شنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۴
۰۹:۳۸ - ۰۶ فروردین ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۱۰۲۷۳
امنیتی و دفاعی

سایت War Zone با استناد به تصاویر ماهواره‌ای؛

نشانه‌هایی از انتقال بمب‌افکن‌های B-۲ Spirit آمریکا در جزیره «دیگو گارسیا» هم‌زمان با افزایش تهدید‌ها علیه ایران

تهدید آمریکا علیه ایران,نشانه‌هایی از انتقال بمب‌افکن‌های B-۲ Spirit آمریکا در جزیره «دیگو گارسیا» هم‌زمان با افزایش تهدید‌ها علیه ایران
سایت War Zone با استناد به تصاویر ماهواره‌ای نوشت: یک نیروی قابل‌توجه از بمب‌افکن‌های رادارگریز B-۲ Spirit به نظر می‌رسد که در حال حرکت به سوی جزیره دیگو گارسیا در اقیانوس هند است. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که حداقل سه هواپیمای باری C-۱۷ و ۱۰ هواپیمای سوخت‌رسان هوایی در ۴۸ ساعت گذشته به این قلمرو استراتژیک بریتانیا منتقل شده‌اند. این جزیره در گذشته چندین بار به عنوان پایگاهی برای حملات آمریکا در خاورمیانه مورد استفاده قرار گرفته است. این افزایش نیرو‌ها در شرایطی رخ می‌دهد که حملات آمریکا علیه حوثی‌ها افزایش یافته و دولت ترامپ هشدار‌های بیشتری را نسبت به ایران درباره حمایت از این گروه یمنی و برنامه هسته‌ای تهران صادر کرده است.

به گزارش انتخاب، امروز صدای ارتباطات دو بمب‌افکن B-۲ با نام‌های رادیویی Pitch ۱۱ و Pitch ۱۴ با کنترلر‌های ترافیک هوایی در استرالیا در فایل‌های صوتی عمومی شنیده شد. خدمه Pitch ۱۱ همچنین حضور یک بمب‌افکن سوم را تأیید کردند. این سه هواپیما ظاهراً در حین پرواز بر فراز استرالیا سوخت‌گیری کرده و به سمت غرب حرکت کرده‌اند.

یک B-۲ چهارم، با نام رادیویی Pitch ۱۳، دیروز پس از اعلام وضعیت اضطراری در پرواز، در پایگاه نیروی هوایی هیکام در هاوایی فرود آمد. ویدئویی منتشر شده که نشان می‌دهد این هواپیما پس از فرود با یک خودروی امداد تصادف روبه‌رو شد، اما ماهیت این وضعیت اضطراری هنوز مشخص نیست.

علاوه بر این، فایل‌های صوتی کنترل ترافیک هوایی نشان می‌دهند که بمب‌افکن‌های بیشتری با نام رادیویی Abba از پایگاه نیروی هوایی وایتمن در میسوری امروز به مقصد دیگو گارسیا به پرواز درآمده‌اند. تمام ۲۰ بمب‌افکن B-۲ نیروی هوایی آمریکا در وایتمن مستقر هستند.

فرماندهی جهانی حملات نیروی هوایی آمریکا (AFGSC) امروز در پاسخ به سوالات TWZ درباره وضعیت اضطراری و جابه‌جایی‌های اخیر B-۲ در منطقه هند و اقیانوس آرام، تأیید کرد که: یک بمب‌افکن B-۲ Spirit در پایگاه نیروی هوایی هیکام فرود آمد. "

AFGSC همچنین افزود: فرماندهی راهبردی ایالات متحده، همراه با واحد‌های وابسته خود، به طور منظم عملیات‌های جهانی را در هماهنگی با دیگر فرماندهی‌های رزمی، نیرو‌های مسلح، و سازمان‌های دولتی ایالات متحده انجام می‌دهد تا حملات راهبردی علیه ایالات متحده و متحدانش را بازدارند، شناسایی کنند، و در صورت لزوم، شکست دهند. برای حفظ امنیت عملیاتی، ما جزئیات مربوط به تمرینات یا عملیات‌ها را فاش نمی‌کنیم. "

تحرکات گسترده C-۱۷ و هواپیما‌های سوخت‌رسان به مقصد دیگو گارسیا، هیکام در هاوایی، و پایگاه نیروی هوایی اندرسن در گوام از هفته گذشته آغاز شده است. داده‌های ردیابی پرواز‌های آنلاین و اطلاعات سیستم بین‌المللی ACARS نیز این تحولات را تأیید می‌کنند.

از سوی دیگر، پولیتیکو هفته گذشته گزارش داد که پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، مأموریت ناو هواپیمابر USS Harry S. Truman در خاورمیانه را تمدید کرده و دستور داده است که یک گروه دیگر به رهبری ناو USS Carl Vinson به این منطقه بپیوندد. داده‌های پرواز‌های آنلاین و فایل‌های صوتی کنترل ترافیک هوایی نشان می‌دهند که نیروی هوایی آمریکا، جنگنده‌های اف-۳۵ A را نیز اخیراً به خاورمیانه اعزام کرده است.

در مجموع، آنچه تاکنون در ارتباط با دیگو گارسیا مشاهده شده، نشان‌دهنده تجمیع نیرویی بسیار بزرگ‌تر از مأموریت‌های معمول Bomber Task Force در سال‌های اخیر است.

در سال ۲۰۲۲، اعزام تنها ۴ فروند B-۲ به استرالیا به عنوان پیامی قوی به چین و سایر رقبای احتمالی تلقی شد. دو سال قبل‌تر، ۶ فروند B-۵۲ به دیگو گارسیا اعزام شدند، که واکنشی به ترور قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، توسط ارتش آمریکا در عراق بود.

جزیره دیگو گارسیا نقش مهمی در عملیات‌های آمریکا ایفا کرده است. این پایگاه در سال‌های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳ برای حملات بمب‌افکن‌ها به افغانستان و عراق مورد استفاده قرار گرفت و برای مدت طولانی به عنوان مرکز عملیات باقی ماند.

یکی از مزیت‌های استراتژیک دیگو گارسیا این است که در خارج از برد موشک‌ها و پهپاد‌های ایران و حوثی‌ها قرار دارد. برد موشک‌های بالستیک دوربرد ایران حدود ۲،۰۰۰ کیلومتر تخمین زده می‌شود، در حالی که فاصله بین این جزیره و ایران حداقل ۳،۷۹۵ کیلومتر است.

علاوه بر این، این جزیره به عنوان پایگاه ناوگان Military Sealift Command آمریکا استفاده می‌شود که در آن مجموعه‌ای از خودرو‌های نظامی، مهمات، و سایر تجهیزات برای استقرار سریع در شرایط بحرانی ذخیره شده‌اند.

استقرار بیش از ۴ بمب‌افکن B-۲ در دیگو گارسیا، یک نمایش قدرت عمده دیگر علیه خاورمیانه محسوب می‌شود. این بمب‌افکن‌ها می‌توانند به عمق دفاع هوایی دشمن نفوذ کنند و حملات با بمب‌های سنگرشکن GBU-۵۷/B Massive Ordnance Penetrator ‪(MOP)‬ را اجرا کنند.

این بمب که تنها B-۲ قابلیت استفاده از آن را دارد، یک گزینه استراتژیک برای حمله به اهداف مستحکم و زیرزمینی، از جمله در ایران، به شمار می‌رود.

B-۲‌ها در اکتبر گذشته نیز برای حمله به حوثی‌ها در یمن مورد استفاده قرار گرفتند، که پیامی واضح به حامیان آنها در تهران ارسال کرد. حوثی‌ها بیش از یک سال است که به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ حمله کرده و نیرو‌های خارجی و اسرائیل را هدف قرار داده‌اند، که ادعا می‌شود این حملات در پاسخ به عملیات اسرائیل در غزه پس از حملات حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ انجام شده است.

امروز کاخ سفید ترامپ اعلام کرد: دولت بایدن نظاره‌گر بود که یک گروه از دزدان دریایی، با تسلیحات دقیق تأمین‌شده از سوی ایران، در یکی از مهم‌ترین مسیر‌های تجاری جهان اخاذی کنند. اقدامات دولت ترامپ برای پاسخگو کردن حوثی‌ها موفقیت‌آمیز بوده و هیچ چیز نمی‌تواند این دستاورد را زیر سوال ببرد. "

در همین حال، Axios گزارش داد که ترامپ اخیراً نامه‌ای به ایران از طریق امارات ارسال کرده و به تهران مهلتی دوماهه برای توافق جدید داده است. این مهلت ممکن است در اوایل ماه می‌به پایان برسد. دولت ترامپ همچنین تهدید کرده است که اگر ایران از برنامه هسته‌ای خود عقب‌نشینی نکند، گزینه‌های نظامی روی میز خواهد بود.

در حال حاضر، هیچ نشانه‌ای از حمله فوری آمریکا به ایران دیده نمی‌شود، اما استقرار قابل‌توجه B-۲‌ها در دیگو گارسیا یک نمایش قدرت مهم در منطقه است.

وزیر دفاع آمریکا: بر روی توسعه توانایی‌های بازدارندگی و تهاجمی خود کار می‌کنیم
وزیر دفاع آمریکا گفت: ما در حال کار بر روی توسعه توانایی‌های بازدارندگی و تهاجمی خود هستیم و ترامپ از روش دستیابی به صلح از طریق قدرت پیروی می‌کند.

او افزود: ما در حال بازسازی نیرو‌های مسلح خود از طریق توسعه بخش تولید نظامی هستیم و همچنین توانایی متحدان خود را افزایش خواهیم داد. با متحدان خود برای بازداشتن چین کمونیست در منطقه هند و آرام همکاری خواهیم کرد. قرن ۲۱ باید قرنی آزاد تحت رهبری ایالات متحده باشد.

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش