کنکور سراسری هر ساله به منظور وارد شدن علاقه مندان به دانشگاه های سراسری ( دوره روزانه، شبانه، پردیس خودگردان، دانشگاه غیر انتفاعی، پیام نور) و دانشگاه آزاد در دوره های مختلف کاردانی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری عمومی برگزار می شود. گروههای آزمایشی کنکور سراسری به گروههای علوم انسانی، علوم تجربی، ریاضی و فیزیک، گروه هنر و زبان تقسیم شده و داوطلبان با توجه به علاقه خود می توانند در یک یا دو یا سه گروه آزمایشی می توانند شرکت نمایند. اولین مرحله برای ورود به این ماراتن نفسگیر، ثبت نام کنکور سراسری می باشد که در مقطع زمانی اعلام شده توسط سازمان سنجش انجام می شود.
کلیه داوطلبان اعم از متقاضیان رشته محل های دانشگاه های سراسری و دانشگاه آزاد می بایست در این مرحله به سایت ثبت نام کنکور سراسری ۹۹ به آدرس sanjesh.org مراجعه کرده و فرم ثبت نام را تکمیل نمایند. با توجه به انتشار دفترچه ثبت نام کنکور سراسری ۹۹ هم زمان با شروع فرآیند ثبت نام، کلیه ضوابط و مراحل ثبت نام در اختیار داوطلبان قرار می گیرد. ما نیز در این مقاله سعی کرده ایم اطلاعاتی در خصوص زمان، نحوه و شرایط ثبت نام کنکور سراسری ۹۹ ارائه دهیم تا داوطلبان با آگاهی بیش تری اقدام به ثبت نام نمایند.
زمان ثبت نام کنکور سراسری ۹۹
سال گذشته زمان ثبت نام کنکور سراسری ۹۸( ۲۴ بهمن تا ۲ اسفند) بود. پیش بینی می شود که امسال نیز همانند سال گذشته امکان ثبت نام کنکور سراسری ۹۹ در دهه سوم بهمن ماه برای متقاضیان تحصیل در دانشگاه های سراسری و آزاد فراهم گردد. متقاضیان باید منحصرا از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش اطلاعیه های ثبت نام را پیگیری کنند. در صورت انتشار اطلاعیه جدید مبنی بر اعلام زمان دقیق ثبت نام کنکور سراسری ۹۹، این مقاله به روز رسانی خواهد شد. بر اساس اطلاعیه سازمان سنجش ثبت نام کنکور ۹۹، از ۱۶ بهمن ماه شروع شده تا ۲۴ بهمن ادامه خواهد داشت،
نحوه ثبت نام کنکور سراسری ۹۹
نحوه ثبت نام کنکور سراسری ۹۹ به صورت اینترنتی و به این شکل است که متقاضیان می بایست پس از مراجعه به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org، فرم ثبت نام خود را تکمیل نمایند. داوطلبان پس از پرداخت هزینه ثبت نام کنکور ۹۹ و دریافت سریال اعتباری وارد بخش" سراسری" در سایت سازمان سنجش شده و با کلیک کردن روی گزینه" ثبت نام آزمون سراسری ۹۹"، مراحل ثبت نام خود را آغاز می کنند. هر داوطلب، بر اساس علاقه حداکثر می تواند در سه گروه آزمایشی یعنی یک گروه اصلی از بین گروه های (تجربی ریاضی، انسانی) و دو گروه آزمایشی شناور از بین گروه های ( هنر، زبان) ثبت نام و در آزمون مربوط به آن شرکت نماید. زمان برگزاری کنکور ۹۹ هر گروه آزمایشی نیز در اطلاعیه های بعدی سازمان سنجش به اطلاع داوطلبان خواهد رسید. به داوطلبان توصیه می کنیم قبل از تکمیل فرم ثبت نام، فرم پیش نویس درج شده در انتهای دفترچه ثبت نام کنکور ۹۹ را تکمیل نمایند تا در زمان ثبت نام اینترنتی به مشکل برخورد نکنند. این فرم از قسمت های مختلفی شامل اطلاعات فردی، سهمیه، کد سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی یا کد سوابق تحصیلی پایه دوازدهم و اطلاعات مربوط به محل سکونت تشکیل شده که متقاضیان می بایست در ثبت این اطلاعات نهایت دقت را به کار گیرند.
شرایط ثبت نام کنکور سراسری ۹۹
کلیه متقاضیان ثبت نام کنکور ۹۹ تنها در حالتی مجاز به ثبت نام هستند که کلیه شرایط ثبت نام کنکور سراسری ۹۹ را داشته باشند. این شرایط شامل شرایط عمومی و شرایط اختصاصی مندرج در دفترچه ثبت نام می شود. اعتقاد به اسلام یا یكی از ادیان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، عدم احراز فساد اخلاقی، عدم احراز عناد نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران و شرایطی از این قبیل جز شرایط عمومی ثبت نام در این کنکور است.
مهم ترین و اصلی ترین شرایط اختصاصی کنکور ۹۹ شامل موارد ذیل است:
دارا بودن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی یا دیپلم نظام جدید یا مشغول به تحصیل بودن در دوره مذکور با شرط فارغ التحصیلی حداکثر تا ۳۱ شهریور ۹۹ یا دارا بودن مدرک کاردانی و یا مدرک دیپلم چهار ساله نظام قدیم می باشد.
دانشجویان دوره روزانه حق ثبت نام در کنکور ۹۹ را نداشته و در صورت تمایل می توانند پس از انصراف قطعی در این آزمون ثبت نام نمایند.
پذیرفته شدگان نهایی دوره روزانه کنکور ۹۸ در صورت شرکت در کنکور ۹۹ حق انتخاب رشته محل های روزانه را نداشته و تنها در صورت رفع محرومیت کنکور از طرف سازمان سنجش مجاز به انتخاب این دوره خواهند بود.
ضمناً به متقاضیانی که درخصوص شرایط انصراف و تحصیل مجدد رایگان در کنکور ۹۹ سوالی دارند توصیه می کنیم مقالات تحصیل مجدد، شرایط انصراف از دانشگاه و تحصیل مجدد رایگان مطالعه نمایند.
مراحل ثبت نام کنکور سراسری ۹۹
داوطلبان کنکور سراسری ۹۹ قبل از هرچیزی باید مدارک لازم برای ثبت نام کنکور سراسری ۹۹ را که در دفترچه ثبت نام این آزمون درج شده آماده کنند. از جمله این مدارک می توان به اطلاعات فردی و تحصیلی ، کد نظام وظیفه برای آقایون ، سهمیه ، دریافت کد سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی ، دریافت کد سوابق تحصیلی پایه دوازدهم اشاره کرد به طوریکه تمام داوطلبانی که دیپلم خود را سال ۸۴ به بعد دریافت کرده اند و داوطلبانی که مدرک پیش دانشگاهی خود را سال ۹۱ تا ۹۷ دریافت نموده اند ، می بایست با مراجعه به سایت dipcode medu ir، کد سوابق تحصیلی خود را به منظور وارد کردن در فرم ثبت نام اینترنتی سازمان سنجش دریافت نمایند.
راهنمای تصویری نحوه ثبت نام کنکور سراسری ۹۹
متقاضیان به منظور ثبت نام می بایست به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org کنند و از منوی سمت راست عبارت کنکور سراسری را انتخاب کنند. همانند تصویر زیر:
در این بخش داوطلبان بعد از وارد شدن به صفحه ثبت نام کنکور سراسری ۹۹ در مرحله اول میبایست وضعیت تحصیلی خود را مشخص نمایند بنابراین:
در صفحه باز شده متقاضیان می بایست نوع نظام تحصیلی( نظام جدید ۳- ۳- ۶، نظام قدیم) مشخص نمایند و با وارد کردن سریال کارت اعتباری خریداری شده، مراحل ثبت نام اینترنتی کنکور سراسری ۹۹ را آغاز کنند:
داوطلبان بعد از مشخص کردن نظام آموزشی و ارد مرحله بارگزاری تصویر میشوند:
داوطلبان برای آپلود عکس می بایست بر روی گزینه browse کلیک کنند و عکس خود را انتخاب نمایند بعد از انتخاب عکس بر روی گزینه ارسال عکس کلیک نمایید در صورتی که عکس شما مطابق توضیحات تصویر زیر مشکلی نداشته باشد بر روی صفحه قرار می گیرد و شما برای ادامه مسیر ثبت نام باید گزینه تایید و ادامه را انتخاب نمایید.
بعد از بارگزاری عکس و انتخاب گزینه تایید و ادامه داوطلبان وارد مرحله تکمیل فرم ثبت نام کنکور سراسری ۹۹ خواهند شد.
در نظر داشته باشید راهنمای تصویری بالا مربوط به سال ۹۸ است به محض آغاز فر پایند ثبت نام کنکور سراسری ۹۹ مقاله به روز رسانی می شود.
به منظور مشاهده راهنمای ثبت نام کنکور سراسری کلیک کنید. در حال حاضر لینک این صفحه فعال نمی باشد و در صورت فعال شدن مقاله به روز رسانی خواهد شد.
نحوه تکمیل فرم ثبت نام کنکور سراسری ۹۹
تکمیل فرم ثبت نام کنکور سراسری آخرین مرحله از این پروسه ثبت نام کنکور سراسری است که به داوطلبان توصیه می کنیم قبل از تکمیل فرم ثبت نام، فرم پیش نویس درج شده در انتهای دفترچه ثبت نام کنکور سراسری را تکمیل نمایند تا در زمان ثبت نام اینترنتی به مشکل برخورد نکنند. این فرم از قسمت های مختلفی تشکیل شده که در ادامه به آن پرداخته ایم.
بخش اول (بند ۱ تا ۹) شامل اطلاعات فردی و شناسنامه ای داوطلب می باشد.
بخش دوم (بند ۱۰ تا ۲۴) مربوط به اطلاعات تحصیلی داوطلب، شامل کد عنوان دیپلم، کد دانش آموزی مقطع دیپلم، تاریخ اخذ مدرک دیپلم، معدل کتبی و معدل کل دیپلم و سایر اطلاعات تحصیلی می باشد .
بخش سوم (بند ۲۵ تا ۲۷) مربوط به سهمیه های کنکور سراسری می شود.
بخش چهارم (بند ۲۸) مختص داوطلبان دارای معلولیت بوده که نوع معلولیت خود را مشخص می نمایند.
بخش پنجم (بند ۲۹) مربوط به داوطلبان اتباع خارجی بوده که با وارد کردن کد پیگیری خود این قسمت را تکمیل می نمایند.
بخش ششم (بند ۳۰) وضعیت تحصیلی داوطلب را ار جهت دانشجو روزانه و غیر روزانه، انصرافی، اخراجی مشخص می کند.
بخش هفتم (بند ۳۱ تا ۳۲) وضعیت داوطلب را از نظر فارغ التحصیلی مشخص می کند.( کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و بالاتر) و معدل کاردانی داوطلب می باشد.
بخش هشتم (بند ۳۳) مختص داوطلبان شاغل می باشد.
بخش نهم (بند ۳۴ تا ۴۰) نیز برای تعیین حوزه امتحانی داوطلب، درج آدرس و اطلاعات تماس داوطلب می باشد.
پس از تکمیل فرم ثبت نام و درج آن در سایت ثبت نام کنکور ۹۹، یک شماره پرونده و کد پیگیری ثبت نام به شما داده می شود. حفظ و نگهداری این کد به همراه شماره پرونده در مراحل بعدی آزمون اعم از کارت ورود به جلسه کنکور سراسری ۹۹، انتخاب رشته کنکور سراسری ۹۹ و اعلام نتایج کنکور سراسری الزامی است.
مراحل بعد از ثبت نام کنکور سراسری ۹۹
بعد از ثبت نام کنکور سراسری، داوطلبان باید از زمان انتشار کارت ورود به جلسه کنکور ۹۹ مطلع باشند. بعد از دریافت کارت ورود به جلسه کنکور ۹۹، آزمون احتمالا مانند سال گذشته در تیرماه ماه برگزار می شود. دفترچه سوالات و پاسخنامه کنکور ۹۹ نیز بعد از برگزاری کنکور بر روی سایت سنجش قرار گرفته است. بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری، مسیر داوطلبان تحصیل در دانشگاه های سراسری و آزاد از هم جدا می شود و داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته کنکور سراسری و انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد شده اند، می توانند به صورت جداگانه در سایت های سنجش و دانشگاه آزاد فرم انتخاب رشته خود را تکمیل کنند. نتایج نهایی کنکور سراسری و نتایج نهایی کنکور دانشگاه آزاد نیز احتمالا در شهریور ماه اعلام خواهد شد.
- 16
- 3
متین ابراهیمی
۱۳۹۸/۱۱/۲۳ - ۱۸:۵۳
Permalink