۴۰۴ را ندارند/ پذیرش ۵۰۰ هزار داوطلب در کنکور ۱۴۰۳

کنکور,آزمون سراسری
ثبت‌نام در کنکور ۱۴۰۴ برای پذیرفته‌شدگان دوره‌های آموزش رایگان و چهار رشته علوم پزشکی ۱۴۰۳ ممنوع شده است.

به گزارش فارس، براساس مصوبه کنکوری شورایعالی انقلاب فرهنگی که دو سال از اجرای آن می‌گذرد، آزمون سراسری دو بار در سال برگزار می‌شود و ترازهای هر داوطلب تا دو سال اعتبار دارد.

اعتبار دو ساله ترازها امسال به یکی از چالش‌های کنکور تبدیل شده بود، به طوریکه استفاده داوطلبان سال قبل از تراز پارسال خود با ایجاد یک حباب در رتبه‌های امسال سبب بروز ناراحتی در داوطلبان شده بود.

داوطلبان کنکور اعلام کردند که سال ۱۴۰۲ دو بار کنکور برگزار شد و امسال نیز دو بار کنکور برگزار شد، شخصی که از اولین کنکور ۱۴۰۲ حاضر بوده می توانسته بهترین تراز این ۴ کنکور را برای خودش ذخیره کند، یعنی امسال ۴ کنکور با هم قیاس شد درحالی که این ۴ کنکور (کنکور تیر و اردیبهشت امسال و کنکور تیر ۱۴۰۲ و دی ۱۴۰۱) از نظر دشواری آزمون و تعداد داوطلبان متفاوت بودند.

همچنین این داوطلبان عنوان کردند که برخی سال گذشته به دانشگاه رفته اند، اما امسال دوباره برای ترمیم معدل یا کنکور ثبت نام کردند و حتی با اینکه بیشتر آنها آزمونی ندادند باز هم تراز سال قبل شان از دانش آموزان امسال بیشتر شد.

این گلایه‌ها و انتقادات سبب شد تا  سازمان سنجش در دفترچه راهنمای انتخاب رشته اعلام کند: داوطلبانی که در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در رشته‌های پزشکی دندانپزشکی و داروسازی پذیرفته شده و در سال ۱۴۰۳ انتخاب رشته می‌کنند از فرایند اعلام نتایج نهایی حذف خواهند شد.از طرفی داوطلبانی که در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ پذیرفته شده و در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ نیز پذیرفته می‌شوند، قبولی سال ۱۴۰۲ آنان لغو شده و اجازه ادامه تحصیل در کدرشته محل قبولی سال قبل را ندارند.

پذیرفته‌شدگان کنکور ۱۴۰۲ ظرفیت ۱۴۰۳‌ای‌ها را اشغال نکردند

حالا با اعلام نتایج کنکور، سازمان ملی سنجش اعلام کرد که بر اساس مصوبه جلسه ۹۰۴ مورخ ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی، در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳، پذیرش همه پذیرفته‌شدگان تمامی دوره‌های رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی یا داروسازی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ و همچنین تمامی پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ که در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی یا علوم انسانی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳، رتبه کشوری کمتر از ۱۰۰۰۰ (ده هزار) کسب کرده‌اند و در سال ۱۴۰۳ انتخاب رشته کرده و قبول شده‌اند، به صورت افزایش ظرفیتی ویژه و اضافه بر ظرفیت اعلامی در دفترچه آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ انجام شده است. به عبارت دیگر پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ که مشمول مصوبه فوق هستند، ظرفیت اختصاص یافته برای داوطلبان سال ۱۴۰۳ را اشغال نمی‌کنند، این افراد چنانچه نمره علمی لازم با رعایت تمامی شرایط و ضوابط آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ را داشته باشند و در یک کدرشته محل قبول شوند به صورت مازاد ظرفیت اعلامی آن کدرشته محل (مندرج در دفترچه انتخاب رشته سال ۱۴۰۳)، لحاظ شده است.لغو قبولی پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ که در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ پذیرفته شده اندپذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ که در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ نیز شرکت کرده و در ردیف پذیرفته‌شدگان نهایی قرار گرفته‌اند، قبولی سال ۱۴۰۲ آنان لغو شده و تحت هیچ شرایطی اجازه ادامه تحصیل در کدرشته‌محل قبولی سال ۱۴۰۲ را ندارند.

ممنوعیت ثبت‌نام در کنکور ۱۴۰۴ برای پذیرفته شدگان دوره‌های آموزش رایگان و چهار رشته علوم پزشکی ۱۴۰۳

اما مسأله‌ای که کنکوری‌های ۱۴۰۳ باید به آن توجه کنند این است که پذیرفته شدگان تمام دوره‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی، اعم از رایگان و غیررایگان و همچنین پذیرفته شدگان تمام دوره‌های آموزش رایگان (شامل دوره‌های روزانه، محروم، بورسیه و «دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی») رشته محل‌های پذیرش با آزمون سال ۱۴۰۳، چه در دانشگاه یا مؤسسه قبولی ثبت نام کنند و چه ثبت نام نکنند، اجازه شرکت مجدد در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ را ندارند. این دسته از داوطلبان در صورت انصراف تا قبل از پایان زمان ثبت نامِ هر یک از دو نوبت آزمون سراسری سال ۱۴۰۵، می‌توانند در آزمون سال ۱۴۰۵ ثبت‌نام کنند.

***

پذیرش ۵۰۰ هزار داوطلب در کنکور ۱۴۰۳/ از این تعداد ۳۱۰ هزار نفر را دختران تشکیل می‌دهند

تعداد ۵۰۰ هزار ۷۹۰ داوطلب در رشته‌های باز آزمون دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۳ پذیرفته شدند که از این تعداد بیش از ۳۰۰ هزار نفر آنها زن و مابقی مرد هستند.

کنکور,آزمون سراسری

به گزارش ایسنا، اسامی پذیرفته‌شدگان نهایی رشته‌های مختلف تحصیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ رشته‌های تحصیلی با آزمون و پذیرش صرفاً براساس سوابق تحصیلی در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قابل مشاهده است و پذیرفته‌شدگان برای اطلاع از نحوه، تاریخ و مدارک لازم برای ثبت‌نام، باید از تاریخ ۲۲ مهر به درگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه یا موسسه آموزش عالی محل قبولی خود مراجعه کنند.

تعداد ۵۰۰ هزار ۷۹۰ داوطلب در رشته های باز آزمون دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۳ پذیرفته شدند که از این تعداد ۳۱۰ هزار و ۱۷۰ نفر آنها زن و ۱۹۰ هزار و ۶۲۰ نفر دیگر مرد هستند.

طبق اعلام سازمان ملی سنجش،  پذیرش همه پذیرفته‌شدگان تمامی دوره های رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ و همچنین تمامی پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ که در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی یا علوم انسانی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳، رتبه کشوری کمتر از ۱۰ هزار کسب کرده‌اند و انتخاب رشته نموده و  قبول شده‌اند، قبولی آنان به صورت افزایش ظرفیتی ویژه و اضافه بر ظرفیت اعلامی در دفترچه آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ انجام شده است.

پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ که مشمول این مصوبه هستند، ظرفیت اختصاص یافته برای داوطلبان سال ۱۴۰۳ را اشغال نمی‌کنند، این افراد چنانچه نمره علمی لازم با رعایت تمامی شرایط و ضوابط آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ را داشته باشند و در یک کدرشته محل قبول شوند به صورت مازاد ظرفیت اعلامی آن کدرشته محل، پذیرفته‌ شده اند.

برای همه متقاضیانی که فرم انتخاب رشته خود را تکمیل کرده‌اند، کارنامه علمی حاوی رتبه داوطلب در هر یک از کدرشته‌محل‌های انتخابی در بین متقاضیان کدرشته‌محل مزبور در سهمیه مربوط و همچنین رتبه آخرین نفر پذیرفته شده در کدرشته‌محل‌های انتخابی تا اولویت رشته محل قبولی، حداکثر تا ۲۹ مهر ماه تهیه و منتشر خواهد شد.

نتایج مربوط به رشته‌های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی بجز رشته‌های تحصیلی پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی هم‌زمان از طریق درگاه اطلاع‌رسانی مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی اعلام می‌شود. متقاضیانی که هم در ردیف پذیرفته‌شدگان یکی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و هم در ردیف پذیرفته‌شدگان دانشگاه آزاد اسلامی قرار می‌گیرند، توجه داشته باشند که منحصراً می‌توانند در یکی از کدرشته‌محل‌های قبولی ثبت‌نام نمایند و به عبارتی مجاز به ثبت‌نام در هر دو محل قبولی نیستند، در غیر این صورت مطابق ضوابط با آنها رفتار خواهد شد.

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش