در برابر اصولگرایان، اصلاحطلبان شرایط روشنتری پیشرو دارند. این جریان تکلیف خود را تقریبا با نامزدی مجدد روحانی در انتخابات ٩٦، روشن کرده است. بااینحال، بیشتر تمرکز اصلاحطلبان بر انتخابات شوراهای شهر و روستاست. ازآنجاکه مرجع تأیید صلاحیتها در این انتخابات، شورای نگهبان نیست، کار برای ورود اصلاحطلبان در این عرصه راحتتر است. به گفته علی تاجرنیا، از اعضای اتحاد ملت، «کسانی که از میدان اسفند ۹۴ کنار گذاشته شدند، در شوراهای اسلامی شهر و روستا کاندیدا خواهند شد».
این تازهترین اظهارنظر از میان اصلاحطلبان درباره ترکیب نامزدهای احتمالی این جریان برای انتخابات شوراهاست. ازاینرو احتمالا آنچه پیشتر مبنی بر اینکه جریان اصلاحات ژنرالها را برای این عرصه نامزد خواهد کرد، گفته شده بود، محقق خواهد شد. علی تاجرنیا در پاسخ به این پرسش «ايلنا» که آیا در انتخابات شوراها شاهد ازدیاد کاندیداهای اصلاحطلب خواهیم بود یا خیر، گفت: «طبیعتا با ردصلاحیتهایی که در انتخابات مجلس صورت گرفت، ما حضوری ترکیبی را از نیروها خواهیم داشت؛ زیرا کسانی که از میدان اسفند ۹۴ کنار گذاشته شدند، در شوراهای اسلامی شهر و روستا کاندیدا خواهند شد». تاجرنیا با اشاره به اینکه تعدد نامزدها باعث محدودیت انتخاب میشود، گفت: به نظر میرسد این بار جریان اصلاحات افراد را با سختگیری بیشتری انتخاب کند. درست است که ازدیاد نامزدهای انتخاباتی یک امر مثبت برای ما تلقی میشود، اما یکسری معضلات و مشکلاتی هم دارد که یکی از آنها، انتخاب فرد اصلح است.
او در ادامه افزود: شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان باید این بار افراد متخصص را در فهرست قرار دهد؛ زیرا در شوراهای اسلامی شهر و روستا مباحث فقط سیاسی نیست، بلکه مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیز مطرح است. به نظر میرسد اصلاحطلبان برای انتخابات شورای شهر با تعدد نامزدها مواجه شوند، هم آنها که در ٩٤ رد شدند و برای شورای شهر برنامهریزی میکنند و هم نسل جوانی که عارف به عنوان رئيس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان به آنها وعده حضور در رقابتهای شورا را داده است.
- 12
- 1