جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۴۲ - ۱۸ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۴۴۹۹
اخبار کنکور و آزمون ها

نظزسنجی از کاسبان کنکور برای بزرگترین آزمون کشور؛

رسمیت‌بخشی شورای عالی انقلاب فرهنگی به کلونی قدرت و ثروت در کنکور!

کلونی قدرت و ثروت در کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
شورای عالی انقلاب فرهنگی چگونه می‌تواند از دل مشورت با مؤسساتی که منافع آنها در گرو بقای کنکور است، پیشنهادی راهگشا بیرون بکشد؟

طرح بحث حذف کنکور بیش از یک دهه پیش مطرح شده و بارها مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش به انتخاب راهی متفاوت از برگزاری آزمون سراسری اندیشیده‌اند؛ اما در عمل اتفاقی نیفتاده است. با وجود پیدایش دانشگاه‌هایی مانند جامع علمی کاربردی و غیرانتفاعی و پذیرش حدود ۵۰۰ هزار دانشجو بدون آزمون، همچنان غول کنکور، مرسوم‌ترین و البته محبوب‌ترین سد برای ورود به دانشگاه محسوب می‌شود. هم دانش‌آموزان و هم خانواده‌ها، آینده روشن را فراسوی کنکور جست‌وجو می‌کنند؛ چراکه همچنان برای ورود به بهترین و پرمتقاضی‌ترین رشته‌ها باید از کنکور سربلند بیرون آمد.

از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان و اهالی فن اعتقاد دارند کنکور، شیوه مناسبی برای ارزیابی داوطلبان ورود به دانشگاه نیست؛ سنجش بیش از یک میلیون دانش‌آموز با استعدادها، روحیات، علایق و شرایط جسمی و روانی متفاوت در بازه زمانی چهار ساعته، مهم‌ترین نقدی است که به آزمون سراسری برگزار می‌شود. دانش‌آموزان یک یا چند سال تلاش کرده و شبانه‌روزی درس می‌خوانند؛ اما ممکن است اضطراب، نداشتن مهارت تست‌زنی یا وقوع اتفاقی تلخ برای داوطلبان در آستانه آزمون، زحمات آنها را بر باد بدهد، به همین دلیل مدتی است طرح حذف کنکور به‌صورت جدی‌تر پیگیری شده تا مسیری نوین مشخص و سیکل ورود به دانشگاه، بازتعریف شود.

نظرسنجی شورای عالی انقلاب فرهنگی از دست‌اندرکاران آموزش

در این راستا شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم به برگزاری سلسله نشست‌های تخصصی بررسی کنکور گرفت و به ترتیب با مدیران مؤسسات و اندیشکده‌های مربوط، رؤسای دانشگاه‌های مشهور و نمایندگان مدارس برتر به گفت‌وگو نشست تا به راه‌حلی منطقی و عملی برسد؛ اما شاید عجیب‌ترین نشست در آخرین روز برگزار شد و ابراهیم سوزنچی معاون خط مشی‌گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری، میزبان مدیران مؤسسات آموزشی و ناشران کتاب‌های کمک‌درسی بود؛ مؤسساتی که بزرگترین کاسب کنکور محسوب می‌شوند و حذف آزمون سراسری بیش از هر نهاد و ارگانی، درآمد نجومی آنها را قطع می‌کند. حالا شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یکی از تأثیرگذارترین نهادهای حکومتی و متولیان آموزش از مؤسساتی که سایه اتهام بر سرشان سنگینی می‌کند و مافیای کنکور نامیده می‌شوند، نظرخواهی می‌کند؛ اتهامی که اگر وارد نباشد، نمی‌توان درآمد نجومی آنها را انکار کرد.

درآمد ۱۰ هزار میلیارد تومانی مؤسسات کنکور

محمدمهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی شهریورماه ۹۷ به درآمد مافیای کنکور، اشاره و تأکید کرد: «باتوجه به گستردگی دانش‌آموزان متوسطه دوم، تعداد دروس و هزینه‌های موردنیاز برای شرکت در کلاس‌ها می‌توان درآمدهای حاصل شده را محاسبه کرد؛ با حساب سرانگشتی مشخص می‌شود رقم مذکور بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در سال است؛ رقمی که البته محمدرضا مجتهد مدیرعامل مؤسسه گزینه دو قبول نداشت و انگشت اتهام را به سوی سازمان صدا و سیما نشانه رفت.»

نکته جالب و سخن مشترک بین مدیرعامل پنج مؤسسه آموزشی مشهور، تأکید بر لزوم حفظ کنکور بود. کاظم قلم‌چی، بنیان‌گذار کانون فرهنگی آموزش که بیش از چند صد شعبه در سراسر کشور دارد مثال‌های متعددی از برگزاری کنکور در کشورهای توسعه‌یافته مطرح کرد و حذف کنکور را به ضرر سیستم آموزشی دانست. ابوالفضل جوکار مدیرعامل انتشارات و آزمون‌های گاج هم ضعف معلمان و تغییرات پیاپی کتاب‌های درسی را مهم‌ترین آسیب در مسیر آموزش دانش‌آموزان عنوان و از قطع درختان برای تهیه میلیون‌ها جلد کتاب درسی گلایه کرد. البته مؤسساتی مانند گاج نیز کتاب‌های کمک‌درسی خود را روی کاغذ چاپ می‌کنند! اما به نظر نمی‌رسد مدیری مانند جوکار با درآمد هنگفت از اضطراب کنکور و تبلیغات گسترده در صدا و سیما چندان از حذف کنکور خوشحال نشود.

سؤال اینجاست چگونه می‌توان از دل مشورت با مؤسساتی که منافع آنها در گرو بقای کنکور است، پیشنهادی راهگشا بیرون کشید؟ سازمان سنجش آموزش کشور با آزمون‌های غیر استاندارد، صدا و سیما با فضاسازی علیه مؤسسات آموزشی و وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش با سیستم‌های ناکارآمد و سنتی، مهم‌ترین مقصران از دید مدیران مؤسسات آموزشی بودند و هیچ‌کدام نقدی را به مؤسسه خود یا همکاران‌شان وارد ندانستند.

شورای عالی انقلاب فرهنگی با برگزاری چنین نشستی، تنها به کلونی قدرت و ثروت که برچسب اختلال در نظام آموزشی بر پیشانی دارد، رسمیت بخشید و البته فرافکنی و اتهام‌زنی آنها به سازمان سنجش و صدا و سیما را شنید و منعکس کرد؛ اتهاماتی که قابلیت بررسی و صحت‌سنجی دارد؛ اما عملکرد مؤسسات آموزشی را تطهیر نمی‌کند.

البته نشست‌های پیشین شورای عالی انقلاب فرهنگی با دیگر دست‌اندرکاران آموزش در کشور نیز ابهامات زیادی دارد. رؤسای دانشگاه‌ها و از همه مهم‌تر مدیران مدارس، تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر در سیاست‌های آموزشی نیستند و اگر هم پیشنهادی ارائه دهند، بعید است قابلیت اجرایی داشته باشد. متولیان آموزش در کشور باید ابتدا حفره عمیق موجود در سیستم ارزیابی دانش‌آموزان و گزینش دانشجویان را برطرف کنند؛ حفره‌ای که مؤسسات آموزشی را به سود میلیاردی رسانده و اضطراب داوطلبان و خانواده‌های آنها را به منبع مالی پایان‌ناپذیری برای عده ای خاص تبدیل کرده است. در این شرابط چه انتظاری می‌توان از مؤسساتی داشت که از اضطراب دانش‌آموزان برای اتزاق بهره می‌برند؟

iscanews.ir
  • 37
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱۶
غیر قابل انتشار: ۱۷
جدیدترین
قدیمی ترین
تا زمانیکه تشخیص ندهیم نکته نظرات کیا مهمه پیشرفت نمیکنیم یک نظر سنجی همگانی از دانش آموزان و معلمان بکنید راه کارها بدست میاد هیچ کس نمیتواند دانش آموزان واقعی ودرس خوان را مثل معلملن تشخیص دهد نمره مستمر حذف شود نمره واقعی داده شود مسلط بودن بر کتلبهای وزارتی و معدل واقعی توان علمی را حتما نشان میدهد سهمیه را حذف کنید ودر جاهای دیگه مثل مسکن و وام و.....به عزیزان شاهد وجانباز سهمیه بدین مافیای کنکور قوی هست اجازه عقلی و منطقی نخواهد داد
تا زمانیکه تشخیص نده...
آیامشکل واقعاحذف سهمیه هاست؟به خداقسم سهمیه هافقط اسم سهمیه رودارن اگه سهمیه هاحذف بشن بازم رشته های تاپ پزشکی وپیراپزشکی میرسه به پارتی دارهاوپولدارها ایناسهمیه هاروجلوگذاشتن همه چیزوگردن سهمیه هامیندازن پشت سهمیه هاهم قشنگ دارن هرکاری هرفسادی که ازدستشون بربیادمیکنن ومیگن سهمیه هاقبول شدن نه سهمیه هاقبول نشدن صندلی هاروفروختن افرادفاسدبی وجدان
بیشترین اضطراب بچه ها اقای خدایی با اون تحلیلاش وانواع سهمیه های لعنتی هست
کنکور باید حذف شه ... اگه حتی سهمیه ها رو هم بردارین ، بازم چیز زیادی تغییر نمیکنه ، چون همین سهمیه دارا میرن صندلی هارو تو دانشگاه ها و رشته های معتبر میخرن و دوباره میشه جریان همون سهمیه ... کنکور فقققققط باید حذف شه ...
کنکور نباید حذف بشه باید دلالها سهمیه ها موسسات کنکور و تست زنی حذف بشه
یه مشت کلاهبردار بیاند نظر بدند درباره حذف کنکور!!
واقعا خیلی مسخره هست از موسساتی که درامد میلیاردی از کنکور دارند نظرشون درباره کنکور میپرسند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش