دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۳ - ۲۸ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۶۰۹
اخبار کنکور و آزمون ها

نظام قدیمی‌ها در کشاکش اجبار و اختیار/ داوطلبان کنکور نظام قدیم قربانی نظام جدیدی‌ها می‌شوند؟!

نظام های جدید و قدیم در کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
با توجه به اینکه ۸ ماه دیگر به کنکور ۹۹ باقی مانده، هنوز مصوبه اختیاری بودن در سایت سازمان سنجش منتشر نشده است.

کنکور ۹۸ با ورود نظام جدیدی‌ها وارد فاز جدیدی شد و حاشیه‌های فراوانی به دنبال داشت. در این کنکور دو نوع سوال برای دو داوطلب نظام قدیم و نظام جدید مطرح شد و اعلام شد که هر یک از داوطلبان بایستی در نظام مربوطه خود شرکت کنند. یعنی داوطلب نظام قدیم مجبور به انتخاب دفترچه سوالات نظام قدیم بود. این موضوع در ابتدای امر هیچ اعتراضی را در بر نداشت تا اینکه یک هفته مانده به کنکور سراسری ۹۸ اعلام شد که تراز بندی بین دو نظام به صورت یکسان اعمال خواهد شد.

اما با برگزاری کنکور بود که داد داوطلبان نظام قدیم درآمد که در حق ما ظلم شد و اظهار کردند که سوالات بیشتر منطبق بر کتاب‌های داوطلبان نظام جدید طراحی شده بود و علاوه بر این تراز بندی یکسان نیز به اعتراض داوطلبان افزود. صدای این اعتراض‌ها به مجلس هم رسید و کارشناسان مسائل آموزش و مشاوران تحصیلی بر ادعای داوطلبان نظام قدیم صحه گذاشتند که در حق آنان ظلم شد.

تمامی این مسائل تمام شد و اطلاعیه سازمان سنجش مبنی بر عدم وجود حق انتخاب نظام آموزشی در کنکور ۹۹ روی سایت سازمان سنجش قرار گرفت و بعد از این اعتراضات ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش در گفت و گویی اعلام کرد که داوطلبان در کنکور ۹۹ مختارند یا نظام قدیم شرکت کنند و یا نظام جدید؛ اما هیچ اطلاعیه دیگری روی سایت سازمان سنجش که تائید کننده این موضوع باشد قرار نگرفت و با توجه به اینکه ۸ ماه دیگر تا برگزاری کنکور سراسری ۹۹ باقی مانده داوطلبان را در گشاگش اجبار و اختیار نگه داشته است.

ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، در پاسخ به این سوال که آیا داوطلبان نظام قدیم می‌توانند در کنکور سراسری ۹۹ در نظام جدید آزمون دهند اظهار کرد: در کنکور سراسری ۹۹ تصمیم بر این است که داوطلبان نظام قدیم در انتخاب نظام جدید یا قدیم مختار باشند.

او با بیان اینکه این داوطلبان هیچ اجباری در انتخاب نوع سوالات ندارند، گفت: داوطلبان باید مطالعه خود را بر اساس نوع نظام مد نظر خود انجام دهند.

خدایی  تاکید کرد: کنکور سراسری ۱۴۰۰ فقط با یک نوع سوال خواهد بود همچنین تغییر در سهمیه‌ها باید با یک مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا مجلس اصلاح شود.

انتخاب نظام قدیم یا جدید اختیار یا اجبار!

پدرام فیاضیان، مشاور تحصیلی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه دانشگاهی گفت: روزانه ۸ تا ۱۰ نفر با من تماس می‌گیرند و می‌گویند بالاخره انتخاب نظام قدیم یا جدید اجبار است یا اختیار و دلیل می‌آورند که سازمان سنجش اطلاعیه اختیاری بودن را روی سایت خود قرار نداده است.

فیاضیان در ادامه بیان کرد: این داوطلبان حق هم دارند چرا که نمی‌شود به یک مصاحبه اکتفا کرد و سازمان سنجش در این زمینه کوتاهی کرده است و بایستی تاکنون اطلاعیه آن را برای آگاهی عمومی در سایت خود منتشر می‌کرد.

او تاکید کرد: در صورتی که اعلام شود انتخاب یک نوع نظام آموزشی قدیم یا جدید اختیاری است، به داوطلبان نظام قدیم توصیه می‌کنیم در آزمون نظام جدید شرکت کنند.

گفتنی است؛ کنکور سراسری سال ۹۸ برای اولین بار در رقابت بین نظام جدیدی‌ها و نظام قدیمی‌ها برگزار شد و در این کنکور داوطلبان نظام قدیم مجبور به انتخاب همین نظام و سوالات آن بودند، ولی اعتراضات زیاد این داوطلبان و مشکلات رخ داده در این آزمون باعث شد، انتخاب نوع نظام آموزشی به اختیار داوطلبان باشد.

yjc.ir
  • 40
  • 13
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۳
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
این که نظام قدیمی ها بخوان دوباره با کتابای خودشون کنکور بدن واقعا عادلانه نیست ، من سال دوازدهمم تموم شده و برای سال ۹۹ میخوام دوباره کنکور بدم اما کتابای اولین دوره نظام جدید با کتابای دومین سال نظام جدید خیلی فرق دارن ، و ما پشت کنکوریا باید درسای جدید رو بخونیم با این ک ظاهرا این کتاب همون کتابه ، مخصوصا درسی مثل دین و زندگی ، این در شرایطیه ک یه داوطلب نظام قدیمی ، برای سوین بار (حداقل سوین بار) داره کتاب خودشو میخونه و از همون امتحان میده ، تازه کلی هم اعتراض دارن ، حتی تو انتخاب رشته ، در حالی ک اولیت ورود ب دانشگاه با کسیه که کنکور اولیه ، علاوه بر اون ، نظام جدیدی ها سال کنکور امتحان نهایی دارن ، ک نظام قدیمی ها یک سال قبل کنکورشون داشتن ، نه یک ماه قبل
تو رابه خدا قسم ،تکلیف فرزندان ما را مشخص کنید
چه برسر فرزندانمان خواهد امو واقعا اقای خدایی چیکارمیکنی خوب اعلام صددرصدی کن تا ازاین سردرگمی هم خانواده وهم بچه ها دربیان یه کم انصاف داشته باشین ایا اگرفرزندان خودتون تواین شرایط بودن چه میکردین پدر بچه های مارو که داوردین خداازتون بپرسه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش