دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۸:۲۷ - ۰۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۱۵۸۲
اخبار کنکور و آزمون ها

نکات طلایی یک مشاور تحصیلی برای کنکوری‌ها

نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور,تست کنکور
یک مشاور تحصیلی و برنامه‌ریز درسی گفت: مطالعه‎ی مطلب جدید در روزهای پایانی تا کنکور سبب فرسودگی بازیافت می‌شود.

دکتر کامران صداقت در گفت‌وگو با ایسنا، با ارائه‎ی توصیه‌های برای کنکوری‌ها در هفته‎ی پایانی اظهار کرد: خانواده‌‍‌ها و داوطلبانی که در حال شمارش معکوس برای فرا رسیدن زمان کنکور هستند، از بیشترین میزان استرس برخوردارند و از این رو معکوس شماری اصلاً توصیه نمی‎شود. شرکت در کنکور و آزمون دادن خود نوعی موفقیت به شمار می‎آید. 

  

وی گفت: بهتر است داوطلبان در طول هفته‌ی آخر، قبل از ساعت هفت بیدار شوند؛ چرا که روز کنکور نیز باید در همین ساعت بیدار شوند. همچنین شب هنگام نیز باید قبل از ساعت ۱۱ به خواب بروند تا بدن برای نشستن در جلسه‎ی کنکور دچار کمبود خواب نشود. 

  

وی افزود: کم خوابی به نوبه‎ی خود سبب فراموشی به خصوص در مورد کسانی می‎شود که مطالب را بسیار خوانده‌اند و از این رو برای به یاد آوردن هر چه بهتر مطالب، خواب کامل و هفت ساعته به شدت توصیه می‎شود؛ چرا که کمبود خواب می‎تواند زمینه ساز تنش‌های روحی و روانی در داوطلب شده و عملکرد او را پایین می‌آورد. 

  

صداقت با بیان این که یکی دیگر از عواملی باید در ایام باقی مانده تا کنکور مورد توجه قرار گیرد، تغذیه است، عنوان کرد: طبق توصیه‎ی متخصصین تغذیه، بدن باید در این مدت لیسیتین بیشتری را دریافت کند و به همین دلیل در روز باید حداقل یک عدد تخم مرغ در برنامه‎ی غذایی داوطلبان کنکور قرار گیرد. زیرا لیسیتین، آنتی اکسیدان‌ها و دانه‌های روغنی سویا از جمله موادی هستند باید در این ایام بیش از پیش مصرف شوند. 

  

وی گفت: زرشک، تمشک، آب میوه‎های طبیعی و به خصوص آب انار از منابع آنتی اکسیدان به شمار می‎آیند و مصرف این مواد سرعت واکنش‎های شیمیایی و سطح نشاط و شادابی داوطلبان را افزایش می‌دهند. همچنین داوطلبان نباید در حالی که گرسنه هستند، مطالعه کنند و در این مدت از سبزیجات بیشتر از قبل استفاده کنند تا گردش خون آنان نیز بهبود یابد و بتوانند مدت زمان بیشتری را صرف مطالعه کنند. 

  

وی تاکید کرد: توصیه می‌شود داوطلبان و به خصوص دختران در این مدت از قرص‌های آهن استفاده کنند. زیرا مصرف قرص آهن علاوه بر بالا بردن ضریب هوشی، دقت دید را نیز بیشتر می‎کند که این نیز جزو یکی از اصلی‌ترین دلایل بی دقتی در جلسات کنکور به شمار می‌آید. همچنین بی‌دقتی در جلسه‎ی کنکور شامل بی‌دقتی در علامت گذاری و خواندن سوالات و گزینه‎ها نیز می‎شود. 

  

این مشاور تحصیلی و برنامه‎ریز درسی با ارائه‎ی توصیه‎هایی در جلسه‎ی کنکور گفت: صبح روز کنکور نیز داوطلبان از خوردن شیر گرم خودداری کنند و بهتر است شیر را به صورت سرد در وعده‎ی صبحانه میل کنند تا احساس خواب آلودگی به آنان دست ندهد و همچنین بهتر است شام در هفته‎ی آخر کنکور،  قبل از ساعت هشت صرف شود. از شرکت در محافل هیجانی مثبت و منفی در روزهای پایانی تا کنکور نیز باید به طور جد خودداری شود؛ چرا که حرکات هیجانی می‎تواند مسیر ذهنی و تفکر را یکسویه کند. 

  

وی افزود: هیجان اعم از مثبت و منفی علاوه بر استرس زا بودن، قدرت بازیافت مطالب را به شدت پایین می‎آورد و قدرت تحلیل را کاهش دهد. خانواده‌ها نیز نباید داوطلبان را تحت فشار قرار دهند و بیش از حد پیگیر نتیجه باشند و از بحث درباره‌ی پشت کنکور ماندن و انتخاب رشته خودداری کنند. زیرا پس از اعلام نتایج، زمان کافی برای مشاوره و تصمیم گیری وجود دارد و بهتر است انتخاب رشته توسط مشاورین و با مشورت و راهنمایی آنان انجام شود. 

  

وی متذکر شد: روزهای پایانی تا کنکور بهترین زمان برای مرور دست نوشته‌های خود داوطلبان است و خلاصه‌های کتب کمک آموزشی نیز می‌تواند کارساز باشد. ولی همواره ضریب یادگیری و یادآوری از روی یادداشت‌های خود داوطلبان بیشتر است. 

  

صداقت خاطرنشان کرد: همچنین داوطلبان باید از خرید کتب و منابع جدید و جابه‌جایی آن‌ها خودداری کنند. چون هر نوع منبع جدید سبب بالا رفتن تراکم مطلب می‌شود و احساس فراموشی و اظطراب از معایب این اقدام خواهند بود. بهتر است در این مدت کوتاه تست‌های کنکور حداقل پنج سال گذشته اعم از داخل و خارج کشور با قانون چهار به علاوه‌ی سه زده شود. 

  

وی افزود: این قانون به این معنی است که داوطلب از ساعت هفت الی ۱۱ تست‌زنی می‌کند و از ساعت ۱۱ الی دو نیز به بررسی پاسخ تست‎ها می‌پردازد و پس از شبیه‌سازی تست‎های کنکور سراسری یک سال، استراحت کنند. همچنین بهتر است تا داوطلبان از پاسخنامه‎های شبیه کنکور استفاده کنند تا مهارت تست زنی را بالا برده و درصد خطا را پایین بیاورند. 

  

وی بیان کرد: خواب پس از مطالعه سبب تثبیت مطالعه می‌ود و پس از خوابی یی ساعته از پایان اولین تست زنی، داوطلب باید از ساعت چهار بعد از ظهر الی هشت شب مجددا تست زنی کند و سپس استراحت کند. تجربه نشان داده است که حدود چنج الی هفت درد از سوالات کنکور از تیپ یکسانی برخوردار هستند و از این رو اگر دانش آموزی حداقل تست‎های کنکور پنج سال را زده باشد، درصد موفقیتش بیشتر خواهد بود. 

  

صداقت تاکید کرد: داوطلبان باد پاسخ را مستقیما روی برگ پاسخنامه علامت بززند و از انتقال پاسخ از دفترچه به پاسخنامه خودداری کنند تا امکان خطا نیز پایین بیاید. زیرا تجارب در کنکورها نشان داده است که در اکثر اوقات اکثرا دانش آموزان با این اقدام، فرصت انتقال پاسخ را نداشته‌اند و یا پاسخ را اشتباهی وارد کرده‌اند. 

  

وی افزود: بهتر است تا تست زنی با رعایت ترتیب سوالات در دفترچه شروع شود و اگر دانش آموزی درسی را نقطه‎ی قوت خود می‎داند، می‎تواند از ان شروع کند. با این تفاوت که زمان را مدیریت کند و بیش از حد در ان درس وقت تلف نکند. زیرا در این هنگام، داوطلب با تله‎ی زمانی مواجه خواهد شد. 

  

وی گفت: در جلسه‌ی کنکور از زیر نظر گرفتن حرکات و اقدامات سایر داوطلبان باید پرهیز شود و هر شخص باید با تمرکز کامل و بدون در نظر گرفتن سایرین، تست زنی کند. همچنین این نکته را نیز باید مد نظر داشت که اگر سوالات بسیار سخت هستند. درصد سختی برای اکثر داواطلبان یکسان است. 

  

صداقت اظهار کرد: در صورت شک داشتن بین دو گزینه بهتر است تا آن تست زده شود. ولی اگر بین هر چهار گزینه شک داشته باشند، باید از تست زنی و پاسخ دهی خودداری کنند. در صورتی که در آغاز کار با چند سوال سخت مواجه شدند، می‎توانند با یک نفس عمیق سراغ درس دیگری برروند و دوباره برگردند. 

  

وی عنوان کرد: داوطلبان در ایام باقی مانده تا کنکور از پرسه زدن در فضای مجازی و گیم بازی خودداری کنند تا دچار خستگی چشم نشوند و همچنین دانش آموزان از توجه بیش از حد به شایعات و حواشی کنکور خودداری کنند و هرگونه گمانه زنی در خصوص سختی و آسانی سوالات و قبولی با فلان رتبه قبل از کنکور، ساخته و برداشت‌های ذهنی هستند. بهتر است تا داوطلبان در روزهای پایانی از مراودات کنکوری با دوستان خود نیز بپرهیزند. 

  

وی خاطرنشان کرد: آزمون‌ها ملاک تعیین رتبه و قبولی فردی در کنکور نیستند و هر چند تاثیر آن را نیز نمی‎توان انکار کرد. ولی برخی با تکیه بر این نتایج اعتماد به نفس کاذب دارند و یا ناامید هستند. کنکور شروع نشده است و قهرمان‎ها در دور آخر تعیین می‌شوند. 

  

صداقت بیان کرد: بهترین سال شرکت در کنکور و اتنخاب رشته برای داوطلبان همین امسال است. زیارا نظم آموزشی همه ساله در حال تغییر است و سبک سوالات و رقابت نیز سخت‌تر و تنگاتنگ می‌شود. نقش مشاوران و سایرین در این است که بر رعایت نظم و قاعده و حرکت برنامه مدار تاکید کنیم. ولی نتیجه‎ی نهایی را خود دانش آموز رقم می‌زند. 

  

وی متذکر شد: از خوردن قهوه، نسکافه، مصرف خودسرانه‌ی دارو و بدون نسخه‎ی پزشک نیز باید خودداری شود. چون تعادل خواب و بیداری و هوش عملی و تحلیل به هم می‌خورد و اگر کسی دچار تپش قلب، بیش فعالی و استرس بیش از حد نیز شد می‎تواند با مراجعه به پزشک و با تجویز وی دارو مصرف کند. 

  

وی خاطرنشان کرد: همراه داشتن دو الی سه مداد "هاش بی" و منظم و کوچک نوشتن فرمول‎ها در جلسه‎ی کنکور باید مورد توجه قرار گیرند و دانش آموزان باید روی سوال و گزینه‎ها را به دقت مطالعه کنند و به جملات منفی و قیدها، علامت و اشکال نیز دقت کنند.

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش