دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۲۰ - ۲۸ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۷۱۳
اخبار کنکور و آزمون ها

واکنش رئیس سازمان سنجش به رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

ابراهیم خدایی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر بلامانع شدن شرکت در کنکور سراسری پس از دو بار پذیرفته شدن در این آزمون ها، در حکم قانون است، اما هنوز به این سازمان ابلاغ نشده است.

ابراهیم خدایی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، درباره حکم دیوان عدالت اداری در مورد بلامانع شدن شرکت در کنکور سراسری برای افرادی دو بار در آزمون پذیرفته شده ا ند، افزود: این حکم هنوز به سازمان سنجش آموزش کشور ابلاغ نشده است.

وی افزود: با این حال آراء هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در حکم قانون است و باید اجرا شود.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در این باره اینکه آیا حکم صادر شده برای سال ۹۹ اجرا می شود یا خیر، تاکید کرد: اینکه رأی هیأت عمومی ناظر به گذشته است یا آینده بعد از ابلاغ این حکم به سازمان مشخص می شود.

به گزار ایرنا، در پی شکایت از سازمان سنجش آموزش کشور با خواسته ابطال بند اول صفحه ۴ دفترچه شماره یک راهنمای ثبت نام شرکت در آزمون و اجازه شرکت در آزمون سال ۹۸ با وجود دو بار قبولی در سال های قبل، هیات عمومی دیوان عدالت اداری با نظر به اینکه قید ممنوعیت ادامه تحصیل در آزمون سراسری برای افرادی که دو بار در رشته های روزانه قبول شده باشند، محدودیت بلا وجه و مغایر بند (۳) اصل سوم و سی ام قانون اساسی و نیاز به اذن قانونگذار داشته و آن را ابطال کرد.

بر این اساس ثبت نام افرادی که دوبار در آزمون های سراسری دوره های قبل پذیرفته شده اند، در کنکور سال های بعد بلامانع شد.

معاون نظارت و بازرسی دیوان عدالت اداری:ثبت نام پذیرفته شدگان آزمون‌های سراسری دوره‌های قبل، در کنکور سال‌های بعد بلامانع است
مولابیگی گفت: ثبت نام افرادی که هرچندبار در آزمون‌های سراسری دوره‌های قبل قبول شدند در کنکور سال‌های بعد بلامانع اعلام می‌شود و ممنوعیتی برای ثبت نام مجدد وجود ندارد.        

                                                                                                                                    
غلامرضا مولابیگی معاون نظارت و بازرسی دیوان عدالت اداری در گفت‌وگو با شبکه خبر، درباره مصوبه اخیر دیوان عدالت اداری مبنی بر اینکه ادامه تحصیل از طریق آزمون سراسری برای افرادی که دوبار کنکور داده بودند، بلامانع شد، تصریح کرد: در سال ۹۷، مشابه همین مصوبه را هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال کرده بود؛ اما علیرغم آنکه طبق ماده ۹۲ قانون تشکیلات آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، مرجع طرف شکایت باید از مفاد رای دیوان تبعیت می‌کرد، از مصوبه بعدی از این موضوع تبعیت نشده بود.

وی ادامه داد: ثانیا بحث ممنوعیت از شرکت در آزمون سراسری از اختیارات ویژه مقنن است که می‌تواند اعلام ممنوعیت کند و لذا با توجه به اصل تفکیک قوا اینکه مقامی غیر از مقام قانونگذار این چنین مصوباتی را برای ایجاد ممنوعیت یا محدودیت وضع کند، خارج از حدود اختیار است.

مولابیگی تاکید کرد: این موضوع خود در بردارنده اصل تبعیض و خلاف عدالت آموزشی بود، زیرا کسی که الزاما در دو دوره گذشته در آزمون پذیرفته شده به این معنا نیست که از تسهیلات آموزشی استفاده کرده ممکن است این فرد در آزمون پذیرفته شده، اما به هر دلیلی نتوانسته در مقاطع تحصیلی شرکت کرده و از آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی استفاده کند، لذا از این جهت هیات عمومی دیوان عدالت اداری مصوبه را خلاف قانون تشحیص داد و رای به ابطال آن داد.

معاون نظارت و بازرسی دیوان عدالت اداری درباره ابلاغ نشدن این مصوبه به رئیس سازمان سنجش، گفت: این مصوبه بعد از رای هیات عمومی، در مرحله انشا است که هنوز به دستشان نرسیده است لذا بعد از این انشا، به سازمان سنجش و نهاد‌ها و مراجعی که طرف شکایت هستند ابلاغ می‌شود که البته در این موضوع سازمان سنجش است.

وی درباره اینکه با حذف این بند نسبت به قبل چه اتفاقی به صورت شفاف رخ می‌دهد، افزود: کسانی که حتی در سال‌های گذشته به صورت متوالی یا متناوب در آزمون سراسری شرکت کرده و پذیرفته شدند این مصوبه نافی شرکت آن‌ها در آزمون‌های سراسری بعدی نخواهد بود و لذا این افراد مجاز خواهند بود که در سال‌های بعد در آزمون سراسری شرکت کنند.

مولابیگی تاکید کرد: یعنی ثبت نام افرادی که هرچندبار در آزمون‌های سراسری دوره‌های قبل قبول شدند در کنکور سال‌های بعد بلامانع اعلام می‌شود و ممنوعیتی برای ثبت نام مجدد وجود ندارد.

  • 71
  • 14
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۲۶
غیر قابل انتشار: ۲۴
جدیدترین
قدیمی ترین
اگر اون باز نشسته در کورس با جوان قبول بشه اون بازنشسته مستعد هست نه اون جون
چرا باید کسی که در رشته خودش درس خونده بیاد در یک رشته ای که مربوط به رشته اش نیست امتحان بده کجای دنیا این چیزا مرسومه ریاضی و تجربی و انسانی و هنر و فنی درساشون زمین تا آسمون با هم فرق میکنه مگر تو چند تا درس عمومی جالب اینجاست موقع فارغ التحصیلی هرگروه میتونه تو گروه دیگه کنکور بده خیلی مسخرست
بجای اینک داوطلبا رو کمتر کنید راه باز کرید موجشون طغیان تر کنه؟؟!! بجای اینک شرایط و ظرفیت پذیرش رو بالا ببرید صندلی میفروشید؟ بجای اینکه گند زدتون سهمیه ها و آتیشی ک انداختید ب جون مردم رو خاموش کنید نفرینشون رو ب جون خودتون میندازین مث پارسال ک رشته های فنی هم میتونستن کنکور تجربی بدن و بهشون اجازه دادید؟؟؟ عقلتون از ی بچه هم کمتره سرنوشت کشورمون دس شماس؟؟ سال ۹۷ گندی ک تو ظرفیتا پیرا پزشکی آزاد زدید رو چرا بچه ها رو گفتید اشتباه شده و ثبت نامشون نکردید آقای خدایی خداااااا ازتون نگذره اگ گذشت ب عدالت خدا شک دارم
یعنی کسی که امسال روزانه ارشد قبول شده ولی زود انصراف داده میتونه سال بعدش ارشد ثبت نام کنه؟
با سلام چرا در مورد ۳۰ درصد سهمیه ایثارگران و رزمندگان صحبت نمی کنید که با رتبه یکصد هزار میرن پزشکی میخونن.
با سلام چرا در مورد ...
والا ما که سهمیه رزمنده داشتیم با ده هزار بین الملل قشم هم قبول نشدم. من نمیدونم اینایی که میگید چجوری قبول هستن که ما قبول نمیشیم
تورو خدا هر روز جوانها رو سر گرم می کنید دانشگاه شده مال بچه های اساتید هیچی قبول نمی شن بعد می بینید شدن پزشک حیوانها کمترین رشتهی اونهاست نه امسال سال ۹۵ ۹۶ راست می گی د پیگیری کنید اونهارو بر گردانید اینقدر بچه های که توی جامعه هیچ سومیهای ندارن بازی ندید
تورو خدا هر روز جوان...
دوست عزیز‌ اول ادبیات‌ حرف زدنت رد یاد بگیر بعد نظر بده همون پزشک حیوانات که میگی بنده با رتبه ۱۴۰۰قبول شدم درست نظر بده به بقیه افراد آین صنف توهین نکن فکر نکنم سواد شما درحد دکترا دامپزشکی باشه چون احتمالا پشت کنکوری هستی
چرایبل از انتخاب رشته ۹۸ اعلام نکردن .
این تصمیم راه را برای تحصیل افراد زیادی هموار خواهد کرد
آخی این چه کاریه میاین ابرو درست کنید چشمش کور میکنید حالا یک عده زیادی باز نشسته میان و جایی جوانان مستعد میگیرن
این ظلم در حق ماهایی هست که چند ساله پشت کنکور هستیم نباید این قانون تصویب بشه
اخ جون میخوام ثبت نام کنم چون من سال ۱۳۴۴ قبول شدم
اخ جون میخوام ثبت نا...
اقا ثبت نام نکن همه جریانات از عدالت دور است
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش