چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۲۷ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۴۰۸۰
اخبار کنکور و آزمون ها

نفرات برتر کنکور از آینده تحصیلی‌شان و تأثیر منفی کنکور بر زندگی‌شان می‌گویند

برترین های کنکور 98,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
نتایج اولیه کنکور سراسری ۹۸ دانشگاه‌ها اعلام شد تا با انتشار کارنامه داوطلبان واعلام نتایج در شهریور ماه پرونده یک کنکور دیگرهم بسته شود.

با این حال آن‌طور که سازمان سنجش اعلام کرده است جمعاً ۷۶۷ هزار و ۴۷۲ داوطلب در کنکور امسال وارد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خواهند شد که از این تعداد ۱۷۱ هزار و ۳۸۴ نفر از طریق آزمون و ۵۹۶ هزار و ۸۸ نفر نیز بر اساس سوابق تحصیلی پذیرفته خواهند شد.

امسال هم همچون سال‌های گذشته بیشترین رقابت بین داوطلبان آزمون علوم تجربی بوده است. حدود ۳۳۵ هزار داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی مجاز به انتخاب رشته شده‌اند که از این تعداد حدود ۹ هزار داوطلب در سه رشته پرطرفدار شامل «دندانپزشکی»، «داروسازی» و «پزشکی» پذیرش خواهند شد. البته رئیس سازمان سنجش آموزش کشور هم گفته است حدود دو هزار و ۷۰۰ نفر از این داوطلبان بر اساس سهمیه وارد رشته‌های پزشکی خواهند شد.

با این همه پرونده کنکور ۹۸ دانشگاه‌ها با این اعلام نتیجه به نیمه راه رسید تا داوطلبان در مرحله دوم برای انتخاب رشته دانشگاهی شانس خود را امتحان کنند. در این میان تکلیف رتبه‌های برتر کنکور دیروز مشخص شد، بر اساس اعلام سازمان سنجش ۴۰ نفر در پنج گروه ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان‌های خارجی به‌عنوان نفرات برتر معرفی شدند که از این تعداد ۲۶ نفر پسر و ۱۴ نفر دخترهستند واز آنها ۱۹نفر تهرانی ۴ نفر تبریزی وشهرهای لار، شیراز، مشهد و اصفهان هر کدام با ۲ نفر در میان رتبه‌های برتر در رده بعدی قرار دارند. برخی از این دانش‌آموزان در گفت‌و‌گو با خبرنگار «ایران» از آینده تحصیلی‌شان و تأثیر منفی کنکور بر زندگی‌شان گفتند.

کنکور استرس دارد

سارا سادات کریمی رتبه اول کنکور هنر را به‌دست آورده است. او می‌خواهد در رشته ادبیات نمایشی دانشگاه تهران قبول شود. کریمی ابتدا از شرایط کنکور انتقاد می‌کند و می‌گوید: «چندین سال است که داوطلبان کنکور هنر نسبت به سؤالات این آزمون اعتراض دارند اما کسی صدای ما را نمی‌شنود. منابع کنکور هنر آزاد است و سؤالات از کتاب‌هایی که معرفی می‌کنند نمی‌آید.

برخی از سؤالات به‌گونه‌ای است که هیچ ایده‌ای برای جواب دادنش نداریم چرا که جزو منابع درسی ما نبوده است. خواهشم از مسئولان برگزاری کنکور این است که سؤالات را به‌گونه‌ای طراحی کنند که داوطلبان براحتی بتوانند پاسخ دهند. کنکور ۹۸ که تمام شد برای کنکور ۹۹ این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند. او با اشاره به اینکه کنکور برای خیلی از داوطلبان اضطراب آورده است تأکید می‌کند: از مسئولان می‌خواهم پرونده کنکور را برای همیشه ببندند. باید شرایط ورود به دانشگاه تغییر کند، خیلی‌ها را می‌شناسم که به خاطر این آزمون ۴ ساعته مریض شدند و دارو می‌خورند.»

تحت تأثیر خانواده انتخاب رشته نکنید

ایزدمهر احمدی‌نژاد رتبه اول کنکور علوم تجربی است. خودش باور ندارد که نفر اول رشته تجربی شده است. ۱۸سال دارد از سال دهم دبیرستان برای کنکور ۹۸ برنامه‌ریزی کرده است. حالا انتخاب اصلی‌اش رشته پزشکی دانشگاه تهران است. احمدی‌نژاد البته انتقادی به کنکور ۹۸ دارد و می‌گوید: «سؤالات اختصاصی رشته علوم تجربی بسیار آسان بود اما سؤالات عمومی بسیار سخت طراحی شده بود و حتی برخی از سؤالات به نظرم مشکل داشت. من تست کنکور سال‌های قبل را هم زده بودم اما امسال سؤالات متفاوت‌تر از سالهای قبل بود. فکر می‌کنم مسئولان باید در زمینه کنکور زودتر تصمیم‌گیری کنند.»

او در پاسخ به این سؤال آیا می‌دانست نفر برتر کنکور می‌شود می‌گوید: «قبل از کنکور در آزمون‌ها شرکت می‌کردم نتایج این آزمون‌ها نشان می‌داد که بهترین هستم و خودم هم فکر می‌کردم جزو نفرات برتر باشم اما بعد از کنکور به‌خاطر سؤالات متفاوت فکر نمی‌کردم جزو نفرات برتر باشم.» نفر اول علوم تجربی البته پیشنهادی هم به کنکوری‌ها دارد: «تحت تأثیر خانواده یا دوستان نخواهید در آزمون تجربی شرکت کنید. اگر می‌خواهید در رشته تجربی قبول شوید باید حسابی درس بخوانید و روزانه ۱۰ تا ۱۲ ساعت درس می‌خواندم. البته کلاس کنکور هم نرفتم فقط در آزمون یکی از مؤسسات شرکت کردم.»

او درباره آینده شغلی و کاری‌اش هم می‌گوید: اگر بتوانم دوره تحصیلی خوبی داشته باشم فکر می‌کنم بتوانم در کشوری پذیرش بگیرم اما هنوز برای رفتن از ایران تصمیم نگرفتم. دوست دارم در بهترین دانشگاه دنیا ادامه تحصیل دهم. اگر بتوانم در ایران می‌مانم و به مردم خدمت می‌کنم. با این حال فعلاً زیاد به آینده فکر نمی‌کنم.

شاید پذیرش تحصیلی بگیرم

دانا افاضلی داوطلب تهرانی هم رتبه سوم رشته ریاضی را به‌دست آورده است. خبری که خبرنگار صداو سیما به افاضلی داد: «درخانه بودم که از صدا‌وسیما تماس گرفتند و گفتند رتبه سوم کنکور شدم. اصلاً فکرش را نمی‌کردم که این رتبه را به‌دست آورم.»

افاضلی می‌خواهد در رشته نرم افزار کامپیوتر صنعتی شریف قبول شود او که رتبه دوم المپیاد ریاضی کسب کرده است برای داوطلبان کنکور یک پیشنهاد دارد: «من استرس داشتم اما سعی کردم منطقی با آزمون کنار بیایم به خانواده‌ها و همسن و سال‌های خودم توصیه می‌کنم به خاطر کنکور تحت فشار قرار نگیرند. خودم کلاس‌های کنکور نمی‌رفتم و اعتقادی هم به کلاس کنکور نداشتم.» او درباره آینده شغلی‌اش هم می‌گوید: دلم می‌خواهد بعد از دوره لیسانس پذیرش تحصیلی بگیرم و به کشور دیگری بروم اما می‌دانم در رشته‌ای که انتخاب کرده‌ام حتماً موفق می‌شوم.

به‌کلاس کنکور اعتقاد نداشتم

رتبه اول علوم انسانی را فاطمه شب خیز به‌دست آورده است. او اهل شهرستان لار است. فاطمه شب خیز در آزمون‌هایی که شرکت می‌کرد رتبه‌اش سه رقمی بود او از اول شدنش شوکه بود و اعلام می‌کند: «اصلاً باورم نمی‌شد که رتبه اول علوم انسانی را به‌دست آوردم.

در تمام آزمون‌ها رتبه‌ام سه رقمی بود حتی بعد از کنکور هم فکر می‌کردم رتبه دو رقمی به‌دست آورم.» فاطمه شب خیز می‌خواهد یا حقوق دانشگاه تهران را بخواند یا در رشته دبیری دانشگاه فرهنگیان پذیرش بگیرد: «فکر می‌کنم باید نگاهی به آینده شغلی خودم داشته باشم اگر به دانشگاه فرهنگیان بروم، می توانم دبیر شوم و آینده خوبی به لحاظ کاری داشته باشم اما در رشته حقوق نمی‌دانم چقدر می‌توانم موفق شوم. بالاخره کار برای ما مهم است.

البته نمی‌دانم که بخواهم در ایران بمانم یا بروم این موضوع را هم باید در انتخاب رشته‌ام لحاظ کنم.» او درپاسخ به اینکه آیا موافق است دانش‌آموزان همزمان با مدرسه کلاس کنکور هم بروند، می‌گوید: «موافق کلاس کنکور نیستم اما به دانش‌آموزان پیشنهاد می‌کنم آزمون‌ها را بگیرند و تست‌اش را بزنند. خودم فقط مدرسه می‌رفتم اصلاً به کلاس‌های کنکور هم اعتقاد نداشتم.»

iran-newspaper.com
  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش