دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۲۰:۱۵ - ۰۲ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۰۴۲۹
اخبار کنکور و آزمون ها

سهمیه ۵ درصد ایثارگران عملاً ۳۰ درصد است

متقاضیان علوم پزشکی با چه سهمیه‌هایی باید رقابت کنند؟

متقاضیان علوم پزشکی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
حدود سه سال است مسئولان از سهمیه ۶۰ درصدی دانشجویان و همچنین سهمیه مازاد برخی نهادها برای ورود به دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داده‌اند، اما هنوز انتقادات به این رویه از طریق مجلس شورای اسلامی و نهادهای دیگر به نتیجه نرسیده است.

به گزارش سرپوش و به گفته حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور از میان حدود یک میلیون و ۱۱۸ هزار نفر شرکت کننده کنکور سال جاری، ۶۳۷ هزار نفر داوطلب کنکور رشته تجربی بوده‌اند و با این وصف، بیش از نیمی از داوطلبان، متقاضی پذیرش در رشته‌های پزشکی و داروسازی هستند. با این وجود گویا حدود ۶۰ درصد کرسی‌های دانشگاه های علوم پزشکی در اختیار صاحبان سهمیه است. حمید اکبری، قائم‌مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرده است: بیش از ۶۰ درصد دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی بر اساس سهمیه وارد دانشگاه می‌شوند. به‌طور کلی، سهمیه آزاد در رشته‌های پزشکی در کشور به زیر ۴۰ درصد می‌رسد، این وضعیت در سه رشته پرمتقاضی علوم پزشکی یعنی دندانپزشکی، داروسازی و پزشکی وجود دارد. بنابراین ما نگران کیفیت آموزش در بین این دانشجویان هستیم.

روزنامه سپید که در حوزه پزشکی فعالیت می‌کند، سال ۹۵ در گزارشی مدعی  حدود ۴۰۸ نفر سهمیه سپاه پاسداران برای ۲۱ دانشگاه علوم پزشکی کشور شد و افزود که سهمیه فوق برای رشته پرستاری نیز حدود ۶۷ نفر ارزیابی شده است.با وجود اینکه مسئولان وزارت بهداشت بارها تأکید کرده‌اند در تلاش‌اند سهمیه‌ها ثابت بماند، احمد خالق‌نژاد طبری، دبیر شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور درباره افزایش سهمیه سپاه پاسداران به روزنامه سپید گفته که اطلاع دقیقی از سهمیه‌ها ندارد.

طاهره چنگیز، دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی وزارت بهداشت نیز در همین‌باره گفته که شورای آموزش پزشکی عمومی به‌هیچ‌وجه وارد این موضوع نشده و اصلاً به این شورا ارتباطی ندارد که در این موضوع اظهارنظری کند. چنگیز با تأکید بر اینکه اختصاص این ظرفیت، تهدید به‌حساب نمی‌آید،‌ بیان کرده که میزان این ظرفیت‌ها نسبت به ظرفیت کل پذیرش دانشجو درصد بالایی نیست و این تضمین اشتغال افرادی است که می‌توانند از این ظرفیت برای ورود به دانشگاه استفاده کنند. 

سهمیه‌های مازاد دانشگاه‌های علوم پزشکی از کجا آب می‌خورد؟

مجلس شورای اسلامی در سال ۹۲ قانون برقراری عدالت آموزشی برای پذیرش دانشجو را اصلاح کرد. بنابر بند ۳ این اصلاحیه،  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است ۳۰ درصد ورودی رشته‌های پزشکی عمومی، دستیاری تخصصی پزشکی و سایر رشته‌های گروه پزشکی را از طریق جذب دانشجوی بومی با اولویت مناطق محروم و متناسب با نیاز استان‌ها و در چهارچوب نظام سطح‌بندی پذیرش کند.

همچنین به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال گذشته سهمیه اختصاصی برای همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه را تصویب کردند که بر اساس آن، با احتساب همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه، سهمیه ایثارگران از ۲۵ درصد به ۳۰ درصد افزایش یافت.

از سوی دیگر بر اساس مصوبه جلسه ۲۳۵ سال ۹۳ شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ آن دسته از دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی که فاقد پردیس خودگردان هستند، مجاز به پذیرش ظرفیت مازادند. پذیرش دانشجوی مازاد مشروط به پرداخت هزینه تحصیل و خدمات رفاهی توسط پذیرفته‌شدگان بر اساس تعرفه تعیین شده توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت و تصویب هیئت امنای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی مربوطه است.

همچنین بر اساس این مصوبه، محل تشکیل کلاس پذیرفته‌شدگان ظرفیت مازاد در اختیار دانشگاه است و نقل و انتقال و مهمانی پذیرفته‌شدگان ظرفیت مازاد میان دانشگاه‌هایی که دارای ظرفیت مازاد است، مشروط به موافقت مبدأ و مقصد و با رعایت سایر ضوابط آیین‌نامه انتقال بلامانع است.

احمد خالق‌نژاد طبری، دبیر شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در سال ۹۴ در گفت‌وگو با روزنامه سپید، مطرح کرده بود: سپاه پاسداران تعدادی نیرو را در سراسر کشور درخواست کرد. ما هم بر اساس این درخواست، مازاد بر ظرفیت دانشگاه‌ها به آنها ظرفیت دادیم. این ظرفیت مازاد بر ظرفیت خودگردان و روزانه و شبانه است. به گفته او، این در واقع سفارشی است که سازمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دانشگاه‌های علوم پزشکی داده و هزینه تحصیل دانشجویان متعهد به سازمان خود را نیز می‌پذیرد.

کمیسیون آموزش و بهداشت پیگیر ماجرا هستند

اخیراً محمود صادقی، نماینده مردم تهران به خبرنگار خانه ملت گفته است:  بیش از ۲۰۰ مورد صندلی فروشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشف شده است. حتی رد پای برخی از مؤسسات کنکور که در سیمای جمهوری اسلامی هم برنامه‌های تبلیغاتی روی آنتن می‌برند، در این پرونده دیده شده است.

صادقی درباره ورود مجلس به موضوع صندلی فروشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی به ایرناپلاس می‌گوید: کمیسیون آموزش که رأساً به موضوع وارد نشده است، شخصاً از سال گذشته این موضوع را پیگیری می‌کردم. گزارش‌های مردمی متعدد و  فایل‌های صوتی را که افراد با این مراکز تماس گرفته بودند، در اختیار مسئولان وزارت علوم و مسئولان وقت وزارت بهداشت قرار دادم. 

وی ادامه می‌دهد: اخیراً هم وزیر جدید بهداشت موضوع را پیگیری و اعلام کردند مسببان آن را در اختیار قوه قضاییه قرار داده‌اند؛ بعد از آن در جریان جزئیات پرونده‌های آنها نیستم. احتمالاً بعد از تعطیلات مجلس درخواست بررسی موضوع در کمیسیون آموزش را مطرح خواهم کرد؛ البته آقای دکتر نوبخت در کمیسیون بهداشت نیز پیگیر ماجرا هستند.

حمید اکبری، قائم‌مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت در همین باره به ایسنا گفته: متأسفانه پیگیری‌های وزارت بهداشت در این زمینه تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

فراهانی: تصویب سهمیه ایثارگران در مجلس، به نفع مجلسی‌ها

محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی پیشین وزارت بهداشت در گفت‌وگو با ایرناپلاس بیان می‌کند: وقتی ما از سهمیه‌ها صحبت می‌کنیم، منظور این است که آدم‌هایی از راه‌ها و فرصت‌هایی استفاده می‌کنند و با بقیه افراد رقابت نمی‌کنند. ما به این فرصت‌ها مانند سهمیه‌های هیئت علمی‌ها، رانت می‌گوییم. بنده با همه سهمیه‌ها مانند سهمیه ۵ درصد ایثارگران که عملاً ۳۰ درصد است و همچنین سهمیه اعضای هیئت علمی که شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده است، مخالفم. زیرا مصداق تبعیض و خلاف قانون اساسی است و فرصت‌های بقیه مردم را تضییع می‌کند. 

فراهانی اضافه می‌کند: این سهمیه‌ها در زمان جنگ برای فرزندان شهدا و جانبازان درصد بالا، می‌توانست عقلانی باشد. مصوبه چند سال قبل که مجلس ۵ درصد سهمیه به ایثارگران اضافه کرد، عملاً ۳۰ درصد است. زیرا ۲۵ درصد از قبل مشمول سهمیه بودند. البته این سهمیه ۲۵ درصدی هم که قبلاً وجود داشت، هیچ‌وقت پر نمی‌شد. 

وی در ادامه می‌گوید: نمایندگان مجلس سهمیه ایثارگران را تصویب کردند و از آنجایی این نمایندگان ایثارگر بودند، همان سال تعداد زیادی از فرزندان آنها از این سهمیه استفاده کردند و وارد دانشگاه شدند. یعنی درواقع نمایندگان به نفع خودشان قانون مصوب کردند.

معاون پیشین فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تأکید می‌کند: اگر دانشگاه‌ها ظرفیت دارند، برای همه ملت است و اگر ظرفیت ندارند چطور شما سهمیه ایجاد می‌کنید؟ اگر سهمیه وجود ندارد و آن را بالا می‌برید یعنی کیفیت آموزش را پایین آورده‌اید. در همین حال چرا فقط سهمیه را برای عده‌ای خاص افزایش می‌دهید؟ مگر حق همه افراد نیست؟

plus.irna.ir
  • 121
  • 18
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۵۰
غیر قابل انتشار: ۵۴
جدیدترین
قدیمی ترین
سهمیه باید برای ۳ تا رشته پزشکی ، دندون پزشکی و داروسازی حذف بشود. من در سیستم درمان کار میکنم جان مردم بازیچه یک عده پزشک سهمیه ای و رانتی شده است.
خدا ازتون نگذره با این سهمیه هاتون که حق یه مشت بچه بیگناه و پایمال میکنید
تروخدا , بچه های مارو از کابوس سهمیه ها نجات بدید . آخه سهمیه توی علم و دانش,چه معنی میده؟!!!!!!
تروخدا , بچه های مار...
شما که خیلی رو علم حساسی خوب ریاضی و فیزیک و نجوم و هندسه و حرفه و فن و هنر هم علمه دیگه خوبه با اونا کاری ندارین ؟
عزیزانم چرا اینقدر همه چیز را برا سهمیه جانبازان میدانید من خودم توی دانشگاه کار میکنم دارم میبینم که هئیت علمی ها چه سهمیه ای دارن به هاشون با قبولی در رشته بذر نخور میان پزشکی یا دندان میشینن حالا اون جانباز رفته جانش را گذاشته ولی اینها چی بالاترین حقوق را میگیرن بعد هم را سر کلاس پزشکی میشینن و تازه درسی هم نمی خونن با پارتی بازی نمره هم میگیرن ولی بچه های جانبازان اولا باید برا قبولی در پزشکی با همان سهمیه رتبه دو رقمی بیارن بعد هم توی دانشگاه نمی تونن با پارتی نمره بگیرن چون نه پدر پولداری دارن نه پول زیاد خواهش میکنم یکم بازتر فکر کنید و یک طرفه به قاضی نروید ؟؟؟؟؟؟؟ کاشکی همه سهمیه ها مثل سهمیه جانبازان بود بیچاره اون جانباز که نه ارزش برا خودش قائلند نه برا بچه هاشون خدایا ما را ببخش برا این همه ظلمی که در کشورمان برای این نسل جوان میشه
عزیزانم چرا اینقدر ه...
سهمیه در هر نوع تبعیض و بی عدالتیه چ جانباز چ هیئت علمی چ نظامی چ فرهنگیان هر نوع بی عدالتیه بچه ها دارن چوب پدرمادراشونو میخورن ک مثلا استاد و معلم و رزمنده نشده
امیدوارم به حق علی هرکس حق بچه های زحمت کش ودرس خوان را به بهانه داشتن سهمیه پایمال میکند خیر نبینه من یک مادرم که بیماری صعب العلاح دارم از درمانم کذشتم تا فرزندم بتواند در حوزه رقابت خوب شرکت کند ونفر اول مدرسه تیزهوشان شود بقدری بچه من باهوش بود که تمام استاد میگفتند اگر تک رقمی نشه به احتمال زیاد دو رقمی میاره و حتما دانشگاه تهران قبول میشه حق بچه منو پایمال کردن از درمانم گذشتم فقط بخاطر اینده فرزنم امیدوارم بحق علی خیر فرزندانشون رو نبینند.
ادایه آدم خوبارو در نیارید خودتون اگه ۵ درصد هم سهمیه داشتید الان این کامنتارو نمیزاشتید اگه میخاین با ما ۵ درصدی ها مساوی شین برین تو منطقه ۳ زندگی کنین اگه فک میکنین حقتون داره خورده میشه
ادایه آدم خوبارو در ...
کسی ادای ادمهای خوب رو در نیاورده بچه ها باید در فضای کاملاعادلانه رقابت کنند پزشک سهمیه ای بیسواد به درد مملکت نمیخوره.
ادایه آدم خوبارو در ...
اره خب منم اگ سهمیه داشتم اعتراض نمیکردم ولی من کنکورمو دادم ۸سال پیش رادیولوژی هم خوندم بدون سهمیه اما توی کلاس دیدم با سهمیه ها هیچی بارشون نبود الانم دوباره با سهمیه ارشد میخونن اونوقت امثال من با رتبه نصف اونا قبول نمیشیم این بی عدالتی باید تموم شه چون شما خودت سهمیه داری فک میکنی ما داریم ادا ادم خوبا رو درمیاریم ولی ما واقعا خوبتریم توی درس اما سهمیه نمیذاره ب جایی برسیم
پنج درصد فقط آبروی شرکت کننده را میبرد ارزش دیگه نداره,هر کسی میخواد بدونه سهمیه پنج درصد چقده؟ دقیقا مانند منطقه دو هستش,این بزرگواری که گفته ۵درصد با ۲۵درصد میشه۳۰ درصد اصلا خبر نداره همینجوری قضاوت کرده ,قرار بود مازاد ظرفیت ۲۵درصدیها که نتونستن خودشون نمره لازمو بیارن به ۵ درصدیها اختصاص یابد که تا بحال تصویب نشده,در حال حاضر سهمیه ۵درصد بدترین سهمیه کنکوره مطمئن باشید.منطقه۳ پیش ۵درصدیها پادشاهه!!
پنج درصد فقط آبروی ش...
عزیزم وقتی ۲۵ درصد پر نمیشه ۵درصدی ها رو ۲۵ حساب میکنن یکم تحقیق کن در ضمن سهمیه مناطق ب این شکله ک فقط با خودشون رقابت میکنن نیست درصدی ک بهشون بدن منطقه دو ها همه با هم ۳باهم یکم باهم و منطقی و عادلانه هم هست
امیدوارم به حق عدالت حسینی خدا کار ما را درست کنه تازشم بچه های سپاه پاسداران هم سهمیه دارن معلوم نیست با پرورش دانشجو هایی که هم زیادن (که مطمعنن در اینده بازار کار همین پزشکی و دندون خرابه )هم اینکه انقدر کیفیت اموزش خراب شده وای به حال بیماران بعدش بدوتید این سهمیه حتی برای استخدانی و... کلا تا زمان مرگشون هست
عزیزمن شمایی که میگی سهمیه جانبازان و شهدا و ... بی عدالتی آشکاره. اگه همین جانباز و شهدا نبودن که توام نبودی عزیزم اگه اینا نمیرفتن خدایی ناکرده به ناموسمون بی حرمتی میشد خب شاید بگی از فضل پدر فرزند رو چه حاصل!! خیلی سخته با یه پدر جانباز بخوای زندگی کنی خیلی راحت یه سری حرفارو نزنیم( اون دنیام هستا)
عزیزمن شمایی که میگی...
شهیدان و جانبازان عزیز جایگاه رفیعی برخوردارن بخدا انها هم راضی به این سهمیه های کذایی نیستند. ایکاش بجای اینکار هزینه دروس کنکوری رابه این عزیزان بدهند و بعد با بچه های دیگر در یک فضای عادلانه رقابت کنند کسی که از بچگی بعلت تصادف پدرش را ز دست داده اینهم از داشتن پدر بی نعمت بوده. پس چه فرقی هست
عزیزمن شمایی که میگی...
خدا اجرشون بده ولی از کجا میدونی اون زمان اگه ما بودیم نمیرفتیم؟؟؟بعدم سهمیه ی جا ن همه جا خب بیان ما رو بکشن تو کشور فقط خودشون باشن چون خودشون رفتن جنگیدن ۴۰ سال گذشته اما همچنان فقط اونا کشور و نجات دادن ماها ک نون نداریم بخوریم ولی ساکتیم ک امنیت کشور نپره کاری نکردیم؟؟؟
عزیزمن شمایی که میگی...
خوب انقد جانبازارو دوس دارین دولت سهمیه مازاد واسه جانبازا بزاره اما از سهمیه ازاد مردم کم نکنه
عزیزمن شمایی که میگی...
سلام.اتفاقا من هم می گم اون دنیا هم هست.اگه رفتن ، برای خدا رفتن شما چی می گین.چون پدر شما یه روز فداکاری کرده تو باید با ظلم و حق خوری جبرانش کنی.مثل پدرت مرد باش .اون جونش رو گذاشت تو کنی وقت بذار درس بخون.
عزیزمن شمایی که میگی...
۳۱ ساله جنگ تمام شده یعنی این جانبازان عزیز هنوز بچه کنکوری دارن؟
۳۱ ساله جنگ تمام شده...
احسنت گل گفتی .سی ویک سال گذشته .فکرکنم نوه ونتیجه هاشون باشه یا جنگ نامرئی بوده وما نمیدونیم .والله اگه جنگ نامرئیه بگیم پدرای ماهم شرکت کنه
کسایی که با سهمیه حق بچه های زحمت کشو مخورن انشالله در زندگی آثرشو ببینن چون آه خیلیا دنبالشونه
اینجا واقعا ایرانه، یعنی ایران اسلامی،، باورم نمیشه حتما اشتباهی شده،، ایران که اسلامیه، این کارها زشته بخدا
بله اینها هستند که فردا با تشخیص های غلطشون مردم بیچاره را میکشند...
بله اینا هستن که فردا مردم را زیر تیغ جراحی و با تشخیصهای غلطشون میکشند...
بله اینا هستن که فرد...
ان شاءالله بانیان این همه سهمیه جورواجور زیر تیغ ندانم کاری پزشکان سهمیه ای گیر بیفتن
هرگونه سهمیه ظلم وبیعدالتیه دربحث علم ودانش فقط بایدرقابت سالم باشه وبدون سهمیه براساس سوادباهم سنجیده بشن نه اینکه اینقدرحق خوری وبیعدالتی وظلم درحق بچه های بیگناه که شب وروزدرس میخونن وبخاطراوناپشت درمیمونن
هرگونه سهمیه ظلم وبی...
ای کاش فقط سهمیه شهدا وایثارگران وجانبازان باشه.باشه .والله سهمیه هیات علمی دانشگاه ،سپاه ،نیروی انتظامی ومجلس و.....باید این سهمیه های هیات و....برداشته بشه اونا ک بهترین مدرسه درس میخونند باید این جور سهمیه هارو بدن به منطقه محروم ها که امکانات کمه .نه ک بچه های بالایی ها که تیزهوشان درس میخونند
نمیتوانید ادعا کنید کنید که عدالت اسلامی و عدالت آموزشی را اجرا میکنید.بدتر از کشت و کشتار مظلومان است چه فرقی داره لز یک طرف بیسواد پروری میکنید از طرف دیگر نخبه کشی و انگیزه کشی و این یعنی جنگ با استعداد و توانایی و علم وجدانهای آگاه و بیدار میخواهد تا درک شود خدا جواب ناعدالتی ها را بدهد ما که قدرتی نداریم .
الکی ازقول جانبازان کامنت نگذارید شماها هیچکدام جانبازنیستید دلالان کنکورهستیدکه میخواهیداب راگل الود کنید تا ماهی بگیرید. کنکور یک مسابقه علمی است سهمیه معنی ندارد.وبراساس قانون اساسی همه احاد دارای تساوی حقوقی درجامعه هستند
سهمیه ۵ درصد اصلا ارزشی نداره. نمیدونم چرا اینقدر شلوغش میکنن؟ فرزند من با رتبه ۱۳۰ سهمیه و ۴۰۰ منطقه یک، با سهمیه منطقه یک پذیرفته شد و عملا سهمیه ۵ درثد هیچ تاثیری در پذیرش بهتر نداشت. سهمیه هیات علمی ظلمه که از قصد شهرای دور میزنن و بسادگی از بدو ورود به دانشگاه در بهترین دانشگاههای تهران وارد میشن. پزشکی دانشگاه تهران پر از بچه های هیات علمیهاس که با سهمیه پنهانشون منتقل شدن و یا بسادگی تغییر رشته و انتقال میگیرن! در صورتیکه افراد عادی نمیتونن حتی تو دانشگاه تهران برای یک یا دو ترم مهمان بشن . فرزند من علیرغم بیماری و پیگیری زیاد درخواست مهمانش رد شد): سهمیه هیات علمی نامردی در حق همه بچه هاس!
سهمیه ۵ درصد اصلا ار...
ببین وقتی سهمیه ۲۵ درصد پر نمیشه ۵ درصدیا میشن ۲۵ اینو خود مسئولین هزار بار گفتن
سهمیه ۵ درصد اصلا ار...
اگر سهمیه اثر، نداره لطفا ازش استفاده نکنین.حق الناس چیه ها چیه؟اینکه من امسال بارتبه کشوری ۱۶۰۰۰قبول نشمو دخترعموم ک جانبازه بارتبه کشوری۲۳۰۰۰۰که ده برابره منه پزشکی قبول شه.
اگر سهمیه اثر، نداره...
واقعا قبول دارم انشالله هر کی ناحق وبا سهمیه وارد وانشگاه میشه وحق بچه های زحمت کشو می خوره آثار خیلی خیلی بدی تو زندگیش ببینه
سهمیه جانبازان ایثارگران شهدا سپاه رزمندگان منطقه ۳ بی عدالتی های اشکار
اینهمه جوسازی نکنید سهمیه جانبازان حق ماهست حالا که امسال ما کنکور داریم شماها زوم کردید روی این سهیه ها
اینهمه جوسازی نکنید ...
خب این سهمیه ها داره ظلم میکنه ب ما پشت کنکوری ها .اگه واقعا شهامت داری بدون سهمیه برو سر جلسه کنکور .چون با سهمیه قبول شدن ب درد نمیخوره و هر رشته ای که قبول بشی لایقش نیستی
عین بی عدالتیییی هست سهمیه ۵ درصد جانبازان معادل ۶۰ درصد شده و سهمیه هیات علمی معادل ۹۰ درصد شده که طرف از دکتر حیوانات میشه دکتر انسنانها
وای وای وای درمملکت چه خبراست بدبخت ومظلوم ان جانبازانی که روحشان هم خبر ندارد به اسم انان درکام دیگران من جانبازانی میشناسم که فرزندان انها سالهاست درپشت کنکورهستند حتی با معدل دیپلم ۱۹/۷۵ و۲۰ واقعا جانبازان مظلومترین ادمهای روی کره زمین هستند
وای وای وای درمملکت ...
دختر عمو منم باباش هم جانبازه هم ازاده ولی دیپلمشم کامل نکرد چون خودش نخواست خواست شوهر کنه منظورم اینه اونایی ک شما میفرمایی خودشون نخواستن از سهمیه استفاده کنن خدا هم خیرشون بده
وای وای وای درمملکت ...
غیرممکنه!!!
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش