ابراهیم خدایی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، درباره حکم دیوان عدالت اداری در مورد بلامانع شدن شرکت در کنکور سراسری برای افرادی دو بار در آزمون پذیرفته شده ا ند، افزود: این حکم هنوز به سازمان سنجش آموزش کشور ابلاغ نشده است.
وی افزود: با این حال آراء هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در حکم قانون است و باید اجرا شود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در این باره اینکه آیا حکم صادر شده برای سال ۹۹ اجرا می شود یا خیر، تاکید کرد: اینکه رأی هیأت عمومی ناظر به گذشته است یا آینده بعد از ابلاغ این حکم به سازمان مشخص می شود.
به گزار ایرنا، در پی شکایت از سازمان سنجش آموزش کشور با خواسته ابطال بند اول صفحه ۴ دفترچه شماره یک راهنمای ثبت نام شرکت در آزمون و اجازه شرکت در آزمون سال ۹۸ با وجود دو بار قبولی در سال های قبل، هیات عمومی دیوان عدالت اداری با نظر به اینکه قید ممنوعیت ادامه تحصیل در آزمون سراسری برای افرادی که دو بار در رشته های روزانه قبول شده باشند، محدودیت بلا وجه و مغایر بند (۳) اصل سوم و سی ام قانون اساسی و نیاز به اذن قانونگذار داشته و آن را ابطال کرد.
بر این اساس ثبت نام افرادی که دوبار در آزمون های سراسری دوره های قبل پذیرفته شده اند، در کنکور سال های بعد بلامانع شد.
معاون نظارت و بازرسی دیوان عدالت اداری:ثبت نام پذیرفته شدگان آزمونهای سراسری دورههای قبل، در کنکور سالهای بعد بلامانع است
مولابیگی گفت: ثبت نام افرادی که هرچندبار در آزمونهای سراسری دورههای قبل قبول شدند در کنکور سالهای بعد بلامانع اعلام میشود و ممنوعیتی برای ثبت نام مجدد وجود ندارد.
غلامرضا مولابیگی معاون نظارت و بازرسی دیوان عدالت اداری در گفتوگو با شبکه خبر، درباره مصوبه اخیر دیوان عدالت اداری مبنی بر اینکه ادامه تحصیل از طریق آزمون سراسری برای افرادی که دوبار کنکور داده بودند، بلامانع شد، تصریح کرد: در سال ۹۷، مشابه همین مصوبه را هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال کرده بود؛ اما علیرغم آنکه طبق ماده ۹۲ قانون تشکیلات آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، مرجع طرف شکایت باید از مفاد رای دیوان تبعیت میکرد، از مصوبه بعدی از این موضوع تبعیت نشده بود.
وی ادامه داد: ثانیا بحث ممنوعیت از شرکت در آزمون سراسری از اختیارات ویژه مقنن است که میتواند اعلام ممنوعیت کند و لذا با توجه به اصل تفکیک قوا اینکه مقامی غیر از مقام قانونگذار این چنین مصوباتی را برای ایجاد ممنوعیت یا محدودیت وضع کند، خارج از حدود اختیار است.
مولابیگی تاکید کرد: این موضوع خود در بردارنده اصل تبعیض و خلاف عدالت آموزشی بود، زیرا کسی که الزاما در دو دوره گذشته در آزمون پذیرفته شده به این معنا نیست که از تسهیلات آموزشی استفاده کرده ممکن است این فرد در آزمون پذیرفته شده، اما به هر دلیلی نتوانسته در مقاطع تحصیلی شرکت کرده و از آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی استفاده کند، لذا از این جهت هیات عمومی دیوان عدالت اداری مصوبه را خلاف قانون تشحیص داد و رای به ابطال آن داد.
معاون نظارت و بازرسی دیوان عدالت اداری درباره ابلاغ نشدن این مصوبه به رئیس سازمان سنجش، گفت: این مصوبه بعد از رای هیات عمومی، در مرحله انشا است که هنوز به دستشان نرسیده است لذا بعد از این انشا، به سازمان سنجش و نهادها و مراجعی که طرف شکایت هستند ابلاغ میشود که البته در این موضوع سازمان سنجش است.
وی درباره اینکه با حذف این بند نسبت به قبل چه اتفاقی به صورت شفاف رخ میدهد، افزود: کسانی که حتی در سالهای گذشته به صورت متوالی یا متناوب در آزمون سراسری شرکت کرده و پذیرفته شدند این مصوبه نافی شرکت آنها در آزمونهای سراسری بعدی نخواهد بود و لذا این افراد مجاز خواهند بود که در سالهای بعد در آزمون سراسری شرکت کنند.
مولابیگی تاکید کرد: یعنی ثبت نام افرادی که هرچندبار در آزمونهای سراسری دورههای قبل قبول شدند در کنکور سالهای بعد بلامانع اعلام میشود و ممنوعیتی برای ثبت نام مجدد وجود ندارد.
- 71
- 14
سعید
۱۳۹۸/۷/۲۹ - ۲۰:۱۰
Permalink